Yahu ben senin için diyorum bana niye kızıyon :D Allah affetsin fakat durum bu yapacak birşey yok. Sanki ben çok seviyorum haram iş yapmayı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
[Ciddi] Bu devirde helalinden nasıl ev sahibi olunur? (2. sayfa)

-
-
Haramın haram olduğunu bilmek ayrı haram değil demeye getirmek ayrı.
-
zorunluluk yada fırsat karsısında kredi cekmek caiz mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Borsaya altına dolara yatırım yapacaksın para biriktireceksin 5 sene. Öyle olur.
Altın, dolar para kazandırmaz paranı korursun ama borsa kazandırır.
Borsada şirkete ortak oldugun için caiz diye biliyorum.
Umaeım evlenirken bir dünya para harcayıp birde boeca girmemişsindir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 13 Kasım 2021; 19:20:24 >
Nasıl bir tavsiye bekliyorsun biraz açabilir misin?
Kredi çekmek istemiyorsan harcamalarını kısacaksın, aldığın parayı da dolar yada altına yatıracak ve biriktireceksin. Bunun sihirli bir yolu yok.
Krediye niye bulasilmiyor ki anlamadım. Cekebildigin kadar uzun vadeli çek, nasılsa enflasyon eritiyor faizi paran varsa bile kredi ile al evini hatta.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bankalarda, masraflara da, davoulasiyona da, faize de faiz deniliyor diye biliyorum.
Müslüman yokmuş gibi davranmayan ve faiz ayrımını net bir şekilde yapan banka varsa olabilir,
Eminevim, kendi sitesinde faizsiziz diyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 13 Kasım 2021; 19:55:20 > -
Yüklü birikim yoksa zor. Eminevim gibi oluşumlarda faizin allahı var, sadece ismi değişik. Aklınızı başınıza devşirin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Maalesef bu devirde Müslümanlar elinde nakit parası olmadan ev sahibi olamıyor. Katılım bankaları faizin adını değiştiriyor, Eminevim gibi kuruluşlar ise caiz midir tartışılır. Müslüman akrabalarınızdan TL borç alabiliyorsanız alın, ama siz TL olarak geri ödediğinizde onlar büyük zarara gireceği için tabii ki kabul etmezler. Belki altın ya da döviz olarak borç verebilirler; ama o da çok riskli çünkü TL'nin değeri sürekli düşüyor, sürekli azalan TL cinsinden gelirinizle borcunuzu hiç ödeyemeyebilirsiniz. Allah(cc) kolaylık ve bereket versin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 13 Kasım 2021; 20:15:31 > -
Aman eminevim tarzı şeylere bulaşma. Eskiden 5 yıl önce falan olsa mantıklı ama şimdilerde enflasyon yüksek. İlk aylarda kura sana çıkarsa ne ala 1 yıl sonra çıkarsa Battin demek.
Bir örnek vereyim geçen yıl 200 bin liraya bir arkadaşım gitmişti 2+1 ev alacaktı kur bu yaz çıktı 200 liraya 1+1 evi bile zor aldı. Hele şu aralar çıktığını düşünsene onu bile alamazdı.
İlla aldığınız evde Oturacaksıniz diye birsey yok uygun birseyler almaya bakın. Kira getirisi elle tutulur olsun.
Bence 2 türlü yol izleyin. Ya 50-60.000 TL para biriktirip araba alın ya da il merkezinden biraz uzak da olsa 100.000 TL ile ev alın. Satarken de piyasaya göre satarsınız. böylece alacağınız ev için bir temeliniz olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bizim 500 lük ev 360a gitti. ev fiyatları döviz kuruna tam olarak endeksli değil. paranı biriktirmeye devam et bu sırada ev fiyatlarını kolaçan et illa ki fırsat çıkacaktır. olmadı 1+1 le başlayıp kiraya verilebilir. sonra satıp daha iyisini alabilir yada 1+1 lerinle kira kasmaya devam edebilirsin.
Hiç bir çikar yol birakmamişsin malesef.Borsa tahvil temettü bunlara gir desek onada haram diyecekse başka şans kalmiyor.
Hocam helal paradan kastınız nedir helal nerde başlar biter?
15 liraya mal ettiği şeyi bakanlığa 150ye satan bir kişi haram işlemiş oluyor mu?
Aylık 12 bin lira net maaşın brütü 20 bin lira filandır, sizden kesilen 8 bin lira kesene helal midir?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
500 bine yada 1 milyona ev alanlar 1 aylık maaşlarıyla almıyorlar tabi ki evleri. Onlarında 5 10 yıllık birikimleridir en az.
-
Çekiliş ve kurada haram diyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X