Şimdi Ara

ceza kesenler,neden radar var tabelası koyup belli ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yolda hız sınırı 60 km ama mıllet 90 la gıdıyor.o yol uzerınde ters durup kameraya ceken hız kontrol eden trafık polısı durdugu zaman 200 metre otesınde radar var dıye yere kaldırıma neden tabela koyup mılletın yavaslamasını saglıyorlar,bunun mantıgı nedır

• Bildiğim kadarıyla bu kanunda geçiyor hocam.Diğer türlü vatandaşa tuzak kurmuş gibi bir durum oluşuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanun
  • kım cıkarmıssa Allah razı olsun,cok sevap ıslıyor
  • Zaten yavaşla diye koyuyor ne bekliyordun anlamadım.

• İnsanoğluna yaranılmıyor hakikaten

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

İnsanoğluna yaranılmıyor hakikaten
    Hakikaten öyle konuya bak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • amaç ne önce onu bilmek lazım.
    milletin yavaş gitmesini sağlamak mı? yoksa ceza kesmek mi?

ülkemiz adına emin değilim gerçi ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoomBringer

amaç ne önce onu bilmek lazım.
    milletin yavaş gitmesini sağlamak mı? yoksa ceza kesmek mi?

ülkemiz adına emin değilim gerçi ben
    anlamıssın,tebrık ederım,genellıkle forum uyelerı anlayamıyor konuyu elestırıyor,ben olanı yazıyorum
  • Konuyla ilgili bir davadan şöyle bir şey çıkmış; "devletin görevi vatandaşın kural ihlali yapmasını bekleyip ceza kesmek değil, kurallara uygun hareket etmesini sağlamaya çalışmaktır"

Kanunda "radarla denetim yapılır" diye bir uyarı koyma zorunluluğu ile ilgili bir şey yok sanırım. Fakat bu uyarıyı yapmadıklarında vatandaşa tuzak kurmuş oluyorlar. Son bir uyarı ile vatandaşa "kanuna uyma" şansı verilip hala ihlal varsa o zaman ceza yazılıyor. Emsal karar da bu şekilde "uyarısız" yapılan denetim sonucu kesilen cezaya itiraz sonucu çıkmış.
  • yurdumun yolunda kaçla gideceğini bir türlü bilemediğin için radar öncesi tabela koymaları gerekiyor.
    1 km mesafede 50 - 70 - 80 - 82 - 90 - 100 - 110 tabelalarının tamamını görmen mümkün. (tabela rantı)
    yasal hız sınırları 50 - 90 ve 110, diğerlerini kim belirledi bilmiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

yurdumun yolunda kaçla gideceğini bir türlü bilemediğin için radar öncesi tabela koymaları gerekiyor.
    1 km mesafede 50 - 70 - 80 - 82 - 90 - 100 - 110 tabelalarının tamamını görmen mümkün. (tabela rantı)
    Ankara'da çok bulunmadım fakat Ankara deyince aklıma hep 82 geliyor.Birde ışıkta Eds yoksa geçme özgürlüğü..

• Aptalca bir kanundan dolayı koyuyorlar. Ülke genelinde hız limitleri belli, yolların hız limitleri belli. Mantığın gereği olarak polisin yakaladığına kesebilmesi gerekir.

• gereksiz bir uygulama ve kanun. o yolda hız sınırı bellidir polisin uyarma, önceden haber verme gibi zorunluluğu olmamalı.
  • Valla milletin kafa dalgin hayat mucadelesinde o tabelayi gormuyorlar bile. Bide istune ceza kitleniyor tam oluyor

• quote:

yurdumun yolunda kaçla gideceğini bir türlü bilemediğin için radar öncesi tabela koymaları gerekiyor.
    siz yolda kaçla gideceğinizi gerçekten biliyor musunuz.
    ben tabela kirliliğinden açıkçası kaç gideceğimi kestiremiyorum.
    yukarıda yazdığım hız limitlerinin haricinde bir sürü tabela çıkıyor karşıma. aslolan 3 adet.
  • quote:

Hocam aynen....

Yollarda bazen allak bullak ediyor insanı...
  • alttan alta eğitim mi vermeye çalışılıyor acaba? klasik koşullama da olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • erka1907 kullanıcısına yanıt
    Kanunen otoban, duble yol, şehirlerarası yol ve sokakların hız limitleri belli. Şehir içi çevre yolların hız limitleri farklı olabilir. Bugüne kadar bir tabela eksiğine rastlamadım. Takibi de o kadar zor değil. Ben çok dalgınım diyorsanız 70 civarı gidin her şehir içi çevre yola uyar.
  • 60'lık yerde 90'la giderken bazen o tabelayı bile göremediği, görse bir şey yapamadığını insanlara göstermek için.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.