Şimdi Ara

Celeron yeterli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ben bir bilgisayar toplamak istiyorum. Bu benim ilk bilgisayarım olacak. Yani acemi düzeyde bir kullanıcıyım. Bir dergide İntel Celeron işlemcilerin ben gibi acemi kullanıcılar için yeterli olacağı yazıyordu. Sizce de Celeron yeterli olur mu? Çünkü toplayacağım sistemin yenilenmeye müsait olmasını istiyorum..
    Cevap yazarsanız sevinirim.......

• celeron işlemciler oyun için pek elverişli değil.gerçi diğer işler içinde elverişli değil ama neyse.bence ucuz bir şey olsun istiyorsan amd 3000 (939) iyi bir çözüm olabilir.tabi iş sadece işlemcide bitmiyor...celerondan uzak dur
  • bence celerona kötü gözle bakma derim. Çünkü şuan da gg'da satışta olan celeron tualitin 1200mhz işlemciyi kullanana dek celeronun adi aşşalık beş para etmez işlemciler olduğunu düşünürdüm. Fakat 1200mhz yi kullandıktan sonra bu fikrim değişti. her türlü işlemde çok iyi performanslar aldım ve memnunum üstelik fiyatıda ucuz yani. Sana şöyle bi tavsiyede bulunayımki yeni pc toplayacağım dedin, celeron alacaksan en az 256K ÖNBELLEK olmasına dikkat et, aksi halde P4'e paran yetmiyosa celeronuda kenara bırak amd al derim. P4 ten ucuz ve verimlidir. benim favorim AMD.

• Celerondan uzak dur
    yooo hiçte uzak durma illa 300-400 $ dolarlık işlemci kullanıcan diye birsey yok sana burda uzun uzun anlatmıyım k.o.r ama bak sen mecmua satan bir yerden bu ayki haziran ayına ait PCworld dergisi kap tam sana göre bir konu var ''1100 dolarlık Fx60 celeron karsılıstırması hiç vakit kaybetme bu konuyu oku...
    O zaman ne demek istedigimi anlarsın yinede kısaca anlatayım...
    Dergide 1100$ a Fx 60 veya 500 $ lık intel yerine 70 $ lık celeronun yeterli olabilecegini kanıtlamaya calısıyordu söyle ornekliyim bir adet ati X1900xtx ve PD336 alıp bir makina sadece FX 60 a esit olacakmıs bu yuzden sagdece oyun icin celeron ve cok iyi bir ekran kartının yeterli olacagını yazmıs'' ama oyun haricindeki loading kısımkarına bir yaorum yapmamıslar...
    dedigim gibi sen al dergiyi oku...

• quote:

Orjinalden alıntı: serhatiskodra

Celerondan uzak dur
    yooo hiçte uzak durma illa 300-400 $ dolarlık işlemci kullanıcan diye birsey yok sana burda uzun uzun anlatmıyım k.o.r ama bak sen mecmua satan bir yerden bu ayki haziran ayına ait PCworld dergisi kap tam sana göre bir konu var ''1100 dolarlık Fx60 celeron karsılıstırması hiç vakit kaybetme bu konuyu oku...
    O zaman ne demek istedigimi anlarsın yinede kısaca anlatayım...
    Dergide 1100$ a Fx 60 veya 500 $ lık intel yerine 70 $ lık celeronun yeterli olabilecegini kanıtlamaya calısıyordu söyle ornekliyim bir adet ati X1900xtx ve PD336 alıp bir makina sadece FX 60 a esit olacakmıs bu yuzden sagdece oyun icin celeron ve cok iyi bir ekran kartının yeterli olacagını yazmıs'' ama oyun haricindeki loading kısımkarına bir yaorum yapmamıslar...
    dedigim gibi sen al dergiyi oku...

ben amd 3000 dedim.git fx serisi bir işlemci al demedim.ama 60$ celeron alacağıma 120$ amd 3000 alırım daha iyi.ben hala celeron değil amd 3000 konusunda ısrarlıyım.bence 60$ daha fazla ver adam gibi bir işlemci al.celerondan uzak dur

edit: bu arada saçma bir test yapmışlar...bir an önce alıp okuyacam dergiyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.unal -- 9 Haziran 2006; 20:32:50 >

• CeleronvsAmd tartışaması başlamadan sana Celeron işlemci alacaksan önbellek konusunda dikkatli olmanı söyleyeyim.512K önbellekli bir Celeron senin işini görür.Ama tabiiki sen iyice araştır ve kararını ver.Karşılaştırma testlerine bak.Sonrada bütcene en uygun bulduğun konfigürasyonu yaz bize.Bizde sana neler yapabileceği hakkında yorum yaparız..Bu arada aramıza hoşgeldin..Şu anda AMD işlemciler senin için avantajlı olacaktır,zira fiyatlar düşmek üzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IcemanTURK -- 9 Haziran 2006; 20:42:06 >
  • tartışacak bir şey yok...FORZA AMD

şaka yapıyorum tabi ki...

ben amd 3000 alman konusunda ısrarlıyım...hadi kolay gele...

bu arada hoşgeldin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b.unal -- 9 Haziran 2006; 20:45:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu celeron dan uzak durun deyenler!!!!!!!! celeron işlemci o kadar da küçümsenecek bir işlemci değil.... adam zaten acemi bir kulanıcıymış. tabiki amd nin yeri ayrı....... ama celeron işlemci gayet güzel ve performanslı

@serhatiskodra
    dediklerine aynen katılıyorum
  • arkadaşım sen acemi olabilirsin ama acmi olman bilgisayarı hangi amaçla aldığın gerçeğini bilmemeni gerektirmez...
    sen o makine ne amaçla toplıyacaksın... bu konuda ve bütçen konusunda biraz açıklayıcı olursan ortam gerilmeden bütçene uygun bir sistem tavsiyesinde bulunulabilir.
    örnek: sadece nete gireceksen bırak celeronu pIII sistem bile işini görür
  • bence bilgisayar konusunda acemi olmanızdan ziyade, bilgisayarı ne amaçla kullanacağınız önemli , acemi olmanız düşük peformanslı bir makine almanızı gerektirmez, acemiliğinizi kısa bir sürede giderebilirsiniz ama sizin performansınız arttıkça makinanın performansı sizinle bereber yükselmez, sadece ofis uygulamaları ve internet amaçlı kullanılacaksa celeron sizin için yeterlidir ama oyun oynamak ve ağır programlar çalıştırmak gibi bir niyetiniz varsa baştan iyi konfigürasyona sahip bir bilgisayar seçmelisiniz
  • Kullanım amacına bağlı bir seçim olmalı bu.Eğer mesele oyunsa bırakın athlon'u,yapılan testlerde amd sempron bile p4'ler ile kapıştı paşalar gibi.İleriye dönük bir sistem olarak çift çekirdeğe uygunluk durumu da öne çıkan bir özelliği amd athlon'un...Siz bütçe ve kullanım amacınızı yazın;biz de ona göre sistem toplayalım...
  • Kardeş imazmada yazan sistemi kullanıyorum.CeleronD 2,53 den gayet memnunum.Anakartın iyi ve ramlar dual olursa uçar emin ol.Bence iş işlemcide değil anakartta bitiyor.Ben her türlü oyunu oynuyorum.Yetiyorda ancak vga yetersiz kalıyor, o kadar.Millet alsın p4 930 3.0ghz, 800mhz leri bir yıl sonra 2.elden alırım 150-200 ytl ye.Nasıl olsa cpu ve ramde yarım çalışma diye birşey yoktur.Ya çalışır ya çalışmaz.Üstelik kimi 2. el siteleri 3-5 ay garanti de veriyor.

• cpu için olabilir ama yarım yamalak çalışan ram var bende vardı ram modülünün belli bi bankını kullandığın zaman göçüyodu makine ram tam dolmadan anlaşılmıyodu rami ikinci elde almak sakat bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: geberit

cpu için olabilir ama yarım yamalak çalışan ram var bende vardı ram modülünün belli bi bankını kullandığın zaman göçüyodu makine ram tam dolmadan anlaşılmıyodu rami ikinci elde almak sakat bence.

Kardeş aşağıya iki tane adres vereceğim ben ikisindende ikinci el çok ürün aldım.Hepside yeni gibi çalışıyor.Tabiki ne kadar güvenilir olursa olsun gidipte ikinci el cd-rom falan alınmaz.Bi okusa iki okumaz.Belli olmaz.
    1)www.borsapazar.com 2)www.uraniumpc.com

• Celeron olmazzzz ucuz amd semptron al.
  • Hoş bulduk cevaplarınız için teşekkür ediyorum...
    Aslında ben bilgisayar öğretmenliği 1. sınıfta okuyorum ve beni okul bitene kadar idare edecek bi sistem istiyorum. Şu anda acemi sayılırım ama üst sınıflarda bazı ağır programlarda çalışmam gerekebilir. Tabi bilgisayar oyunlarına da biraz merakım var...
    Şimdi bu şartlarda benim işimi görecek ve maliyeti fazla yüksek olmayacak nasıl bi sistem önerebilirsiniz????
  • hocam bütçeni belirtki ona göre cevap verelim, yoksa bu işin sonu gelmez
  • Şu yeni çıkan Hardware plus dergisinde okudum Celeron'un yeterli olacağını. Yine aynı dergide 1000 ytl'ye orta düzey bir bilgisayarın rahatlıkla toplanabileceği yazıyodu. Ben işimi görebilecek orta halli bi sistem istiyorum. Ama ne kadar ekonomik olursa o kadar iyi. Çünkü daha hoca olamadım...
  • Celerondan uzak dur arkadaş. Kesinlikle bilgisayar bunalıyor ve ansızın kilitleniyor. Celeronların yaz günlerinde işi daha da zorlaşıyor. Aradaki fiyat farkı fazla değil. Uyguna P4 2,6 veya 2,8 alabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: hkacmaz

Kardeş imazmada yazan sistemi kullanıyorum.CeleronD 2,53 den gayet memnunum.Anakartın iyi ve ramlar dual olursa uçar emin ol.Bence iş işlemcide değil anakartta bitiyor.Ben her türlü oyunu oynuyorum.Yetiyorda ancak vga yetersiz kalıyor, o kadar.Millet alsın p4 930 3.0ghz, 800mhz leri bir yıl sonra 2.elden alırım 150-200 ytl ye.Nasıl olsa cpu ve ramde yarım çalışma diye birşey yoktur.Ya çalışır ya çalışmaz.Üstelik kimi 2. el siteleri 3-5 ay garanti de veriyor.

dostum iş malesef işlemcide bitiyo anakartta ve ramde değil. iyi bi işlemci ortalama bi ramle sana çok
    güzel iş çıkartabilir. ama bu işlemci celeron değil tabi ki

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.