Şimdi Ara

CİF İLE ARABA YIKANIRMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
0
Favori
38.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bikaç yerde duydum çok parlak oluyor diyorlar boyaya zarar vermezmi

CİF ile Araba Yıkanır mı?

CİF, ev temizliğinde yaygın olarak kullanılan bir temizlik malzemesidir. Ancak araba yıkamada kullanımı tartışmalıdır. Bazı kaynaklar CİF'in araba boyasına zarar verebileceğini iddia ederken, diğerleri ise doğru şekilde kullanıldığında güvenli olduğunu savunur.

CİF Araba Boyasına Zarar Verir mi?

CİF, yüzeyleri temizlemek için hafif aşındırıcı parçacıklar içerir. Bu parçacıklar, uygun olmayan kullanımda araba boyasını çizebilir veya matlaştırabilir. Bu nedenle, CİF'i araba yıkamada kullanırken dikkatli olmak önemlidir.

CİF ile Araba Yıkama

Eğer CİF ile araba yıkamayı tercih ederseniz, şu adımları izleyerek zarar verme riskini en aza indirebilirsiniz:

• Seyreltilmiş Solüsyon Kullanın: CİF'i asla doğrudan araba boyasına uygulamayın. Bunun yerine, 10 kısım suya 1 kısım CİF oranında bir solüsyon hazırlayın.
    • Yumuşak Bir Sünger veya Bez Kullanın: Sert fırçalar veya bezler boyayı çizebilir. Bunun yerine, yumuşak bir sünger veya mikrofiber bez kullanın.
    • Çembersel Hareketlerle Sürün: CİF solüsyonunu çembersel hareketlerle nazikçe sürün. Ovalamaktan veya çok fazla baskı uygulamaktan kaçının.
    • Hemen Durulayın: CİF solüsyonunu araba üzerinde uzun süre bırakmayın. Yıkadıktan sonra hemen bol suyla durulayın.
    • Cila veya Balmumu Uygulayın: Yıkamadan sonra, boyayı korumak ve parlaklığı artırmak için araba cilası veya balmumu uygulayın.

Sonuç

CİF ile araba yıkamak teknik olarak mümkündür, ancak zarar verme riskini en aza indirmek için doğru şekilde kullanmak önemlidir. Seyreltilmiş bir solüsyon kullanın, yumuşak bir sünger kullanın, çembersel hareketlerle sürün ve hemen durulayın. Ayrıca, yıkamadan sonra boyayı korumak için cila veya balmumu uygulamak iyi bir fikirdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Cif kimyasal bir madde ve zımparamsı bir işlev gördüğü için parlatmak yerine boyayı matlaştırarak zarar verir.

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Cif kimyasal bir madde ve zımparamsı bir işlev gördüğü için parlatmak yerine boyayı matlaştırarak zarar verir.

risk alıyorum denicem ss atmaya çalışırım
    ^^TÜRK DEMEK TÜRKÇE DEMEKTİR, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!^^
  • tuvalette kullanılan ve kullanıldığında fayansların arasındaki malzemeyi eriten bir materyal arabaya neler yapmaz

Bir fanboydan alıntı: "Bence bu olay Playstation markasının da bitişini simgeliyor. Bu olayla birlikte Playstation da Dreamcast gibi tarihin tozlu raflarında yerini alacaktır. Microsoft ve Nintendo, Sony'yi piyasadan silerler diye düşünüyorum."
  • sac şampuanindan vazgecmem parlak duruo hep

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: 355GTS

konu-nick

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cif i bilmemde gecenlerde arabamı yıkayayım dedim, mutfakta pril kutusunu görünce döktüm kovaya biri kırmızı biri mavi 2 delikten ayrı ayrı deterjan aktı. kendi kendime söylendim ne saçma bi bulaşık deterjanı diye neyse kovaya suyu döktüm hiç köpürmedi gittim annemlerdende fairy alıp döktüm bi güzel aracı onla yıkadım, gözüme acayip parlak geldi araç akşam hanıma senin bulaşık deterjanı hiç köpürmüyo onlamı bulaşık yıkıyon deyince başladı gülmeye meğer kovaya döktüğüm çift etkili parlatıcılı sıvı bulaşık makinası deterjanıymış normal bulaşık deterjanıda bitmiş bide akşam akşam bakkala gittik

• Nick mesaj

Karadeniz Fırtınası
  • aracınız beyaz ise....

CİF İLE ARABA YIKANIRMI

Orijinalden alıntı: sonofisiris

aracınız beyaz ise....

CİF İLE ARABA YIKANIRMI

Antitartar olanını tavsiye ederim. Hem çok etkili hemde güzel kokar,püfür püfür mis gibi.

Ama boya ve uzun sureli janta kullanim pek iyi olmayacagi kesin

• cifin kireç sökücüsünü tavsiye ederim diğerleri bir işe yaramaz

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • cifciz

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.