| 

12600k işlemcimde, pubg oynarken ansızın ısı artışları olduğunu farkettim. Çok sıcak havalarda işlemci ısı yükleniyor ve ansızın yüksek seyrediyordu. İşlemciyi maks boost hızı 4.9ghz de kullanamıyordum, 80 lerde çalışıyordu. 240mm sıvı soğutma olsada işlemciyi soğutamıyordu. Bu cpu bending sorununu duydum fakat çok ciddiye almamıştım. CPU cap ı bildiğin ortası baskıdan milimetrik olarak aşağı eğilmiş. Macunu homojen tüm yüzeye sürmüştüm, fakat çok sıkışan alt ve üst uçlarda macun incelmiş fakat ortada kalın duruyordu. (mastergell nano) Aliexpressten 190 tl ye işlemci eğilme düzeltici aldım. Prime95 de 140watt güç kullanırken maks 84'C görürken 77' ye düştü. 190watt güç kullanırken maks 100'C gördü 10 sn sonra kapattım, fakat taktıktan sonra 190 watta 1 dk çalıştı 96'C yi geçmedi. Resimler aşağıda; Sisteme binlerce tl harcatan Intel'de, bu eğilmeden ve 190 liralık çözümünden utanan varmdır ki? Bilginize.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 9 Eylül 2022; 10:0:46 >  | 

| 

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

Hızlı