Şimdi Ara

çekiş düşüklüğü neden yapıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sanayiye gittim birisi baskı balatan bitiyor dedi, birisi egzoz tıkalı dedi.

tam olarak sorunum çekiş düşüklüğü ve yakıt fazlalığı. 50 TL LPG ile 50 KM zar zor görüyorum. tamam gaz 6'ya ulaştı ama yinede çok fazla geliyor.

baskı balata olayına gelirsek, son birkaç gündür özellikle yokuşlarda arabayı kaldırırken zorlayınca yanık kokusu gelmeye başladı. debriyaj en altta kavrıyor fakat ortalara kadar basınca yani dibe kadar basmasan bile vites geçiyor. araba yine 150'lere kadar çıkıyor fakat geç çıkıyor. arabayı kaldırıp 2.vitese attıktan sonra bazen bi titreme silkeleme yapıyor hafif.

egzoz tıkanıklığı olayına gelirsek, arabanın altında sanki egzoz kısımlarında titreme sesi geliyor. diğer belirtilerine baktığım zaman "rölantide titreme, seste değişiklik, koku vsvs." bunlar olmuyor sadece yakıt fazlalığı ve performans düşüşüm tutuyor.

egzozu daha 2-3 ay önce sıfır değiştirdik. usta "orta egzozun tıkanık değişecek" dedi. ben fazla bilmiyorum mekanik sistemleri ama orta egzoz daha ilk defa duydum.

bu arada aracım 1.6 atmosferik LPG'li. tüp beyninde sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü boğulma, stop etme, motoru kapattıktan sonra çalışırken zorlanma gibi durumlarım yok.

benzinde de denedim, tüpe göre sadece 1 gram daha iyi, öyle abartı fark yok.

sizce hangi sebepten dolayı olabilir? subap ayarımda ne sıkı ne gevşekmiş bu arada. ustaların biri anya biri konya diyor.

• bu arada hararetim normal, 90 dereceye ulaşmıyor, ulaşsa bile geçmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.