Şimdi Ara

CHRYSLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
7.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forum donanım haber'de Chrysler Başlığı bulunmadığını görünce bu başlığı açma ve gerekli bilgileri bu başlık altında paylaşma ihtiyacı hissettim.Burada hem bilgi paylaşımı yapmak ayrıca Chrysler markası servis,yedek parça,modeller hakkında kullanıcıların paylaşımını buradan aktarmak daha iyi olacaktır.

Bu bağlamda ilk önce Chrysler'i tanıyalım:

Chrysler Anonim Şirketi 1925`te ABD`de kurulan daha sonraki yıllarda da Dodge markasını satın alarak 1930'lu yıllarda Amerika'nın en geniş servis ağına sahip markası haline gelen Detroit, Michigan merkezli otomotiv firmasıdır.

1980'li yıllarda Mitsubishi markası ile ortak üretimler yapmış ve iflasın eşiğinden Voyager-Grand modeli ile dönmüştür. Chrysler, Dodge, Plymouth ve Jeep markaları adı altında üretim yapmıştır. Dodge, Jeep ve Chrysler, 2000`Haziran'ında Daimler-Benz'in satın almasıyla Daimler Chrysler otomotiv grubunun parçası haline gelmişlerdir. Bu ortaklığın ilk ürünü de 2002 yılında 3 milyon km test edilerek piyasaya çıkartılan, Amerika'daki adıyla Liberty, Avrupadaki adıyla Cherokee dir. Firma 2007 yılında zarar ettiği için yüzde 80.1 hissesi 7.41 milyar dolara Cerberus şirketine satılmıştır. 2008 yılında başlayan ve 2009'un ilk aylarında devam eden küresel mali kriz sonucu 20.01.2009' tarihinde Fiat Chyrsler'in %35'ini aldığını ve anlaşma gereği bu hisse değerini %55'e çıkarma imkânının olduğunu duyurarak Chyrsler'i maddi sıkıntıdan biraz olsun kurtarmıştır.Fiat ise Ferrari ve Maserati modellerinin dışında Chyrsler'inde desteği ile ABD pazarını güçlendirmeyi planlamıştır.

Modeller:

300c Hemi 5.7
    300c SRT8 6.1
    PT Cruiser
    PT Cruiser Cabrio
    Grand Voyager / Voyager
    Crossfire Coupe
    Crossfire Roadster
    Sebring Sedan
    Sebring Cabrio
    stratus 2.5
    Town & Country
    Aspen
    Pacifica

• 300c
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkanfiliz156

2005 model 2.7 sebring kullanan varmı
    yedek parça fiyatları hakkında bilgisi olan var mı?

parcalarını maslaktaki atatürk sanayi sitesinde ki parcacılarda mevcut, fakat servisi yok denecek kadar azdır, olanıda yeni model araçlara bakıyorlar yani sıkıntı çok almayı düşünüyorsanız,uzak durmakta fayda var
  • Turkiyede İkinci eli her Amerikan gibi berbat olan ve Amerikan arabası denilmeyecek kadar Avrupai araclar üreten Amerikan ruhu taşımayan bir firmadir. Boyle dememde ki sebep ise Amerikan arac kültürlerine gore arac uretmemektedirler...

Chrysler firmasinin, 300c hemi haricinde (oda motordan kurtarıyor) binilesi hic bir arabası yoktur.

300c ler cussesine göre maalesef Kaporta olarak cok ama cok zayıf araçlardir. Yapılan ufak tefek kazalarda bile hayretlere sokacak türden hasarlar olusabiliyor... Nedenini anlamak icin ise kaputu açıp bakmak ve arabayı lifte kaldırıp altına bastan savma bir sekilde bakmak yeterlidir. (2005 de nasıl ödül almıştır, kime gore almıştır o da tartışılır! )

Araçi her hangi br Amerikan ustasına sorsanız vereceği ilk cevap ; "elektrik arızaları adamı kanser eder " seklinde olacaktır.

Arac e segmenti olmasına rağmen cok eski teknoloji üzerine bina edilmiştir...

Bu arabayı iyi tanıyorum şayet kaldığım yerin albea taksileri chrysler 300c ve dodge charger di...

Ama tüm bu sorunlarına rağmen bence binilesi bir arabadir, cunku araba işi zevk isidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• elveda chrysler merhaba lancia
    parasına gore harika bir arac oldugu fıkrımı koruyorum
    Mitsubishi pajero
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2005 model 300c 2.7 kullanıyorum. servisim bostancı performans oto..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FireStorm -- 30 Aralık 2012; 2:27:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bizhy

Turkiyede İkinci eli her Amerikan gibi berbat olan ve Amerikan arabası denilmeyecek kadar Avrupai araclar üreten Amerikan ruhu taşımayan bir firmadir. Boyle dememde ki sebep ise Amerikan arac kültürlerine gore arac uretmemektedirler...

Chrysler firmasinin, 300c hemi haricinde (oda motordan kurtarıyor) binilesi hic bir arabası yoktur.

300c ler cussesine göre maalesef Kaporta olarak cok ama cok zayıf araçlardir. Yapılan ufak tefek kazalarda bile hayretlere sokacak türden hasarlar olusabiliyor... Nedenini anlamak icin ise kaputu açıp bakmak ve arabayı lifte kaldırıp altına bastan savma bir sekilde bakmak yeterlidir. (2005 de nasıl ödül almıştır, kime gore almıştır o da tartışılır! )

Araçi her hangi br Amerikan ustasına sorsanız vereceği ilk cevap ; "elektrik arızaları adamı kanser eder " seklinde olacaktır.

Bu arabayı iyi tanıyorum şayet kaldığım yerin albea taksileri chrysler 300c ve dodge charger di...

Ama tüm bu sorunlarına rağmen bence binilesi bir arabadir, cunku araba işi zevk isidir

Selam 300c dizel modellerden 2007 ve üzeri almayı düşünüyorum. Dediğiniz güvenlik zaafı kabortanın kötü oluşu bu modeller için de geçerli mi dostum?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hummer58

quote:

Turkiyede İkinci eli her Amerikan gibi berbat olan ve Amerikan arabası denilmeyecek kadar Avrupai araclar üreten Amerikan ruhu taşımayan bir firmadir. Boyle dememde ki sebep ise Amerikan arac kültürlerine gore arac uretmemektedirler...

Selam 300c dizel modellerden 2007 ve üzeri almayı düşünüyorum. Dediğiniz güvenlik zaafı kabortanın kötü oluşu bu modeller için de geçerli mi dostum?

hocam aradan sene geçmiş mesajımdan ama mesajımda da belirttiğim gibi yinede binileecek bir araçtır... ve zevk işidir.
    bu zevki tatmak için 2 gün önce chrysler 300c 5.7 hemi aldım...

kaportası benim önceki arabalarıma göre (lincoln town car ve cadillac sts) zayıf..
    kullanılan sac açıkcası ince, şaseler klasik ön ve arkada bulunoyr... tam şase değil.. cadillac ile ben satmadan önce bir kaza yaptım çarptığım araba çekici ile gitti benim arabanın tamponu 2 cm ileri kaydı, tampon önünde ki dişler çizilmesini bile engelledi... demek istediğim; bu arabadan yani 300c den çok fazla güç ve güvenlik beklemeyin.. şuan ki arabam olmasına rağmen bunu yazıyorum çünkü sacın inceliği çok aşikar..

2007 ve üzeri modellerde aynı bir fark yok...

• Güncel

Chrysler marka araçlarınızla ilgili tüm sorularınızı burada paylaşabilirsiniz.

Araçtan memnun muyum ? Henüz pek kullanamadım yatıyor İkitelli'de :) ancak üzerinde borla atak egzoz var. Sesi, hamilenin çocuğunu düşürecek cinsten kiskirtici ve korkutucu :))

Vaybe son mesajımdan sonra aradan neredeyse 4yil geçmiş. 5.7 hemi den sonra sırasıyla ; Chevrolet camaro , Bmw 320, Audi a3, Mercedes c200 aldim.
    Geçen hafta da Chrysler 300c 6100 SRT8 almış bulunmaktayım :)

Araçtan memnun muyum ? Henüz pek kullanamadım yatıyor İkitelli'de :) ancak üzerinde borla atak egzoz var. Sesi, hamilenin çocuğunu düşürecek cinsten kiskirtici ve korkutucu :))

Vallahi ne diyeyim,bu devirde zevk sahibi ve bununla birlikte bunu eyleme dönüştürmek zor zanaat.Tebrik etmek lazım.Spesifik marka/ modeller.

Ben henüz v6'ın üstüne çıkamadım.

Bir ara Jaguar 4,2R ve Chrysler 300M'e niyetlendim ama yemedi açıkçası.  CHRYSLER CHRYSLER

• bundan 50-60 yıl önce en kaliteli ve öncü araçları yapan Amerikalılar, günümüzde en kalitesiz ve kötü araçları üretiyorlar. Tahminimce ABD denen ülkenin de batışı çok yakın.
    95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • faho kullanıcısına yanıt
    Bir kere sesini duyduktan sonra Arac rüyalarınıza giriyorsa ve siz yeni sahibini polisler aracılığı ile bulup 6 ay pesinden koşup satmaya ikna ediyorsanız gerçekten o arabaya aşık olmuşsunuz demektir ;) ben bu aracı sahibinden üzerinden almadım. Direk Yen'i sahibini buldum. Açıkcası merak farklı bisi :)

"Kabin tasarımı ve ucuz görünümlü plastikler Audi mühendislerinin uykularını kacirmayacak. Peki ama en son ne zaman burnout halinde bir Ingolstadlı gördünüz. Hey, aluminyum kapı kollarını oksamak mi, yoksa tozu dumana katmak mi istiyorsunuz?"

Yani herkes farkında neyin kaliteli olduğunun. Amerikancilarin kalite beklentisi, Avrupacilar kadar yüksek değildir kısacası :)

Bir kere sesini duyduktan sonra Arac rüyalarınıza giriyorsa ve siz yeni sahibini polisler aracılığı ile bulup 6 ay pesinden koşup satmaya ikna ediyorsanız gerçekten o arabaya aşık olmuşsunuz demektir ;) ben bu aracı sahibinden üzerinden almadım. Direk Yen'i sahibini buldum. Açıkcası merak farklı bisi :)

Tebrik ederim;cidden aşk,saplantı adını ne koyarsanız cuk diye oturmuş Yeni aldığınız Srt8 ile Dodve Viper'in motor menşeyi sanırım yakın,yanılıyormuyum yoksa?

Allah güle güle kazasız kullanmak nasip etsin,çok takdir ediyorum sizin gibi otomobil severleri.Zira nicelik nitelik mevzusu otomobil alım satımında özellikle son 15 yılda karıştı baya ve müstesna zevklere sahip kullanıcılar oldukça azaldı.

Ben de her zaman alacağım zevke baktım,hiçbir zaman mantığımla araç almadım,almam da

• bizhy kullanıcısına yanıt
    Helal olsun hocam güle güle binin.

Ayıp olmassa yakıt tüketimini öğrenebilir miyim?

Aynen hocam. Bazı araçlardan elektrik alınamıyor. Daha pahalı ve lüks model araçlar kullandım ama kapının önüne birakip rahat rahat uyuyabiliyordum :) suan Arac evime 10 km uzakta daha güvenli bir yerde. Camaroyu kendi kapımın önüne bırakıyordum, bu ondan daha ucuz ama bırakamıyorum :))

Üzerinde ki motor dodge charger ve dodge challenger srt8 de kullanılan 369cubic diye geçen 2010 yılına kadar kullanılmış olan Hemi V8 modelidir.

Bende sizinle ayni görüşteyim, otomobil de insan gibi karakterli olmalı. Bu aracı almak icin boyasız 2012 Mercedes' imi sattım. Tabiri caizse cumhuriyet altını gibi Arac verdim ama Mercedes bana keyif vermedi hiç bir zaman :) bu de videosu az önce yükledim

https://youtu.be/ToMp2LAqkTE

• algülümvergülüm kullanıcısına yanıt
    Yol bilgisayarında average olarak 14.7 litre yaziyor
    Uzun yolda 11 lere düşecektir.

Bu güce bu yakıt tüketimi bedava :)

https://youtu.be/ToMp2LAqkTE

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.