DEM'e oy basmak zorunda da değilsin kazandırmak için sadece bu tarz oyunlarlada DEM partiye kazandırabilirsin işte. Buna sessiz kalmakta bir nevi savunmaktır. Bir düşünün bakalım Zafer partisi AKP'den MHP'den o kadar nefret etmesine rağmen Neden Ardahan ve Iğdır'da aday çıkarmayıp AKP ve MHP'yi destekleme kararı aldı sizce ? Veya geçen seçimde İYİ parti AKP'nin kara kaşına kara gözüne mi Ardahan'da aday çıkardı ! Maksat neydi ! CHP ise tam tersi kazanma ihtimali olan ilçeyi bırakıp hatta İYİ parti AKP MHP flan da kazanmasın diye adayda çıkarmıyor ki DEM parti daha kolay kazansın. Ve sordularmı sözde Atatürkçü olduğunu iddia eden insanlar İstiklal marşı için Türk bayrağı için ölürüz diyeneler buna ses edemiyor bile. Gerçekten siyaseten çok kötü bir durum. Vatanını milletini devletini seven insanların savunmaması gereken işler bunlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 18 Ocak 2024; 15:41:38 > |
CHP Mersin'in merkez ilçesine aday çıkarmadı. (2. sayfa)

-
-
Önüme pusula geldiğinde karşımda sadece akp ve dem (diğer %1-2 oyu olan partiler hariç) görürsem hiç düşünmeden akp ye basarım neden boş oy atıp riske atayım, akp ye tek oy verme durumumda bu şartlar altında olur zaten. Senin zorun ne onu anlamadım ben, Zafer partisinin yaptığı şeyi zaten destekliyorum bunu desteklemeyenler oyları bölmeyin diyen chp liler olur ancak. Senin sorunun her akp karşıtı muhalifi chp li zannetmen. Söylediklerime de inanıp inanmamak sana kalmış benim profilimde, yazdığım mesajlarda açık, bu forumda özellikle senin kimseye tıpış tıpış oy verecekler demeye hakkın yok.
-
Bu 3 parti dışında (AKP,CHP,DEM) başka adayını çıkaran parti ve adayı yok mu? İYİP veya Zafer mesela.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sana bir şey diyen hangi partiye oy verecen diyen veya senin mesajına bir şey yazan yok ki sen alıntılıyorsun benim mesajlarımı. Ve CHP'li dğeil isen seni ilgilendiren bir durumda yok. Konu başlığı ve içeriği ile ilgili yazıyorum ben sadece sen neden rahatsız oluyorsun ki !!!
Bu arada bu daha başlangıç bakalım diğer büyük şehirlerden hangi ilçe belediyeleri kapacak DEM yönetimi. İstanbul'dan hangi ilçeleri alacak görecez. İzmir adayında bile söz sahibi olabilecekler mi görecez.
Seçim sonuncunu görecez Mersinin iki ilçesinde... Özellikle bakıp yazacam seçim sonrası. HDP'nin oyu arttıysa anlaki kimden gelmiş o oylar.
Bu arada Mesela CHP ve DEM parti ülke genelinde atıyorum 30-40 belediyede aday çıkarmayıp DEM partiyi desteklese senin için fark etmez mi ? Sadece senin oy kuıllanacağın ilde ki adaya mı bakacan diğer yerlerde savunmaya devam mı edeceksin DEM parti ile iş tutulmasını selam çakılmasını !
-
Ben seni alıntılamadım sadece mesajımda senden bahsettim ve bana soru soran sensin ayrıca neden rahatsız olduğumu belirttim. ( Kendin gidip tıpış tıpış senelerdir aynı partiye oy atıp başkalarına tıpış tıpış veriyorlar demen)
Son soruna cevap verecek olursam benim için tabiki fark eder ülke genelindeki tutum önemlidir. Ben chp ye zaten oy vermeyeceğim hem bu seçimlerde hemde bir sonraki genel seçimlerde ama bu konudaki durumla karşılaşmadığım sürece asla cumhur ittifakınada oy atmayacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeQuiet! -- 18 Ocak 2024; 16:5:7 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bak gör yarın hdp kapatılırsa en çok ses chp den çıkar
-
Olsa ne fark eder? Direk AKP'ye atacağız yapacak bişey yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu durum Körfez Savaşı zamanında Türkiye'ye aidiyet hissetmeyen Irak Kürtlerinin Mersin'e yerleşmesini teşvik eden eski belediye başkanı Kaya Mutlu'nun (Fikri Sağlar'ın dayısı) eseridir aslında.
-
Bu yerleştirme işlemi nedir vatandaşlık verilmişmidir oy kullanmak hakları var mıdır bilmem.
Ama olayın onunla alakası nedir ! Olay CHP'nin Aday çıkarmayıp DEM parti kazanması için çekilmesi bu kadar basit.
İstese DEM parti kazanmasın diye alternatifler ile birleşebilir onları destekelyebilir. ( Diğer bütün partilerin yaptığı gibi. Ama o neyi seçiyor. Diğer partilere gideceğine DEM'e gitsin. İstiklal Marşı ile sorunuda olsa sıkıntı değil kafasında. Yarın bayrak ile sorunu olanıda desteklerseler şaşıramıyacam. Bu mantık çok yanlış işte. )
HDP'nin oyları git gide düşüyordu yüzde 8 lere düştüle son seçimlerde. Ama CHP böyle adaylar çıakrmayarak onları destekelyerek. TİP'te aday çıakrmaz onlarıda destekelrse bir bakmışın HDP gene yüzde 12-13 lere çıkmış CHP'nin sayesinde. Aaa gördünüz mü adamın arkası sağlam halk desteği var ALGI'sı oluşacak tekrar. Ve mecliste en çok oyu olan 3. parti olacaklar.
Ama CHP vatan millet devlet vatandaş düşünse ve ben 3-5 il alacağıma DEM'e 3-5 il kaybettireyim sevdasına girse belki DEM parti yüzde 6-7 lere düşecek 5. - 6. parti olacak ... Ama CHP ateşle oynatıp ülkenin geleceğini bile riske atmayı göze alıyor 3-5 koltuk ve belediye için.
-
ülkeyi satmışlar muhtemelen mersin de baş merkezlerden biri, çevrelemişler herkesi ve heryeri geçmiş olsun, ya köle olun ya içinizden geçsinler starafını seç
-
Erdoğan'ın Esad'dan kaçan Suriyelilere "kapımız açık" demesi gibi Özal da Saddam'dan kaçan Iraklılara "kapımız açık" dedi. Bu vesileyle Türkiye'ye yerleşen çoğu Arap ve Kürt asıllı Iraklılar zaman içinde Türk vatandaşlığına hak kazandılar. Kaya Mutlu dönemi Mersin Belediyesi'nin Irak'tan gelen bu Kürtlerin Türkiye'de kalıcılaşmasını sağlayacak teşvikler sunması Mersin'in demografik yapısının değişmesine zemin açtı. Bu da PKK'nın siyasi uzantısı olan malum partilerin Mersin'de ve özellikle Akdeniz ilçesinde belediye kazanacak kadar güçlenmesini sağladı.
Zaman geçtikçe Türk vatandaşlığına hak kazanacak olan Suriyeliler yarın seçimlerde selefilik yanlısı partileri destekleyince ve CHP'nin bazı yerlerde DEM Parti'nin önünü açması gibi AK Parti de bazı yerlerde selefilik yanlısı partilerin önünü açınca Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne kast eden bu demografi mühendisliğinin ne kadar büyük tehlikelere yol açtığını görürsünüz.
-
Adam dem kazanmasın diye vercek en güçlü adaya akp ye bayıldığından değil bende olsam bende yapardım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Ocak 2024; 19:44:21 > -
Bu olay çok eski olduğuna bilgim yok. Ama dediği isimin dayısına bakıyorum CHP'li isim oda !!! Mersin'de uzun süre blediye başkanlığı yapan...
Not: Geçici koruma veya sığınma talebi ile gelenler yasal yollar ile vatandaşlık alamıyor. İstersen 20-30-40 yıl bile ülkede yaşasalar alamıyorlar. Vatandaş olmayannında oy kullanmak hakkı olmuyor.
O Irak'tan Saddam'dan kaçanlar oraya nasıl yerleştirilmiş nasıl kimlik almış bilemiyorum . Ama CHP'nin yıllar sonra tekrar iş birliği ile orayı HDP'ye bırakacak olması hiç hoş bir şey değil buda bir gerçek.
-
Ülkeyi parsel parsel bopa uygun hale sokuyorlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Emekli mayışın için daha geçen üzülüyodun be komutanım.
Napayım hdpli mi seçelim intikam olsun diye. Aday yok aday.
Komutanım kimi seçersen seç takdir senin.emekli mayışları güzel oldu ama iyisiniz vallahi
Dalgamı geçiyon
Sinircilicim burda bir çoğu akp le dem arasında seçim yapmaya kalksa 10 sn bile düşünmez deme basar demlenir sen hiç sinirlenme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 19 Ocak 2024; 3:2:18 > -
Komutanım seviyom seni ya niye engelliyon.siyasete takılma ya milletimiz sandıkta kimi takdir ederse o seçilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X