Şimdi Ara

Normal bir fotoğrafı 'vektör' haline getirmek ???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Normal bir fotoğrafı "karikatürize" etmek hangi programla oluyor acaba ? Bir yerden Adobe Illustrate ??? diye duydum ki sanırım gerçek adı "vektör" ya da "illüstrasyon" oluyor bu çalışmaların.Birkaç şey denemek isterim doğrusu.Çevremde bu işle ilgilenen yardım edebilecek yok ne yazık ki.inşAllah burada çıkar. : ) Bazı yerlerde insan normal fotoğraf kullanmak istemiyor.Açıkçası fotoğrafta bazı noktalar estetiği bütünlüğü falan bozuyor.İllüstrasyon yaparak bunları kontrol altına alabiliyoruz diye düşünüyorum.En azından daha geometrik oluyor. : )

• adobe illustrator kullanarak yapablirsin.bu programda live trace olayı vardır onunla istediğin tarzda şeyler çıkarman mümkün..
  • indirip kurcalarım,inşallah erken çakarım,teşekkür ederim console-master... =)
  • fotografı vektöre çevirmek diye bi kavram sanırım daha icat edilmedi. fotograf fotograftır vektör vektör. ikisi de apayrı realitelerdir.
    zira fotograf milyon pixellerden oluşurken vektör birden çok doğrunun birleşmesinden meydana gelen sonsuz noktacıklardır.

belki şöyle dememiz kısmen doğru olur, fotograf vektöre çevrilir mi? çevrilir. ama ortaya çıkan ürün biraz abuk olur, fotograflık değerini kaybeder. fotografa bakıp tablette bire bir fotografı cizmek gerekir ki o da her babayiğidin harcı değildir (bkz: google - mahir ateş)
  • quote:

Orijinalden alıntı: vlkyilmaz

fotografı vektöre çevirmek diye bi kavram sanırım daha icat edilmedi. fotograf fotograftır vektör vektör. ikisi de apayrı realitelerdir.
    zira fotograf milyon pixellerden oluşurken vektör birden çok doğrunun birleşmesinden meydana gelen sonsuz noktacıklardır.

belki şöyle dememiz kısmen doğru olur, fotograf vektöre çevrilir mi? çevrilir. ama ortaya çıkan ürün biraz abuk olur, fotograflık değerini kaybeder. fotografa bakıp tablette bire bir fotografı cizmek gerekir ki o da her babayiğidin harcı değildir (bkz: google - mahir ateş)

http://console-master.deviantart.com/

• Derdimi,ben anlatamadım.Birazdan ekleyeceğim çalışmaları.O zaman sanırım daha açık anlatmış olurum ne söylemek istediğimi.
  • Şuradaki gibi mesela;

http://img128.imageshack.us/i/hasangkhansasnormalht9.jpg/

Burdaki de bir örnek;

http://img96.imageshack.us/i/kral1agu8.jpg/

Şu da;

http://img23.imageshack.us/i/dreamteam2nq5.jpg/

İşte yukardaki örneklere ben "vektör" ve "illüstrasyon" diyordum ancak yanlışımın farkındayım.Şimdi ben,yukardaki gibi çalışmalar yapmayacağım.Sadece fotoğraflarımdan 2 tanesini facebook profilime koymak için düzenlemek istiyordum ama yukardaki tarzda olsun istiyordum.Kişinin kim olduğu bilinsin,sadece böyle karikatürize bir çalışma olsun diye uğraşmak istedim ama sanırım ben başaramayacağım kısa süre içerisinde. : (

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bunlar çizim vector bunlar.bunları çizmiş birisi ya fotodan bakarak yada üstünden geçerek vector haline getirmiş.kolay iş..
  • mesela bunu yeni çizdim ben ama tabi senin gösterdiklerin bunun yanında oldukça basit kalır..

Normal bir fotoğrafı 'vektör' haline getirmek ???
  • Bakarak çizmek mi ??? :S :S Evet ben dün deviantart'taki çalışmalarınızı inceledim ama orjinal fotoğraflara bakıp çizdiğiniz aklımdan bile geçmemişti.Programla bu hale getirdiniz zannettim.Ben de yapabilirim belki ilerde diye düşündüm hatta ancak çizim diyorsanız yetenek işi,o da bende yok işte... : ( Yattı bu iş. : )
  • bende bir süredir merak ediyordum, geçenlerde bu işin uzmanına danıştım, oda fotoğraftan yararlanarak ilk önce bi basit çizim yaptığını sonra şekillendirdiğini söylemişti. bende tamamen yetenek işi o zaman deyip vazgeçmiştim.

bugün sayenizde "adobe illustrator" programını kurdum ve deniycem.(türkçe yaması olsaydı öğrenmem kolaylaşırdı ama malaesef bulamadım)
  • yetenek olmadığı için birşeyden vazgeçme aşamasına gelmek ne kötü ya : (

hugara : senin çalışmalar da çok güzel,eline sağlık...ne kullanıyorsun program olarak ? :$

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 6 Ekim 2009; 1:05:14 >
  • arkadaşlar yetenek falan tamam önemli ama kendizi geliştirebilirsiniz benim kaç arkım resim kursuna gidip çok güzel işlere imza atttılar.yani önemli olan kendizi geliştirmek ve olmadığını söylediğiniz yeteneğinizi öne çıkarmak eminimki çok güzel işler çıkacaktır.mesela Miy1988 bakarak çizemiyorsan koy fotoyu üstünden çiz belkide böyle yavaş yavaş kendini geliştirmiş olacaksın.
  • Arkadaşın dediği gibi bakarak çizemiyorsanız alt layera fotoğrafınızı koyun ve üst layerdada ilk önce dış kesimleri sonra gölgelemeleri (ilk gölgelemeleri biraz kaba kullanın), sonra göz, burun dudak yanları ve saçları ve elbise üzerindeki kıvrımları kabaca çizin.

Sonra bir daha bir daha derken. Hop :)

Sevgiler, saygılar
  • benim sorduğum kişide öyle demişti , parşöment kağıdı hesabı yani anlayacağınız ,

denemelere başlıcam ama bi türkçe yama bulabilseydim .insan kendi kendine öğrenirken, kendi dilinde olması dahada kolaylaştırıyo işleri. ben herşeyi kendim öğrendim ve unutmam mümkün değil bu sayede.

bu arada sağolasın miy1988
  • meb in yayınladığı bi eğitim paketi var bu programla ilgili ve belki işime yarar diye indirdim ama benim zaten bildiğim şeylermiş hepsi , yani hiç bi işime yaramadı. temel bilgiler vermekten öteye gidemeyen bir eğitim seti . geri sildim hemen .
  • Kursta göstermişlerdi Freehandde Fotoyu alıp programı import ediyorsun ve resmin çizgi hatlarında geçiyorsun daha sonra renk vs kopya kağıdı gibi anlıcanız.Çok zor değil programı kullanmayı biliyorsan.Arkadaşın elle çizdiğinde ayrıntılar var aynısını biraz kasarak dediğim yöntemlede yapabilirsin kursta yapmıştık baya güzel şeyler.

Birde şu siteyi şiddetle tavsiye ediyorum.
    anasayfası bu
    http://www.dragoart.com/
    Buradada örnekler var bunlardan yararlanıcaksınız.
    http://www.dragoart.com/tuts/1648/1/1/how-to-draw-snake-eyes-from-gi-joe.htm

Birsürü örnek var anasayfadan bakıp kolaymı zormu diye başlıyabilirsiniz ister elle ister pcde çizebilirsiniz Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratgun -- 7 Ekim 2009; 2:54:59 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.