Şimdi Ara

CGN Online Oyun Rezil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sayın Turknet kurumu CGN denilen ip havuz sistemi kadar Rezil bir şey yok online oyunlarda pingler çok artıyor ve oyundan atmalar oluyor bu bende geçerli NAT TYPE Hatası alıyorum çünkü denemem oldu 2 defa static ip aldım sorunsuz oynuyordum ancak şuna bir çözüm bulun iyice can sıktı gerçekten aynı şekilde sorunu olan arkadaşlar varsa buraya yazsın lütfen herkese çok teşekkürler iyi çalışmalar..



  • Merhabalar, bu konuyu bir takip edelim. Gerekli incelemlerimizi arka planda gerçekleştirelim. Rica etsem hizmetinize ulaşabileceğim bir GSM numarası veya müşteri numarası PM üzerinden iletir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhabalar, bu konuyu bir takip edelim. Gerekli incelemlerimizi arka planda gerçekleştirelim. Rica etsem hizmetinize ulaşabileceğim bir GSM numarası veya müşteri numarası PM üzerinden iletir misiniz?
    Aynı sorunu ben de yaşıyorum.

    Ping sorunları yüzünden XBox'ı camdan aşağı atasım geliyor.

    Arkadaşlarıma övdüğüm Türknet bana 250ms gecikme veriyor, onlar 35-60 arası oynuyor.

    Ayrıca download hızımı da 35'ten (Normalde max 32 alıyorum ama tarife değişim ekranında görünce deneyeyim dedim) 50'ye çekeyim dedim bu sefer de size max 42 verebiliyoruz kabul ediyorsanız dendi. Okey dedim. Onu da TurkTelekom yuzunen baglayamiyoruz gibi bir sekilde cevapladilar.

    Ha şu da bir gercek ki benim hattim 42yi gorebiliyorsa 35mbps de neden bana 32 veriyordunuz?

    Neredeyse bir yildir abonesi oldugum, biri sistem uzerinden dort arkadasimi kazandirdigim Turknetle boyle sorunlar yasayinca cok uzuluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sirreddot kullanıcısına yanıt
    statik ip denediniz mi?

    Kablolu deneyince mi 32 aldınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 18 Haziran 2019; 22:44:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Data

    statik ip denediniz mi?

    Kablolu deneyince mi 32 aldınız?
    Statik ip hakkında bilgi sahibi değilim. Biraz bakındım ama anlayamadım.

    32'yi hem turknet calisani onayladi hem de ben soyle bir test yaptim.

    Tum bagli cihazlari modemden dusurmek icin wifiyi kapattim.

    Ethernet ile baglanti saglayarak hem turknet hem de speedtestnet ile denedim. 31 kusurden 32 gordu.

    Zaten wifida 26-27 goruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • statik ip alırsan anca çıkabilirsin, asıl kalıcı çözüm ipv6'ya geçmek ama ülkede hala 6mbit internet satılmasına müsade eden devlet onu yapana kadar torunlarımız emekli olur.
  • emre1393 kullanıcısına yanıt
    Statik ip sistemini biraz açıklayabilir misiniz?

    Ben araştırma yaptım fakat server gibi yerlerin alması gerektiği tarzında bir kanı oluştu aklımda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskiden ip adresi bol iken zaten herkesin ip'si farklıydı, böyle sorunlar yoktu. ip adresleri bitince cgn ile danaya girer gibi ip adresine ortak ettiler bizi.
    genelde oyuncunun host olduğu multiplayer oyunlarda nat type sorunu ortaya çıkıyor, diğer türlü sunucuya bağlanılıp oynanan oyunlarda sorun yok.
    internet üzerinden senin cihazına bağlanılmasını istiyorsan sadece senin hizmetinde olan bir ip adresi gerekiyor, para verirsen hususi bir ip adresini sana tahsis ediyor iss. sabit olmuş, değişken olmuş evinde xbox'ta oyun oynayan için farketmiyor.

    35mbit paketinde pratikte 32-33 zaten alınabilen hızdır, 33 küsur olur en fazla.
  • emre1393 kullanıcısına yanıt
    Emre yani cs1.6da oda açsam sıkıntı olurmu. Birde forum sitemi kendi bilgisayarımdan paylaşsak userlar giriş yapamazlarmı sizin dediğinize göre modemden port açsak bile durumu kurtaramıyormuyuz.Vpnde de sorun olurmu?
  • TeknolojiveBililisim T kullanıcısına yanıt
    CGN kullanıcıları port açamıyor zaten statik ip almanız gerekiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miga

    CGN kullanıcıları port açamıyor zaten statik ip almanız gerekiyor
    onu biliyoruz dostum online oyun oynamak için static ip gerekliyse ben napim böyle interneti 1000 mbit olsa ne olacak neyse (konu silinsin nasıl olsa burası Türkiye)...
  • emre1393 kullanıcısına yanıt
    torun bile fiber göremez bu ülkede buraya yazıyorum
  • mehmetynd kullanıcısına yanıt
    Dur arkadaşım sen iyice karıştırdın bütün online oyunları oynarsın herşeyi yaparsın bizim bahsettiğimiz sunucu taraflı yani oda kuranda sıkıntı olur demek istedik.Bu arada konuyu açan senmişsin online oyunlarda nat hatası ping sorunu ben hiç yaşamadım yaşanmazda zaten dediğim gibi biz sunucu bazlı konuşuyoruz sadece nat hatası Ps4 lerde chat sırasında problem olduğunu duymuştum acaba sizinde online oyunuzunun chat kısmındamı sorun oluyor ben mobile pubg ,roe,ets gibi chatli oyunlarda oynadım hiç sıkıntı yaşamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 5 Temmuz 2019; 22:6:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miga

    CGN kullanıcıları port açamıyor zaten statik ip almanız gerekiyor
    Kardeş ben enson 7sene önce türktelekomdayken kendi bilgisayarımdan forumumu paylaşabiliyordum şuan işler tekrar daha oraya gelmedi deneyemedim yani siz eminmisiniz denedinizmi.İP Kamera açamayanlar olduğunu duymuştum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 5 Temmuz 2019; 22:22:38 >
  • TeknolojiveBililisim T kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetleri de port için statik ip ye yönlendiriyor, port sabit bir ip den açılabiliyor benim bildiğim ve eskiden dinamik ip mevcuttu bu kadar kullanıcı yokken

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sanki hatırladığım kadarıyla forum için 8080 portunu açıyordum ama açmadanda girdiğimi hatırlıyor gibiyim. Aslında deneyen oldumu onu merak ettim kameralarda sıkıntı olduğunu duymuştum.Birde static ip çoğu insan almaz gibi.Bu arada bu işte bir para tuzağı bir bit yeniği var gibi neden diyecekseniz bir örenek vereyim cgnde ip havuzunda bize ulaşmaya çalışan kişi havuzda tam adresi bulamadığını düşündüğümüz için sorun olduğunu biliyoruz ozaman herşeyde port açmamız gerekir internete girerken 8080portu, obsde ytye canlı yayın yaperken madem obs programı nasıl yteye çift yönlü etkileşimk kurp bizim pcden bilgi alıyor.
    Şöyle bir örnek misal havuz ipmiz 10.10.158.175 olsun bize verilen ipde 10.10.158.176 olsun işte Cgnde olsak bile bizim kendimize ait bir ipmiz var Dhcp misali kendi modemimize bağlanan her cihaza bile bir ip verilirken Cgnmi özel ip veremyecek böyle birşey olamaz zaten bence burda türknet bize özel 2. ipyi paylaşırsa ufak bir programla sorun ortadan kalkabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 5 Temmuz 2019; 22:20:31 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.