Şimdi Ara

çift işletim sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • makinemde aynı anda iki işletim sistemi çalıstırmak istiyorum bunun için nasıl bir program kullanabilirm yardımcı olursanız çok sevinirim...

• wm-ware veya microsoft visual pc programı ile yapabilirsin.

wm-ware ı tavsiye ederim ama..

Kolay Gelsin
    Mert
  • Teşekkürler...
    quote:

Orjinalden alıntı: MertK

wm-ware veya microsoft visual pc programı ile yapabilirsin.

wm-ware ı tavsiye ederim ama..

Kolay Gelsin
    Mert
  • saolasın yardımın için tşk. ederim
  • XOSL + part240

Yıllardır kullanıyorum. ikisi de ücretsiz.
  • Bu konunun internet ve network ile ilgisi ne ki? Ayrıca bir bölüm yapılmış işletim sistemleri için, hiç mi görmezsiniz arkadaşım?
  • ozgurcum amacım 1 ip kullanarak int. üzerinde serverimi düzgün olarak çalıstırabilmek server ole orjinelki server ya int. üzerinde paylaşımda yada net üzerinde kullanımda diğer forumları gezmeme ragmen yanıt bulamadım burada sağ olsun mertK ile iron_moon arkadaşlar yardımcu oldular...
  • Partition Magic bu konuda çok iyi,tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chas

Partition Magic bu konuda çok iyi,tavsiye ederim

Partition Magic bildigim kadarıyla fdisk programı...
  • Ya illa bir program şart değilki çift işletim sistemi çalıştırmak için ben hiç bir program kullanmadan.Win Xp,2000 ve mandrake 9.1 kullanıyorum.
  • harddiki 2 bölüme ayırıp(Fdisk veya Partition Magic ile) İşletim sistemlerini küçükten büyüğe doğru kurabilirsin. Herhangi bir programa ihtiyacın yok. Örnek C: sürücünde Win98 çalışır D: sürücüsünde Xp çalışabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: denizaslan

harddiki 2 bölüme ayırıp(Fdisk veya Partition Magic ile) İşletim sistemlerini küçükten büyüğe doğru kurabilirsin. Herhangi bir programa ihtiyacın yok. Örnek C: sürücünde Win98 çalışır D: sürücüsünde Xp çalışabilir.

Ama aynı anda onları nasıl çalıştırabileceğini merak ediyorum doğrusu. Vatandaş aynı anda çalışmasını istemişte...
  • VMware ,canavar
    ne kadar RAM varsa o kadar işletim sistemi
    ben aynı anda 4+1 çalıştırdım mesela sanal bir ağ yaptım bu sayede
  • quote:

Orjinalden alıntı: denizaslan

harddiki 2 bölüme ayırıp(Fdisk veya Partition Magic ile) İşletim sistemlerini küçükten büyüğe doğru kurabilirsin. Herhangi bir programa ihtiyacın yok. Örnek C: sürücünde Win98 çalışır D: sürücüsünde Xp çalışabilir.

Bilgisayar ilk acildiginda BIOS gider MBR (master boot record)'u yukler. Simdi arkadasimin yukarida guzelce izah ettigi gibi sirasiyla Windows isletim sistemlerini kurabilirsin. Birinin uzerine digerini kurdugun vakit sonra gelen gerekli ayarlari senin icin yapar ve bilgisayar acildiginda sana hangi isletim sistemini acmak istedigini soran bi programi da yukler.

Linux kurunca da Grub veya Lilo gibi bootloaderlar Linux mu, Windows mu, failsafe mi, hangi kernelle nasil acayim diye sorar.

Ben Mandrake 10.1 (Powerpack) ve Windows XP Proyu beraber kullanmaktayim.

Umarim faydali olmustur ...

saygilar

• Yahu arkadaşlar,

Bu konuyu açan arkadaş bir HDD'de farklı işletim sistemleri nasıl olur diye sormamış ki.. Arkadaş aynı anda aynı PC'de iki ayrı işletim sistemini eş zamanlı nasıl çalıştırırım diye sormuş. Cevabını da almış. Daha ne uzatıyorsunuz ki pehlivan tefrikası gibi.

Bu iş için en iyi çözümü arkadaşlar yazmış; wm-ware.

Saygılar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: CYSTEIN

Yahu arkadaşlar,

Bu konuyu açan arkadaş bir HDD'de farklı işletim sistemleri nasıl olur diye sormamış ki.. Arkadaş aynı anda aynı PC'de iki ayrı işletim sistemini eş zamanlı nasıl çalıştırırım diye sormuş. Cevabını da almış. Daha ne uzatıyorsunuz ki pehlivan tefrikası gibi.

Bu iş için en iyi çözümü arkadaşlar yazmış; wm-ware.

Saygılar..

Haklisin q:-) Ben "anda iki işletim sistemi" ni gormedim.

Kusura bakmayin
  • Yanlış yerdesin.. İşletim sistemleriyle ilgili bir bölümü var forumun. Oraya yaz istersen. Hem daha çok cevap alırsın..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.