Şimdi Ara

CELL +RSX Benchmarklar, Detaylı Bilgiler!!! CELL in inanılmaz Hızı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
4.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: HongKong
    Diyerek cevabi kendiniz vermissiniz zaten. PS3 Blu-ray'i getirdi, buyuk ihtimal Microsoft da bu medyaya gececek. Cell'i getirdi, belki ona da gecebilir ileride. Home sistemi gibi bir 3 boyutlu sanal ortam getirdi-getirecek, belki bu tip birsey de getirebilir Microsoft ileride. 7.1 sesi destekliyor, bunu da destekleyecektir ileride. Yani sizin bakis acinizla, PS3 ilerideki Xbox'un temelini olusturdu diyebiliriz sanirim. Hatta HDMI girisini Xbox 360 bu nesilde hemen getirdi, sonradan gorerek. PS3 2 tane HDMI koyabilirse, onu da getirebilir. 60 GB'lik HDD'e karsilik 120 GB'lik HDD getirdi. Yani PS3'un de iste bu yarari var, teknoloji acisindan, oyle degil mi? Cevabi vermissiniz zaten, ben sadece detaylara indim.

Ayrica, ben de Xbox sahibiyim ancak PS2'imi satmadim. Neticede hala oyun destegi olan konsol PS2, Xbox ise duruyor. Media Center olarak kullanmak ise bana gore degil. Zaten en kaliteli cihazlara sahibim. Diyecegim odur ki, sizin bakis aciniz genellenemez. Kimseninki genellenemez. Ama bir gercek var, Microsoft Xbox'a destegini cekmistir, Sony ise PS2'ye destegini tam gaz vermeye devam etmektedir. Elinde Xbox'u olup da 360'i olmayan, henuz alamayan bircok tandigim magdur olmustur. Boyle bakmak lazim bu olaya bir de, cunku bu genellenebilir. Bir gercektir.

Sevgiler.

Mimari demiştik, kullanılan medya formatı yada çıkış vs değil. Yani CELL mimarisinden, kullanılan ram yapısından bahsediyorum. Entegre HDD; ethernet; bluray gibi şeylerin bunlarla ilgisi yok. Program yazanları ilgilendiren hususlardan bahsediyoruz mimari derken. Hafıza kontrolü, thread, işlemci kontrolü vs vs vs

Home bana göre hiçbirşey...Ne bir yeniliktir, ne altyapında gelişme sağlıyor. Istedigim bir arayüzde degil kesinlikle. Şu anki Live dashboard çok daha kullanışlı ve hızlı.
    Home,tam tersi işi dahada hamallaştıran, hantal bir arayüz. Second Life oyunu mevcut, bakabilirsiniz. Arkadaşlarla oyuna girmek için kaç kişi home açıpta, ilgili yere gidipte oyuna girer takdir sizin. MS bunu getirmez, Sony nin Live arayüzü gibi arayüzü getirmesi gerekir. Cross invite, chat, msg laşma vs getirmesi gerekir. Yani burada çalışacak olan Sony.

Xbox , PS2 konusuna gelirsek..Xbox da ölüdür, PS2 de ölüdür, GC de...Yeni nesil çıkar, eskisi biter. Konsolda bu işler böyledir.
    Sony PS3 te , PS2 desteğinide bitirerek kazık atmıştır. Diyorki, "PS3 alan, PS2 oyunu oynamak isterse gider PS2 alır."

Ayrıca genelleme yapmayalım demişsiniz ama siz "Media Center olarak kullanmak ise bana gore degil. Zaten en kaliteli cihazlara sahibim" diyerek genellemişsiniz gibi geldi. Çok kullanan insan var. Şu anda daha iyi divx, dvd, mp3 player mevcut degil. Buna dayanarak, daha çok işimi görüyor diyebilirim. Ama konudan sapıyoruz bu şekilde

PS3 mimarisinin yeni olması, zor olup insanları zorlamasını gerektirmez. Yanlış bir tasarım , yada verilmeyen düzgün destek vs var ortada.

CELL in ise beklenen etkiyi gösteremediğini düşünüyorum. IBM in serverları için kullanmayı düşündüğü bu işlemci ve blade server lar, şu an bilişim sektöründe sansasyon yaratmış degil. Hatta çevremdeki pek çok insanın bildiğinden bile şüpheliyim. 2005 den beri piyasadadır bu işlemci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 30 Ocak 2008; 14:24:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ilkerkorkmaz

Burdaki teknik detaylar RSX çipinin kendine özgü detayları,öncedende dediğimiz zaman daha hemen özelliklerin başında CELL ile beraber 600 milyon transistör kapasitesi göze çarpıyordur.
    24 parallel pixel pipelines sahip olan GPU her bir pipeline için 27 FLOPS hesaplama gücüne sahip.Aynı zamanda 8 parallel vertex pipelines sahip olan RSX her bir vertex pipeline için 10 FLOPS'luk bir hesaplama gücü ortaya çıkartıyor.
    Minimum 400 million polygons per second ile çalışan RSX çipi kullanıcıların limitleri zormalsı ve programlama bilgileri becerilerine göre 750 million polygons'a kadar çıkabiliyor.Gerçekten fazla değilmi?PS2 75 milyon polygon çizebiliyordu hatırlatalım
    Maximum shader operations:100 billion shader operations per second cümlesinden ise saniye başına 100 bilion shader işleyebilen RSX yapımcılarında dediği gibi tam bir Shader canavarı olduğunu kanıtlıyor.
    Announced: 1.8 TFLOPS hesaplama gücü sadece RSX tarafında bulunurken sistemin yani PlayStation 3 sisteminin hesaplama ve işlem gücü ortalama 2 TFLOPS seviyesinde gezinmekte.
    Maximum Dot product operations: 51 billion per second RSX çipinin bir diğer yüksek değeride 51 bilion'luk nokta hesaplamasıdır arkadaşlar,şu an piyasadaki ekran kartlarının çok üstündeki bu değer polygonlar arasındaki ince hatları doldurmakta kullanılır.3Dmark testleri ile içli dışlı olanlar nedemek istediğimi daha iyi anlarlar.
    4 AA samples * 8 ROPs * 550 MHz şeklinde antialias yapan RSX çipi aynı zamanda ilk başta belirttiğim gibi 128-bit pixel precision offers rendering of scenes with high dynamic range rendering (HDR) teknolojisine sahiptir.
    256 MiB GDDR3 RAM at 700 MHz hızında çalışan bellek modülü ise sadece RSX tarafından kullanılmaktadır ama RSX istediği an Cell işlemcisinin yükünü çeken XDR ram modüllerinede salça olabilmekte ve band genişliğini bir anda 4 katına çıkartabilmektedir.

Mastek

Şu kısmı tekrar okumanı rica ediyorum

• Selamlar,

Yanlis tasarima olaylarina hic girmeyelim, bastan soylemem lazim, sebebini biliyorsunuzdur.

Mimari olayina gelirsek, evet farkindayim bundan bahsettiginize. Yalniz, benim dedigim nokta da bu zaten. Mimarisi gayet de ise yariyor. Isini iyi yapan firmalar bu mimariden faydalaniyorlar. Gerek GT5p, gerek Uncharted.. Bircok oyun var. Burnout da mesela 'lead platform' PS3 oldugu icin PS3'de daha iyi. Fark az da olsa, var. Ynie Devil May Cry da ayni sekilde. Yani su an ise yariyor Cell, yaramiyor degilki. Sadece tam olarak verimli kullanilamiyor. E ama zaten Xbox 360'in mimarisi de oyle degil mi? Bu bir gercek. Ben de diyorumki, verimli kullanilamasa bile, PS3'un sirf mimarisi bile gelwecege bir yatirimdir. Onemli bir nokta.

PS2 olmemistir. Xbox olmustur ama. Hala oyunu cikan, 100 milyonun uzerinde insanin kullandigi bir platformun olmus olma ihtimali var midir? Sizin dediginiz teknik acidan miyadlari dolmustur, dogru. Ama ticari anlamda ve oyun olarak dolmamistir. Game Cube ve Xbox her anlamda surelerini tamamlamislardir ama, ne yazikki. Siz kullanmazsiniz ama ben kullanirim PS2'yi. Sadece God Of War 2 bile yeterlidir mesela. Ya da Ps2'ye cikan diger ozel oyunlar. Ben acikcasi Ps2 oyununu Ps3'de de oynamiyorum, neden yorayim ki lensi, elimde PS2 varken.

Media Center konusunda da genelleme yapmadim zaten. Siz genelleme yaptiginiz icin ben de 'Ben kullanmiyorum' dedim sadece. yoksa genellemeye neden genellemeyle karsilik vereyim, degil mi?

Ps3'ten gayet memnunum, Uncharted gibi bir oyun baska konsolda yok, Tomb Raider demeyin lutfen, yanina yaklasamaz, ki cok severim TR'i da. GT5p gibisi zaten yok. Yani secenek cok. Elite'imle de mutluyum. Benim acimdan sorun yok. Gayet iyiyim yani boyle. Sizleri bilemem.

Sevgiler.

• quote:

Orjinalden alıntı: ugurmurat360x

İlker korkmaz kardeşim sen bir ürün alırken teknik özelliklerine bakıp vaybe bu ürün matematiksel ve bilimsel olarak süpermiş diyerekmi alıyorsun?hiçmi bakmıyorsun bu matematikselliğin sana gerçekte neler verdiğine?serhan arkadaşımızın yazısı gerçekten çok güzel hazırlanmış emeğine sağlık teşekkür ederim.Ben esasında bu yazıyı eleştirmiyorum,benim eleştirdiğim bu yazıda yazılanların gerçek olduğunu herkese kabullendirmeye çalışılması.Sayfalar dolusu bilimsel ve matematiksel yazılar hazırlanmadımı ps3 hakkında cellin inanılmaz gücü hakkında,bizler hep okumadıkmı bu yazıları neden peki ya sonuç ne demeye hakkımız yok.Sonuç ne diye sorunca neden suçluyuz.Bir bilim adamı çıkar dünya düzdür der oda kendine göre matematikseldir sayfalar dolusu yazı yazar bu tezini ıspatlayan bir diyeri yuvarlaktır der ve oda sayfalar dolusu yazı hazırlar bu tezini ıspatlayan.Sözüm ilker arkadaşıma bizler çıkıpta her yazılana inanırsak araştırmassak bir yere varamayız.Sen diyorsun ki bak ne güzel yazmış serhan arkadaşımız neden çekemiyorsunuz neden hemen inanmıyorsunuz,neden matematiksel deyilsiniz.Bende okudum serhan arkadaşımın yazılarını ve araştırdım elbet ama bu yazılanlar hep kağıt üstünde kalıyor bardağın diyer yüzünüde görmemizmi bizi matematiksel yapmayan.Bende diritz arkadaşım gibi düşünüyor ve bilimsel bir yazıyı okuduğumda bardağın diyer yüzünüde çevirip araştırıyorum.Bizi bumu suçlu yapıyor.Sence dünya düzdür deyip çıkalımmı işin içinden ilker kardeş.

Peki sen eletronik bi cihaz alırken abi at ordan bi N95 yada gönder işte ya bi LCD TV, abi şurdan su soğutma sistemli P4 bi PC hızlı olsun gönder gitsin abi mi diyosun ?

teknik özellikleri hiçmi ilgilendirmiyo bi grafikerin ihtiyacı farklı bir ofis kullanıcısın ihtiyacı farklı, bi ev kullanıcısının ihtiyacı farklı bu admaları her birisi VGA şu kadar terafops hdd sn yede 300 mb veri aktaran 8x AA felan diye tektek matematiksel değerlerine mi bakıyo? yoksa daha yüzeysel 200gb hdd benim işimi görür P4 veya celeron veya amd 2ghz bi cpu onboard vga yeter şeklinde mi alış veriş yapıyo ? Zaten az çok her PC kullanıcısı PS3 veya X360 ın teknik özellikleri kutu kapağında gördüğünde dahi yapabilecekleri hakkında fikir yürütebilir.

Mantıklı eleştiri yap, maksat muhalefet olsun diye yorum yazma lütfen

Saygılarımla Kardeşim

burda tartışmaların yavaş yavaş X360 ile PS3 arasında ki farklılıkların avantaj ve dez avantajların tartışılıp bu cihazların çıkarabilecekleri işler hakkında fikir alış verişinden çok X360 PS3 ü döver gibi yorumlar sezinliyorum.

1. Bi kere eleştirilerin PS3 ün çok pahallı olduğu buna karşılık onunla aynı değerlerde sonuçlar veren ve ondan daha iyi bir fiyat/performans avantıjına sahip X360 ın(birX360 sahibi olarak) övüldüğünü gözlemliyorum yani soru şu: Kardeşim aynı paraya ben aynı özelliklerden faydalanıyorsam niçin daha pahallı olan Ps3 alıyım ki ? X360 benim işimi daha ucuza ve aynı kalitede yaşatıyo

Cevap: Varsayalım PS3 isimli cihazı 1400 ytl ye aldık, elektronik her cihazda olduğu gibi bu cihazında arızalana bilir Fakat işin sırrı şurda bu cihaz asla 3 kırmızı gibi ölümcül bir hatasının olması nedeni ile kaldırıp 600 ytl yi çöpe atmanıza sebep olacak, donanımsal bir hatayı PS3 de göremezsiniz, ve bu forumlarda gidip 2. hatta 3. belki de 4. X360 ı alan arakdaşlarımız var kabaca bi hesapla 600*3=1800 ytl (tüm X360 kullancıları kabullenmek zor olsada 1yıl veya 2 yıl için kaçınılmaz 3K kabusu hep bilinç altımızdadır.

2. Teknolojik alt yapısı birbirine çok yakın iki cihazdan aynı performansı alıyor isem neden BLUE-RAY için PS3 e niye bu kadar para veriyim ? Neticede her ikiside çok çekirdekli CPU sıradan ekran kartlarında daha başarılı GPU, ve son derece kalite oyunlara sahipler

Cevap: Birincisi X360 bence donanımları arasında günümüz PC lerinde tek artısı XENOS GPU barındırıyor olamsı zaten diğer donanımları yanyan koyduğunuzda

CELL = 3 çekirdekli IBM Power PC CPU
    RSX= XENOS
    Blue-Ray=DVD-ROM Vs,vs,vs,.......,

PS3 gelecek 5 yıl gönül rahatlığı ile teknolojik alt yapıyı destekliyecek ve oyun dünyası adına hiç kayıp yaşatmayacak, Oysa X360 akip PS3 50gb ( 100gb yolda ) lık blue-ray dvd lere sıgdıra bileceği rahat, rahat istediği gibi oyun yapabilecegi sıkıntısız medyalara sahipken ( şu an Blue-Ray medyalar bu teknolojinin yeni olması nedeni ile biraz pahallı ama ucuzlayacaktır) X360 da 8.5 DVD medyalara mahkum yani yaptığınız oyun da bir bakıma kısıtlanıyorsunuz bazi detaylardan mahrum kalıyorsunuz,

Yani konunun özü ister kabul edelim ister etmeyelim, X460 çıksa bu gün şu an yapabilecegi maksimum donanım upgrade i ile DVD-ROM yerine ya HD-DVD yada BLUE-RAY en fazla 8 çekirdekli Power CPU
    XENOS da bir takım düzeltmeler olacaktır ki rakip PS3 zaten bunların hepsini barındırıyor ve o zaman X460 dediğim (misalen yani) daha pahllı ve daha zor oyun yapılan en azından belli bir süre için bir cihaz olacaktır.
    Yani bugün PS3 için söyelediklerimiz X460 için söyleyeceğiz,

Son Söz: Bugünün ve Geleceğin Donanım alt yapısına sahip PS3 f/p dezavantajına rağmen alınması gereken tek cihaz. Ki bence 3K korkusu yaşamayacağım bi cihaz benim için pahallı da olsa tercih nedenidir

Sony yaptığı tüm cihazlarda kaliesini konuşturur, BKZ PS1 hala çatır çatır kullanılıyo PS2 hala aynı şekilde kullanılıyo Sony Tv ler hala aynı şekilde ufak tefek göz değişimi veya tüp değişimi ile bu cihazların hepsini yıllarca sorunsuz kullanabilirsiniz 10 yıllarca diyecektim pardon

X360 + 3k = At çöpe 600ytl
    600ytl+2 ci X360= netice acı ama yine 3K
    600ytl +3 üncü X360 = yine 3k
    ...........
    ..........
    .........
    ............

• Oyun firmaları ps3 e oyun yapmanın zorluğundan yakınırken 360 ın oyunlar için kendilerine sınırsız özgürlük tanıdığından bahsederken hala aynı cell'i öven yazılar yazıyorsunuz. Sanki 360 gücünün son kapasitesinde oyunlar ve grafikleri mi kullanıyor sanıyorsunuz. Dirtz kardeşin dediği gibi henüz sadece yüzeyi kazındı gücünün. Sizde bunu bildiğiniz halde niye kabullenmiyorsunuz. benim iki konsolumda var henüz grafik olarak daha iyi bir ps3 oyunu görmedim. 2008 e çok güveniyorsunuz, ben bu filmi 2007 de de izlemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurmurat360x -- 30 Ocak 2008; 15:34:49 >
  • Bu tartışma bitmez...Şu anda oyunlar en büyük kanıttır. Gerisi teferruat

Burnout Paradise = Criterion PS3 sürümünde CELL sayesinde farklı fizik, çarpışma etkilerinin olacağını söyledi. Sonuç iki platformdada aynı. Arada fark yok.
    DMC 4 = PS in en agır toplarındandı..Sonuç, fark yok...Hatta 360 sürümünde dokuların daha iyi olduğunu söyleyenler bile mevcut.
    Turok = Fark çok açık..Oyun çöp ayrı..Ama fark varmı var.

Bakalım GTA da filan neler olacak, yada yeni gelecek multi oyunlarda.Sene 2008, artık cell çözülmüştür diye düşünüyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 30 Ocak 2008; 15:48:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerkorkmaz

quote:

İlker korkmaz kardeşim sen bir ürün alırken teknik özelliklerine bakıp vaybe bu ürün matematiksel ve bilimsel olarak süpermiş diyerekmi alıyorsun?hiçmi bakmıyorsun bu matematikselliğin sana gerçekte neler verdiğine?serhan arkadaşımızın yazısı gerçekten çok güzel hazırlanmış emeğine sağlık teşekkür ederim.Ben esasında bu yazıyı eleştirmiyorum,benim eleştirdiğim bu yazıda yazılanların gerçek olduğunu herkese kabullendirmeye çalışılması.Sayfalar dolusu bilimsel ve matematiksel yazılar hazırlanmadımı ps3 hakkında cellin inanılmaz gücü hakkında,bizler hep okumadıkmı bu yazıları neden peki ya sonuç ne demeye hakkımız yok.Sonuç ne diye sorunca neden suçluyuz.Bir bilim adamı çıkar dünya düzdür der oda kendine göre matematikseldir sayfalar dolusu yazı yazar bu tezini ıspatlayan bir diyeri yuvarlaktır der ve oda sayfalar dolusu yazı hazırlar bu tezini ıspatlayan.Sözüm ilker arkadaşıma bizler çıkıpta her yazılana inanırsak araştırmassak bir yere varamayız.Sen diyorsun ki bak ne güzel yazmış serhan arkadaşımız neden çekemiyorsunuz neden hemen inanmıyorsunuz,neden matematiksel deyilsiniz.Bende okudum serhan arkadaşımın yazılarını ve araştırdım elbet ama bu yazılanlar hep kağıt üstünde kalıyor bardağın diyer yüzünüde görmemizmi bizi matematiksel yapmayan.Bende diritz arkadaşım gibi düşünüyor ve bilimsel bir yazıyı okuduğumda bardağın diyer yüzünüde çevirip araştırıyorum.Bizi bumu suçlu yapıyor.Sence dünya düzdür deyip çıkalımmı işin içinden ilker kardeş.

Peki sen eletronik bi cihaz alırken abi at ordan bi N95 yada gönder işte ya bi LCD TV, abi şurdan su soğutma sistemli P4 bi PC hızlı olsun gönder gitsin abi mi diyosun ?

teknik özellikleri hiçmi ilgilendirmiyo bi grafikerin ihtiyacı farklı bir ofis kullanıcısın ihtiyacı farklı, bi ev kullanıcısının ihtiyacı farklı bu admaları her birisi VGA şu kadar terafops hdd sn yede 300 mb veri aktaran 8x AA felan diye tektek matematiksel değerlerine mi bakıyo? yoksa daha yüzeysel 200gb hdd benim işimi görür P4 veya celeron veya amd 2ghz bi cpu onboard vga yeter şeklinde mi alış veriş yapıyo ? Zaten az çok her PC kullanıcısı PS3 veya X360 ın teknik özellikleri kutu kapağında gördüğünde dahi yapabilecekleri hakkında fikir yürütebilir.

Mantıklı eleştiri yap, maksat muhalefet olsun diye yorum yazma lütfen

Saygılarımla Kardeşim

burda tartışmaların yavaş yavaş X360 ile PS3 arasında ki farklılıkların avantaj ve dez avantajların tartışılıp bu cihazların çıkarabilecekleri işler hakkında fikir alış verişinden çok X360 PS3 ü döver gibi yorumlar sezinliyorum.

1. Bi kere eleştirilerin PS3 ün çok pahallı olduğu buna karşılık onunla aynı değerlerde sonuçlar veren ve ondan daha iyi bir fiyat/performans avantıjına sahip X360 ın(birX360 sahibi olarak) övüldüğünü gözlemliyorum yani soru şu: Kardeşim aynı paraya ben aynı özelliklerden faydalanıyorsam niçin daha pahallı olan Ps3 alıyım ki ? X360 benim işimi daha ucuza ve aynı kalitede yaşatıyo

Cevap: Varsayalım PS3 isimli cihazı 1400 ytl ye aldık, elektronik her cihazda olduğu gibi bu cihazında arızalana bilir Fakat işin sırrı şurda bu cihaz asla 3 kırmızı gibi ölümcül bir hatasının olması nedeni ile kaldırıp 600 ytl yi çöpe atmanıza sebep olacak, donanımsal bir hatayı PS3 de göremezsiniz, ve bu forumlarda gidip 2. hatta 3. belki de 4. X360 ı alan arakdaşlarımız var kabaca bi hesapla 600*3=1800 ytl (tüm X360 kullancıları kabullenmek zor olsada 1yıl veya 2 yıl için kaçınılmaz 3K kabusu hep bilinç altımızdadır.

2. Teknolojik alt yapısı birbirine çok yakın iki cihazdan aynı performansı alıyor isem neden BLUE-RAY için PS3 e niye bu kadar para veriyim ? Neticede her ikiside çok çekirdekli CPU sıradan ekran kartlarında daha başarılı GPU, ve son derece kalite oyunlara sahipler

Cevap: Birincisi X360 bence donanımları arasında günümüz PC lerinde tek artısı XENOS GPU barındırıyor olamsı zaten diğer donanımları yanyan koyduğunuzda

CELL = 3 çekirdekli IBM Power PC CPU
    RSX= XENOS
    Blue-Ray=DVD-ROM Vs,vs,vs,.......,

PS3 gelecek 5 yıl gönül rahatlığı ile teknolojik alt yapıyı destekliyecek ve oyun dünyası adına hiç kayıp yaşatmayacak, Oysa X360 akip PS3 50gb ( 100gb yolda ) lık blue-ray dvd lere sıgdıra bileceği rahat, rahat istediği gibi oyun yapabilecegi sıkıntısız medyalara sahipken ( şu an Blue-Ray medyalar bu teknolojinin yeni olması nedeni ile biraz pahallı ama ucuzlayacaktır) X360 da 8.5 DVD medyalara mahkum yani yaptığınız oyun da bir bakıma kısıtlanıyorsunuz bazi detaylardan mahrum kalıyorsunuz,

Yani konunun özü ister kabul edelim ister etmeyelim, X460 çıksa bu gün şu an yapabilecegi maksimum donanım upgrade i ile DVD-ROM yerine ya HD-DVD yada BLUE-RAY en fazla 8 çekirdekli Power CPU
    XENOS da bir takım düzeltmeler olacaktır ki rakip PS3 zaten bunların hepsini barındırıyor ve o zaman X460 dediğim (misalen yani) daha pahllı ve daha zor oyun yapılan en azından belli bir süre için bir cihaz olacaktır.
    Yani bugün PS3 için söyelediklerimiz X460 için söyleyeceğiz,

Son Söz: Bugünün ve Geleceğin Donanım alt yapısına sahip PS3 f/p dezavantajına rağmen alınması gereken tek cihaz. Ki bence 3K korkusu yaşamayacağım bi cihaz benim için pahallı da olsa tercih nedenidir

Sony yaptığı tüm cihazlarda kaliesini konuşturur, BKZ PS1 hala çatır çatır kullanılıyo PS2 hala aynı şekilde kullanılıyo Sony Tv ler hala aynı şekilde ufak tefek göz değişimi veya tüp değişimi ile bu cihazların hepsini yıllarca sorunsuz kullanabilirsiniz 10 yıllarca diyecektim pardon

X360 + 3k = At çöpe 600ytl
    600ytl+2 ci X360= netice acı ama yine 3K
    600ytl +3 üncü X360 = yine 3k
    ...........
    ..........
    .........
    ............

Ben yukarıdaki senin cevap verdiğin yazıda olaya nasıl yaklaştığımı gayet net anlattım ama sen anlamamışsın istersen biraz daha açayım.Lcd tv alıyoruz farzedelim senin dediyin şekilde alırsam katalogları toplayacam ve tek tek özelliklerine bakıp ha bu firma ne kadar çok özellik yazmış.Teknik olarak en iyi bu diyecem ve hiç görüntüsüne bakmadan denemeden hemen sipariş edecem.Ben ise elime dvdmi veya oyun konsolumu alıp tek tek lcdlere takıp bizzat deneyerek bana en iyi görüntüyü vereni alırım.Ben katalogta 256 milyar renk verebildiğini yazan samsung plazmayı deyil 7milyar renk verebilen pıoneeri tercih ettim ve aldıktan sonra yılın en iyi plazması seçildi.Katalogla yazılan yazılarla alsaydım şimdi param çöpteydi.Ben konsolda bu hatayı yaptım ve teknik özelliklere aldandım senin gibi ve ps3e boş yere para verdim ama yinede senin gibi gurur yapıp paramla rezil olduğumu inkar etmiyorum.Bunu kabullenemeyecek kadarda kör değilim.

• Selamlar,

quote:

Dirtz kardeşin dediği gibi henüz sadece yüzeyi kazındı gücünün. Sizde bunu bildiğiniz halde niye kabullenmiyorsunuz.

E bakin ne demisim yukarda!

quote:

Yani su an ise yariyor Cell, yaramiyor degilki. Sadece tam olarak verimli kullanilamiyor. E ama zaten Xbox 360'in mimarisi de oyle degil mi? Bu bir gercek.

ve..

quote:

benim iki konsolumda var henüz grafik olarak daha iyi bir ps3 oyunu görmedim. 2008 e çok güveniyorsunuz, ben bu filmi 2007 de de izlemiştim.

Uncharted ve UT3 en iyi grafikli oyunlar, bunu herkes soyluyor ve ben de kendi gozlerimle goruyorum. Gears Of War'i gectiklerini Epic bile soyledi zaten. Siz nasil goremiyorsunuz bu ya da kabullenemiyorsunuz, esas sorun bu. GT5p da oyle bu arada. Ondan iyi grafik yok bence su an.

Bir de bu 'siz guveniyorsunuz' muhabbeti nedir, anlayamadim gitti. Bende de tum konsollar var, taraf degilimki, siz olabilirsiniz onu bilemem.

Drizzt_tr,

Burnout Ps3'de daha iyi. Arada az da olsa fark var. DMC 4 de ayni sekilde. Blur efekti var fark olarak. Kaplamalar ise ayni, blur efekti sebebiyle farkli gorunuyor. Zaten Uncharted, UT3 ve Lair gibi oyunlardaki kaplamalar olurken, DMC 4'teki nispeten siradan kaplamalar mi olmasin?

Turok ise bir port faciasi. Yapana da yazik, alip oynayana da. Kendileri kaybederler. Her zaman dedigim gibi, isini bilen adam PS3'e gayet iyi oyun yapiyor. Digerleri de zaten gozden dusuyor.

Sevgiler.

• hongkong,
    dediklerine katılıyorum (ut3 dışında) , ancak dmc4 te her iki konsolda da mevcut blur efekti, farklı gösteren ise temporal antialiasing (ps3 versiyonunda) msaa yok, o açığı kapatmak için böyle bi yönteme başvurmuşlar, yani daha iyi olup olmadığı tartışılır (hdmi capture kartlardan alınan görüntülerde şahsi fikrim x360 ın önde olduğu, tekrar şahsi fikrim: texturelar daha yüksek çözünürlüklü geldi x360versionunda, ama filtreleme olmaması sonucu rahatsız edebilior)
    ayrıca burnoutta ps3 te daha stabil fps var x360 a göre
  • Selamlar,

Lt Chuck, dediginiz dogru olabilir. Ancak asiri keskinlik DMC 4'un Xbox 360 versiyonunda rahatsiz edici bir goruntuye sebep oluyor malesef. Ancak oyle cok da bir fark yok elbette.

Burnout konusu ise dediginiz gibi, stabil fps bakimindan onemli. Yalniz bunu herkes kabul etmeyebilir. Dikkatli olmak lazim, 'taraf' olmakla suclanmayalim bir de.

Sevgiler.
  • Ben bir fark göremedim

DMC 4
    Gamersyde
    Stream and download Demo: PS3/360 comparison by Dot50cal from Devil May Cry 4 in very high quality
    http://www.gamersyde.com/stream_5951_en.html

quote:

Anway, the two version seem IDENTICAL to me apart from a very SLIGHT difference in textures- being richer on xbox 360 for obvious reason - more RAM. other than that. brilliant work from capcom on treating both version equally.

demiş birisi..Bunun yanında PS3 sürümünün 5GB yer istediği ve kurulumun 25dk sürdüğü belirtilmiş 1UP da...

Burnout Paradise

Yine kayda deger bir fark göremiyorum. Bu durumda neden cell diyesim geliyor

• Selam,

Kayda deger farktan kasit stabil fps ise bence kayde degerdir. Bircok forumda yazilip cizildi zaten. Bu arada Gametrailers'in ya da Gamespot'un incelemesini izlerseniz 'superior' version dedigini gorebilirsiniz. Az bir fark belki ama fark var. Elbette Cell'in farki demiyorum ben buna. Ama o da gelecek zamanla.

Bu arada DMC 4'deki kaplamalari 'RAM'a baglayan kisiyi kaale almiyorsunuz di mi? Temcit pilavi gibi Lair, GT5, Uncharted demek istemiyorum cunku..

Sevgiler.
  • xbox ve ps3 icin aynı oyunları hic kıyaslamayın cünkü birine ne varsa diğeride aynı malesef bu böyle uğraşmıyor adamlar artık buna maliyetmi etkendir bilemiyorum o yüzden karşılaştırmayın
  • fps olarak sorun yok iki oyundada..Gayet akıcı...Demolarında sorun yok, full ünde olmaz zaten...

Az bir fark derseniz, Burnout 360 sürümündeki daha iyi HDR, DMC4 deki daha net kaplamalar diyen yorumlarıda söyleyebilirim. Ama bunlar önemli degil..Cell+RSX farkının tartışılmayacak derecede olması lazım 360 sürümlerine göre...Bunu göremediğimiz için teoride bunlar diyoruz zaten
  • Multiplatform oyunlarda GPU ve CPU farklılıklarından dolayı doğan farklar war.Kalite olarak özellikle yeni çıkan tüm multiplatform oyunları aynı.
    COD4,Burnout,Assasin Creed,DMC4...Bu oyunların 2 platform arasında fark yok.

Exclusive'ler de ise grafik olarak GT5 ve Uncharted gibisi Xbox360'ta yok.Var diyen fanatiklik yapıyor.
    Bunu artık her konsol ve PC sahibi söylüyor.2 konsolunda daha potansiyeli tam olarak kullanılmıyor.Ne Xboıx360 tıkandı.Nede PS3.
  • Evet bi Gran Turismo 5 gerçeği var ama çoğu xbox kullanıcısı bunu görmezden geliyor.Hatta gt5 ile ilgili resimlerim ve yazılarım bile sansürleniyor.Neden peki?
  • Selamlar,

Burnout'taki HDR farkini merak ettim gercekten. Simdiye kadar, IGN, Gamespot, Gametrailers gibi hep diger tarafin oyunlarini tutan adamlar bile gorsellerin PS3 versiyonda az da olsa daha iyi oldugunu soyledi. HDR olayi biraz tuhaf geldi, yok cunku oyle birsey.

Frame rate olayi ise demoda var. Full surumde de oldugunu okumustum. Ama dedigim gibi, bu da cok az bir fark. Anlik takilmalar. Bahsi gecmeyecek kadar onemsiz birseydir belki ama varsa da vardir. DMC 4 ayni diyelim, cunku bu konuda hala net bir seyler soyleyemeyiz, tartisiliyor. Ancsk Burnout PS3'de az da olsa daha iyidir. Yani bunu kabul etsek olur muyuz? Bircok oyunun bundan evel Xbox 360'da dahai iyi oldugunu soyledigimizde canimizdan mi olduk? Bakin hala yaziyoruz. Kaldiki oyun PS3 oncu platform uzerinden yapildi, 360'a ise port edilmis. Gayet basarili bir port ama birakin da az bir fark olsun, dogal zaten.

Sevgiler.
  • PS3 zaten en guclu sistem bunu bilmeyen yok inkar edenlerde fanatik kisiler.. yani oyle kaynakla falan ispata gerek yok.. PS3 te Sadece ilk oyunlarda biraz sorun oldu sistem zorlugu yuzunden ancak buda geride kaldi ve GT5 P gibi gercek otesi oyunlar geldi bile. Bir resim koysalar kimse daha iyisini gosteremez.. 360 falan gecin DX10 kartlar SLI sistemler bile PS3'u gecemiyor.. Bende 8800gts var Elder Scrolls da full cozunurluge gecince makina surunuyor. Sonra burda bir internet cafede SLI 8800 lu bir PC var yine Elder Scrolls full cozunurluk ile denedik genis haritalarda yine hafif kasmalar var.. bu oyun daha iyi grafikler, daha iyi yukleme sureleri ve 1080i cozunurluk ile PS3 te yokmu.. PS3 suanda butun platformlardan daha yuksek performans veriyor. Arada bir vasat grafikli oyunlarda port sorunu olsada zamanla onlarda bitecek
  • Selamlar,

Aklima gelmisken sormak istedim. Daha bir gucunu goremediginizi soylediginiz Cell, GT5p'u calistiran oyun degil mi? Peki bu oyunun grafiklerinin muadili baska bir yaris oyunu hatta oyun var mi? Bu gercekcilikte bu cozunurluk ve detayda, bu hizda, 60 fps stabil bir akicilikta o kadar sayidaki araci ayni anda, milyonlarca poligonu sektirmeden oynatan baska bir oyun yok, degl mi? Bunda da mutabikiz. E peki soyler misiniz, Cell'in gucunu baska nasil gosterebilir bu makina? Yani daha ilk senesinde, sizin deyiminizle cozulemeyen bir cihazdan boyle performans aliniyorsa burada bir celiski yok mudur?

Ya Cell'den aslinda abarti derecede seyler bekliyorsunuz ya da gercegi kabul etmiyorsunuz. Mantikli degil mi?

Bu durumda ya GT5p'un inanilmaz derecedeki gorsellerinin bir 'ilk' oldugunu kabul etmeyeceksiniz ya da kabul ediyorsaniz, Cell'in gucunu gosterdigini de kabul edeceksiniz dogal olarak. Mantik bunu gosteriyor...

Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HongKong -- 30 Ocak 2008; 23:05:33 >

• yahu bosverin bazıları ileride derece fan masallah aman nazar degmesin
    multi oyunlarda konsoların karsılaştırılamayacagını yani gercek güçlerine bakmak acısında öğrenemediler
    eger konsolların güçlerini karsılaştırmak istersek her iki platforma ait exc oyunlara bakmak gerekir

mesela ps3 cephesinden gt5p uncharted veya lair daha bilmiyom yani
    xbox sahibi degilim ama ordanda gears of war var güzel grafikleriyle bildigim elbette daha güzel grafikli oyunlarda var daha aklıma gelmiyor cünkü xbox sahibi degilim, xbox sahibi arkadaslar söylerler eksikliklerimi tamamlarlar
    karsılaştırma ancak bunlar arasında olur gercek güçler arasında..

neyse şimdi asıl söylemek istedigim gecen bir makale okumuştum bu ps3 ün geliştirilme asamasını anlatan yabancı bir forumda, orda hakkaten cellin cok güçlü oldugunu ve bu gücünü daha cok trayingde kullanabildigini, hatta basta rsx in konulmayacagını, cellin gpu ya ihtiyac duymayacak kadar güçlü olup bütün hepsini kendi basına yapabilecegini, ancak cell ide rahatlatmak için sonradan rsx in tasarlandıgını falan anlatıyordu, bu gücü belki şimdi göremiyoruz belki ama ileride görebiliriz diye umuyorum

ayrıca gene yabancı kaynaklarda okudugum bir makalede ki bence en önemli nokta bu(bir oyun geliştirici yaa gt5p di yada seabass dı), grafik olarak belki bu nesilde oyuncuların cok cok umutlandırıldıgı yönünde vede tabi su an daha görülmedigi için hayal kırıklıgı yarattıgından bahsediyorlardı vede bu nesilin grafik olarak cok cok gelişme göstermese bile yapay zeka( AI) olarak asıl farkının cok öne cıkacagından, ki bencede asıl önemli nokta burda, cell in kapasitesinin burda cok işe yarayacagından cünkü cok muadil bir hesaplama gücüne sahip oldugundan bahsediyordu

neyse özün işi her iki konsolda bence kapasitelerini daha kullanmıyorlar,belki grafik olarak neler yapabileceginden fikir sahibiyiz ancak bence cok daha önemlisi yapay zeka

not: resistance oynamadım bir ps3 sahibi olarak ancak gördügüm okudugum cogu forumda yerli yabancı oyundaki yapay zekadan epey bahsediyorlar, oynamak lazım aslında,biraz alatılırsa yapay zeka oyunda nasıl aslında fena olmaz

unutmayalım grafik yanında yapay zeka hesaplamalarıda işlemci gücü bakımında cok önemli,yani düşünün şimdiye kadar gördügünüz en güzel grafik olsun,hatta gercegin kendisi hatta hatta gercegin ötesi olsun, oyunda sıfır yapay zeka olsa acıp grafik izlemek için o oyun oynarmısınız??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hozes -- 30 Ocak 2008; 17:50:09 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.