Şimdi Ara

Chrome, yeni güncellemesiyle 23 yıllık gizlilik açığını kapatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Chrome, yeni güncellemesiyle 23 yıllık gizlilik açığını kapatıyor

Google, Chrome tarayıcısında yıllardır devam eden ciddi bir gizlilik açığını sonunda kapatıyor. Tarayıcının 136 numaralı sürümüyle birlikte, kullanıcıların geçmişte ziyaret ettiği siteleri tespit etmeye yarayan bir yöntem artık işe yaramayacak. Güncelleme 23 Nisan’da tüm kullanıcılara sunulacak.

Sorunun kaynağı, ziyaret edilen bağlantıların tarayıcıda farklı renkte (örneğin mor) görüntülenmesini sağlayan :visited adlı CSS özelliğiydi. Bu sistem, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için tasarlanmış olsa da bazı siteler, bu görsel farklılıktan faydalanarak kullanıcıların hangi siteleri ziyaret ettiğini dolaylı yollarla öğrenebiliyordu.

Google, bu güvenlik riskini ortadan kaldırmak için bağlantıların ziyaret durumu bilgisini yalnızca tıklamanın gerçekleştiği siteyle sınırlı hale getiriyor. Yani bir bağlantıya Site A üzerinden tıklandıysa, aynı bağlantı Site B’de mor renkte görünmeyecek. Bu sayede farklı sitelerin kullanıcı geçmişine ulaşması engelleniyor.

Ayrıca Bkz.iPadOS 19, masaüstü benzeri arayüz ve yeni özelliklerle geliyor

Ayrıca tarayıcının içine gömülü çerçeveler (iframe) üzerinden yapılan kontroller de kısıtlanıyor. Ancak siteler kendi içindeki sayfalara yapılan ziyaretleri gösterebilecek. Böylece hem gizlilik korunuyor hem de kullanıcı deneyimi bozulmadan devam ediyor.

Yaklaşık 23 yıldır var olan bu açık, ilk kez 2022’de gündeme gelmişti. Chrome’un yeni sürümüyle birlikte, bu sorun nihayet tarihe karışıyor. Beta sürümlerini kullananlar şimdiden korunmaya başladı bile.

Kaynak:https://www.gadgets360.com/apps/news/google-chrome-136-privacy-bug-visited-links-8162160

• Erken kapatmış açığı Google.
    Bu da Google ürünlerinin ne kadar güvenilemez ve kullanılmaması gerektiğini gösteriyor bence.
    Gerçi diğer teknoloji devleri de berbat,al birini vur ötekine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-096358C22 -- 15 Nisan 2025; 12:36:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • reklam konusunda çok tehlikeliler , neye baksan hemen onun reklamı çıkıyor :) her ne kadar bilgileri gönderme desen bile yine ziyaret ettiğin sitenin vs reklamı başka yerde karşına çıkıyor bu konuda kesin çözüm var mı acaba?

• heyysanadiyom kullanıcısına yanıt

Firefox kullan. Ben Chrome'u bıraktım kafa rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 15 Nisan 2025; 15:25:34 >
    Resmi Chrome üzerinden çözüm olacağını zannetmiyorum hocam.Ancak başka Chromium tabanlı tarayıcılar kullanırsanız mesela Brave gibi,belki olabilir.İşin kötüsü bir de artık Mozilla bile gizliliği umursamıyor yani Firefox bile sıkıntılı diyebilirim Mozillanın son düzenlemesinden sonra.

• kullanmadığım için bana sorun teşkil etmiyor. firefox ve edge varken esamesi okunmaz

• brave telefonuma yüklemiştim ama adını daha önce duymadığım için güvenemedim gerçi banka vs tarayıcıdan girmemde yine telefonda olması tedirginlik uyandırıyor

safari nasıl? güvenlik açısından bakarsak , apple ürünü olduğu için kafadan en güvenlisi bu sanırım , yıllardır denemedim hiç , bi kaç kere kullanmıştım

windowsta kullanılıyor mu?

----------bu profildeki kişi veya kişiler hayal ürünüdür ----------
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Safari 10-15 sene önce vardı hocam Windows'ta. 10 yıldan beri destek yok Windows'a Apple tarafından.Eski sürümü de yüklemeyin sakın,güvenli olmaz ne de olsa çok eski tarayıcı.
    Brave aslında güvenlidir hocam kullanın ama bankacılık işlemi yapmamanız daha mantıklı Brave üzerinden.
    Benim size önerebileceğim Firefox var her ne kadar da son sürümünde gizliliğe darbe vursa da.
    Microsoft Edge kullanılabilir o da Chromium tabanlı ama yapacak bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-096358C22 -- 16 Nisan 2025; 13:26:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Emin ol Chrome’un sattığının yanında Firefox’unki devede kulak kalır. Kaldı ki Firefox’un alternatifleri de mevcut. Floorp, LibreWolf, Waterfox ve Zen gibi mahremiyet odaklı tarayıcılar mevcut. Hepsi de Firefox tabanlı tarayıcılar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • edge baya bi gelişmiş , en son windows 8 zamanında hatırlıyorumda format attıktan sonra chrome indirip sonra siliyordum Chrome, yeni güncellemesiyle 23 yıllık gizlilik açığını kapatıyor  geçenlerde idm chromeda çalışmıyordu o sırada firefox indirdim kenarda duruyor

kullanmak istiyorumda şu ekran görüntüsünü attığım şeyi - sol en üst kısım nasıl kaldırabiliriz?

Chrome, yeni güncellemesiyle 23 yıllık gizlilik açığını kapatıyor

Firefox View sabitlenmiş sekmesini sekmeler çubuğunuzdan kaldırmak için : Sağ tıklayın Firefox görünümüne(Firefox view) tıkladığınızda Control tuşunu basılı tutun.Simge.Araç çubugundandan kaldır'ı seçin.
    Dh ye foto yüklemek istedim ancak olmuyor.Ben de bulduğum sonucu böyle atayım dedim

Simgenin üstüne sağ tıklayın ve araç çubuğundan kaldır deyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-096358C22 -- 16 Nisan 2025; 22:51:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chrome, yeni güncellemesiyle 23 yıllık gizlilik açığını kapatıyor 

normalde ilk yaptığım şey bu idi , sağ tık - kaldır , meğersem hiç yapmamışım Chrome, yeni güncellemesiyle 23 yıllık gizlilik açığını kapatıyor 

Chrome, yeni güncellemesiyle 23 yıllık gizlilik açığını kapatıyor Doğrudur hocam Chrome, yeni güncellemesiyle 23 yıllık gizlilik açığını kapatıyor 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.