Garip bir hikayem var lise zamanlarında fiziksel olarak çekici bir insandım ve genelde kızlar benimle flört ederdi hep. Geçmiş zamanlarda ilişkilerim oldu ama üniversite Sınavı sürecinde iyice kilo alıp tabiri caiz ise yaşlandım. Üniversite yıllarımda da yoğun ders temposu ile ilgilendim ve kız arkadaşım olmadı. 3. Sınıfta dönem dönem konuştuğum ama adım atmadığım bir kız vardı. Bu sene de her karşılaştığımızda gözümün içine bakarak içten bir şekilde selam veriyor yanıma gelebilirsin vs. diyor sanki adım atmamı bekler gibi. Sizce ilk adımı nasıl atmalıyım yemeğe davet etsem abartı mı kaçar kahve içmeye çağırsam fazla mı ciddiyetsiz olur. Wp’den falan yazmak da ezikçe geliyor ne yapmalı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ciddi İlişki İçin İlk Adımı Atmak: Kadınlar İçin Bir Kılavuz
Ciddi bir ilişki başlatmak heyecan verici ve göz korkutucu bir deneyim olabilir. Kadınlar olarak ilk adımı atma konusunda çekinceleriniz olabilir, ancak doğru yaklaşımla ilerlemek mümkündür.
İlk Adımı Atmadan Önce:
- Kendini Tanı: Ne aradığını ve bir ilişkiden ne istediğini belirle.
- Hedefini Belirle: Pek çok erkek tanımak istiyorsan arkadaşlıktan başlayabilirsin. Amaca yönelik davranmak, ilk adımı atarken kendini daha güvende hissetmeni sağlar.
- Araştırma Yap: İlgini çekebilecek potansiyel adaylar hakkında çevrenden bilgi al veya sosyal medya platformlarını kullan.
İlk Adımı At:
- Nazik Ol: Direk ve saldırgan olmak yerine nazik ve saygılı bir yaklaşım benimse.
- Doğrudan Sor: "Yanlış anlama ama bir kahve içmeyi ister misin?" gibi doğrudan bir soru sormaktan çekinme.
- *Kadın ilk adımı nasıl atmalı*? Sosyal medya platformlarında mesaj atmak da ilk adımı atmanın zarif bir yoludur.
- Kendinden Güvenli Ol: Vücut dilin ve ses tonun kendine güvenini yansıtmalı.
İkinci Adım:
- İlgili Sorular Sor: Karşındaki kişiyle ortak noktalarınızı keşfetmek için ilgili sorular sor.
- Aktif Olarak Dinle: Söylenenleri dikkatlice dinle ve sorular sorarak ilgilendiğini göster.
- İltifat Et: Karşındaki kişinin kişiliği veya görünüşü hakkında gerçekçi iltifatlar yapmaktan çekinme.
İpuçları:
- Reddedilmeye Hazırlıklı Ol: Herkes ilk adımı atmaya müsait olmayabilir. Reddedilmeyi kibarca karşıla ve gururunu kırma.
- Sabırlı Ol: Ciddi bir ilişki kurmak zaman alabilir. Sabırlı ve kararlı ol.
- Arkadaşlarından Destek Al: İlk adımı atmak konusunda zorlanıyorsan arkadaşlarından destek al.
- Kendine Güven: Yeterince özgüvene sahip olarak ilk adımı atmak daha kolay olacaktır.