Şimdi Ara

One UI 7'de yeni sorun: Güvenlik açığı tespit edildi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • One UI 7'de yeni sorun: Güvenlik açığı tespit edildi!
    Samsung’un Güvenli Klasör’ü kullanıcıların kişisel dosyalarını, uygulamalarını ve fotoğraflarını güvende ve gizli tutmalarını sağlıyor. Ancak, yeni dağıtılan One UI 7 güncellemesindeki bir güvenlik açığı bu klasördeki içeriklerin bir kısmının herkesçe görülebilmesini sağlıyor.



    Ayrıca Bkz.One UI 7 güncellemesi süresiz olarak durdu: İşte nedeni



    Güvenli Klasör'deki fotoğraflar görülebiliyor



    Güvenli Klasör içindeki Galeri uygulamasında "Hikayeleri otomatik oluştur" adında bir özellik var. Bu özellik fotoğraflarınızı toplayıp kısa hikayeler veya slayt gösterileri oluşturuyor. Sorun, bu hikayelerin Güvenli Klasör dışında bildirim olarak gösterilmesi. Bildirime dokunulduğunda Güvenli Klasör içinde kilitli olmaları gerektiği halde fotoğraflar görülebiliyor.



    Güvenli Klasör’deki bu açık, kararlı One UI 7 güncellemesini alan tüm cihazları etkiliyor. Samsung, şu ana kadar Galaxy S24, Z Flip 6 ve Z Fold 6 cihazlarına kararlı sürümü sundu. Ancak, şirket açıkladığı bir nedenden güncellemeyi durdurdu. Samsung’un sorunu düzeltene kadar yapılabilecek tek şey; hikaye özelliğini kapatmak. Bunun için Güvenli Klasör içindeki Galeri uygulamasını açın. Menü seçeneğine dokunun. Ayarlar’dan Otomatik hikaye oluştur seçeneğini kapatın.




    Kaynak:https://www.sammobile.com/news/we-found-a-security-flaw-in-one-ui-7-secure-folder/







  • Söz konusu android Windows gibi sistemler olunca güvenlik açığına gerek yok kullanıcının zarar görmesi için. Android gibi Windows gibi sitemlerin yapısı zaten riskli sorunlu güvenliği yetersiz. Üstüne üstlük açıklar olunca büyük sıkıntı. Yani güvenlik açığı olup olmaması çokta önemli değil. %100 güvenlik yok zaten. Kim bilir daha ne güvenlik açıkları çıkacak. Güvenlik açığı ile sistemlerin yapısını iyi anlayıp ayırt etmek lazım. Yani güvenlik açığı ile de kullanıcı zarar görür sistemlerin yapısı android Windows gibi ise yine kullanıcı zarar görür. Yani birisinde tuzağa düşer kullanıcı diğerinde ise kullanıcı kendi eliyle bilinçli-bilinçsiz yaptığı hatasıyla tuzağa düşer.

  • Kullanıcı ve şifreye admin yazınca açılan Macoslardan güvenlidir ya heralde Windows. 1 ay boyunca kapayamadılar o açığı. Algı üretimi önemli güvenlik değil.

  • Güvenli klasördeki resimler zaten zamanla kendi kendine azalmaya silinmeye başlıyor

    2017'den beri kesintisiz Güvenli klasör kullanıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung güvenliği ve performansı illa ki bir şekilde her dönemde biraz zortlatan bir firma. Bazen bu hatalar hemen çözülür ama arayüz animasyonlarının teklemesinden hoşlanmadığım için her zaman Samsung'tan uzak duruyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kuantum şifreleme geldiği zaman daha güvenli olacağı kesin,gelir ama ne zaman

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alpha Centauri kullanıcısına yanıt

    Ne zaman anladın? Ben 3-4 yıldır kullanıyorum, hiç fark etmedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hinence H kullanıcısına yanıt

    İlk kullandığım günden beri: 2017


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alpha Centauri kullanıcısına yanıt

    Silinmesi saçmaymış. Bu, Samsung'un kendi dosya yöneticisinin bir özelliği değil mi? Samsung kullanıcısı değilim sadece merak ettim. Merak ettiğim bir diğer şey de bu gizli klasör sadece telefonun kendi hafızasında mı çalışıyor yoksa harici hafıza kartında da güvenli klasör oluşturabiliyor mu? Eğer her iki tarafta da güvenli klasör oluşturabiliyorsa indirmeyi deneyebilirim. Google'ın kendi dosya yöneticisi var sadece telefonun kendi hafızasında kullanıyor bu klasörü, o da pek işime yaramıyor. O yüzden kullanmıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Güvenli klasör telefonun kendi hafızasını kullanıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.