Şimdi Ara

Celeron yeterli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: duman64

Celerondan uzak dur arkadaş. Kesinlikle bilgisayar bunalıyor ve ansızın kilitleniyor. Celeronların yaz günlerinde işi daha da zorlaşıyor. Aradaki fiyat farkı fazla değil. Uyguna P4 2,6 veya 2,8 alabilirsin

sallama arkadaşım kaç tane celeron kullandın da bu işi biliyorsun,kilitlenen bilgisayard tek sorun işlemcimidir,emin ol o kilitleniyor dediğin makineye p4 2.6 veya 2.8 taksan da kilitlenecektir...

8 aydır celeron D331 kullanıyorum,hiç de kilitlenme görmedim,üstelik yaz günündeyiz ve zorlanma da görmedim,sıcaklık değerleri gayet normal, idle 36, load 44 stok fan ile, üstelik akıllı fan ile fan devri de 2500rpmlerde geziyor, olay celeronda değil prescott mimarisinde biter, mimarisi prescott ise p4 veya celeron olmasının sıcaklığına etkisi yoktur.celeronun tek farkı düşük cachesi ve 533mhz veriyolu oluşudur. Ki 331 ile senin kastettiğin 506 ve 511 eş veriyoluna sahiptir, p4ün cachesi yüksektir sadece...

bir de not olarak belirteyim , 331 ile 506 eşdeğer veriyolu ve eşdeğer saat hızlarına sahip olduğu için superpi 1M testini eş zamanda bitirirler,her ne kadar p4te 1MB cache olsa da işte aşağıda benim celeronun o.c yapılmamış hali:

Celeron yeterli mi?

506 kodlu işlemci de aynı sürede bitirecektir,511 kodlu 2.8 ise 58-59 sn civarı bitirir aynı testi,olay cachede değil, bilip bilmeden aynı mimarideki işlemcilerden celeron olanına laf atmayalım lütfen

• Bal gibide laf atarım elimde celeron 1700 vardı sonra amd xp 2000 aldım. Performans testi doom3 olsun her iki işlemcide aynı hızdalar hatta amd 1600 civarında fark? 4 celeron olsa 1 amd etmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kamikazeden

quote:

Orjinalden alıntı: duman64

Celerondan uzak dur arkadaş. Kesinlikle bilgisayar bunalıyor ve ansızın kilitleniyor. Celeronların yaz günlerinde işi daha da zorlaşıyor. Aradaki fiyat farkı fazla değil. Uyguna P4 2,6 veya 2,8 alabilirsin

sallama arkadaşım kaç tane celeron kullandın da bu işi biliyorsun,kilitlenen bilgisayard tek sorun işlemcimidir,emin ol o kilitleniyor dediğin makineye p4 2.6 veya 2.8 taksan da kilitlenecektir...

8 aydır celeron D331 kullanıyorum,hiç de kilitlenme görmedim,üstelik yaz günündeyiz ve zorlanma da görmedim,sıcaklık değerleri gayet normal, idle 36, load 44 stok fan ile, üstelik akıllı fan ile fan devri de 2500rpmlerde geziyor, olay celeronda değil prescott mimarisinde biter, mimarisi prescott ise p4 veya celeron olmasının sıcaklığına etkisi yoktur.celeronun tek farkı düşük cachesi ve 533mhz veriyolu oluşudur. Ki 331 ile senin kastettiğin 506 ve 511 eş veriyoluna sahiptir, p4ün cachesi yüksektir sadece...

bir de not olarak belirteyim , 331 ile 506 eşdeğer veriyolu ve eşdeğer saat hızlarına sahip olduğu için superpi 1M testini eş zamanda bitirirler,her ne kadar p4te 1MB cache olsa da işte aşağıda benim celeronun o.c yapılmamış hali:

506 kodlu işlemci de aynı sürede bitirecektir,511 kodlu 2.8 ise 58-59 sn civarı bitirir aynı testi,olay cachede değil, bilip bilmeden aynı mimarideki işlemcilerden celeron olanına laf atmayalım lütfen

P4 506 aşağıdaki çizelgeye göre 51sn almış:

/>

Ancak dediğin gibi Celeron D kötü işlemci değildir. Bildiğimiz Williamette - Northwood 128-8kb 400mhz qdr Celeron rezaleti ile 256-16kb 533mhz Prescott-256 Celeron D'yi karıştırmamak lâzım (Bilmeyenler Northwood'u kötü çekirdek sanmasın. O çekirdeği kullanan Celeronlar kötü. Williamette ise Celeron'la daha da kötü olan, p4'de kullanıldığında da işe yaramayan ve fazla ısınan bir çekirdektir).

Sanırım bu Northwood-Williamette çekirdekli rezil Celeronların l1-l2 gecikmeleri de fazla. Hız farkları astronomik olabiliyor zirâ.

quote:

Orjinalden alıntı: denoo

Bal gibide laf atarım elimde celeron 1700 vardı sonra amd xp 2000 aldım. Performans testi doom3 olsun her iki işlemcide aynı hızdalar hatta amd 1600 civarında fark? 4 celeron olsa 1 amd etmez.

Belirttiğim gibi Celeron 1700 (Williamette) ile Celeron d'yi karıştırmamak gerekli.

1700 kötüdür. Berbattır. Kaçılmalıdır o işlemciden.

----------------

İşlemci tercihi öncesinde yurtdışında 89 dolara düşen athlon 64 3000+ fiyatlarının (daha yüksek olmakla birlikte) Türkiye'ye de yansımasını beklemek mantıklı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 10 Haziran 2006; 19:37:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: denoo

Bal gibide laf atarım elimde celeron 1700 vardı sonra amd xp 2000 aldım. Performans testi doom3 olsun her iki işlemcide aynı hızdalar hatta amd 1600 civarında fark? 4 celeron olsa 1 amd etmez.

kardeş sen kimsin? Sadrazam's left testicle kıvamında ortama dalma hemen ben sana mı dedim, ben kalkıp da celeron 1700 ile xp2000'i mi karşılaştırıyorum, duman34 nicki arkadaş celeron ile bilgisayar kilitleniyor ayrıca sıcaklarda işi zor demiş ve yerine ne hikmetse aynı mimari ve veriyoluna sahip aynı mhz deki 506(2.6 ghz) olanı önermiş,ben onun dediğine hitaben cevap yazdım sen niye geriliyosun

ha başladık madem sana gelelim hadi,yok yere sürtündün çünkü
    quote:

Performans testi doom3 olsun her iki işlemcide aynı hızdalar hatta amd 1600 civarında fark?

artık sağır sultan biliyordur inteldeki mhz kavramıyla amd deki mhz kavramının farklı olduğunu diye biliyordum,hala bilmeyenler varmış.Amd bir döngüde 9 datapack işler,intel 6.Bu da örneğin amd nin 1800mhz'sinin intelin 2700mhzsine denk olacağını belirtir, sen 1700-1600 muhabbeti yapmışsın ki athlon ile celeron aynı kulvarda değil.Uğraşmaya değmezsin,bari sus bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanın işi zor

• Celeron 1.8 (nortwood) işlemcim var 2400mhz olarak kullanıyorum ısınma sorunu yok memnunum.Keşke ön belleği 128 değil 256kb olsaydı.
  • 3,6 ghz kullandığım P4 D805'ten sonra 2 hafta kadar Celeron D331 kullandım. Asus P5LD2 ile default voltajda 3.6 ghz çalışıyordu. Hiç bir sorunlada karşılaşmadım. Zaten 3,6 ghz hızında iken süper pi testinde aşağı yukarı P4 2.8'lerle aynı değerleri (48sn) alıyordu. Oyunda oynadım, benchte aldım. Günlük işlemlerimide yaptım. Hiç bir hantallık veya yavaşlıkta hissetmedim. Kullandığım süre boyunca reset olayı veya kilitlenme ilede karşılaşmadım. İşlemci kendi kapasitesi dahilinde verilen parayı son haddine kadar hakediyor bence. Aldığım fiyatta sattığım fiyatta topu topu 80 ytl. Hadi siz sıfırını alın 110 ytl.
    Ya bugün 100 ytl'ye satılan bir işlemciden daha fazla ne bekliyorsunuz ki. Çift çekirdeklerle benchmark düellosu mu? Yoksa 30 saniye civarlarında Spi skorları mı?
    İster nete gir, ister film izle, istersen nete girerken müzik dinle, istersen müzik dinlerken aç oyun oyna, orta seviyede bir ekran kartıda varsa ve giriş kullanıcısı olarak aşırıya kaçmadan ucuz bir bilgisayar toplanılmak isteniyorsa 100 küsür ytl'ye (2.elde 80'e bulabilirsiniz) Celeron D331 gerçekten iş görür.

• Ne kadar ekmek o kadar köfte. Ama Celeron ve X1900XT kombinasyonu gerçekten komik duruyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: supremum

İşlemci kendi kapasitesi dahilinde verilen parayı son haddine kadar hakediyor bence. Aldığım fiyatta sattığım fiyatta topu topu 80 ytl. Hadi siz sıfırını alın 110 ytl.
    Ya bugün 100 ytl'ye satılan bir işlemciden daha fazla ne bekliyorsunuz ki. Çift çekirdeklerle benchmark düellosu mu? Yoksa 30 saniye civarlarında Spi skorları mı?
    İster nete gir, ister film izle, istersen nete girerken müzik dinle, istersen müzik dinlerken aç oyun oyna, orta seviyede bir ekran kartıda varsa ve giriş kullanıcısı olarak aşırıya kaçmadan ucuz bir bilgisayar toplanılmak isteniyorsa 100 küsür ytl'ye (2.elde 80'e bulabilirsiniz) Celeron D331 gerçekten iş görür.

+1
  • Bu sitedeki incelemeye bir göz atmanızı isterim . Celeron ve Athlonlar karşılaştırılmış bir çok platformda.

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=1927&p=4
  • birde soyle örnek vereyim size 820D işlemcim 2,5 saatte bitirdiği dvix si,
    celeron D 2,53 lga, 7 saat olmuştu hala bitirememişti bende sıkılıp iptal etmiştim.
    aradaki güç farkını vrın siz anlayın. birde celeronlar tam olarak hatırlamıyorum
    ama donanım olarak ta(sadece cach değil) p4 lerden bi yönden eksiktiler. intelin sitesinden indirdiğim
    dosyada yazıyodu
  • celeron kotu degıl dıyen halt etmıs adam acemıyım dıo gıtsın amd venıcle fılanmı alsın ne gerek var ..gıt celeron al arkadasım ben 3 sene celeron 1.1 tualıtın destklı olanın ı kullandım tık demedı cok memnundum..ıs geregı mecbur amd ye dondum .ama param var ıyı bısı alıcam dıosan bekle..

uygun fıyata core duo2 ler cıkcak canavar gıbılermıs..
  • Neyi bilmiyormuşum kardeşim ben celerona laf atıyorum sana değil neyse.
  • ben celeron 1.7 ve 2.8 kullandım gayet memnun kaldım
  • Arkadaşım.Bütcene uygun bir Celeron D senin işini görür.Ben senelerce kullandım D,hiç sorun yaşamdım.Bazı arkadaşlar işi bilmediklerinden celeron 1700(Williamette :)) darbesi almışlar,ondan dolayı saplantı olmuş bu onlarda..Ben AMD kötü demiyorum ama D serisi celeronlarda kötü değil tabiiki..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hemp_gru

Arkadaşım.Bütcene uygun bir Celeron D senin işini görür.Ben senelerce kullandım D,hiç sorun yaşamdım.Bazı arkadaşlar işi bilmediklerinden celeron 1700(Williamette :)) darbesi almışlar,ondan dolayı saplantı olmuş bu onlarda..Ben AMD kötü demiyorum ama D serisi celeronlarda kötü değil tabiiki..

D serisi kaç senedir var ki senelerce kullandın
  • Teşekkür ediyorum ama bu iş benim kafamı karıştırdı...
    Peki bana işlemci, ram, anakart gibi temel elemanların kombinasyonu hakkında öneride bulunabilir misiniz? Hangi parçaları birlikte kullanırsam daha iyi verim alabilirim...
  • CPU = AMD Sempron64 3300+
    MAİNBOARD = ASUS K8N4-E Delüx PCİ-E
    REM = 2x512 DDR 400 Kingston
    VGA= 256 Mb ASUS X550 PCİ-E
    HDD= 120 Gb Samsung SATA
    KASA = ASUS TA 551

Yukarıdaki donanim başlanğıç seviyesi için yeterli
  • Belkide haklısınız önyargılı olmuşumdur celeron'un hakkını yiyor olabilirim. @k.o.r sizin için en iyisi amd sempron olacaktır burdan bakıp işlemci performansını görebilirsiniz TIKLA. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
  • Celeron OUT !

Sempron IN !
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.