Şimdi Ara

Chevrolet almayın çok zarar edersiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 sene önce 15k km de 31k liraya aldığım aracı 30k kmde dün itibariyle 37k ya verdim. Ben aldığımda kaza bela yoktu sonradan tampon değişti. Araç 2012 model LTZ Paket otomatik 1.4 Aveo son kasa.

İşin ilginç yanı ise araci alan saygıdeğer abim 2013 yılında benzin otomatik golf almış. 2 ay sonra satmak zorunda kaldım dedi. Baya zararım oldu diyince inanamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halalaluya -- 9 Mayıs 2017; 21:35:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Canı sıkılan konu açıyor . Sonra biri gerçekten gerekli bir konu açıyor konu diplere gidiyor . İyi etmişsin kardeş aferin sana. Tekrar al kar et sonra tekrar aç konu

• Sanane kardeş,alır almaz,zarar eder etmez.Bırak alan düşünsün,sen değil!
  • Su tl bazinda aractan kar ettigini sanan arkadaslar 2 sene onceki altin/ doviz vb hesaplasinlar birde satarken hesaplasinlar.

Arabadan istisnalar haric reel kar edilmez.

• 2 Sene önce aldığın araba 30.000₺ idi, şimdi ise 37.000₺'ye satıldı anladığım kadarıyla. Kağıt üzerinde 7.000₺ kar etmiş gibi görünüyor ama bakalım:

2 Sene önce araba: 30.000₺

O zamanki dolar kuru: 2.71₺

Dolar bazında fiyatı: 11.0701107$, Yuvarlak hesap 11.100$

Şimdi satıldı 37.000₺

Dolar kuru: 3.53₺

Dolar bazında fiyatı: 10.4815864$, Yuvarlak hesap 10.500$

Ne etti, kardayken zarara geçtin Şunu anlayın artık, arabadan kar edemeyiz bizim paramız eridiği sürece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şıh Hazretleri -- 9 Mayıs 2017; 21:49:31 >
  • Arabadan kar eden sadece galericileri tanıyorum onların da çoğu yalan dolanla 37ye sattığın kâr ettiğini düşündüğün aveonun üzerine kaç oara koyupta araba alabilecen onu düşün bence

• Şair burda akılllı olduğunu sanıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sakın mazda almayın ,neden mi?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 37000 TL cepte şuan.

Bi araba alacaksın şimdi. O alacağın araba iki yıl önce 30000 TL idi ve kilometresi daha düşüktü.

• Adam haklı 2 yıl kullanıp km yükseldiği halde kâr etmiş. Benim 5 yıl önce sıfır aldığım logan halâ aynı fiyat

Otomatik olması avantaj,manuele parası olmayan adamlar bile borç harç otomatik arıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Adam haklı 2 yıl kullanıp km yükseldiği halde kâr etmiş. Benim 5 yıl önce sıfır aldığım logan halâ aynı fiyat

Otomatik olması avantaj,manuele parası olmayan adamlar bile borç harç otomatik arıyor.

Burda anlatmak istediğiniz Dacia Logân daha iyi mi ?

• Adam 600 dolara 15 bin km 2 yil boyunca kullanmis.

Neredi zarar yahu 600 dolar sadece 2 yil ickn bedava. Araba kiralamaya kalksaniz 2 ayda 600 dolar harcarsiniz zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

2 Sene önce aldığın araba 30.000₺ idi, şimdi ise 37.000₺'ye satıldı anladığım kadarıyla. Kağıt üzerinde 7.000₺ kar etmiş gibi görünüyor ama bakalım:

2 Sene önce araba: 30.000₺

O zamanki dolar kuru: 2.71₺

Dolar bazında fiyatı: 11.0701107$, Yuvarlak hesap 11.100$

Şimdi satıldı 37.000₺

Dolar kuru: 3.53₺

Dolar bazında fiyatı: 10.4815864$, Yuvarlak hesap 10.500$

Ne etti, kardayken zarara geçtin Şunu anlayın artık, arabadan kar edemeyiz bizim paramız eridiği sürece.

2 yil kullanma bedeli 600 dolar baya iyi aslinda.
    Cogu zaman zor bu kadar az zararla satmak sonucta araba eskiyor ve kmsi artiyor.

Evet arabadan genel olarak kar edilmez haklisiniz. UCuza alip pahaliya satabilen olursa kar etmis olabilir (galericiler, al satcilar vs.)

• O da bir sey mi? 2011 yilinda 64000tl'ye aldigim audi a3 cabrioyu bugun elimi opene 85.000'e satarim. Araci 9000km'de aldim. Su an 160.000km'de.

Ama, aldigimda euro 2 lira idi. Yani 32.000 euroya almisim. Euro bugun ne? Ciddi zarardayim goruldugu uzere.

Olaya bir de su acidan bakalim: bu arac 1.8tfsi. Satsam, baska bir 1.8 arac alsam, otv kime girecek? Gene bana...

Otomobil kar etmez ozetle. Ha, ikinci el alirsin. Acil satandan 1500 ucuza alirsin, 6 ay binersin, alana 500 fazlaya satarsin. Noter vs. masrafini dustuktan sonra 1000 lira kar edersin. O olabilir. Uzun vadede imkansiz...

Bir de klasikcilik tabi. Universitede okurken sulandigim araclari alsaydim, bugun satar ev alirdim...

Bunlari arkadas icin yazmiyorum bu arada. Arkadasin dedigi ayri. Arkadas diger arabalara gore daha cok zarar ettirecegi iddia edilen araclari alip satmak konusunda diyor. Cok da hakli. Subaru, asiri deger kaybeder. Al ikinci el subaru, kullan sat. Daha az zarar edebilirsin. Cunku ana deger kaybini sen aldiginda zaten yasamistir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 9 Mayıs 2017; 22:30:58 >

• O zaman ben bu konunun ordinaryusuyum.
    2008 de 32 bine aldığım aracı 2016'da 33500 sattım. Araç 200 bin km'yi devirmişti. Şimdi ben ultra kardamıyım?
  • 2015de 31 bine 180 ceyrek altin alabiliyoken şuan 37 bine 150 ceyrek altin alabilirsin. Kâr?

Araba kisa vadede kâr ettirir. Cuma aldigim araci pazartesi sattigimda 2000 net kâr yapmistim. 1 ay bindigim araci 3.300 tl kârla sattim. Kâr buna denir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 9 Mayıs 2017; 22:30:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam dolarada vursanız karda şuan reelde parası erimemiş lütfen kıskanmayın

• Saçma sapan konuşmayın.

Benim Dediğim Euro veya dolar bazında meselesi değil. Aslında anlayana sözüm. Zaten bir kaç kişi anlamış.

Bu araç çok zarar eder son kullanıcı olursun lafları dönüyordu forumda alan müthiş zarar eder vs. diyordu 2 sene önce. Demek ki forumun cahillik seviyesi ilerlemiş. Sonra efendim forum ile gerçek dünya ayrı. Tabii ki ayrı.

• dün arkadaş aldı 2012 aveo ls 58000 km boya darbe yok 28500 tl adam sattığına seviniyordu ne garip dünya

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

Su tl bazinda aractan kar ettigini sanan arkadaslar 2 sene onceki altin/ doviz vb hesaplasinlar birde satarken hesaplasinlar.

Arabadan istisnalar haric reel kar edilmez.

2008in kasım ayında 2009 model mondeo 1.6 titanium fiyatı 43 bin liraymış. Şuanda 107 bin kmde. Satsak 45 eder.

• Zarar denince benden daha iyisi olamaz sanırım. Megane 2 mi alırken dolar 2.90 aldığım fiyat 22000. Bu sene ocak ayında sattım. Dolar tarihi zirve yapmış 3.80 olmuştu. Araba gitti 18500 e. Bu esnada arabaya binmek de doğru dürüst nasip olmadı yaptığım toplam yol 7300km :(

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.