Şimdi Ara

Çentiksiz iPhone için ilk adım: Apple ve LG anlaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çentiksiz iPhone için ilk adım: Apple ve LG anlaştı
    Bildiğiniz gibi Apple, geçtiğimiz Eylül ayında tanıtılan iPhone 15 serisi ile ses getirmeyi başardı. ​​​​​Hatta iPhone 15 Pro ve Pro Max, titanyum kasa ve bir iPhone'da şimdiye kadar gördüğümüz en ince ekran çerçeveleri ile karşımıza çıktı. Ancak bu yeterli değil gibi gönüyor. The Elec'e göre LG Innotek, çentiksiz iPhone'lar için Apple'ın tedarikçi listesine eklendi.

Çentiksiz iPhone için ilk adım

Akıllı telefonlar söz konusu olduğunda her yıl daha gelişmiş kamera ve panel özellikleri ile karşılaşıyoruz. Ancak ekran altı kamera (UDC) teknolojisi, halen emekleme aşamasında. Bunun birkaç örneğini görmüş olsak da, ışık verimliliği ve görüntülerdeki bozulma sorunları çözülebilmiş değil. Ancak bu durum çok yakında değişebilir.

Çentiksiz iPhone için ilk adım: Apple ve LG anlaştı
    Çin'den gelen raporlara göre LG Innotek, ''Freeform Optic'' adlı özel bir lens ile dezavantajları ortadan kaldırmayı hedefliyor. LG'ye göre bu lens, ''serbest eğri'' biçimli birden fazla yüzeye sahip olacak. Böylece ışık geçirgenliğinin 2023 yılına kadar yüzde 20'ye, 2024'ten sonra ise yüzde 40'a çıkacağı belirtiliyor. Tabii ki bu teknolojiye sahip ilk iPhone modellerini görmemiz biraz zaman alacak.

Ayrıca Bkz.iPhone 16 ve 16 Pro'da modeller arası fark kapanıyor

Geçmişte dönersek Apple, iPhone X ile büyük bir değişime imza attı ve orta tuş ile birlikte ekran üzerindeki çerçeveyi kaldırdı. Fakat çerçevesiz bir tasarım yerine telefonlara çentik eklendi. Bunun en büyük nedeni ise, Face ID ve TrueDepth teknolojileri oldu. Dolayısıyla yeni gelişme, iPhone'lar için önemli bir kilometre taşı niteliğinde. Ancak bu teknolojiye sahip ilk iPhone modellerini görmemiz biraz zaman alacak.

2026'da hazır olacak

Öyle ki en erken 2026 yılına işaret ediliyor. Yani iPhone 18 ailesi ve sonrasında kullanılacak. Ancak Apple'ın standartları düşünüldüğünde, ilk olarak ekran altı Face ID'ye geçiş yapıldığını görebiliriz, bu da ilk önce delikli bir kameranın benimsenebileceği anlamına geliyor. Bu gelişmenin ise sürpriz olmadığını belirtelim.

Geçtiğimiz Ekim ayında iPhone 16 Pro'nun delikli tasarıma sahip olacağına yönelik raporlar paylaşılmıştı. Yeni gelen bilgiler ise bunu doğrular nitelikte. Hal böyleyken, çektiksiz iPhone'lar için bir süre daha beklememiz gerekecek. 

Kaynak:https://wccftech.com/apple-bezel-less-iphone-under-display-camera-supplier-lg-innotek/

• iPhone 18:
    dynamic island is died

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nihayet ya! Iphone yaparsa diğerleri de sürü gibi peşinden gider de şu çentikten kurtuluruz

• akmac A kullanıcısına yanıt
    Yok düz serilerde en az iphome 19a kadar kullanılır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence üst ve alt çerçevenin biraz daha kalın olması çentikten bin kat daha güzel bir görüntü sunuyor. Ölümüne Xperia 1 V'yi savunacağım yediler güzelim sony'i :(

• Bu lg neden telefon bölümünü kapattı anlaşılır gibi değil.

• Çentiksiz iPhone için ilk adım: Apple ve LG anlaştıMuhammet Enes Cansızyoutube
    00:00 Giriş 00:59 Bölüm 1 - Zirveye Doğru 03:49 Bölüm 2 - Sonun Başlangıcı 06:54 Bölüm 3 - Yenilikten Yenilgiye 10:50 Kapanış Herkes selamlar, Akıllı telefon devrimi hayatımıza bambaşka markalar getirdi. Bunlardan biri de elbette LG oldu. Tüketici elektroniğinin dünya devi LG, 2010'lu yıllarında akıllı telefon pazarını yenilikçi modelleri ile sallamıştı. Ancak rüzgar tersine döndü ve geçtiğimiz yıllarda şirket mobil bölümünü tamamen kapattı. Android telefon dünyasında en sevilen markalardan biri olan LG'ye ne oldu? BAŞARAMAYANLAR'da bu kez konuğumuz LG. Kanalıma abone olarak ve katılarak bana destek olabilirsiniz, iyi seyirler ! https://www.youtube.com/channel/UCt2AcH0UA3epkr18xjW5QJg/join Önerdiğim Ürünler: https://app.hps.im/d7ct/aakdeovc 👾 Beni sosyal medyada takip edin: 👉🏼 https://twitter.com/cansizade 👉🏼 https://instagram.com/menescansiz
    https://www.youtube.com/watch?v=KeNXNt4nTeA
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Apple çentikten kolay kolay vazgeçmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LaciRomantik kullanıcısına yanıt

hocam, sony' yi diğer firmalardan ayıran en güzel özellik koyun gibi guruba dahil olmaması: tutturdular bir çentik furyası, maliyet düşüreceğiz diye cep telefonlarının tipini bozdular; GM 9pro bile son çıkan telefonlardan daha güzel bir tasarıma sahip bırak sony orada dursun...

• Alt çerçeveyi sıfırla, üstten de biraz da ekranı kırp, mikro bir kamera geliştirip ahizeyi de ekran ile kasa eğrisine yerleştir olsun bitsin. Ama yok ekran altında kamera diye pazarlayacaklar ki 1.500 dolara satabilsinler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alttaki hoparlörü, ahize gibi öne bakacak şekilde koysalar harika olurdu ama muhtemelen telefon ters çevrildiğinde hoparlör kapanır mantığıyla düz koymaya devam ediliyor. Bir ara LG'nin böyle bir telefonu vardı sanki. Çentiği değil ama dinamik adayı seviyorum. Çok alan işgal etmeden, baya bir özelliği içinde tutuyor. Ekranın altına girecek kamera olayı, tamamen gelişmedikçe apple bunları telefonunda kullanmayacaktır.

• Köşe radyuslarını da küçültmeleri lazım, ekranın görünür kısmını çok kırpıyorlar.

• Pop up kamera olayı gayet iyiydi neden firmalar devam ettirmedi acaba

• Çentiksiz iPhone için ilk adım: Apple ve LG anlaştı

Eskiden böyle sorunlar yoktu...

• Shanks0 S kullanıcısına yanıt
    galiba telefonu kalınlaştırıyor diye iptal ettiler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • A80 kamerası ilginçti neden tutulmadı acaba, uzun sürüyor diye mi

• hopeyoung H kullanıcısına yanıt

LG G serisini kullanmıştım hocam her telefonu ayrı kronik sorunluydu evden uzak. Diğer serileri bilmiyorum.

• Kalitede bozulma olacak gibi geliyor bana ama

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.