Şimdi Ara

CHP nerde hata yapıyor? (Anket) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

CHP nerde hata yapıyor? (Anket)


(En Son Oy Tarihi: 29.8.2020)
Giriş
Mesaj
  • şıklarda chpnin hdp ye özerklik sözü vermesi niye yok acaba. chp seçim beyannamesinde açın okuyun. "Kamu yerel birimlerinin idari ve mali özerkliklerini sağlayacağız" yazıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CHP'nin canan ve tayfasından kurtulması lazım


    Ulusalcı ve Atatürkçü asıl taban gelmeli


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CHP nin biraz da olsa din üzerinden siyasete eğilmesi lazım. kısasa kısas yani.


    misal faiz haram masalı anlattıktan sonra sırf konut satışları hızlansın diye diyanete fetva verdirip ev alacaklar için faiz haram değildir dedirttiklerinde hop ne diyorsun hemşerim sen kimin uşağısın demeleri lazım.

  • Partide problem yok. Doğası gereği halkın en çok %30unu temsil edebiliyor. Siyaseti düzgün işleyen bir ülkede 2 veya 3 parti koalisyonu olarak hükümet kurup halkın yüksek bir yüzdesini temsili mümkün olur.
    Almanyaya bakın. Tek parti en son 1982de baştaymış. Sonra hep koalisyon.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • baranel B kullanıcısına yanıt

    Evet CHP mantığı bu işte. Güzel özetlemişsiniz. Chp İslam'ın kötü olduğunu düşünüyor ve bu ülkenin İslam'dan kurtulması gerektiğini düşünüyor. Dolayısıyla ülkeyi her yolla dönüştürmeye çalışıyor. Yapılan aşı sonucu kısmen tutsa da ülkenin çoğu mutanta ya da zombiye dönüşmüş durumda. Şikayet edilen insan tipi de bu aşıdan dolayı, müslümanımsılar da bundan dolayı çoğunlukla. İşin daha da kötüsü işin sonunun nereye varacağı düşünülerek de yapılmıyor sadece taklit ve kölelik ruhuyla yapılıyor. Tabi arada bu milletin ayağa kalkmasını istemeyen kriptolar da var ve oldukça etkililer. Dolayısıyla chp nin başarı şansı hiç bir zaman yok. Seçim kazansa da yok. Kendi olamayan, büyük bir davası olamayan, ne tarafa gittiği belli olamayan biri asla zafere ulaşamaz. Türkleri ne öldürün ne oldurun politikasının sonuçları ya da onun yüzünden bunlar. Ne öyleyiz, ne böyleyiz, doğru düzgün istikametimiz yok, birliğimiz yok, inancımız yok, debelenip duruyoruz kendi içimizde.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Venomv

    şıklarda chpnin hdp ye özerklik sözü vermesi niye yok acaba. chp seçim beyannamesinde açın okuyun. "Kamu yerel birimlerinin idari ve mali özerkliklerini sağlayacağız" yazıyor

    Onu AKP nin vermek istemesinden dolayı olmasın.


    Hani Avrupa birliğine giriş sürecinde AKP omuzlarda taşıdığı HDP yi biliyorsunuzdur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CHP'yi bırakın artık, Sosyalist partilere katılın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En büyük hata yazılmamış. Pasif davranması, korkak davranması, sağcılara yanlamak adına sola dair bütün değerlerini unutması. Kendi partisi için çalışmış insanları bile dincilere karşı savunamaması.

  • umitsahin87 kullanıcısına yanıt

    O zaman bende Liberal Parti'ye katılın derim ama gelen yok. Bunu zaten biliyoruz! Ülke 2 partiye bölünmüş.

    Liberal Parti Başkanının konuşmalarını dinlemiştim. Hakkaten tam Milletin düşüncesi ne ise, öyle bir düşünce yapısı var.

  • Okuduğum en kötü başlıklardan biri.


    tutmaz bu konu.

  • Meselenin CHP nin ya da basindakinin kötü olmasi ile bir alakasi oldugunu düsünmüyorum. Memleketin egitim yapisinin, kültür örf anane gelenek görenek yapisinin durumu bellidir. Ülkenin rahat %65 i sag, muhafazakar secmendir.


    Hadi en kral adami, lideri cikardi diyelim ne olacak ? Su gergin ortamda, saflarin bu kadar sikilastigi, toplumsal baristan bu kadar uzak oldugumuz ortamda, hangi ideolojiye mensup olursa olsun, kim gider kendi ideolojisinin tersi ideolojideki partiye oy verir ?


    Bu ülkede Kilicdaroglu nun elinde sihirli degnek olsa veyahut ülkeyi yarin bir anda Japonya, Amerika, Almanya, Ingiltere yapacak formül olsa bile, sirf alevi oldugu icin ben ona oy vermem diyen, iddia ediyorum en az ennn az 5 milyon secmen vardir bu ülkede. Her ne olursa olsun asla ama asla, yarin Mustafa Kemal Atatürk mezarindan kalksa basina gecse, yine CHP ye oy falan vermem diyecekte en az 5-10 milyon insan vardir. Konunun CHP nin basindaki adamla ne alakasi var ? Muharrem Ince gelse basa ne yazar ? Alsin alsin babasi %26 degilde %30 - 31 alsin eee ?


    Ya da illa da bu kadar kültür mozaigi ve zenginligi cesitliligi barindiran bir ülkede, illa da tek basina iktidar olsun mu olmali ? Bu mudur yani ? Bu ülkede bütün kitlelerin temsil edildigi, ülkenin kültür mozaiginin parladigi bir koalisyon olamaz mi yani ? Basa gelen astigim astik kestigim kestik kafasinda oluyor. Illa böyle mi olmak zorunda ?





  • Bu kadar detay vermenize rağmen oraya hiç yazmamışsınız. Bahsettiğiniz olayın adı; "Münafıklık"


    Müslümanlar arasında; Müslüman ile Mümin farkı diye birşey yoktur!

    Müslümanlar arasında; Mümin ile Münafık'ın farkı vardır!


    Münafık nedir;

    Müslüman olduğunu söyleyen, ama aslında İman olarak, Müslümanlık Rütbesine erişemeyen kişiye Münafık denir. Yani "Elhamdulillah Müslümanım" derler ama aslında Müslüman değiller. Allah'ı ve Müslümanları hatta kendilerini kandırdıklarını zannederler.


    Ve Münafıkların, Kafirlerden bile daha aşağı olduğu, Cehennemin en dibinde yanacakları belirtilir.


    Gerçek şu ki, münafıklar (sözde), Allah'ı aldatmaktadırlar. Oysa O, onları aldatandır. Namaza kalktıkları zaman, isteksizce kalkarlar. İnsanlara gösteriş yaparlar ve Allah'ı ancak çok az anarlar. -Nisa,142(Kur'an)


    Gerçekten münafıklar, ateşin en alçak tabakasındadırlar. Onlara bir yardımcı bulamazsın. -Nisa,145(Kur'an)


    Görüldüğü üzere Kur'an Apaçıktır, Münafığın tanımı da, sonu da verdiğim 2 ayet de açıkca görülmektedir.

    Bizdekiler bırak namaza isteksizce kalkmayı... Namaza zaten kalkmıyorlar!  Ama Müslümanlar! Yersen!


    Yine söylüyorum. Bu ülkenin Çoğunluğu Deisttir.!

    Sadece Deizm'in anlamını bilmiyorlar.!

    -------

    Deist kime denir(Tabiki burda insanın kalbi ne diyor o önemli!);

    Tanrının varlığına inanıp tüm mevcut dinleri reddeden kişiye Deist denir.

    Deistlere göre dini bilgiye ulaşmanın yolu akıldan geçer.

    Tanrıya ulaşmak için sadece akıl gerekir.

    Diğer bütün yolları(Peygamber, din, kutsal kitap) reddeder.


    @Carisma70 (Bunuda sizin yoruma Cevap yazmıştım, Üst tarafta alıntı vardı, Alıntısı silinmiş.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moneyTalks_ -- 27 Ağustos 2020; 11:38:42 >




  • bir mezhepin bütün aşırılık içeren partileri kaybolup chp nini içine sızdı.


    daha bir cacık olmaz.


    chp mezhep partisidir.


    diktatörlükle yönetilir.


    takkiye yapar.

  • @etoiledorient CHP'nin başındaki adam, Habertürk'e çıkmak yerine Armağan Çağlayan'a çıkıyor. Dün Cüneyt Özdemir ile Hadi Özışık'ın Youtube Canlı yayını vardı.

    2 Zıt görüşlü Gazeteci(Daha doğrusu Cüneyt bence Liberal) Bu konuyu araların da çok güzel tartıştılar. Sebep ararsanız,

    İzlemenizi tavsiye ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moneyTalks_ -- 26 Ağustos 2020; 16:57:30 >




  • kendisi hata zaten


    eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz

  • Hata falan düşünmüyorum açıkcası.


    Şu an da TR de oy kullanan herkesin iktidardan memnun olduğunu düşünüyorum.


    Sonuçta bir partiyi üste çıkarmakta, düşürmekte halkın vereceği oylara bağlı. Bahaneler sadece kendimizi kandırmak içindir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: moneyTalks_

    @etoiledorient CHP'nin başındaki adam, Habertürk'e çıkmak yerine Armağan Çağlayan'a çıkıyor. Dün Cüneyt Özdemir ile Hadi Özışık'ın Youtube Canlı yayını vardı.

    2 Zıt görüşlü Gazeteci(Daha doğrusu Cüneyt bence Liberal) Bu konuyu araların da çok güzel tartıştılar. Sebep ararsanız,

    İzlemenizi tavsiye ederim.

    Azizim tesekkür ederim link icin. Güzel bir konusma olmus evet kesinlikle.


    Yanlis anlasilma olmasin lütfen. Ben Kemal Kilicdaroglu günahsiz melektir vs diye savunmaya kalkmadim. Anlatmak istedigim nokta farkliydi. Kimse bu kadar toplumsal gerginlik ortaminda, saflar bu kadar sikilasmisken farkli ideolojiye kaymaz. Ne yapalim yani sag muhafazakar secmeni tatmin etsin diye partinin basina Abdullah Gül ü mü getirelim ? Bu sefer parti kendi kitlesini nasil temsil edebilecek bir hüviyette olabilecek ? Türkiye de olup olabilecek en iyi sey, sagda alternatif olusumlarin olmasiydi, o da zaten kaybedilen yerel secimler sonrasi basladi.


    Bu zamana kadar acikcasi ben hep Liberal Demokrat Parti'ye oy attim. Cünkü beni en iyi temsil ettigini düsündügüm parti. Yemisim barajini dedim. Yoksa bana ne CHP den ne yapiyorlarsa yapsinlar. Kendimde alevi bektasi inanci ekolündenim. Ne yapayim sirf alevi diye Kemal Kilictaroglu na mi oy vermeliydim ? Yukarida arkadasin biri CHP mezhepci parti demis. Neyi kastettigini gayet iyi biliyorum. Bakmayin siz sag cenahtan, Osmanlici ülkücü dinci vs kafalarda olupta CHP söyle CHP böyle diyen, basina adam gibi birisi gecse diyen kafalarin söylemlerine. Sanarsiniz ki partinin basina Muharrem Ince gecse oy verecek  aha iste Cumhurbaskanligi secimi oldu gördük vereydiniz madem o kadar samimisiniz. Her yerde Muharrem Ince nin sahilde bira ictigi resimleri yaydilar.


    Dediklerimi tekrarliyorum ve arkasindayim üstadim.


    Bu ülkede Kilicdaroglu nun elinde sihirli degnek olsa veyahut ülkeyi yarin bir anda Japonya, Amerika, Almanya, Ingiltere yapacak formül olsa bile, sirf alevi oldugu icin ben ona oy vermem diyen, iddia ediyorum en az ennn az 5 milyon secmen vardir bu ülkede. Her ne olursa olsun asla ama asla, yarin Mustafa Kemal Atatürk mezarindan kalksa basina gecse, yine CHP ye oy falan vermem diyecekte en az 5-10 milyon insan vardir.





  • Bu arada CHP'nin en büyük handikabı kendini Atatürkçü sanan Kemalist sanan tayfa. Kollarına Atatürk İmzası dövmesi yapan Profil fotoları full Atatürk resmi olan. Sürekli 10. Yıl marşı söyleyen ve ellerinde Nutuk ile foto paylaşan tipler. ( Yani Sözde Kemalistler. ) Atatürk'ün düşünce yapısını ve ideolojisini gram bilmezler anlamazlar. Sadece Millete sayıp söverler. Dİndarmısın Yallah Arabistana derler Laikliği dinsizlik müslüman düşmanlığı sanarlar Milliyetçiliği aşırı TÜrkçülük sanarlar. Her konuda birşey bilmesede bilgi sahibi gibi davranım insanları kendilerince aşağılamaya dalga geçmeye çalışır. Kendi gibi düşünmeyen herkese saf cahil yobaz geri kafalı gibi laftalamalar yapıştırır.


    İşte bu TİPLER CHP'nin en büyük düşmanı. Sağda solda çok vardır bunlar akılları sıra CHP'yi savunurlar ama yarardan yok zararları vardır. Millet lan bu değişik ne anlatıyor CHP'liler gerçekten bunlar mı deyip oy flan vermez...





  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    üstadim zaman cok degisti, ne dünya eski dünya, ne de o zamanki metodlar bugüne birebir uygun. Türkiye gücünün ve potansiyelinin farkinda olarak, biz onu da böyle yapariz, bunu da böyle yapariz, onu da döveriz bunu da döveriz politikasindan vazgecmedikce, asla yol falan katedemez. 50 küsür senedir iste böyle hala gelismekte olan ülkeler kategorisinde bulunur, yerinde sayar durur.


    Üretimimiz bile disa bagimli. Hammadde yok, trilyonlarca dolarlik ekonomi yok, devasa ihracat yok, dünya capinda markalar yok, endüstrilesme sanayilesme yok ama süper gücüz  


    Atatürkcülükte, Osmanlicilikta, Islamcilikta ( Islamiyet demiyorum yanlis anlasilma olmasin ) artik bir hayaldir ve Türkiye nin bugünkü konjonktürde hicbir ihtiyacina cevap vermeyen ideolojilerdir. Gerceklerimizle yüzlesip, hayalperestlikten uzak realist stratejiler gelistirip sonuca gitmeye calisacagiz. Yoksa bir 50 küsür sene daha gecer, degisen hicbir sey olmaz.





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.