Şimdi Ara

CHERY ve HYUANDAİ SİZCE HANGİSİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
13.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar.izmirde oturuyorum ve genel olarak tiggo 3 modelini çok beğeniyorum zaten görüntü aynı honda nın jeepine benziyor...honda alamaıyoruz bari cheryi alalım diyorum.yorumlara bakıyorumda bir ön yargı almış başını gidiyor.NEDEN?şu anki aracım 2006 model accent era kendi aracımda çekik gözlü uzak doğulu tiggo 3 te çekik gözlü uzakdoğulu adım gibi eminimki tiggo 3 te en azından hyundai kadar kaliteldir dicem ama hyuandainin arabaları çokmu kaliteli dicveksiniz.ben kendi aracım için konuşuyorum çokta kaliteli bir araba değil.arkadaşlar hyuandai türkiyeye ilk girdiğinde de aynı şeyleri konuşmuyormuyduk doğrusunu söyleyin bana.CHERY de şans vermemiz gerekmiyormu?bakın tiggo 3e binmemiş bir insanım 2 defa yolda gördüm görüntü çok güzel hoşuma gidiyor.hyuandai kadar kaliteli değilse bende birşey bilmiyorum.aracım 2006 model ama inanın 13 kez servise gitmiş çeşitli arızalardan dolayı çevremde accent era kullanıcılarıda var hep aynı sorunlar....şimdi size sorarım hangisi kaliteli....servis ağı bol ve geniş olan hyundai mi?yoksa yeni gelmiş CHERYmi?yorumlarınızı bekliyorum....

• sizi 13 kez servise götüren sebep neydi sakıncası yoksa paylaşırmısınız
  • Ben bugün ticarisini test etmiş biri olarak ön yargılı yaklaşmamak lazım derim. Hiç değilse gidip bi test sürüşü yapın. İçiniz rahat olsun.
  • Arkadaşımın abisi tiggo3 aldı full donanımlı. İnceleme imkanım oldu. Beklediğimden iyiydi. Sunroof, mp3 çalar direksiyondan kumandalı, bej renk deri döşeme klima vs. fena değildi. Ama sonuçta ne kadar ekmek o kadar köfte...
  • 2 yıl hyundai accent kullandım. fiyatına göre gayet yeterli araçlar üretiyor hyundai.2005 yılında sıfır almıştım.

çin arabaları kendilerini bi kabul ettirsinler önyargılarda kendiliğinden kaybolur.

çekik gözlü benzetmesi abes olmuş.japonlarda çekik gözlü,uzakdoğulu o hesapla.
  • onyargıyla hıcbı alakası yok ben butun araclarına bındım vasatın cok altında araclar chery bence baya zaman gecmesı lazım tabıkı duzelıcektr ama su an alnmaz bu araclar o paralra ıkıncı el daha saglam ne arabalr alırsınız arkadaslar allah askına....
    hyundaının aldıgı yolda bellı ozellıkle i serısı gozle gorulur bı ılerleme var karsılatrmak cok yanlıs olur...

araba sadece dızayn ve tıp degıldır....
  • Hyundai ile cherry'i aynı kefeye koymak yanlış 97 yılından beri çevremde sürekli hyundai kullanan arkadaşlarım akrabalarım oldu bana göre hyundai fiyat ve karşılığında verilen donanım,kalite,motor özellkileri oranını en iyi kuran firma geçmişte amerika'daki fakir honda'sı gibi alaycı söylemleri kırmak için öyle yatırımlar yapıyor ki helal olsun dememek elde değil şimdi bazı arkadaşlar diyecek ki hyundai ilk piyasaya çıktığında bugün kü gibimiydi?Tamam değildi ama hyundai'nin en azından kendi stili vardı ve çinli üreticiler gibi dandik değildi.sene 2000 de iki amcamda sıfır araba aldı biri iyi bir şey olsun diye palio aldı diğeri accent aldı accent alan amcam daha az ödediği gibi hem donanımlı hemde kaliteli bir araca biniyordu.Palio alan amcam sonra çok pişman oldu ama iş işten geçti hyundai'i çinlilerle karşılaştırmayın lütfen.Çinli üreticilerin bir araç üretmesi için uzun uğraşlar vermesine gerek yok adam sokağa bir çıkıyor 2 saat dolaşıyor.Tamam diyor bir b sınıfı araba yapalım önü fiestadan arkası corsa'dan tavanıda yüksek tutalım ferah görünsün aslında çin araçlarını bu yönlerinden ötürü pazara sokmamak lazım adamlar yeni çıkan bir ürünün 1 aya kalmadan taklitini yapıyorlar yazık değil mi diğer üretici milyon dolarlık sermaye bağlıyor bir ürünü geliştirirken.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hyundai şimdilik Cheryden kaliteli arabalar üretiyor ancak 10 sene sonrasını bilemem. Kimbilir 10 sene sonra Toyotanın tahtına da oturabilir Hyundai
  • quote:

hyuandai kadar kaliteli değilse bende birşey bilmiyorum

kendin söylemişsin sen bişey bilmiyosun.
  • Chery'nin jipine o parayı vereceğinize Daihatsu'nun jipini alabilirsiniz. Hem Japon ve Toyota kalitesi olacak hem de gözünüz arkada kalmadan yakın fiyatlara iyi araç almış alacaksınız.

Ayrıca hyundai kendini çok geliştirmiş bir firmadır Çin modellerinden çok daha güven verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainman22 -- 3 Mart 2009; 13:59:53 >
  • chery araçları da ülkemizde satılacaktır ve fiyat olarak uygun olacaktır
    bu işten ekmek parası kazananlar olacaktır ben bu markayı eleştiremem
    sonuçta fiat linea motorları chery tarafından üretilmektedir
    Chery Automobile Co., Çin’in Anhui eyaletinin 5 yerel devlet firması tarafından 18 Mart 1997’de kurulmuştur. 10 yıl gibi kısa bir geçmişe sahip olmasına rağmen Chery, 2007 yılında Çin otomotiv pazarında 381.000 adetlik satış rakamıyla dünya devlerinin bulunduğu Çin pazarında 4. sırada yer almayı başarmıştır. Böylece uzun zamandır tekelleşmiş olan Çin-yabancı ortak sermayeli otomobil üreticileri arasında kendine yer edinerek gücünü kanıtlamıştır.
    Chery kurulduğu günden itibaren hem iç hem de uluslararası pazardaki konumunu geliştirmeye önem vermiştir. Prensibi “iç pazardaki konumunu pekiştimek, uluslararası pazardaki konumunu güçlendirmek” olan Chery, Çin’in ilk bütün araç, CKD, motor ve araç yapım teknoloji ve ekipmanı ihracatçısı olmuştur. Rusya, Ukrayna, Mısır, Malezya, İran ve Arjantin’de de üretim tesisleri olan Chery, dünyanın 60’dan fazla ülkesine ve bölgesine ürün ihracatı gerçekleştirmektedir. Chery ihracat hacmiyle Çin pazarında 4 yıl üst üste ihracat sıralamasında 1. sırada yer almıştır. Chery Çin’de 2 araç fabrikası, 2 motor fabrikası, 1 vites kutusu fabrikası, 1 Otomotiv Mühendisliği Araştırma Enstitüsü ve 1 Otomobil Planlama ve Tasarım Enstitüsü ve Ar-Ge merkezine sahiptir.
    Chery İtalyan Otomotiv Grubu Fiat ile Fiat Linea modeli için yılda 100.000 adet 1.6 ve 1.8 litre benzinli motor üretmek üzere anlaşmıştır. Fiat Grubu ve Chery arasında imzalanan bir diğer anlaşmaya göre ise, 2009 yılından itibaren Alfa Romeo sedan Çin’de Chery tarafından üretilecektir. Amerikan otomotiv devlerinden Chrysler ve Chery arasında 4 Temmuz 2007’de imzalanan anlaşma ise Chery’nin üreteceği küçük ve alt-orta sınıf otomobillerin Amerika’da Chrysler adı altında satışa sunulmasını kapsamaktadır. İlk model 12 ay içinde Dodge markasıyla piyasaya sürülecek ve böylece Chery Amerika ve Avrupa pazarına girmiş olacakhttp://www.chery.com.tr/global.php
    hyundai hızlı ilerleme kaydeden bir üretici
    Hyundai Otomotiv Grubu, her yıl hazırlanan Automotive News Global Pazar Verileri Raporu'na göre 2007 yılındaki 3 milyon 961 bin 629 adetlik toplam satışıyla dünyanın en büyük beşinci otomotiv üreticisi oldu.
    http://www.arabadergisi.com/otomobil/663-0-hyundai_dunyanin_en_buyuk_besinci_ureticisi_oldu.html
    Son 8 yıl içinde sıra dışı bir ilerleme kaydeden ve 11’inci sıradan 2006 satışları itibariyle 6’ıncılığa kadar yükselen Hyundai Otomotiv Grubu, 2010 yılı itibariyle hedeflediği beşinciliğe 2007 satışlarıyla şimdiden ulaşmış oldu. Geçmişte grubun öncelikli hedefi nicel büyüme iken, şirket artık kurumsal sosyal sorumluluk, karlılık, teknolojik ilerleme ve marka gücü alanlarında gelişim göstererek nitelikli büyümeye odaklandı.
    Automotive News’in raporuna göre 2007 yılı satışlarında ilk 10 üretici şöyle oldu:

1. Toyota Motor Corp. 9,366,000
    2. General Motors 8,902,252
    3. Volkswagen AG 6,191,618
    4. Ford Motor Co. 5,964,000
    5. Hyundai Otomotiv Grubu 3,961,629

http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=genesis&model_id=1&menu_id=21&ordercolumn=0.2
    Hyundai Genesis Kuzey Amerika'da yılın otomobili seçildi

Hyundai Genesis, havalı süspansiyon, akıllı far, seyir kontrol ve sürücü bilgilendirme sistemleriyle sürüş keyfini tüm konforuyla yaşatırken, nefes kesen hatları ve güçlü görünümü ile, teknoloji ve şıklığın birleştiği bir otomobil düşleyen prestij ve kalite tutkunlarının tüm ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Hyundai'nin lüks sedan otomobili Genesis, Kuzey Amerika'da "2009 Yılın Otomobili" seçilerek her yönüyle üstün bir araç olduğunu bir kez daha kanıtladı. Genesis'in kazandığı bu ülkenin en prestijli ödülü, kapılarını 11 Ocak'ta açan Detroit Otomobil Fuarı'nda Hyundai yetkililerine teslim edildi.

Avrupa'da yapılan Yılın Otomobili'nden esinlenerek benzer formatta Kuzey Amerika'da yapılmaya başlanan Yılın Otomobili değerlendirmesi, bu yıl 16'ncı kez düzenlendi. Kuzey Amerika'nın en önde gelen 50 gazetecisi, Eylül ayından itibaren tanıtılan toplam 50'den fazla 2009 model otomobili değerlendirmeye aldı. İlk etapta üç finalist araç belirlendi. Her kategori için 10 puan üstünden değerlendirme yapan gazetecilerin verdiği toplam 500 puanın 189'unu alan Hyundai Genesis, tüm rakiplerini geride bırakarak Kuzey Amerika'da Yılın Otomobili seçildi.

En son Amerika'nın önde gelen değerlendirme kuruluşlarından birinin yaptığı en kapsamlı yol testinde de tüm rakipleri arasında birinci seçilen Hyundai Genesis'in kazandığı bu "Yılın Otomobili" ödülü için fuarda yapılan basın toplantısında, Hyundai Motor Amerika Başkan Vekili ve CEO'su John Krafcik şunları söyledi: "Genesis, şu ana kadar Hyundai olarak öğrendiklerimizi, ulaştıklarımızı ve otomotiv teknolojisinde elde ettiğimiz gelişimi her yönüyle gözler önüne seriyor. Jürinin, Hyundai'nin Ar&Ge ekibinin yapmış olduğu bu harika otomobili ödüllendirmesi de bizim için çok gurur verici oldu".

Hyundai Genesis, 5005 mm'lik uzunluğa, 1863 mm'lik genişliğe, 1490 mm'lik yüksekliğe ve tam 2935 mm'lik dingil mesafesine sahip olmasına rağmen spor bir sedan otomobil olarak tasarlandı. Şu ana kadarki en gelişmiş Hyundai modeli olan Genesis'in iç tasarımında da dış hatlardaki sportif çizgiler fazlasıyla hissediliyor. Yüksek teknoloji ürünü birçok sisteme sahip olan Genesis'te her türlü ihtiyaca cevap verebilen bir adet V8 ve iki adet V6 motor seçeneği sunuluyor. Tau serisi olan 4.6 litre hacimli V8 motor, 375 HP maksimum güç üretirken ayrıca 268 HP'lik 3.3 litre ve 290 HP'lik 3.8 litrelik V6 seçenekleri arasından da isteğe bağlı olarak seçim yapılabiliyor.

Hyundai Genesis şu an sadece Amerika ve Asya pazarlarında satılıyor ancak 2009 yılında Avrupa'da da satışına başlanması planlanıyor.

• tabiki hyundai derim trde 15 senelik geçmişi olan yedek parça ve servisi bol olan bir marka
  • Hyundai tabiki.
  • arkadaşlar yazdıklarınızı okudum ilginiz için teşekkür ediyorum herbirinize...ama işin en acı tarafı elin çinlisi kopyalayıpta yapsa en azından otomobil üretebiliyor ya biz....!!!BİZ NEDEN YAPAMIYORUZ....arkadaşlara burdan seslenmek istiyorum gerçekten tiggo 3 veya başka modeline binen arkkadaşlar varsa bizi yönlendirebilir bilgilendirebilir...benim şahsi düşüncemdi sadece hyundai ile chary karşılaştırmak.baksanıza servis olsun garanti olsun tabikide HYUNDAİ e yetişemez daha CHARY yolun başında bir firma...ama neden ön yargılı yaklaşıyoruz benim anlamadığım iş bu...yıllarca koç bizi bindirmedimi teneke kutularına şahin olsun doğan olsun serçe olsun kimse yanlış anlamasın lütfen mutlaka içimizde şahin kullanan arkadaşlarımız vardır renault 12-9-11 vs vs vs....bu arabaları kötülemek istemiyorum ama bu üreticilere yöneticilere benim kızgınlığım.türkiyede bu üretilen arabaların hangisi test edilmişte onaylanmış...koskoca HAYIR....allahtan çin malları girdide ülkemize fakir fukara mal edindi sevindi...tabiki bende isterim her taraf türk malları ile dolsun ihracatımız bol olsun tüm dünyaya açılalım ama olmuyor bi yerde tıkanıklar varki istemiyolar bizim kalkımmamızı....biz kendi arabamızı üretemicek kadar beceriksizmiyizki çin arabalarını alalım binelim çokta meraklısı değilim çin arabalarının ve hyundaienin...BAŞKADA BİŞİ SÖLEMİYORUM...Bİ DAHADA GELMEM....VAN MİNÜT....

• kayınbabamda 1998 model hyundai accent ls vardı
    verdi accent era 2009 aldı sattım satamadım sorunu olmadı
    quote:

Orjinalden alıntı: warrior sako

tabiki hyundai derim trde 15 senelik geçmişi olan yedek parça ve servisi bol olan bir marka
  • Hmm tamam ozaman pardon arkadaş.Biz bu yazdığın ilk msjdan

quote:

Arkadaşlar merhabalar.izmirde oturuyorum ve genel olarak tiggo 3 modelini çok beğeniyorum zaten görüntü aynı honda nın jeepine benziyor...honda alamaıyoruz bari cheryi alalım diyorum.yorumlara bakıyorumda bir ön yargı almış başını gidiyor.NEDEN?şu anki aracım 2006 model accent era kendi aracımda çekik gözlü uzak doğulu tiggo 3 te çekik gözlü uzakdoğulu adım gibi eminimki tiggo 3 te en azından hyundai kadar kaliteldir dicem ama hyuandainin arabaları çokmu kaliteli dicveksiniz.ben kendi aracım için konuşuyorum çokta kaliteli bir araba değil.arkadaşlar hyuandai türkiyeye ilk girdiğinde de aynı şeyleri konuşmuyormuyduk doğrusunu söyleyin bana.CHERY de şans vermemiz gerekmiyormu?bakın tiggo 3e binmemiş bir insanım 2 defa yolda gördüm görüntü çok güzel hoşuma gidiyor.hyuandai kadar kaliteli değilse bende birşey bilmiyorum.aracım 2006 model ama inanın 13 kez servise gitmiş çeşitli arızalardan dolayı çevremde accent era kullanıcılarıda var hep aynı sorunlar.... şimdi size sorarım hangisi kaliteli....servis ağı bol ve geniş olan hyundai mi?yoksa yeni gelmiş CherYmi?yorumlarınızı bekliyorum....

Şu aşağıdaki mesajını anlayamadık

quote:

arkadaşlar yazdıklarınızı okudum ilginiz için teşekkür ediyorum herbirinize...ama işin en acı tarafı elin çinlisi kopyalayıpta yapsa en azından otomobil üretebiliyor ya biz....!!!BİZ NEDEN YAPAMIYORUZ....arkadaşlara burdan seslenmek istiyorum gerçekten tiggo 3 veya başka modeline binen arkkadaşlar varsa bizi yönlendirebilir bilgilendirebilir...benim şahsi düşüncemdi sadece hyundai ile chary karşılaştırmak.baksanıza servis olsun garanti olsun tabikide HYUNDAİ e yetişemez daha CHARY yolun başında bir firma...ama neden ön yargılı yaklaşıyoruz benim anlamadığım iş bu...yıllarca koç bizi bindirmedimi teneke kutularına şahin olsun doğan olsun serçe olsun kimse yanlış anlamasın lütfen mutlaka içimizde şahin kullanan arkadaşlarımız vardır renault 12-9-11 vs vs vs....bu arabaları kötülemek istemiyorum ama bu üreticilere yöneticilere benim kızgınlığım.türkiyede bu üretilen arabaların hangisi test edilmişte onaylanmış...koskoca HAYIR....allahtan çin malları girdide ülkemize fakir fukara mal edindi sevindi...tabiki bende isterim her taraf türk malları ile dolsun ihracatımız bol olsun tüm dünyaya açılalım ama olmuyor bi yerde tıkanıklar varki istemiyolar bizim kalkımmamızı....biz kendi arabamızı üretemicek kadar beceriksizmiyizki çin arabalarını alalım binelim çokta meraklısı değilim çin arabalarının ve hyundaienin...BAŞKADA BİŞİ SÖLEMİYORUM...Bİ DAHADA GELMEM....VAN MİNÜT....

O yüzden tepki verdik.Biz ilk mesajından

quote:

Arkadaşlar merhabalar.izmirde oturuyorum ve genel olarak tiggo 3 modelini çok beğeniyorum zaten görüntü aynı honda nın jeepine benziyor...honda alamaıyoruz bari cheryi alalım diyorum.yorumlara bakıyorumda bir ön yargı almış başını gidiyor.NEDEN?şu anki aracım 2006 model accent era kendi aracımda çekik gözlü uzak doğulu tiggo 3 te çekik gözlü uzakdoğulu adım gibi eminimki tiggo 3 te en azından hyundai kadar kaliteldir dicem ama hyuandainin arabaları çokmu kaliteli dicveksiniz.ben kendi aracım için konuşuyorum çokta kaliteli bir araba değil.arkadaşlar hyuandai türkiyeye ilk girdiğinde de aynı şeyleri konuşmuyormuyduk doğrusunu söyleyin bana.CHERY de şans vermemiz gerekmiyormu?bakın tiggo 3e binmemiş bir insanım 2 defa yolda gördüm görüntü çok güzel hoşuma gidiyor.hyuandai kadar kaliteli değilse bende birşey bilmiyorum.aracım 2006 model ama inanın 13 kez servise gitmiş çeşitli arızalardan dolayı çevremde accent era kullanıcılarıda var hep aynı sorunlar.... şimdi size sorarım hangisi kaliteli....servis ağı bol ve geniş olan hyundai mi?yoksa yeni gelmiş CherYmi?yorumlarınızı bekliyorum....

bunu anladık yoksa ikinci mesajını anlamış olsaydık daha farklı olurdu yorumlarımız.Pardon pardon biz yanlış anlamışık.

• YANLIŞ ANLAŞILDĞIM İÇİN ÖZÜRDİLERİM....NEYSE KENDİMİ ANLATABİLDİYSEM NE MUTLU BANA....
  • tiggo3 hondaya değil toyota rav4 e çok benziyor
  • BEN HONDA CRV YE BENZETTİM O KADAR....
  • Her sıfır arabanın kendine has bazı eksiklikleri olabiliyor şans işi.2005 de AstraH yeni kasa aldığımız 2 sene boyunca 7-8 kez servise gitti çok parçası değişti.Ortağım 2006 da Ford Focus aldı daha 5km yapmadan çekiciyle servis yolunu tuttu.Bunlar canlı şahit olduklarım.Başka bir arkadaşım Ford ile mahkemelik oldu 30.000TL'lik arabaya Ford Faizi,mahkeme Masrafları ile 65.000TL ödemek zorunda kaldı.Bu yazdıklarım O markaların Kötü Olduğu anlamına gelmiyor ama her araba Garanti süresince sorunlar çıkarabiliyor.Bu Türkiye'ye gelen Çinli arabaları tamamına yakınında Dünyaca Ünlü Dohc Motor kullanılıyor.Sonuçta pancar motoru değil ve Türkiye'de satılması için birçok kriteri yerine getirmesi gerekiyor(saç kalınlığından ,bariyere,elek aksamından jantlarına kadar)

Bu yüzden dandik bir araba olacağını sanmıyorum ve ilerde çıkaracağı problemler yol,kullanım alışkanlıklarına göre değişiklik gösterecektir.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.