Şimdi Ara

Çektiğim fotoğrafı 360 derece kendi etrafında nasıl döndürebilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çektiğim bir fotoğrafı 360 derece etrafında döndürmek için ne yapabilirim.
    İnternette çok araştırdım fakat tam olarak bir örneği şu ana kadar yapılmamış sanırım veya ben bulamadım.
    Yardımcı olursanız sevinirim.

Örnek olarak

http://www.nokia.com.tr/id85062.html

(BU örnekteki 3d max benzeri bi programla çizim sanıyorum.Benim anlatmak istediğim gerçek fotoğrafın ilk önce dört bir tarafından çekmek ve bunu programla bu şekle getirmek)

Çektiğim fotoğrafı 360 derece kendi etrafında nasıl döndürebilirim

• Bir kere fotografı nasıl çekerseniz aynı açı değişemez göz aldatması olur.
    Ama three diementions yani 3 boyutlu çekmek istiyorum dersen hem makinan hemde bilgsayar veya foto makinanın sonucunu alacak bir yazılımın olması gerekir. Dört bir tarafını göstermek için de bir ayrı uğraşı gerekir (amatör veya prof. olarak).
  • valla kendinin etrafındaki herşeyi 360 derece çekebilirsin bunu biliyorum.. pixmaker denen program bunu yapıyo.. fotoları birleştiriyo..
  • Darkchild nasılsın msn mi silmişsin herhelde çünkü hiç görüşemiyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

valla kendinin etrafındaki herşeyi 360 derece çekebilirsin bunu biliyorum.. pixmaker denen program bunu yapıyo.. fotoları birleştiriyo..

Panaromik makina ile belir li bir açıyı yakarlarsınız ama 360 derece demek soldan sağa bakınca olduğunuz yer demektir ki bu gün özel bir makinanız yoksa imkanız demekdir. Buna benzer bir site tavsiyem var bu siteyi inceleyin ne gibi yazılımlar kullanıyor (java, flash, quick time )

http://www.panoramaphoto.ch/

fish eye objektifler ile deforme foto elde ediliyor ama ... sonuç istenilen gibi olamazzzzzzz.

• Evet bende Darkchild gibi düşünüyorum. Eğer kendi etrafımızdaki şeyleri 360 derece döndürmek istiyorsak o kolay. Ama asıl konuyu 360 derece döndürmek için fotoğraf makinasını sabit tutup, objenin sürekli olarak azar azar açısını değiştirerek fotoğrafını çekmemiz gerekir. Böyle fotoğrafları birleştirirsek de olsa olsa film elde etmiş olurduk. İlk mesajda istenilen gibi her yanından sadece bir resim alarak yapılsaydı o da modellemeye girerdi. Bana bu iş imkansızmış gibi geliyor.

@xax, 360 derece panoramik foto çekilebiliyor. Yani sıradan makinalarla. Uygun yazılımla fotoları birleştirirsen olur. Neden olmasın ki? Ben amatörce yapıyorum. Verdiğin linkteki fotolar sence nasıl çekilmiş olabilir ki? ;)
  • Bundan 4 sene evvel görmüştüm, bir pc dergisinde panoromik foto çekme programı vardı 360 derece, fotoları birleştirerek yapılıyordu ama adını hatırlamıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • panoramik foto yapman çok kolay.

ancak senin istediğin nesneyi kendi etrafında döndürmek.
    bence imkansız bişey.fotoğraflar tek boyutludur.her açıdan nasıl gösterebilirsinki
  • bence imkansız diye birşey yok.
    fakat bugünün teknolojisi ile olmayabilir.
    ama ileride çıkabilecek bir yazılım ile yapılabileceğine inanıyorum.
    tabiki bende bu konularda uzman değilim bu kendi düşüncem

abd de bir üniversitede bu olay denenmiş
    tam olarak benim dediğim gibi olmasa da normal bir resime 3 boyut kazandırıp derinleştirilebiliyor.

http://www.youtube.com/watch?v=VuoljANz4EA&eurl=
  • burada da buna benzer bir örnek var ama buda sadece sağa veya sola dönebiliyor.yani nesnenin üst veya alt kısmını çevirip bakamıyorsunuz.

http://www.vw.com.tr/models/binek/yeni_golf/360_popup1.asp?part=1&phsize=320
  • iyi de nokianın sitesindeki 360 derece değil ki
    telefonun her yerini görebiliyorsunuz orda
    o farlı bi sistem
    panaromik fotoğraf farklı bi sistem
  • nokianın sitesinde kullanılan 3dmax.daha sonra javaya çevrilmiş
  • ya arkadaşlar kimsenin bu konu hakkında sağlam bir bilgisi yok mu ?

hangi program bu işlemi yapmaya yardımcı olur?
    bir nesnenin 20 veya 30 adet fotoğrafıyla bu iş olabilir mi?

cevaplarınızı bekliyorum
  • Photoshop kullanmayı biliosan birascık bile, resmi açtıktan sonra ( CTRL + ALT + T ) yaparak transform, işlemini gerçekleştirebilirsin yukarıda açılacak olan araç paleti üserinden. İstediğin açıyı, genişliği, uzunluğu vs.herşeyi yapabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limpmust -- 12 Ocak 2007; 12:00:47 >
  • siz sanırım arkadaşın dediğini anlamayadımız arkadaş bir nevi navigasyon yaratmak istiyo panoramik foto diil...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.