Şimdi Ara

Chery Kimo'yu merak edenler, buyrun! (Çarpışma Testi Geldi) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
2
Favori
49.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SonpoL

quote:

Orijinalden alıntı: SULZER

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Apocaltique

Araç güzel hayırlı olsun ama şahsen almazdım.

Teşekkürler. Gönlünüze göre çok daha iyilerini alın inşallah.

Bu aracı bütçesi kısıtlı olup, yüksek model tercih etmek isteyenler alabilirler. İki seneden fazladır bir kullanıcısı olarak gönül rahatlığıyla bu aracı tavsiye ediyorum.

Arkadaşım merhabalar.Ben düşük bütçeli biri olarak arada sırada kullanmak için bu araçdan bakıyorum.Yaptığım incelemeler bana yeteceğini gösteriyor.Maksat çok gerektiği zaman kapının önünde bir araç olsun.
    Yazıları okudum.2009 veya 2010 lusso bakıyorum.Ama şu aralar fiyatları biraz pahalı geldı.Sahibindende 16.000 gibi fiyat istiyorlar.Kafama göre bir araç bulursam önce ne sormalıyım.Aracın özellikle bakmam test etmem gereken yerleri (vites geçişleri,cam otomatiği,klima usb vs.gibi) varmıdır?Kronik sorunu nedir?Garanti olayı nasıldır?Sanırım mermerler bu konuda baya kötüymüş çok şikayetler var.Bu arada senin mahkeme olayın nasıl sonuçlandı merak ettim.Teşekkürler....

Merhaba mahkeme'yi kazandık. Fakat temyiz devam ediyor. O da önümüzde ki ay sonuçlanacak.

Kimo f/p olarak güzel bir araç. Kronik olarak vites kutusunda manevra sırasında takırtılar geliyor. Onun dışında kronik bir problemi bulunmamaktadır. Alacağınız aracın bakım kağıtlarını isteyin. Orjinal servisinde yaptırması önemli bir etken. Chery'nin tercih edilebilir tek aracıdır şu anda :). İşinizi fazlasıyla görecektir.

İyi sevindim hayırlısı olsun.Servisinin verdiği verebileceği bakımdan şüpheliyim tabi.Bulduğum lussolar daha 20bin km. civarı ilk servis bakımları yapılmış araçlar daha yeniler.Bakalım en güzeli kullanıp test edip almak.Dediğim gibi sürekli kullanmaya değil lazım oldukça kullanmak için bakıyorum.
    Sendende haberlerini bekliyorum inşallah hayırlısı olur.Mahkeme tamamen sizin lehinize sonuçlanınca tam olarak ne olacak acaba?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu aracı bütçesi kısıtlı olup, yüksek model tercih etmek isteyenler alabilirler. İki seneden fazladır bir kullanıcısı olarak gönül rahatlığıyla bu aracı tavsiye ediyorum.

Arkadaşım merhabalar.Ben düşük bütçeli biri olarak arada sırada kullanmak için bu araçdan bakıyorum.Yaptığım incelemeler bana yeteceğini gösteriyor.Maksat çok gerektiği zaman kapının önünde bir araç olsun.
    Yazıları okudum.2009 veya 2010 lusso bakıyorum.Ama şu aralar fiyatları biraz pahalı geldı.Sahibindende 16.000 gibi fiyat istiyorlar.Kafama göre bir araç bulursam önce ne sormalıyım.Aracın özellikle bakmam test etmem gereken yerleri (vites geçişleri,cam otomatiği,klima usb vs.gibi) varmıdır?Kronik sorunu nedir?Garanti olayı nasıldır?Sanırım mermerler bu konuda baya kötüymüş çok şikayetler var.Bu arada senin mahkeme olayın nasıl sonuçlandı merak ettim.Teşekkürler....

Merhaba mahkeme'yi kazandık. Fakat temyiz devam ediyor. O da önümüzde ki ay sonuçlanacak.

Kimo f/p olarak güzel bir araç. Kronik olarak vites kutusunda manevra sırasında takırtılar geliyor. Onun dışında kronik bir problemi bulunmamaktadır. Alacağınız aracın bakım kağıtlarını isteyin. Orjinal servisinde yaptırması önemli bir etken. Chery'nin tercih edilebilir tek aracıdır şu anda :). İşinizi fazlasıyla görecektir.

İyi sevindim hayırlısı olsun.Servisinin verdiği verebileceği bakımdan şüpheliyim tabi.Bulduğum lussolar daha 20bin km. civarı ilk servis bakımları yapılmış araçlar daha yeniler.Bakalım en güzeli kullanıp test edip almak.Dediğim gibi sürekli kullanmaya değil lazım oldukça kullanmak için bakıyorum.
    Sendende haberlerini bekliyorum inşallah hayırlısı olur.Mahkeme tamamen sizin lehinize sonuçlanınca tam olarak ne olacak acaba?

Teşekkürler. Hakkınız da hayırlısı olsun inş. Mahkeme sonuçlandığında aracın o anki fatura değerini geri alacağız :).

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler. Hakkınız da hayırlısı olsun inş. Mahkeme sonuçlandığında aracın o anki fatura değerini geri alacağız :).

Hayırlısı bakalım.Mahkeme sonucunu haber edin ama merak ederim.Aradada olsa buraya girip bakıyorum.

• @ alternatör fabrikasyondan arızalıydı

orjinal alternatör üzerinde hangi Markanin -üretcinin ismi yaziyordu ?

zor bir soru ama merak iste
  • Merhaba arkadaşlar,

Biraz geç olacak fakat 2 sene süren mahkeme mücadelemezi bu ay başı kazandık. Davacı olduğumuz mermerler grubu yetkililerine aracımızı avukatımız ve noter aracılığı ile teslim ederek, aracın fatura değerini ve ekstra olarak zavoli lpg'nin parasını aldık.

Bu konuyu ilk açtığımdan beri Chery Kimo hakkındaki görüşlerim hiç değişmedi. Araç kesinlikle f/p namına başarılı. C sütun olması sebebi ile bir çok rakiplerine göre daha ferah hissettiriyor. Ayriyeten bagajı yine bir çok rakibinden geniş. Performansı tatminkar, tüketimi makul.

Günümüzde yüksek model tercih etmek isteyip, Chery Kimo aracı tercih edecekler olursa, lpg taktırmamalarını tavsiye ediyorum. Çünkü lpg'nin motorla pek uyumu yok. En azından lpg bize yaramadı. zavoli varken aracımızın motoru hiç bir zaman zarar görmedi. Sadece zamanla lpg''nin enjektörü arızalanıyordu. Arızalandığı zaman aracı benzine aldığınız da her hangi bir tekleme ve performans eksiliği yaşamıyorsunuz zaten.

Sert plastik ve kronik olarak manevra sırasında lakaya gelirseniz direksiyonda oluşan sesler dışında aracın başka bir sıkıntısı yoktur. Biz kullandığımız 2.5 sene boyunca araçtan çok memnun kaldık. Araç bu süre zarfında diriliğinden de hiç bir şey kaybetmedi. Paslanma olmadı. Parçalarında kopma, dökülme olmadı. Minimum ihtiyaç duyacağınız donanımın yanında, ancap (euro ncap) testinden 3 yıldız almayı başaran Chery Kimo'yu, şehir içi ve dışı ihtiyaçlarını düşük maliyetle karşılamak isteyen tüm arkadaşlara tavsiye ediyorum.

Saygılarımla.

• quote:

Merhaba arkadaşlar,

Biraz geç olacak fakat 2 sene süren mahkeme mücadelemezi bu ay başı kazandık. Davacı olduğumuz mermerler grubu yetkililerine aracımızı avukatımız ve noter aracılığı ile teslim ederek, aracın fatura değerini ve ekstra olarak **** lpg'nin parasını aldık.

Bu konuyu ilk açtığımdan beri Chery Kimo hakkındaki görüşlerim hiç değişmedi. Araç kesinlikle f/p namına başarılı. C sütun olması sebebi ile bir çok rakiplerine göre daha ferah hissettiriyor. Ayriyeten bagajı yine bir çok rakibinden geniş. Performansı tatminkar, tüketimi makul.

Günümüzde yüksek model tercih etmek isteyip, Chery Kimo aracı tercih edecekler olursa, lpg taktırmamalarını tavsiye ediyorum. Çünkü lpg'nin motorla pek uyumu yok. En azından lpg bize yaramadı. **** varken aracımızın motoru hiç bir zaman zarar görmedi. Sadece zamanla lpg''nin enjektörü arızalanıyordu. Arızalandığı zaman aracı benzine aldığınız da her hangi bir tekleme ve performans eksiliği yaşamıyorsunuz zaten.

Sert plastik ve kronik olarak manevra sırasında lakaya gelirseniz direksiyonda oluşan sesler dışında aracın başka bir sıkıntısı yoktur. Biz kullandığımız 2.5 sene boyunca araçtan çok memnun kaldık. Araç bu süre zarfında diriliğinden de hiç bir şey kaybetmedi. Paslanma olmadı. Parçalarında kopma, dökülme olmadı. Minimum ihtiyaç duyacağınız donanımın yanında, ancap (euro ncap) testinden 3 yıldız almayı başaran Chery Kimo'yu, şehir içi ve dışı ihtiyaçlarını düşük maliyetle karşılamak isteyen tüm arkadaşlara tavsiye ediyorum.

Saygılarımla.

Hadi geçmiş olsun. Bende merakla bekliyordum sonucu. Bu aralar bende bu araca biraz bakındım. Hatta aklımda alırsam otomatik viteslisi var. Fakat otomatik için vites geçişleri çok yavaş olur sorun yaşatır falan diyenler olmuş. Sizin varmı bilginiz?

• quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Biraz geç olacak fakat 2 sene süren mahkeme mücadelemezi bu ay başı kazandık. Davacı olduğumuz mermerler grubu yetkililerine aracımızı avukatımız ve noter aracılığı ile teslim ederek, aracın fatura değerini ve ekstra olarak **** lpg'nin parasını aldık.

Günümüzde yüksek model tercih etmek isteyip, Chery Kimo aracı tercih edecekler olursa, lpg taktırmamalarını tavsiye ediyorum. Çünkü lpg'nin motorla pek uyumu yok. En azından lpg bize yaramadı. **** varken aracımızın motoru hiç bir zaman zarar görmedi. Sadece zamanla lpg''nin enjektörü arızalanıyordu. Arızalandığı zaman aracı benzine aldığınız da her hangi bir tekleme ve performans eksiliği yaşamıyorsunuz zaten.

Saygılarımla.

Hadi geçmiş olsun. Bende merakla bekliyordum sonucu. Bu aralar bende bu araca biraz bakındım. Hatta aklımda alırsam otomatik viteslisi var. Fakat otomatik için vites geçişleri çok yavaş olur sorun yaşatır falan diyenler olmuş. Sizin varmı bilginiz?

Teşekkürler :). Otomatik viteslisini hiç denemedim. Bu sebeple bir şey söylemem yanlış olur :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonpoL -- 15 Temmuz 2013; 18:57:19 >

• klimasının markası bosch...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cretor -- 21 Ağustos 2013; 17:40:56 >
  • Bende araci almayi dusunuyorum tavsiye edermisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar

Bende 2 yıldan fazladır Chery Kimo Forza 2009 kullanıcısıyım. Aracın 2. sahibiyim. Genel olarak araçtan çok memnunum. Bakım masrafları dışında bir masraf çıkmadı. İlk sahibi serviste bakım yaptırmadığı için garanti dışı kalmış. Bu yüzden bende sanayi de yaptırıyorum. Buna rağmen bırakın yolda bırakmayı, motor arıza hiç çıkarmadı. Ancak kaliteli yan sanayi kullanıyorum sadece hava filtresi orjinal dışında bulunmuyor. Diğer tüm parçaları bulabiliyorsunuz. Orjinal tüm parçalar Merser de var hemen tedarik ediyorlar. Ustalar genel olarak aracın özel bir yeri olmadığını kolay tamir edildiğini söylüyor.

Araç hakkında görüşlerim;

Yakıt olarak aynı tip araçlara göre biraz fazla yakıyor. benzinde şehiriçi 38 krş, bu yüzden lpg taktırdım. şu anda 24 krş filan yakıyor. Şehirdışı lpg de 18 krş.
    Seri olarak trafikte ilerleyebiliyor. Kaçışı güzel ancak dik rampalarda vites düşürmek zorunda kalıyorsunuz.
    Frenleri bence çok başarılı ebd ve abs birkaç kere çok işime yaradı :)
    Donanım fiyatına göre çok başarılı, çoğu marka bu özellikleri hala base modellerinde sağlamıyor.
    Araç Kar altında kaç kere tek marşta çalıştı. Üstelik yanımdaki komşunun opel corsa 15 dk da zor çalışmışken :)
    İç kabin plastik kalitesi zayıf, araca binenler genelde bu konuda eleştiriyor.
    Süspansiyonlar da çok başarılı değil, aracın altı dar sıkıntı çıkarabiliyor.
    Farları ortalama, sinyaller başarılı,
    Sürüşü gerçekten çok keyifli, araca hakim olduğunuzu hissediyorsunuz.
    Motor soğutma çok başarılı,
    Aracın güvenliği için ben ncap e fazla inanmıyorum. Daha fazla hasarlı araç ilanlarına bakarım. Şu ana kadar hasarlı 10 dan fazla ilan gördüm bu araç için ve kabinde hiç oynama yoktu tavan çıtaları çok sağlam Allah göstermesin taklada içeri girmiyor. aynı yıl ve model araçlarla karşılaştırırsak oldukça başarılı görünüyor.
    Eskime olarak yorumlar nedeniyle paslanma önleyici kullanıyorum aracın çoğu yerinde ve şu ana kadar ilk günkü gibi,
    Merser orjinal araç paröalarına gereksiz fiyatlar çekebiliyor.

Yaşadığım Arızalar;

Otomatik cam arızalandı, tel sarmış ve oto camcıda onarıldı. Şu an sıkıntı yok.
    Şarj dinamosu bilyaları ses yaptığı için değiştirildi,
    2 kere far lambası değişti,
    Klima kayışı ses yaptığı için değişti.

Bende araca çok para vermek istemeyenler tarafından alınabilir f/p aracı olduğunu düşünüyorum. Bu araçlar adam gibi bir distiribütörle çok daha fazla satardı. Mazda'yı yıllarca bitiren Mermerler şimdi Chery'i bitiriyor. Yeni birçok güzel model olmasına rağmen Türkiye'ye gelmiyor. Adamlar Mermerler ile ortak fabrika açacaklardı bence sırf bu yüzden vazgeçtiler. İnternet sitesinin kalitesizliğinden bile verilen önem belli oluyor.

Chery Türkiyewww.chery.com.tr
    Chery'nin kendi sitesi;http://www.cheryinternational.com/

Son olarak yeni kasa Tiggo Türkiye'ye gelirse alacağım. Çünkü Chery'e güvenim Kimo sayesinde geldi. Umarım distiribütör değişir de gerçek Chery'i görürüz.

• tam da bu araçtan eşime düşünüyordumki
    yakıtı okadar yakması beni soğuttu
    çünkü lpg düşünmüyoruz

2012 veya 2013 modellerde düzeltilmiş olabilirmi bu durum
  • promox kullanıcısına yanıt
    Sanmıyorum motor olarak aynı... ancak şu anda en iyi benzinli araç şehiriçi 30 kuruştan aşağı yakamaz.. onunda fiyatı ona göre olur
  • bu lusso ile forza arasında ne fark var arkadaşlar
  • Lusso da ekstra olarak;

1)_ Yolcu Hava Yastığı.
    2)_ Arka Park Sensörü.
    3)_ Üst Bagaj Portu.
    4)_ Alüminyum veya Çelik Jant.

Diğer özellikler Forza donanım ile aynıdır.
  • SonpoL S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hala eşime düşünmekteyim aracı
    peki sizce 20 bin 40 bin km arasında 2. el mi almak gerek yoksa zorlayıp 0 a mı yönelmek gerek
    pek çıkamayacağım aslında 18 bin tl nin üstüne
  • promox kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. 2. ele yönelmek oldukça mantıklı. Piyasa da bir çok temiz kimo'lar mevcut. Kesinlikle eşiniz içinde uygun bir araç olacaktır. Almadan önce elbette yetkili servislerinde ekspertiz ettirmenizi tavsiye ederim. Hakkınızda hayırlısı olsun. :)

Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: promox

Teşekkürler hala eşime düşünmekteyim aracı
    peki sizce 20 bin 40 bin km arasında 2. el mi almak gerek yoksa zorlayıp 0 a mı yönelmek gerek
    pek çıkamayacağım aslında 18 bin tl nin üstüne

Bencede 2.el lusso daha iyi bir seçenek olacaktır. Arattığınızda az km de temiz araç bulabiliyorsunuz.
  • 4 elektrikli camı varmış vay anasını
  • Ciddi olarak ilgilendiğim bir araç. 10yaşında 80-100bin km de araç almaktansa 20-30bin kmde 14bin liraya Kimo almayı düşünüyorum. Varmıdır İzmirde kullanan veya satan?

Şuanda sıfırı satılıyormu kaç para?
  • bende merak ediyorum bu aracı perşembe günü derslerden zamana bulabilirsem bayiye gidip aracı incelemeyi düşünüyorum 0 fiyatını bilen var mı yoksa gidebilrisem ordan mı öğrenmem gerekecek
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.