Şimdi Ara

[Ciddi] Bu devirde helalinden nasıl ev sahibi olunur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

30 yaşındayım, yeni evliyim. Eşim ve ben memuruz. Şu an kirada oturuyoruz. İkimizin maaşı ortalama 12 bin filan. Lütfen soruyu ciddiye alıp doğru düzgün cevaplayacaklar yazsın. Helalinden bir ev sahibi olmak için ne yapmamız gerek? Krediye, faize, ne bileyim, katılım bankalarına filan bulaşmadan makul bir zamanda ev sahibi olmak mümkün müdür?

Memleketimde orta, merkeze çok yakın olmayan bir ev 500 bin civarında. Böyle bir durumda nasıl bir plan çizmemiz en uygunu olur? Dediğim gibi, bizim için önemli olan helalinden bir ev sahibi olabilmek.

• Her ay 8 bin kenara atarak 5 senede olursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olunmaz.

Toki çekilişinden çıkarsa belki. Orada faiz vs. var mı bilmiyorum.

• O maaşla zor biraz. Ailelerinizden yardım almanız lazım. Arsa falan varsa her iki tarafta da ve satabiliyorlarsa satın size ev alsınlar. Yoksa uzun süre kirada oturursunuz.

• helalinden bir şeye sahip olunmuyor artık bu devirde. acı ama gerçek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AirSupport kullanıcısına yanıt

Haramdan ne kadar uzak durabilirsek o kadar iyi.

• 500.000 ÷ 12 = 42 ay yani 3.5 sene eder.

3 buçuk sene hiçbir şey yemeden içmeden çalışsan alabiliyorsun. Tabi sen parayı biriktirene kadar o evin fiyatı ne olur Allah bilir. Sana kimse bu parayı faizsiz de vermez. Ancak araban falan varsa sat ne bileyim altın maltın arsa falan varsa. Yoksa kredisiz en basit tabirle ancak hava alırsın. Gidin kredi çekin kardeşim en azından faiz yemiyorsun. Hacı hocaların her dediğine bakacak olursak işimiz çok zor. Tabi onların 3-5 dairesi olur ne anlar onlar bizim halimizden.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güzel para kanka. şaka bir yana o gelirle birçok insandan daha kolay bir şekilde ev sahibi olursun hocam. yalnız gözünden kaçırdığın alternatif var ben önereyim sana onu. alacağın ev bizzat kendi yaşadığın yerde kendinin oturacağı ev olmak zorunda değil. fiyatını uygun bulduğun ve mimarisini düzgün bulduğun bir ev beğen fahişinden sitesindeki ilanlarda. başka bir ilçeden yada şehirden ev alabilirsin yani demek istediğim bu. alır sonra onu kiraya verirsin, oradan gelen kira ile kendi kiranı ödersin olur biter. senden daha az geliri olan kardeşim öyle yaptı mesela, şu anda ablam da aynı şekilde bakıyor

• Yarısını krediye gömeceksin başka yolu mu var piyango çıkması dışında? Yaşam standartlarınız belli bir seneye kadar düşecek ama sonunda ev sahibi olacaksınız.

• 6 Sene önce Gidip beylik düzünden 96Bin'e 98mkare aldım Aylık 1k 1k ödüyorum kira öde gibi. 27 Yaşındayım 6-7 Aya evleniyorum. Şuanda almak istesem hayal gibi bir şey iyiki de almışım diyorum şuanda içinde kiracı var aldığımdan beri aynı adam var saolsun1 ay bile aksatmadı.

• Hocam helal olsun sizin gibi haramdan korkan insanlar kaldı mı

• Her ay elinden geldiğince yüksek tutarak gelen parayı birşeylere yatır yatirim yap. Al sat katlamaya çalış

• pilotaFerrari kullanıcısına yanıt

Kredi olunca nasıl faiz yemiyorsun? Adam sana para veriyor ve o paranın belli bir katsayıyla çarpımını senden geri alıyor. Bu faiz değil de nedir?

• filojistoN kullanıcısına yanıt

Faizden sakınan adama piyango diyorsun...

• yıgıdo5858 kullanıcısına yanıt

Şimdilik altın almayı düşünüyoruz, para bankada faiz oyunu da olmamış oluyor.

• Millennium M kullanıcısına yanıt

Faizi sen yemiyorsun. Ödüyorsun.

• pilotaFerrari kullanıcısına yanıt

Faiz günahına girmek için gidip o parayla bir şeyler alıp yemek mi gerekiyor sence?

• Kendi işini kurman ya da yatırımcı olman gerek.

• Hiç eviniz yoksa kredi çekilip ev alınabileceğine dair fetva veren hocalar var e tabi sen hic bulasmam diyorsan Eminevim tarzı kuruluslar var oradan olabilirsiniz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.