Şimdi Ara

CGN ip yakında başınıza dert olacak sorun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar port açma sorunun kaynağı olan ve bazen oyundan gereksiz ban yemelerine neden olan ip havuz sorunu(cgn) yakında başınıza dert olabilir.
    CGN ip nedir?
    https://teknoseyir.com/inceleme/cgn-ip-nedir-httpufukk-comcgn-ip-nedir

Oyunlardaki yüksek Ping nedeniyle port açma istemem sonucunda öğrendiğim bu olay. Müşteri temsilcileri olayın ne olduğunun farkında bile değil. Arıza kaydı dahi açmıyorlar. Bende BTK üzerinden şikayet açtım ve gelen mesajı aynen iletiyorum. Tt ile böyle bir durum ile karşılaşırsanız yapacağınız hiçbirşey yok. Neden konuyu açtım bu konuda çok az bilgi var. Başına gelen olursa hiç boşa kürek çekmesin istedim.

"Sayın Cihan ***

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu üzerinden şirketimize iletmiş olduğunuz şikayetiniz hakkında gerekli inceleme ve çalışmalar titizlikle yapılarak tamamlanmıştır.

18xxxxxxx numaralı internet aboneliğinize ait şikayetinize istinaden internet hizmetinden yararlandığınız adreste teknik ekiplerimizce yapılan ölçüm ve kontroller neticesinde; saha dolabı ve bina içi ankastre kutusuna kadar olan kısımda internet hizmetinin taahhüt edilen sınırlar içerisinde sorunsuz olarak verilebildiği, tespit edilmiştir.

Dünya genelinde internet kullanıcı sayılarındaki artışa bağlı olarak ip adreslerinde kapasite sorunu yaşanmaya başlandı. Gerçekleştirilecek ip kapasite artışı ile birlikte, aynı anda internete bağlı olabilecek kullanıcı kapasitemizde ciddi bir artış sağlanacaktır. Bu sayede müşterilerimizin internete ip kapasitesi kaynaklı bağlanamama sorunları hiç oluşmadan önlenmiş olacak. Yapılan çalışmalardan müşterilerimizin internet erişimleri etkilenmeyecek olup, erişimlerinde çalışma kaynaklı bir kesinti olmayacaktır. Ancak çalışmanın tamamlandığı ilerde internet hizmeti alan müşterilerimiz, gerçek ip gerektiren cihaz ve uygulamaları kullanamayacaklar. Gerçek ip gerektiren cihazlara örnek: bazı online oyunlar, bazı Ip kameralar, remote desktop kullanımı vb. Müşterilerimizin genel internet erişimlerinde sorun yaşanmazken, gerçek ip gerektiren cihaz ve uygulamaları çalışmıyor olacak.
    Aşağıdakine benzer sorunlarla karşılaşabileceğini bildirmek isteriz.

“Bazı internet sayfalarına bağlanırken, bazılarına bağlanamıyorum. Bu adresler engellendi mi?”
    “Torrent vb indirme uygulamalarını çalıştıramıyorum, internet hızımla ilgili bir sorun mu var ?”
    “Evimdeki ip kameram internete bağlanmıyor, servise götürdüm ancak sorun olmadığı iletildi ?”
    “İnternet’e erişiyorum ancak online oyun uygulamasına erişemiyorum, uygulamaya arkadaşlarımın da erişemediği bilgisini aldım”.

Bu sorunu giderilmek adına ; çalışmanın tamamlandığı illerde yer alan müşterilerimiz, gerçek ip gerektiren uygulama ve cihazları kullanabilmek için statik ip satın alması gerektiği bilgini iletmek isteriz.

Bilgilerinize arz ederiz.

Saygılarımızla. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xdian -- 16 Kasım 2016; 6:43:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir bu eksikti.. Belki çoğu kullanıcı bunu fark etmeyecek ancak bu işlerle uğraşan ve gerçek ip kullanmak isteyen herkes mecburen statik ip alacak.
  • phorever kullanıcısına yanıt
    Bence arayıp sıkıştır, çıkarsınlar. Mağdur etmeye hakları yok. Hatta vaktin varsa bizzat santrale git. Yoksa imkanı yok yaptıramazsın. Ben arızada bile 15 defa arama sonucu çözdüremeyip bölge müdürlüğünde 2.katta teknik ekiple görüşüp durumu bizzat anlattım, ancak sorunumu öyle giderdiler. Hali hazırda PİNG'ler gezegenken CGN ile düşünemiyorum. Aynı anda birden fazla kişiyle aynı IP'ye sahipseniz bu sizin açınızdan her türlü eksi demek...
  • Fark ettiyseniz seneryo çok kötü internet sayfaları açılmıyor da ne demek!!!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.