Evsiz kaldım. Römork şeklindeki çekme karavan sarı sitede 120 bin Liraya bulunabiliyor. Arkadaşlar "1 yıllık kira parasına ne güzel karavanın olur, hem bu şehirde bununla her yere ücretsiz park edebilirsin" diyorlar. Ev gibi kullanım sunuyor ama dezavantajları nedir? Ben elektrik ve su konusunda endişeliyim.... |
Çekme Karavan

-
-
Hocam evin yerini tutmayacaktır
üstüne güneş paneli vb vb konuluyor da iç sistemede gider bi 100 diye düşünüyorum (bilgim dahilinde değil ama düşüncem pahalı olacağı yönünde )
ama ben sadece yatmaya giderim kıyafetlerimide kendim hallederim dersen olabilir
-
çeşit çeşit karavan var, karavancılardan fikir alman gerekir.
elbet yaşanılabilecek karavanlar vardır ama öyle 120 bin felan olduğunu hiç sanmıyorum.
-
youtube da çok video var hocam. artıları eksileri vs. her yere de çektirmezler istanbul gibi yerlerde. belediyeler gözünü açtı.
-
İklim çok önemli ben Antalyada karavanla yaşayan insanlar biliyorum. Ev kirasından daha uygun mantıklı olabilir. Ama iç anadoluda isen ne kadar mantıklı hava eksi derecede iken su deposunun donması sürekli çalıştıracağın ısıtıcının arıza yapması yakıt stoğu vs iklim sertliği işleri çok zorlaştırır. Pratik olmak lazım bir de elinin alet edevat hırdavat işlerine yatkın olması lazım. Donma olur boru çatlar vs müdahale Eymen gerekir.
Kamp işi ile uğraşıyorum motokaravan sahibi insanlar da tanıyorum. Elektrik pis suların tahliyesi sıkıntılı işlerdir karavanda evdeki gibi elektrik tüketemezsin özellikle kışın güneş panellerini karda temizlemen gerekir ve üretilen enerji azalmakta kışın doğal gaz yok elektrik anca temel aydınlatmaya vs yeter ısınmak için mecbur webasto vs kullanman lazım. Dizel ile veya lpg tüp vs ile ısınmanın maliyeti yüksek olabilir. Yada dışarıya kış çadırı da kurup içine soba kuracaksın. Sürekli kalacağın için de bu sefer odun kömür sorunu olacak.
Teknik açıdan bakarsak karavan malzemelerinin iyi olması gerekir. Yalıtım izolasyon önemli hususlar içini görmediğin şeylerde genelde kazanç sağlamak için ucuza kaçılır sen lüks bir ocak görürsün karavanda içinde bizofol koyar bırakır izogreen cam yünü vs işe desteklemez sonuçta iyi yalıtılmamış bir karavan almış olursun sonra yaptırmak çok daha zahmetli iştir. Doğru yapılmazsa iş karavanı ısıtmak için didinir durursun.
İçinde kış olan her kamp karavan vs işinin çok titiz ve hazırlıklı olarak yapılması şarttır. Soğuk tehlikeli ve sıkıntı yaratacak çok sorunu beraberinde getiriyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Antalya' da her yerde bunlardan var ve içinde 4 mevsim yaşıyorlar.
Yemek pişirmeden, duj almadan yaşarım.
Asıl merak ettiğim sıradan çay/kahve makinesi ile espresso makinesini bu tür çekme karavanlarda nasıl ve ne kadar çalıştırabilirim.
Antalya kışında ısınma ihtiyacı hissetmiyorum.
Haftada 1 defa duj almak ve sabah işe gitmeden el yüz yıkamak yeterli benim için...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X