Şimdi Ara

Çentik sever misin? 'Casper VIA G3 incelemesi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Sade, temel özelliklerinin vurgulandığı bir kutusu var. İçinden telefonun kendisi, 5V 2A şarj adaptörü, Micro USB kablosu, bir kulakiçi kulaklık, silikon bir kılıf ve ekran jelatini çıkıyor.
     
    Çentik sever misin? 'Casper VIA G3 incelemesi' 

    Silikonlu bir kablosu var, yeterince sağlam. Maksimum sesi iyi, bası tizi çok vurgulu, dinamik aralığı geniş değil ama berrak, sesler birbirine karışmıyor, genel olarak kutudan çıkan bir kulaklığa göre ortalamanın biraz üzerinde. Tek butonlu kontrolcüsü, mikrofonu, halihazırda bir kulaklığınız yoksa işinizi görebilir.
     
    Çentik sever misin? 'Casper VIA G3 incelemesi' 

    2.5D hafif kavisli bir ekran, Corning Gorilla Glass 3 ile güçlendirilmiş. Çentikli bir tasarıma sahip, çok büyük değil ama trende uymuş Casper, isterseniz gizleyebiliyorsunuz, bu sayede alttaki şeritle orantılı hale geliyor ön yüz. Ekranın kasaya oranı %81.2, altta belirgin bir şerit var, köşeler oval.
     
    Çentik sever misin? 'Casper VIA G3 incelemesi'

    Gece mavisi ve deniz yeşili şeklinde iki rengi var, gradyan yani geçişli renkler bunlar. Bu deniz mavisi olanı, ortası koyu, kenarları daha açık, ışığa göre de biraz daha farklı tonlar yakalıyorsunuz. Malzemesi 3D Cam olarak geçiyor Casper’da, cam değil cam hissiyatı veriyor.
     
    Çentik sever misin? 'Casper VIA G3 incelemesi'

    Parmak izi okuyucusu gayet hızlı ve tepkisel, ikinci defa denettirmiyor. Yüz tanıma da var, şaşırtıcı derecede hızlı, aydınlıkta gayet hızlı, loş ışıkta biraz yavaşlıyor ama sorunsuz, karanlıkta bu süreci normal ön kamerasıyla gerçekleştirdiğinden pek tabii çalışmıyor, özetle beğendim.
     
    Çentik sever misin? 'Casper VIA G3 incelemesi'

    Telefonu kullanırken ikinci eli arıyorsunuz ama tek elle de kullanılır, müteessir olmazsınız. Hissiyatı plastik gövdeli telefonlardan daha hoş, görünümü de öyle, parlak yapısı etrafınızdakilerin dikkatini çekecektir. Çizilmeye açık, hassas bir malzeme, iyi bakmak, kılıf kullanmak lazım, bir de göz zevkiniz açısından arada bir silmek gerek elbette.

    Sağında ses ayarı ve güç butonu, telefonun altında hoparlör, Micro USB portu, mikrofon ve 3.5mm’lik jack var, Casper’da jack’ın gittiğini görmeyiz umarım.
     
    Çentik sever misin? 'Casper VIA G3 incelemesi'

    6.22 inç 19:9 formatlı IPS ekranda 1520x720, yani HD+ diyebileceğimiz bir çözünürlük var, günlük kullanımda, normal bakış mesafesinde işinizi görür lakin bu boyut daha fazla çözünürlük istiyor. YouTube’da 720P videolar açabiliyorsunuz, renkler yeterli düzeyde canlı, renk ayrımı da öyle, siyahlar iş görecek kadar derin. Ortalama diyebileceğim bir maksimum parlaklığı var, güneş altında görünüyor ekran.
     
    Çentik sever misin? 'Casper VIA G3 incelemesi'

    12nm mimarili Helio P22, yani MediaTek MT6762. MediaTek’in yapay zeka vurgusu yaptığı bir yonga, yüz taramayı hızlandıran, kameraların düşük ışık başarımını arttıran şey bu yonga aslında. 8 Cortex A53, enerji tasarrufu odaklı çekirdek 2GHz’e kadar çıkabiliyor, genelde 4’ü 2GHz, 4’ü 1.5GHz’de çalışıyor.
     
    Çentik sever misin? 'Casper VIA G3 incelemesi' 
     
    Beni şaşırtan yanı şu oldu, işlemci ısıya bağlı olarak hiç hız düşmedi. Yüksek performans odaklı çekirdekler değiller lakin yine de normalde en azından %10-%15 düşer performans, bunlar da sıkıntılı oranlar değiller ama Helio P22’de hiç düşmedi hız. GPU tarafında PowerVR GE8320 var. CAT 4 modeme sahip, 150Mbit indirme ve 50Mbit yükleme hızıyla geliyor.
     
    Çentik sever misin? 'Casper VIA G3 incelemesi' 

    Real Racing 3, kenar yumuşatmanın kapatıldığını ve grafik ayarının düşüğe alındığı bariz belli oluyor, kare/saniye oynanabilir sınırında. PUBG’yi de düşük grafik ayarlarında açtım, oynanır mı, oynanır, çok seri değil, tamam ama takılma, kare atlaması yapmıyor, uzun maratonlarda yavaşlamıyor, başta aldığınız performans neyse sonunda da o.

    3GB RAM ve 32GB dahili depolamayla geliyor. 256GB’a kadar Micro SD kart takabiliyorsunuz.
     
    Çentik sever misin? 'Casper VIA G3 incelemesi' 

    Arkada F/2.0 diyaframlı 13MP, önde yine F/2.0 diyaframlı 8MP kamera var. İki kamera da 1080P 30 kare/saniye video çekebiliyor.
     
    Çentik sever misin? 'Casper VIA G3 incelemesi' 

    Video, fotoğraf, portre ve çıkartma gibi temel fonksiyonlar ekranda, panorama, gece modu, filtreler diğer modlar mod menüsünde. Fotoğraf çekerken hızlı, bazen odak arıyor ama hızı tatmin edici. Işık dengesi başarılı, renk profili de öyle, netliği de iyi, fiyatı segmenti dahilinde tabii. HDR öyle her şeyi parlatmıyor, olması gerektiği gibi karanlık ve parlak yerleri dengeli bir şekilde aynı fotoğrafta topluyor. Video yeterince net, odaklama anlık değil ama segmenti için normal.
     
    Çentik sever misin? 'Casper VIA G3 incelemesi' 

    Özellikle özçekim kamerasında AI, yapay zeka vurgusu yapmış Casper. Farklı ışık modlarında çekim yapmak mümkün, bunu tek kamerayla yapıyor. İyi ışık sağladığınızda, güneş ışığıyla net fotoğraflar çekiyor, renk ve ışık dengesi sorunsuz. Porte modundaki obje ayrımı fiyatı için normal, sahne ışığı modu var mesele ama beklentiyi 5-6 bin liralık telefonlardaki gibi, daha doğrusu amiral gemisi telefonlar gibi yüksek tutmamak lazım. Videosu daha çok 720P’den yükseltilmiş gibi görünüyor.
     
    Çentik sever misin? 'Casper VIA G3 incelemesi' 

    Android 8.1 Oreo üzerine Star OS 5.1, özelleştirilmiş bir arayüz giydirilmiş. Gayet seri çalışan bir arayüz, durma takılma yok, bir sürü uygulama açmış olsanız da pek değişmiyor performansı. Çift dokunarak telefonu uyandırma var, ekran kapalıyken C çizerseniz veyahut güç butonuna çift basarsanız kamera açılıyor, yukarıdan aşağı 3 parmak kaydırınca ekran görüntüsü alıyor gibi gibi özelleştirmeler, kısayollar var.
     
    Çentik sever misin? 'Casper VIA G3 incelemesi' 
     
    Bir de Gestures olarak geçen hareketle navigasyon var, verimli bir şekilde kullanmak için hareketleri belirgin bir şekilde yapmanız lazım, ben pek tercih etmedim.
     
    Çentik sever misin? 'Casper VIA G3 incelemesi' 

    Mono hoparlörün maksimum sesi ortalama düzeyde, dinamik aralık ve detay gücü olarak eh işte, tok seslere hafiften değiniyor, çaldı mı duyuruyor kendini diyelim. 3.5mm jack’tan segmentinde aradığım dinamik aralık performansını alabildim, sağladığı güç orta segment ve biraz daha üstü için doyurucu olacaktır.
     
    Çentik sever misin? 'Casper VIA G3 incelemesi'

    3260mAh batarya. Hücresel veri ve otomatik ekran ışığıyla, içerisinde oyun olmayan günlük bir kullanımda 5 saatin biraz daha üstü bir ekran süresi yakaladım, günü çıkarmayla bir derdi yok, hızlı şarj destekli.
     
    Çentik sever misin? 'Casper VIA G3 incelemesi'

    Casper VIA G3 özellikle geçişli rengiyle ve çentik trendine ayak uydurmuş tasarımıyla öne çıkan bir telefon, odaklandığı şeyler bunlar diyebilirim. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla fiyatı 1500-1600TL civarında, kimi rakiplerine göre tasarımı anlamında ve sentetik testlerde, Snapdragon 425, 625’li Türkiye garantili telefonlardan daha yüksek skor almasıyla bir avantaja sahip. Fiyatı segmentinde Helio P22 ile günlük kullanım için seri bir telefon, tasarımı hoş, ön kamerasından tat alırsınız, bataryası da mutevazı donanımı itibarıyla başarılı, bu konulardaki başarımıyla Casper VIA G3’e de göz atılabilir.
















     
     
     
     







  • Burak ŞOLT kardeşim, profil fotoğrafında başka biri var, değiştir istersen
    Çentik sever misin? 'Casper VIA G3 incelemesi'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaFiAMaX -- 14 Şubat 2019; 17:16:52 >
  • Kalp kalp

  • Tesekkurler, ben almayayim :-)

  • Cihazın özellikleri iyi fena değil ama renk ilginç cidden. Ayrıca çektiği resimde fotoğraf baya iyi çıkmış valla

  • bu telefon şimdi çin de mi yoksa burda mı üretiliyor bilgisi olan var mı merak ettim?
  • Casper mı ? Evde de çöpe atılacaklar varmış. :P Fakat çöpe gitmekten vazgeçtim çünkü Casper sahibi değilim. :D

  • Cihaz iyi bence. Yalnız genel olarak telefon fiyatlarının bu denli yükselmesi bu tarz telefonların göze batmasına sebep oluyor talihsizce.

  • 720p den sonrasını okumadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Çinden bu paraya bu ürün diyorlar, üzerine marka basıp satıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: intel7mix

    Çinden bu paraya bu ürün diyorlar, üzerine marka basıp satıyorlar.
    :(

    Tam tahmin ettiğim gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cin MALI. Cin de uretilir. Made in P.R.C.

    Eskimis ic malzemeleri ile panel teknoloji hangi yila it belli olmayan elde kalmis kullanilmayan teknolojiler toplulugu micro usb nedir kardes ?

    Fiyatina bile gelmeden olmamis ...

    Bu cihazi alan Turkiye ekonomisine zarari olacaktir.

  • PARA israfı :S

  • Kamerası baya iyi. renkleri de güzel, fiyatıda bu performansta bir ürüne göre bence gayet uygun.

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Olm şaka mısın ? Şu anda hangi telefonu kullanıyorsun ? Nerede üretiliyor sanıyorsun ? Cidden hangi kafalar ?

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Cihazın içini açıp bakmadan nasıl bir eleştir bu ? Cidden hangi markanın fan boyusun ? Kanıtla bu cihazda eskimiş iç malzeme kullandığını helal olsun cidden sana. Valla ilginç

  • Cihaz gerçekten iyi (fiyatına göre). Çok boş yapan arkadaşlar olmuş cihaza bakmadan görmeden. İncelemede zaten bunun göstergesi. Adamlar kutu içeriği boş kalmasın diye kılıf bile veriyor sen gidip 20tl daha fazla verme diye. Ama Xiaomi kulaklık, Huawei kılıf bile vermiyor. He noldu sonra ?

  • Çentik ister misin çocuk adam.

  • telefon tırt da ,sırf burak kardeşimizin incelemeleri detaylı ve çok uğraşıyor diye izledim ve en güzelide illa video izlemeyi sevmeyenlere allta fotolarını koyuyor ve üşenmeden yazıyor emeğine sağlık.

  • selimar kullanıcısına yanıt
    Bendekiler Cinli degil :)


    Note9 Pixel 2 XL Lumia 950 XL .


    Turkiye deki sozde yerli markalar fason misali belli bir adet ustunde siparis verdin mi istedigin logoyu kasasina cihazin ROM bellegine kutu icerigine kadar Turkce malzemeler hazirlatilabiliyor.


    Kilif 20 TL diyorsun sen asiri pahali sozde marka kiliflarla kiyasliyorsun :). O kiliflar aslinda adetli alimlarda ( cihazla beraber cikan plastik seffaf yumusak kiliflar ) 1 TL dahi yapmiyor :/


    Sozde yerli General Mobile 4G ilk Android One cihazini merak ve yedek cihazi niyetiyle almistim kullanilan malzemeler cok cok asiri kalitesiz cabuk bozulmakta. Garantisi var diye servise yollarsiniz ama habire gotur tekrar gotur! ...

    Ekrani sarariyordu usb giris portu en dandik olani idi ...


    Bir baska rezalet sanirim ilk kez ifade ediyorum : Cihazin Wileyfox Swift Ingiliz ayni donanimli cihazin daha iyi guncelleme ve 64 bitlik Android One li olmasi ile yazilim atmistim. Sonra fark ettim ki anakarti degismis olan cihazimin IMEI si de degismisti ve TELPA General Mobile i aramistim merkezini Mecidiyekoy Profilo AVM ( PAM deriz ) deki General Mobile TELPA Turkiye merkez yetkili servisi arayip hatta bana yakin diye gitmis biri olarak ogrendim ki cihazin IMEI si yani kullanilan anakarti yillar oncesine ait General Mobile in bir cihazindan cikartilmis olmasi!

    Yani General Mobile kullanilmis eskimis cihazlari montaj ettirmektedir!


    Bir baska sorunu da GPS surekli kopmasi idi... Ekranin arka kismi ile bataryasi cikan arka kisim arasinda sert plastik bir koruyucu da kare seklinde olmamasi anakarti degisti o acik olan kismi kapandi ama GPS kullanimda surekli kesintilere ugramasi ile daha da berbatlasmistir. Bu sorun kronikti Turkiye de pek bilinmese de yabanci ulkelerdeki Wileyfox Swift olarak uretilen ici kamerasina kadar ayni cihazda da benzer sorunlar vardi ... ( General Mobile 5 ten bahsetmiyorum pek bilgim yoktur ! )


    Diger yerli markalarda da Vestel dahil kalitesi cok berbat...

    General Mobile in 5 Plus in metal kasasi cabuk yamulmasina kullanici hatasi demesi garanti disi islem yaptirilmasina da hem forumda hem de serviste magudr olanlarin tartismalarina da kendi gozumle gormusumdur sira beklerken!

    O yuzden birkac modelini Turkiye de ureten ama bircok modeli Cin de ureten General Mobile algiyla sanirim tek bir modelini Turkiye de MONTAJ yaptirmakta :) ...


    Turkiye de nice Cinli markalar daha iyisini daha uyguna verebiliyorsa sozde yerlileri de almamak mantiklica hakli bir gerekcedir derim ... Buna Casper da dahil ...




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.