Şimdi Ara

Çentik karmaşası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HP Pavilion Gaming 15-CX0031NT Intel Core i5 8300H 8GB 1TB GTX1050Ti 

marka laptop uma ssd almayı düşünüyorum malum dolar hergün artıyor ram ve ssd takmayı düşünüyorum video izledim ama bir türlü bulamadım bazı ssd lerde tek bazılarında çift çentik var aradaki fark nedir alsam herhangi birisini çalışır mı uyarmı yerine yada benim laptop kaç gb destekliyor bunlrı bilmiyorum

marka model tavsiyelerinizi bekliyorum yardımlarınız için tşk ler

ram de tavsiye ederseniz çok mutlu olurum

• Çentik dediğinize göre M.2 slotuna takılan SSD'lerden bahsediyorsunuz galiba. İki tip M.2 SSD var.

1. SATA M.2 : Bunlar SATA veriyolunu kullanır ve bildiğimiz SATA hızında çalışır. Aşağıdaki fotografta gördüğünüz gibi çift çentiklidir.
    2. NVMe M.2 : Bunlar PCIe veriyolunu kullanır bundan dolayı daha hızlıdır. Aşağıdaki fotografta gördüğünüz gibi tek çentiklidir.

Çentik karmaşası

Bilgisayarınızdaki M.2 slotu hangisini destekliyorsa onu kullanmanız lazım. Bazı M.2 slotları her ikisini de destekler, bazıları sadece birini destekler. Bunu bilgisayar üreticisinden öğrenmeliz lazım. Eğer her ikisini de destekliyorsa NVMe SSD kullanmak daha iyidir. Çünkü daha hızlıdır.

bilendenal.com sitesinin yazdığına göre sizin bilgisayar NVMe SSD destekliyor.

En fazla RAM olarak da 32 GB (2 x 16 GB DDR4) kullanabilirsiniz.

Bu sitedeki bilgiler ne kadar doğrudur, bilemem. Linke tıklayıp kendiniz inceleyebilirsiniz.

• Çok tşk ederim kardeşim çok yardımcı oldun.

2 yıl önce aldım yani yeni sayılır pek fazla kullanmıyorum ama yükselteyim dedim herşey pahalanıyor beni uzun yıllar götürsün istiyorum bende tek çentik nvme alcaktım bu çelişkiden dolayı adata vardı fiyatı çok iyiydi hepsiburada da ama kaçırdım bakalım tek çentik alacam inş olur hocam iade filan uğraşmam

• https://www.technopat.net/sosyal/konu/hp-pavilion-15-cx0031nt-laptop-m2-ssd-takviyesi.653237/

Corsair MP510 takıp çalıştıran olmuş.

Buna bakabilirsiniz, 250liği de 300 TL altına.
    https://www.incehesap.com/pny-xlr8-cs3030-m280cs3030-500-rb-500gb-pcie-nvme-m-2-ssd-disk-fiyati-47705/

support.hp.com
    HP Gaming Pavilion - 15-cx0031nt Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği
    https://support.hp.com/tr-tr/document/c06212407

Ramler 2x4 gb DDR4 2666 MHz'miş. Ya 8+4 gb kullanacaksınız ya da eldekileri satıp 2x8 ram alırsınız.

• Peki 512 ssd yi destekler mi 250 lik almıcam 512 düşünüyorum ramde bu durumda daha fazla harama yapamıcam için 4+8 olacak gibi duruyor

• Çentik karmaşası
  • Çentik karmaşası
  • Hangisi kardeşim 50-100 daha oynar bütçem fazlasına çıkmaz

• palsak P kullanıcısına yanıt

Bu modele 500 gb ssd takılmış bir örnek nette bulamadım. Denemeden bilinmez ama sorun olmaz herhalde.

Kioxia Exceria veya Kingston A2000 bakabilirsiniz. 550 ye PNY CS3030 daha iyi bence.

Hwinfo64 veya Cpu-z ile mevcut ramin MHz ve CL değerlerine bakıp ona göre 8 gb ddr4 ram bakarsınız.

• Çentik karmaşası

Bu modeli aldım sizce nasıldır?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.