Şimdi Ara

'çekingenlik' diyelim.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
5.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: dm01

quote:

Orjinalden alıntı: the_Legend..

quote:

Orjinalden alıntı: dm01

Arkadaşım kendini ve duygularını öyle güzel ifade etmişsinki ben çekingenim dediğinde aklıma şunlar geliyor.Birincisi yanlış ortamın ve yanlış insanların içindesin.Bu söylediğim hafife alınacak birşey değil çünkü bazen hayatın öyle bir dönemindesinizdir ki çevrenizdeki herkes ama herkes yanlış ya da sorunlu tiplerdir.İkinci olarak da seni heyecanlandıracak ve KENDİLİĞİNDEN konuşmaya katılmanı sağlayacak sohbetlerin yapılmadığını düşündüm.Çünkü bir insan eğer bi sohbete anında dalacaksa bunun için çekinmeyecekse ve utanmayacaksa hatta ortamda 50 kişi olsa da öncelikle söylediği şeye odaklanmalı.Yani bu düşünerek ,rol yaparak karizmatik durarak yapılacak birşey değil,kendiliğinden olup bitecek birşey.Böyle olması için de seni heyecanlandıran konuşmak için can attığın ,birçok fikrinin ve yorumunun bulunduğu şeyleri konuşman gerek.Eğer böyle birşey konuşulmuyosa ve sen sadece zoraki bir gülümseme yapıyorsan bence bunun yerine "bu konu benim ilgimi çekmedi" diyebilirsin.Bu çok daha güzel olur.

Başta da söylediğim gibi duygularını ifade edişinden senin çekingen biri olmadığını anladım.Fakat belki biraz farklı biraz zeki biri olabilirsin.Biraz da yanlış ortamlar da bulunuyor olabilirsin.Biraz uzun oldu ama umarım yardımım dokunur.

Hocam öncelikle yazdıkların için teşekkürler.

Arkadaş ortamımın bozuk olduğunu düşünmüyorum. Bunu onların "kötü" biri olmadığını ispatlamak icin, kendimin "kötü" birileriyle takıldığım için değil, cidden öyle oldukları icin söylüyorum. ve çeşit çeşit arkadaşım var, çoğu farklı tipler.

Onun dışında yazdıklarımdan dolayı "çekingen" olarak gelmemiş olabilirim gözünüze. fakat inanın yazdıklarımı söyleyebilen biri değilimdir.

bu sorunları daha çok kızlara karşı yaşıyorum sanırım. bir kızın düşüncelerine mesajlardan veya msn'den falan tercüman olabilirken, aynı kızla yüzyüze konuşabilmek benim için büyük bir başarı.

KENDİLİĞİNDEN konuşmaya katılmanı sağlayacak sohbetlerden bahsetmişsiniz ya, mesela bir sohbette o konu hakkında bilgi sahibi olmama rağmen konuşamayadabiliyorum. çözmek istediğim sorun bu zaten. arkadaşları değiştirmeden kendimi değiştirebilmek. ki sorunun sandığınız gibi arkadaşlarla olmadığını da söylemiştim.

Eğer durum böyleyse tek bir çözüm yolu kalıyor o da kendine her yaptığın çekingenliğin arkasından "neden" şeklinde sorman,ve bu şekilde ta derinlere kadar deşmen.Kızlara karşı utangaçlığın olması biraz daha normal fakat bence bu durum da olduğunca aza indirilmeli.Özellikle bir kızı etkilemek ya da keyifli bir sohbet çıkarmak istiyorsan.Ben hala kendini güzel ifade ettiğini düşünüyorum ,eğer gerçekte böyle olmuyorsa bu aradaki kopukluğun nededini kendine sürekli sorarak bulabilirsin.Tabi bu denemeni bizlerle de paylaşabilirsin.

bende şu kopukluğun ve neden sorularının cevabını bulamadım

• bide şöyşe bişey var tabi tüm ssayfaları okumadım konusu geçtiyse k.bakmyın

bendede muhabbetlere katılma problemi var+asosyallik şimdi hayatımda küfürlü konuşmam genelde
    ama öyle muhabbetler oluyoki
    - işte böyle oldu a............k
    -sonra böyle oldu a........
    diye diye devam eden küfürlü konuşmalar bide küfürlü konuşmayınca inanın böyle bi soru geldi bi kaç kere
    ya olm niye hiç küfür etmiyosun :S
    konuşurken küfürmü etmek lazım .acaba küfür etsem etkili olurmu diye düşünmedim değil
    bi kaç ker denedim edincede herkes yüzüme bakıyo ::S
    daha çok utanıyom :)
    aslında konuşurken küfür esnasında bende kendime gülmek istiyorum ama karşımdaki öyle bişi yapınca hiç bi tepki vermiyolar normal konuşmasına devam ediyo :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 16 Haziran 2009; 20:30:46 >
  • Gecen bir film izledim, cekingen ve hayata küsmüş arkadaşlara tavsiye ederim hem ccok komik hemde onunuzu acar diye dusunuyorum.
    jim carrey - yes man
  • Çok zor bir durum. Özellikle kişisel gelişimle ilintili büyük yaralar açabilen bir durum. Sürekli kuruntu yapıyor bu kişisel sorun. Şöyle ki; takıntı hastalığı da diyebileceğimiz obsesyonu tetikliyor ve hatta kompülsif bozukluğu. Bunun için yapılması gereken şey, o gün yani gün içinde yaşadığın kötü şeyleri kafanın içerisinde sürekli evirip çevirmemektir. Sürekli volta atan bir adam bir yere ulaşamaz, sürekli aynı yerde dönüp-dolandığı içinde üstünde gezindiği yeri aşındırır. Böyle bir çözüm işte, yaş ilerledikçe daha çok gelişimini sağlayacaksın. Farkında olmadan bir ortamda konuşmayı eline aldığını göreceksin. Bunun için sabret diyemem. Sabır içinde bulunduğun kötü durumu korumaktır. Sabretmek yerine olanı olduğu gibi yaşa.

• quote:

Orjinalden alıntı: nasozby

Gecen bir film izledim, cekingen ve hayata küsmüş arkadaşlara tavsiye ederim hem ccok komik hemde onunuzu acar diye dusunuyorum.
    jim carrey - yes man

dün elime geçti bu film ama izlemedim.
    ama izleyeceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_Legend..

quote:

Orjinalden alıntı: benben2009

arkada$ım aynı sorunu bende ya$ıyorm sana net olarak cozumunu kendi bilgidime gore soliyeym

bak bu tamamen senin sorunun kendi kendine oyle dert ediyorsn dert etmenin nedenide kibirin olabilr kibirin yoksa o zmn sen olduguna bırak kendi kendine düzelir ve kendine bir hedef koy bence ve o hedefe dogru ilerle sabırlı ol aynı zamanda senin boyle olmanın nedeni zamanında yapman gerekenleri yapmamı$sın ondan sana zor geliyor bnde senin gibiyim cok sıkılıyorm ugra$makta istemiyorm ama sosyal olmak için kafandaki sıkıntıları atmak icin ikimiznde a$ması lazm bunu ama $unuda solm hata bizde ok mi atlatırsın in$allah bu durumu

zaten her şeyi dert edebilen, kafaya takan biriyimdir. ve hayatım için bu denli önemli bir özelliği dert etmemek de hiiç mümkün değil bana göre.
    zamanında yapmam gereken şey, kendimi çekingen biri olarak tanıtmamak olucaktı etraftakilere. ama öyle oldu, geçmişle üzülmeye zamanım yok. ilerisi için izleyeceğim yolu bulmaya çalışıyorum, umarım başarırım.

mumkun degil diosn ya aslında oyle dememn lazım bnde mumkun degil b unu dert etmemek diyordm ama yava$ yava$ atlatmaya ba$ladm tam bnde atlattım sayılmaz ama mumkun bu guven bana benmde gel gitlerim oluyor aynen diyorm bunu dert etmemek mumkun degil sora bazende diyorm yav ne dert edecem zaten olmayan bi$eyi du$unuyorm ama ortasını bulmak gerekiyor i$te sık biraz kendini a$acaksın bu durumu ama a$tıktan sonra da onmelmini alacaksın bi daha bu duruma du$memek icn hayatta en onemli amaclarından biride bir daha bu durumama du$memek olması lazm

• Arkadaşlar ,

Kötü ortamlar da takılıp onlara ayak uydurmak için buraya konu açıp kafayı bozucağınıza yeni arkadaşlar edinin yeni ortamlara girmeye çalışın. 1-2 düzgün arkadaş bul arayı ilerlet. Hayatta herşeyinizi paylaşırsınız. Git düzgün giyin biraz bakımlı ol. Saat tak. Saçların bakımlı olsun. Cildine bakan bakımlı desin. Düzenli dişlerini fırçala. Traşını ol. Güzel kokular sür. Kişisel Gelişim , Psikoloji , Felsefe oku. Kültürünü ilerlet. Kendini geliştirmeye bak , insan yanlız doğar yanlız ölür . Ama arkadaşlarınıda unutma sosyal ol. Sayamıcağım kadar şey. Yazdığım türdeki kitapları kesin oku. Benim yaşım daha 14 , 25 ' e yakın sırf bu türden kitap okudum. Okudukça hayat görüşün genişler. Şuan çevreme uyum sağlıyorum. Ama yapmacık bir şekilde. Diğer insanlar çok boş gelmeye başladı. Kızlar bile söyler sen onlardan farklısın diye. İşte bunu söyletmek önemli. İçten pazarlıklıdırlar , içi dışı bir az insan vardır , onlarda genelde saf olurlar. Kitap okumazlar , insana değer vermezler , hayatlarını düşünmezler , kendilerini bir şey sanarlar. Yapılmıyacak hareketlerde bulunurlar. Yaş itibari aynı yaştayız fakat. Okuduğum ve okumaya devam ettiğim kitaplar yüzünden midir bilmem ? Görüşlerim çok değişti. Ulaşılmazı Yaşa Ulaşılmaz ol çok takma çevreni. Sadece işine bak. Şimdi arkadaşlarla çok takılmayı birşey sanıyor olabilirsiniz ama hepsi hikaye. Bi sap olamassanız neler olabileceğini düşünün. Elimde not defterim var. Kitaplardan özet aldığım düşünceleri , notları açıp okurum. En sıkıntılı anım olsa bile hemen değişirim. Demek istediğim bu yaşta birçok insan hava yapmayı sever. Kendilerini birşey sanarlar. Büyüdükçe kozlar değişir. Bu yaşta fazla büyüğü hedeflemeyin. Yüksek yerler de hep artisler vardır. Kızlar için , hava için , artistik için bırakın kendilerini yesinler. Büyüdükçe değeriniz anlaşılır. Yaptığınız işlerle , ahlakınızla , çalışmanızla , disiplininizle örnek bir insan olmaya çalışın türk toplumunda biraz zor olsada... Bunları yapın ne olursa olsun bir yerden kazanırsınız. Aklınız başınız da olsun. Allah herkesin hakkını verir.

• çok fazla gurur g*te vurur diye bir laf vardır. çok doğrudur

sen herşeyin farkındasın ve yapman gerekenleri de biliyosun insanlar da seninle aynı mı düşünüyorlar diye merak edip konu açmışsın.

rahat ol arkadaşım herkes seninle aynı fikirde. hiç kimse senden daha üstün veya değerli değil. çekingenlik aslında güzel huydur biraz gizemli yapar insanı. ama hiç konuşmamak ve işe yaramaz bi adam hissi vermek ortama iyi değildir. sen ne demek istediğimi iyi anlamışsındır
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.