Şimdi Ara

CELL +RSX Benchmarklar, Detaylı Bilgiler!!! CELL in inanılmaz Hızı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
4.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Koray iyi güzel güzel anlatmışsın, ama yeni mimarinin ne faydası var sana diyerek olayı yerle bir etmişsin en baştan...

söylediğin birçok şeye bende katılıyorum, CELL + RSX ile yeni bi yapı getiriyorsun konsol dünyasına, potansiyel olarak muhteşem bir donanım var önünde... stabilite desen var, sağlamlık desen var, güç desen alası var.. ama sen yeterli desteği EN BAŞINDAN vermezsen 2 seneni böyle kaybedersin. Oraya katılıyorum.

Ortadaki durum şudur, XboX ta güçlü yapısı ile (sağlam değil o başka) PS3 ten önce piyasaya çıktı, oyun yapımcılarına kendini kabul ettirdi, kolay devkitleri ile nimetlerini varolan sisteme benzerliği avantajı ile piyasayı ele geçirmesi oldu. burası aşikar... Hızını almış olan XboX360 ı sonradan piysaya çıkan Ps3 ün durdurması tabiki kolay değil. ama eşit zamanlı satışlarda PS3 genelde hep önde bu da bi gerçek. Oyun satışlarıydı oydu buydu... bunlar hikaye 6-7 milyon PS3 ile 13 milyon XboX dan bahsediyoruz. oyun satışlarını oranlayamazsınız. Şu anda diyorsunuz ya XboX multilerde daha önde (bence değil ama öyle olsa bile) Konsol satışlarında genelde hep PS3 önde gidiyor. Anlayamadıgım husus ta, XboZ oyunlarda öndeydi oydu buydu, HANGİ ÖNDE? göz var nizam var.. eskidendi onlar arkadaşlar ,XboX ın oyunlarda üstünlüğü falan yok.. şu andaki multiler de son demler zaten XboX saltanatında.. böyle söyleyince sanki XboX360 ı sevmeyen birinin sözleri gibi oluyor ama yanlış anlaşılmasın, xbox ı gayette seviyorum, çatır çatır da oynuyorum ayıptır söylemesi, ama benim öngörüm bu...

PS3 = GC gibi bişey olamaz, GC hangi firmanındı??? Sony ne demek biliyormusunuz arkadaşlar? SONY yani.. BORU değil. Sony bir sonaım koyuyorsa sistemine o ASLA yanlış donanım değildir.. PAzarlama yanlışlığı yapabilir veya başkabişey yapabilir.. ama eninde sonunda döner o iş... sega dan bilmemkimden bahsetmiyoruz burada. SONY her zaman öncüdür...

buraya da yazıyorum, XboX ın sattığı satacağı bi iki sene daha dır.. sorna yeni bir donanım çıkartacaktır.. yani satsın 25 milyon satsın XboX360.. sonra gelsin 720 bilmemne ultimate fln.. PS3 Bu donanım ile dha çok seneler piyasada olacaktır, satışları belki PS2 gibi 100 milyonları bulacaktır... AYNI SİSTEM ile... Şimdi burada XboX 720 şöyle güçlü olur, ultimate bunu olur fln demesin kimse... ELİNİZDEKİ donanımdan bahsediyoruz şu anda. Farklı bi donanımdan bahsetmiyoruz.

şöyle bir örnek vereyim,

Bir adet Murat 131 Kasasına takılmış Porsche 911 Turbo motoru var... NOS yüklü...
    Karşısında Bir Adet Ferrari Enzo

Birlikte yarışa başlıyorlar, bizim murat abanıyor ne verdiyse.. motoru da güçlü... iyi bi kalkış.. Bu arada Enzo arkada bekliyor dha kalkmış değil.. bi süre sonra Enzo da kalkıyor arkasından, baktı yaklaşıyor Enzo arkadan, Bizim Murat Basıyor NOS u sonuna kadar.. tabi kasa kalitesiz sağdan soldan sesler gelmeye başlıyor arabada.. ama hala devam ediyor hızlanıyor. Enzo hala yaklaşıyor.. Bi yerde Kafa Kafaya geliyorlar artık Enzo hala devam ediyor kendinden emin, Tam Bu an, şu anda yaşadıgımız OCak 2008 dir... yarışın devamında ne olacağı görünüyor... Murat Hız kesecek artık belki pit stop a çekecek ve yerini bi büyüğüne bırakacak... ama Enzo yarışın sonuna kadar saat igbi durmadan devam edecek...

hangi aracın kimin soyutu oldugunu söylememe gerek yok sanırım.

• Yahu kusura bakmayın ama yakında iş Nintendo'ya da hakaret olayına dönüşecek gibime geliyor =). Gamecube, Gamecube, tek eksiği 3. Parti oyundu adamcağızın =) donanımı taş gibiydi maaşallah ve en sağlam konsoldu. Hatta Wii de bir Gamecube olduğuna göre (bunu Nintendo bile kabulleniyor şu anda, Wii donanımsal olarak güçlendirilmiş bir Gamecube'dür sadece) Gamecube gayet başarılı bir cihaz şu an için . Keşke PS3 GameCube ( tekrarlıyorum, Bkz: Wii = Gamecube x 2) olabilse satış konusunda =). Ama olacak ileride inşallah.

Yakalasınlaar birbirlerini satışta ama asla geçmesinler, heleki hiç domine edemez inşallah piyasayı hiçbir konsol. Rekabet daha sıcak olur , daha çok çalışırlar.

• :) Umarım burda yazılanları teknik anlamda ciddiye alıp, doğru olark kabul edip değerlendirecekler yoktur aranızda.. HDR'ın ne sağladığını bilmeden, pek HDR göremedim :) diyenden tutun, windows platformundaki DirectX'i farklı bir platformda kullanmaya kadar değişik geçersiz iddaları okudum...

Bunlar anlamsız tartışmalar...Bu 3 konsol çıkmadan çok önce yine bu forumlarda 3 konsolunda şanslı olacağını, 3ününde kazanacağını iddia etmiştim. Bunda hiçbir değişiklik olmadı...Olacağınıda sanmıyorum..

wii kazandırdığı yeni eğlence anlayışı ve klasik oyunlarıyla sevenlerini memnun edecektir. Onunda daha grafik işlemcisini doğru kullanmadılar. Onunda oyun grafikleri vs. değişecek...

xbox360 microsoft gibi bir yazılım devi sayesinde hızlı bir başlangıç yaptı...Değişik oyun firmaları ve anlaşmalarla elini güçlendirdi.. Şu anda çok sağlam bir konumda ve bu konumuda kaybetmesi güç...Aynen devam edecektir.

PS3 - Sony gibi bir donanım devinin ürettiği bu cihaz, paranın alabileceği en iyi donanım bileşimini sunuyor. Cihazı sadece film izlemek için bile alabilirsiniz. Donanım altyapısının farklılığı sebebiyle, diğerleriyle eşit başlamadı. hem wii, hem xbox360 yazılımsal olarak hazır bir platformdu. PS3 ise 2008 yılında sanırım yazılım çeşitliliğiyle kendisini gösterecek...

Sonuç olarak fanboyluğun alemi yok. Benimki daha büyük ve güçlününde anlamı yok... Her cihazı seven, kullanan kesim ayrı...

Linux altında RSX'in kullanımına Sony izin verdiği zaman kendime bir PS3 almayı düşünüyorum. Hem oyun oynarım, hem bilgisayar olarak kullanır, hem de film izlerim... Ama oyun hastası olsam XBOX360 çok daha çekici görünürdü. Bazı oyunları çok çekici ve çıkacak oyunlarıda iştah kabartıyor. Aynı PS3 gibi... Wii'ye gelince, herkese göre değil. Ama ailem, çocuklarıma oyun konsolu alacak olsam, sanırım seçimim wii olurdu. Hem eğlenceli, hemde kendine özgü oyunlarıyla çok sevimli...

Bence bağcıyı dövmeyin, üzüm yiyin... hangi konsola sahipseniz ya da seviyorsanız, en iyisi odur...

• quote:

Orjinalden alıntı: commodore

:) Umarım burda yazılanları teknik anlamda ciddiye alıp, doğru olark kabul edip değerlendirecekler yoktur aranızda.. HDR'ın ne sağladığını bilmeden, pek HDR göremedim :) diyenden tutun, windows platformundaki DirectX'i farklı bir platformda kullanmaya kadar değişik geçersiz iddaları okudum...

Bunlar anlamsız tartışmalar...Bu 3 konsol çıkmadan çok önce yine bu forumlarda 3 konsolunda şanslı olacağını, 3ününde kazanacağını iddia etmiştim. Bunda hiçbir değişiklik olmadı...Olacağınıda sanmıyorum..

wii kazandırdığı yeni eğlence anlayışı ve klasik oyunlarıyla sevenlerini memnun edecektir. Onunda daha grafik işlemcisini doğru kullanmadılar. Onunda oyun grafikleri vs. değişecek...

xbox360 microsoft gibi bir yazılım devi sayesinde hızlı bir başlangıç yaptı...Değişik oyun firmaları ve anlaşmalarla elini güçlendirdi.. Şu anda çok sağlam bir konumda ve bu konumuda kaybetmesi güç...Aynen devam edecektir.

PS3 - Sony gibi bir donanım devinin ürettiği bu cihaz, paranın alabileceği en iyi donanım bileşimini sunuyor. Cihazı sadece film izlemek için bile alabilirsiniz. Donanım altyapısının farklılığı sebebiyle, diğerleriyle eşit başlamadı. hem wii, hem xbox360 yazılımsal olarak hazır bir platformdu. PS3 ise 2008 yılında sanırım yazılım çeşitliliğiyle kendisini gösterecek...

Sonuç olarak fanboyluğun alemi yok. Benimki daha büyük ve güçlününde anlamı yok... Her cihazı seven, kullanan kesim ayrı...

Linux altında RSX'in kullanımına Sony izin verdiği zaman kendime bir PS3 almayı düşünüyorum. Hem oyun oynarım, hem bilgisayar olarak kullanır, hem de film izlerim... Ama oyun hastası olsam XBOX360 çok daha çekici görünürdü. Bazı oyunları çok çekici ve çıkacak oyunlarıda iştah kabartıyor. Aynı PS3 gibi... Wii'ye gelince, herkese göre değil. Ama ailem, çocuklarıma oyun konsolu alacak olsam, sanırım seçimim wii olurdu. Hem eğlenceli, hemde kendine özgü oyunlarıyla çok sevimli...

Bence bağcıyı dövmeyin, üzüm yiyin... hangi konsola sahipseniz ya da seviyorsanız, en iyisi odur...

katılıyorum.Her firma kendinin uzmanlaştığı alanları kullanıyor.

• ah PS3 donanımını ayrı bi işletim sistemi ile tam anlamında kullanılmasına izin verdiği an benim kafayı yediğim andır.. CELL e render yaptırdıgımı düşünemiyorum ya... vay anam vay diyorum başka bişey demiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhanuygur

ah PS3 donanımını ayrı bi işletim sistemi ile tam anlamında kullanılmasına izin verdiği an benim kafayı yediğim andır.. CELL e render yaptırdıgımı düşünemiyorum ya... vay anam vay diyorum başka bişey demiyorum

işte bu mikrosoft'un konsol işinde niçin bu kadar tutunmaya çalıştığını aslında korumak istediği alanın pc sektöründeki çıkarları olduğunu açıkça ortaya koyuyor. hala mikrosoft'a sempati duyan varsa ben bir şey diyemiyorum artık

• Cell + RSX'in PS3'de işletim sistemleri tarafından kullanılması tüm bilgisayar platformları için açık bir tehdittir. PS3 gerçekten sadece bir oyun konsolu değil, aynı zamanda gelişmiş bir bilgisayar. Ama Sony şu anda PS3'de çalışan Linux sürümlerinin RSX'e erişimini kısıtlıyor. Bu nedenle de grafik/3D yetenekleri oldukça kısıtlı kalıyor. Bunda da çok haksız sayılmazlar. Eğer Linux'da RSX'ide serbest bıraksalar, open bir platformda, lisanslarından çokça para kazandıkları PS3'ün oyun kısmına kendi elleriyle rakip oluşturacaklar.

Diğer taraftan render konusunda PS3'den (Cell) faydalanan çalışmalar var ve son siggraph'da birçok duyuru yapıldı. Bunların meyvaları sanırım içinde bulunduğumuz yıl alınacak...
  • commodore haklısın, bütün nimetlerini PS3 ün bir Open Source işletim sistemine bırakması demek, herkesin bişeyler geliştirmesi, ve PS3 ün artık lisanslardan gelir istediği düzeyde elde edememesi vs anlamına gelir..
  • linux açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir. eğer ki tam anlamıyla linux ps3 kullansaydı, o linux sürümünün kodlarına bakıp donanımda çalıabilecek bir şeyler yazma umudu veya ihtimali verilmiş olurdu insanlara. bu şu demek:

sony nin büyük anlamda kazanç kapılarından bir tanesinin yok edilmesi
    konsantrasyonun başka yönlere kayması(ps3 sdk haricinde) ile oyunların gelişiminin yavaşlaması
    bilimum virüsler, kötü amaçlı yazılımlar
    donanım zararları
    makinenin kırılması
    korsanlaşma yüzünden piyasanın düşmesi, oyunlarda gerileme, firmaların ps3 e artık oyun çıkarmaması
    sony hisselerinin düşmesi

zaten herkes tarafından kullanılabilir ve bu nitelikteki bir donanım yani ps3 bu kadar ucuz fiyata satılamaz. ben değer biçsem kafadan 3 milyar derdim bu donanıma.
  • Naptınız abi gene ....

Koray teori meori diye bişey kalmadı ortada hala teori diyorsun. Birincisi teori dediğin şey deneylendirilemez şeydir. Yani matematiksel olarak hesaplanabilir ama sonuçu deney ile fiziksel olarak ölçülemez.

Şimdi sen ne diyorsun abi? Teori mi verilen rakamlar? Değil. Yazının başına bak resimlere. Ne görüyorsun? Bir programın verdiği sonuçları görmen lazım. Benchmark testlerini biliyorsun değil mi? Bu da onlardan biri işte.

Şimdi benchmark sonuçlarına yalan diyecek yoksa ortada tartışılacak birşey de yok. Ps3 = Cell - RSX - XDram leri ile yüksek veri hızlarına çıkıyor.

Başta da dedim Folding Home sonuçları ortada 200 Ps3 1 yıldır projedeki tüm pc'leri solladı ilk 10 ayında. Daha ne teorisi bilmem nesi diyorsunuz anlamak mümkün değil mantık çerçevesinden.

Oyunlar özellikle exclusiveler çok çok iyiydi. Uncharted'daki grafikleri başka bi yerde görmeniz zor.

Unutmadan : DMC4 de ps3 de blur efekti var x360'da yok. IGN'ye göre x360da ara demolarda 25fps'ye düşerken oyun Ps3'de en az 35fps'ye düşüyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homeedition88 -- 1 Şubat 2008; 17:41:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: homeedition88

Naptınız abi gene ....

Koray teori meori diye bişey kalmadı ortada hala teori diyorsun. Birincisi teori dediğin şey deneylendirilemez şeydir. Yani matematiksel olarak hesaplanabilir ama sonuçu deney ile fiziksel olarak ölçülemez.

Şimdi sen ne diyorsun abi? Teori mi verilen rakamlar? Değil. Yazının başına bak resimlere. Ne görüyorsun? Bir programın verdiği sonuçları görmen lazım. Benchmark testlerini biliyorsun değil mi? Bu da onlardan biri işte.

Şimdi benchmark sonuçlarına yalan diyecek yoksa ortada tartışılacak birşey de yok. Ps3 = Cell - RSX - XDram leri ile yüksek veri hızlarına çıkıyor.

Başta da dedim Folding Home sonuçları ortada 200 Ps3 1 yıldır projedeki tüm pc'leri solladı ilk 10 ayında. Daha ne teorisi bilmem nesi diyorsunuz anlamak mümkün değil mantık çerçevesinden.

Oyunlar özellikle exclusiveler çok çok iyiydi. Uncharted'daki grafikleri başka bi yerde görmeniz zor.

Unutmadan : DMC4 de ps3 de blur efekti var x360'da yok. IGN'ye göre x360da ara demolarda 25fps'ye düşerken oyun Ps3'de en az 35fps'ye düşüyormuş.

RSX den 2 tflops luk sonuç alınırmı diyorsun ? Bende alamazsın diyorum. Bunlar kagıt üstü rakamlardır. Pratikte hiç bir sistem %100 etkin kullanılamaz, hele yazılımla bu mümkün değildir. Bugüne dek bunun örneği yok. Benchmark testlerinin amacı bellidir zaten. Oyun gibi kompleks bir yapıda, benchmarkdaki kadar etkin degerler alamazsın. Folding home ölçü degildir.
    Dedigimiz belli, cell ve rsx birlikte güçlüdür vs ama pratikte bu gücü kullanmak o kadar basit degil.
    Uncharted ps3 e yapıldı, 360 a yapsa oyle grafik olmayacagını söyleyebilirmiyiz ? Hayır..O nedenle şu aşamada karşılaştırmalar ancak multilerde yapılabiliyor. Bu bahsedilen güç olsa o multilerde farkın açık ara olması lazım...
    DMC4 de hiçbir fark göremiyoruz. Ara videolarda düştüğünü IGN demiş, nedir ne degildir başka incelemelerede bakarız ama oyun içinde hiçbir fark yok..Ana platformu PS3 tü sanırım bu oyunun...Aynı şekilde Burnout..Criteriona göre bariz farklar olacaktı ama oda yok.
    1 sene geç çıkan Lost Planette ise fark belli dikkatini çekerim. PS3 sürümü pc ve 360 sürümünden kötüydü ss lere göre..
    Şimdi ne diyebiliriz bu durumda ? Demekki hala teori...Rakamlara göre olsa performans, fark vs en az 2 kat olması lazım..Doğru mu?

• @drizzt
    bence örnek alman gereken folding@home dur çünkü biri sistemin gücünü sonuna kadar kullanmayı beceren bir program diğeri ise 5 para etmeyen port edilmiş bir oyun .Senin yazdıklarını genelde feyz alırım ama bu sefer pek katılamıyıcagım.
  • Selamlar,

quote:

Orjinalden alıntı: Drizzt_tr

1 sene geç çıkan Lost Planette ise fark belli dikkatini çekerim. PS3 sürümü pc ve 360 sürümünden kötüydü ss lere göre..

SS'lere gore olmasi muhtemel. Ancak son verilen videoda hic de oyle degil Drizzt_tr. Capcom oyundaki grafiklerin daha da gelistirildigini ve Anti Aliasing probleminin giderileceğini soyledi. Video bu problemlerin tam olarak giderilmesinden evelki bir video. Acikcasi grafikler hemen hemen ayni bu videoda bile.

Video

quote:

Şimdi ne diyebiliriz bu durumda ? Demekki hala teori...Rakamlara göre olsa performans, fark vs en az 2 kat olması lazım..Doğru mu?

Oyle birsey siz de biliyorsunuzki 'otomatikman' olmuyor. Yapimcinin yetenegine kalmis birsey. Kaldi ki GT%p gibi bir grafigi 60 fps'de takilmadan verebiliyorken PS3, Xbox 360'da o derece bir grafikten 60 fps alabilen bir oyun goremedik daha. Bu da dusunulmesi gereken bir husus, degil mi?

Sevgiler

• lost planet oyunu en kaliteli şekilde pc ye yapıldı dx10 kalitesinde xbox360 daki yaratıklar tüysüz tüysüzdü xbox 360 lost planeti full detay kaldırmaz
  • Benchmark'lar oyunlara kıssas olmaz olur mu? sistemlerin kapasitesini, hızını ölçebilmek için bir meta'dır. Bilgisayarlarda olduğu kadar konsollarda da sistem bileşenlerinin gerekli standartlarını ölçmek için varlardır.

Folding-Home saf olarak işlem kapasitesine dayalı çalışan bir program. Arabanın beygir gücünü ölçmek için gerekli yazılımlar gibi bu programda sistemlerin direk motoruna bağlı çalışıyor ve gücüne göre hesaplama yapıyor.

Ayrıca blog sayfamda da görebilirsin iki tane a.b.d'li üniversite'de D.r olarak çalışan bilgisayar mühendisi Ps3'lerden oluşturduğu cluster sistem ile süper bilgisayar yarattılar. Bu da mı sistemin gücünü göstermez yani???

Yapmayın etmeyin bu kadar da önyargılı yaklaşmayın oyun dediğiniz de program. Crysis örneğin ati kartlarla (nvidia'nin sponsorluğunu aldığı için) yeterince iyi çalışmıyor. Bu Ati'nin kartlarını teoride hızlı mı yapar?? Tabi ki yapmaz. Ati kartların aldığı benchmark sonuçları geçersiz mi oluyor peki???

Uncharted, GT, heavenly sword (özellikle son bölümünde ki draw distance, binlerce kişi, hdr, a.a) gibi oyunlar sistemin gücünü ispat etmiştir. Oynayın görün, o zaman anlarsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homeedition88 -- 1 Şubat 2008; 18:50:47 >

• kopta gel home :D
  • RSX nvidia malı ps3 e güvenmessem nvidia ya güvenirim illa ilerde parçalayacak
  • bir PS3 ve Xbox360 hala bir PS2 ve Wii kadar neden satmıyor hiç düşündünüz mü bunu zahmet edip?
    benvereyim cevabı,her evde HDTV yok henüz.konsol bölümü sakinleri konsolcuları 22" monitör alıp ona bağlayıp oynayan adamlar"olarak görmekten ne zaman vagzeçecek?konsol oyuncusu evindeki TV sine bağlayıp düğmesine bağlayıp çalıştıran adam,şu an için grafiğine de bakmıyor Cell ine Xenox una da...pratikliğine maliyetine ve verebileceği maksimum eğlenceye bakıyor.bu kadar basit onun için olay.tak PS2 ye DVD yi bas TV nin düğmesine oyna,bitti...
    çoğu insanın evinde HDTV yok dedik,yahu arkadaş 640x480 görüntü verebilen bir TV de neden 1920x1080 görüntü verebilen bir makina kullansın adamlar?Xbox360 veya PS3 aldığında yanında bir de HD görüntü verebilen bir TV almanız gerekli.bu da nerden baksan ekstra 1000-2000 dolar arası bir para.Wii 250 PS2 100 küsür dolar civarı.
    şimdi soru...ortalama bir oyuncu 200-250 dolar verip evindeki TV ye bağlayıp oynamak ve maksimum zevki almak varken durduk yere 400 dolar+2000 doları neden versin sırf bir oyun oynayabilmek için?
    şu an PS3 ve Xbox360 alanların çoğu ya evinde HDTV sahibi olan görece ekonomil yönden sıkıntısı olmayan veya PC de alabileceği görselliği çok daha ucuza birXbox360 da alabileceğinin farkında olan teknolojiyi takip eden ve hardcore oyuncu tabir edebileceğimiz insanlar...zaten çoğunun konsolu da ya CRT ya da LCD monitöre bağlı...
    yani uzun lafın kısası PS3 ve Xbox360 ın daha zamanı var,önce salonlara 1080p TV lerin girmesi gerekiyor...
    savaş daha yeni başladı diye boşuna söylemiyoruz...bir de dediğim gibi konsol dünyasını şu forumdan ibaret görmekten de vazgeçin artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 2 Şubat 2008; 12:17:25 >

• hmmm şöle bir cevap vereyim konsol satışlarını baz alarak heralde tüm dünyadan bahsettin ama burda büyük bir celişkiye düştün avrupa amerika japonya coktan hdtv sini alıp tv yayınları bile hd olarak izliyorlar yani senin yaptığın yorum malesef yalan oluyor ancak bizim gibi geri kalmış ülkelerde hd yayın yok ama yok ben türkiyeyi baz aldım dersen ok ama konsol satışlarında türkiyeyi baz aldıklarını bile düşünmüyorum bilmem anlatabildimmi

ikinci bir konu olara XBOX360 sahiplerine kızmamak lazım sonucta onların elinde o konsol var ve gercekleri göremiyorlar doğal olarak kendi konsollarını övüyorlar ama gercekler öle demiyor ps3 hakikaten cok iyi ve güclü bir konsol bu yılki oyunlarla kendini ispatlayacak bir konsol ilerdede hak ettiği satış değerlerini yakalaycağını düşünüyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

bir PS3 ve Xbox360 hala bir PS2 ve Wii kadar neden satmıyor hiç düşündünüz mü bunu zahmet edip?
    benvereyim cevabı,her evde HDTV yok henüz.konsol bölümü sakinleri konsolcuları 22" monitör alıp ona bağlayıp oynayan adamlar"olarak görmekten ne zaman vagzeçecek?konsol oyuncusu evindeki TV sine bağlayıp düğmesine bağlayıp çalıştıran adam,şu an için grafiğine de bakmıyor Cell ine Xenox una da...pratikliğine maliyetine ve verebileceği maksimum eğlenceye bakıyor.bu kadar basit onun için olay.tak PS2 ye DVD yi bas TV nin düğmesine oyna,bitti...
    çoğu insanın evinde HDTV yok dedik,yahu arkadaş 640x480 görüntü verebilen bir TV de neden 1920x1080 görüntü verebilen bir makina kullansın adamlar?Xbox360 veya PS3 aldığında yanında bir de HD görüntü verebilen bir TV almanız gerekli.bu da nerden baksan ekstra 1000-2000 dolar arası bir para.Wii 250 PS2 100 küsür dolar civarı.
    şimdi soru...ortalama bir oyuncu 200-250 dolar verip evindeki TV ye bağlayıp oynamak ve maksimum zevki almak varken durduk yere 400 dolar+2000 doları neden versin sırf bir oyun oynayabilmek için?
    şu an PS3 ve Xbox360 alanların çoğu ya evinde HDTV sahibi olan görece ekonomil yönden sıkıntısı olmayan veya PC de alabileceği görselliği çok daha ucuza birXbox360 da alabileceğinin farkında olan teknolojiyi takip eden ve hardcore oyuncu tabir edebileceğimiz insanlar...zaten çoğunun konsolu da ya CRT ya da LCD monitöre bağlı...
    yani uzun lafın kısası PS3 ve Xbox360 ın daha zamanı var,önce salonlara 1080p TV lerin girmesi gerekiyor...
    savaş daha yeni başladı diye boşuna söylemiyoruz...bir de dediğim gibi konsol dünyasını şu forumdan ibaret görmekten de vazgeçin artık...

• HDTV pazarının şunun şurasında 2-3 senelik bir mazisi varken nasıl herkes HDTV aldı diyebiliyorsanız bu da ilginç tabi.
    dediğim gibi bütün dünyayı konsol forumundan ibaret zannediyorsunuz...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.