Şimdi Ara

Centrino CORE DUO ile CORE 2 DUO aynımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Biri çift çekirdek 32 bit, diğer, çift çekirdek 64 bit...
  • aynı olsa aynı isimde olmaları gerekmez mi?
    ikizlerin bile ismi değişik
  • Core Duo ve Core 2 Duo isimleri ayricaligi belirtmeye yetiyor ama birde core 2 duo lar bile isimi ayni olmasina ragmen birbirinden farkli cünkü yenilerde L2 cache 4mb var.
  • performans olarak çok farklı.
  • ben yeni T2400 kodlu 1.83 ghz core duo aldım dell marka. T5600 olan 1.83 core 2 duo ile aynı önbellekleri var (2 mb --T7200 ve yukarısı 2x2 mb oluyor). arada ne kadar performans farkı olur bilemiyorum ama fiyat olarak 200 usd ye değmez heralde..
  • quote:

Orjinalden alıntı: vc over there

ben yeni T2400 kodlu 1.83 ghz core duo aldım dell marka. T5600 olan 1.83 core 2 duo ile aynı önbellekleri var (2 mb --T7200 ve yukarısı 2x2 mb oluyor). arada ne kadar performans farkı olur bilemiyorum ama fiyat olarak 200 usd ye değmez heralde..

Arada 200usd varsa sadece işlemci değil başka farklarda vardır. Marka ve konfigürasyon farkı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • farkındamısın iki cümlen birbiriyle çelişio

quote:

Orjinalden alıntı: neroman

aynı olsa aynı isimde olmaları gerekmez mi?
    ikizlerin bile ismi değişik

ben de şunu sormak istiyorum..centrino ile core solo nun ne farkı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmnd -- 25 Ocak 2007; 0:37:25 >
  • Core 2 Duo performans olarak %20 daha hızlı. Şu an dünyanın en hızlı işlemcilerinden biri diyebiliriz Core 2 Duo için. AMD işlemcileri geçmiş durumda mesela.Core Duo'da 64 bit desteği yok.

Core Solo,Yeni Intel Centrino Mobil Teknolojisinden. Core Solo, Pentium M'den daha sonra çıkan işlemci. FSB'si (Veriyolu hızı) Pentium M'den farklı olarak 667 MHz'i de destekliyor. Yani 533/667MHz FSB'si.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CigTaNeSi -- 25 Ocak 2007; 1:14:02 >
  • teşekkürler bilgi için

quote:

Orjinalden alıntı: CigTaNeSi

Core 2 Duo performans olarak %20 daha hızlı. Şu an dünyanın en hızlı işlemcilerinden biri diyebiliriz Core 2 Duo için. AMD işlemcileri geçmiş durumda mesela.Core Duo'da 64 bit desteği yok.

Core Solo,Yeni Intel Centrino Mobil Teknolojisinden. Core Solo, Pentium M'den daha sonra çıkan işlemci. FSB'si (Veriyolu hızı) Pentium M'den farklı olarak 667 MHz'i de destekliyor. Yani 533/667MHz FSB'si.

• dostum ikizler bile aynı değildir demek istiyorum...
  • genel bir karşılaştırma için TIKLAYINIZ.http://www.intel.com/products/processor_number/proc_info_table.pdf
  • farklı
  • 64 bit gerçekten performansta fark eder. Hemde öyle 2 katı değil daha fazla. Örnek vermek gerekirse; birisi 4 şeritli otoyol, diğeri 8 şeritli otoyol. 8 de 4 ün iki katı rakamsal olarak ama, 8 şeritli yolun kapasitesi 4 şeritli yoldan defalarca üstündür.

Ancaaaak,

64 bit performansına ulaşmak için işletim isteminizin 64 bit olması lazım, programların 64 bit olması lazım, yani tüm bilişim sektörünün 64 bit'e geçmesi lazım. Bu da kaç sene sürer bilemem. Şuan 64 bit işlemci alacaklar bunu da hesaba katsınlar. Sadece Vista yüklemekle bitmicek bu iş ...

Selamlar,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.