Şimdi Ara

'çekingenlik' diyelim.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
5.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşm sana tavsiyem bir süreliğine yanlarında pasif kaldığın bu arkadaş grubundan uzaklaşman. onlara özlet kendini. onlardan uzak olduğun bu zaman diliminde ise gördüğün muhattap olduğun her insanla konuş bol bol, şakalar yap. ama dikkat etmen gereken, bu yeni tanıştığın insanlarla konuşurken hep aktif olmak ole karamsar bir şekilde konuşma onlarla. neşeli ol, neşeni yerine getirecek aktivitiler yap. ayrıca hep pozitif düşünmeye çalış ki özgüvenin yüksek olsun. sonraaa ailenle daha çok sohbet et, espri yaparken onlar senin için bir deneme tahtası olsun mesela. zamanla gündemden espriler yaparsın zaten ve neşeli olduğun bi zaman bu bi süreliğine konuşmadığın arkadaş grubundan 4-5 kişiyle buluş ve tıpkı ailenle yeni tanıdığın insanlarla olduğu gibi aktif ol. yaşını bilmiyorum ama eğer olgun biriysen (17 yaş yeterli) bu dediklerimi rahatlıkla uygulayablrsn. daha küçüklerde bunları yapmak daha zordur çünkü ergen psikoloisi die bşy var bu onları takıntılı yapıp sorunlarının üstesinden gelmelerini zorlaştrıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: You and Me

Çekingen insanlar şöyledir: Konuşsam gülerler mi? Espri yapsam suratıma boş boş bakarlarda kendi kendime güler kalır mıyım falan filan.Oysa toplumda en ayıp şeyi yaparsan bir daha utanacak bir şeyin kalmaz ve düzelirsin.Ne mi mesela? Çırılçıplak soyunmak sokakta.Ne kadar ayıp ve cesaret isteyen bir olay değil mi? Ancak bunu başarabilirsen bir daha hiç bir şeyden kolay kolay çekinmezsin çünkü en ağır şeyi yapmışsındır.Bu düşünceye binaen bir konu açmıştım:

http://forum.donanimhaber.com/m_31405107/mpage_1/key_ciglik//tm.htm#31407277

ne diyosun sen ya

• bugun çekingen olmamak için extacy içmeli
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_Legend..

quote:

Orjinalden alıntı: dm01

Arkadaşım kendini ve duygularını öyle güzel ifade etmişsinki ben çekingenim dediğinde aklıma şunlar geliyor.Birincisi yanlış ortamın ve yanlış insanların içindesin.Bu söylediğim hafife alınacak birşey değil çünkü bazen hayatın öyle bir dönemindesinizdir ki çevrenizdeki herkes ama herkes yanlış ya da sorunlu tiplerdir.İkinci olarak da seni heyecanlandıracak ve KENDİLİĞİNDEN konuşmaya katılmanı sağlayacak sohbetlerin yapılmadığını düşündüm.Çünkü bir insan eğer bi sohbete anında dalacaksa bunun için çekinmeyecekse ve utanmayacaksa hatta ortamda 50 kişi olsa da öncelikle söylediği şeye odaklanmalı.Yani bu düşünerek ,rol yaparak karizmatik durarak yapılacak birşey değil,kendiliğinden olup bitecek birşey.Böyle olması için de seni heyecanlandıran konuşmak için can attığın ,birçok fikrinin ve yorumunun bulunduğu şeyleri konuşman gerek.Eğer böyle birşey konuşulmuyosa ve sen sadece zoraki bir gülümseme yapıyorsan bence bunun yerine "bu konu benim ilgimi çekmedi" diyebilirsin.Bu çok daha güzel olur.

Başta da söylediğim gibi duygularını ifade edişinden senin çekingen biri olmadığını anladım.Fakat belki biraz farklı biraz zeki biri olabilirsin.Biraz da yanlış ortamlar da bulunuyor olabilirsin.Biraz uzun oldu ama umarım yardımım dokunur.

Hocam öncelikle yazdıkların için teşekkürler.

Arkadaş ortamımın bozuk olduğunu düşünmüyorum. Bunu onların "kötü" biri olmadığını ispatlamak icin, kendimin "kötü" birileriyle takıldığım için değil, cidden öyle oldukları icin söylüyorum. ve çeşit çeşit arkadaşım var, çoğu farklı tipler.

Onun dışında yazdıklarımdan dolayı "çekingen" olarak gelmemiş olabilirim gözünüze. fakat inanın yazdıklarımı söyleyebilen biri değilimdir.

bu sorunları daha çok kızlara karşı yaşıyorum sanırım. bir kızın düşüncelerine mesajlardan veya msn'den falan tercüman olabilirken, aynı kızla yüzyüze konuşabilmek benim için büyük bir başarı.

KENDİLİĞİNDEN konuşmaya katılmanı sağlayacak sohbetlerden bahsetmişsiniz ya, mesela bir sohbette o konu hakkında bilgi sahibi olmama rağmen konuşamayadabiliyorum. çözmek istediğim sorun bu zaten. arkadaşları değiştirmeden kendimi değiştirebilmek. ki sorunun sandığınız gibi arkadaşlarla olmadığını da söylemiştim.

Eğer durum böyleyse tek bir çözüm yolu kalıyor o da kendine her yaptığın çekingenliğin arkasından "neden" şeklinde sorman,ve bu şekilde ta derinlere kadar deşmen.Kızlara karşı utangaçlığın olması biraz daha normal fakat bence bu durum da olduğunca aza indirilmeli.Özellikle bir kızı etkilemek ya da keyifli bir sohbet çıkarmak istiyorsan.Ben hala kendini güzel ifade ettiğini düşünüyorum ,eğer gerçekte böyle olmuyorsa bu aradaki kopukluğun nededini kendine sürekli sorarak bulabilirsin.Tabi bu denemeni bizlerle de paylaşabilirsin.

• benim durumum bulundugum ortamda hep karşıt şeyler düşünürüm bunları ortaya atınca insanlar benden kaçar çünki insanlar kabul görmüş düncelere alışıktır.diger bir nedense çevremdeki insanlara karşı önyargılarım eminim başka bir şehirde veya ülkede olursam bu sorunu minumum yaşarım.
  • Deli gibi kitap okuyun, ama zevk alrak, mutalaka hoşlandığınız bir konu vardır, böyle kitabı elinizden bırakmak istemeyecek kadar, gözleriniz artık bulanık görmeye başlayıncaya kadar kitap okuyun, ben her konuda konuşacak bir şeyimin olmasını buna bağlıyorum Tabii etrafınızda size göre konuşacak adam bulamıyor da olabilirsiniz. Kimseyle mi kafam uyuşmuyor demeyin evet belki de etrafınızdaki hiç kimseyle paylaşacak bir şeyiniz yoktur. Bazı inanlar farklıdırlar herkesle konuşacak paylaşacak bir şeyler bulamazlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: erenkurt

Deli gibi kitap okuyun, ama zevk alrak, mutalaka hoşlandığınız bir konu vardır, böyle kitabı elinizden bırakmak istemeyecek kadar, gözleriniz artık bulanık görmeye başlayıncaya kadar kitap okuyun, ben her konuda konuşacak bir şeyimin olmasını buna bağlıyorum Tabii etrafınızda size göre konuşacak adam bulamıyor da olabilirsiniz. Kimseyle mi kafam uyuşmuyor demeyin evet belki de etrafınızdaki hiç kimseyle paylaşacak bir şeyiniz yoktur. Bazı inanlar farklıdırlar herkesle konuşacak paylaşacak bir şeyler bulamazlar

Kesinlikle katılıyorum,çevrende 50 kişi olsa da konuşacak tek birşey bulamayabilirsin.Çünkü farklısındır ve aynı frekansta değilsindir.

• quote:

Orjinalden alıntı: erenkurt

Deli gibi kitap okuyun, ama zevk alrak, mutalaka hoşlandığınız bir konu vardır, böyle kitabı elinizden bırakmak istemeyecek kadar, gözleriniz artık bulanık görmeye başlayıncaya kadar kitap okuyun, ben her konuda konuşacak bir şeyimin olmasını buna bağlıyorum Tabii etrafınızda size göre konuşacak adam bulamıyor da olabilirsiniz. Kimseyle mi kafam uyuşmuyor demeyin evet belki de etrafınızdaki hiç kimseyle paylaşacak bir şeyiniz yoktur. Bazı inanlar farklıdırlar herkesle konuşacak paylaşacak bir şeyler bulamazlar

hocam, haklısın
    kitap okumak her ne olursa olsun yararlı birşeydir. bunu kimse inkar edemez.

her konu hakkında da bilgi sahibi olmak, çok çok büyük bir avantaj. bir gün konuşmasan, ikincisi gün konuşursun..
    ama mesela bakın ben, etraftan gelen tepkileri de konuşmadan önce düşünen biriyim. yani bunu söylersem, benim hakkımda ne düşünürler.. gibisinden.
    sanırım, bunları aşmam gerekiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: mertasil12

Arkadaşm sana tavsiyem bir süreliğine yanlarında pasif kaldığın bu arkadaş grubundan uzaklaşman. onlara özlet kendini. onlardan uzak olduğun bu zaman diliminde ise gördüğün muhattap olduğun her insanla konuş bol bol, şakalar yap. ama dikkat etmen gereken, bu yeni tanıştığın insanlarla konuşurken hep aktif olmak ole karamsar bir şekilde konuşma onlarla. neşeli ol, neşeni yerine getirecek aktivitiler yap. ayrıca hep pozitif düşünmeye çalış ki özgüvenin yüksek olsun. sonraaa ailenle daha çok sohbet et, espri yaparken onlar senin için bir deneme tahtası olsun mesela. zamanla gündemden espriler yaparsın zaten ve neşeli olduğun bi zaman bu bi süreliğine konuşmadığın arkadaş grubundan 4-5 kişiyle buluş ve tıpkı ailenle yeni tanıdığın insanlarla olduğu gibi aktif ol. yaşını bilmiyorum ama eğer olgun biriysen (17 yaş yeterli) bu dediklerimi rahatlıkla uygulayablrsn. daha küçüklerde bunları yapmak daha zordur çünkü ergen psikoloisi die bşy var bu onları takıntılı yapıp sorunlarının üstesinden gelmelerini zorlaştrıyor.

evet onların yanında dediğin gibi konuşabilirim ama bakın, diğer mesajlarda da dediğim gibi; ben bir lafı söylemeden önce 10 kez düşünüyorum. "karşımdaki ne der" psikolojisiyle hep karşı karşıyayım. bi nevi doğal olamıyorum.
    bu karşındaki ne der, psikolojisi de seni ister istemez kararsızlığa götürüyor. şu lafı desem mi, demesem mi diye ikilemlerde kalıyorsun her seferinde.

işte bunları yaşamamak istiyorum dediğim gibi. pozitif düşünmek, dediğin gibi diğer insanlarla konuşabilmek için iyi bir mantık. çünkü çoğu insan yanında pozitif düşünebilen kimseleri arar. ama işte tekrar söylüyorum; hep düşünüyorum ama hiç konuşamıyorum.

"hiç" belki ağır olacak ama genel olarak, diyelim.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mertasil12

Arkadaşm sana tavsiyem bir süreliğine yanlarında pasif kaldığın bu arkadaş grubundan uzaklaşman. onlara özlet kendini. onlardan uzak olduğun bu zaman diliminde ise gördüğün muhattap olduğun her insanla konuş bol bol, şakalar yap. ama dikkat etmen gereken, bu yeni tanıştığın insanlarla konuşurken hep aktif olmak ole karamsar bir şekilde konuşma onlarla. neşeli ol, neşeni yerine getirecek aktivitiler yap. ayrıca hep pozitif düşünmeye çalış ki özgüvenin yüksek olsun. sonraaa ailenle daha çok sohbet et, espri yaparken onlar senin için bir deneme tahtası olsun mesela. zamanla gündemden espriler yaparsın zaten ve neşeli olduğun bi zaman bu bi süreliğine konuşmadığın arkadaş grubundan 4-5 kişiyle buluş ve tıpkı ailenle yeni tanıdığın insanlarla olduğu gibi aktif ol. yaşını bilmiyorum ama eğer olgun biriysen (17 yaş yeterli) bu dediklerimi rahatlıkla uygulayablrsn. daha küçüklerde bunları yapmak daha zordur çünkü ergen psikoloisi die bşy var bu onları takıntılı yapıp sorunlarının üstesinden gelmelerini zorlaştrıyor.

evet onların yanında dediğin gibi konuşabilirim ama bakın, diğer mesajlarda da dediğim gibi; ben bir lafı söylemeden önce 10 kez düşünüyorum. "karşımdaki ne der" psikolojisiyle hep karşı karşıyayım. bi nevi doğal olamıyorum.
    bu karşındaki ne der, psikolojisi de seni ister istemez kararsızlığa götürüyor. şu lafı desem mi, demesem mi diye ikilemlerde kalıyorsun her seferinde.

işte bunları yaşamamak istiyorum dediğim gibi. pozitif düşünmek, dediğin gibi diğer insanlarla konuşabilmek için iyi bir mantık. çünkü çoğu insan yanında pozitif düşünebilen kimseleri arar. ama işte tekrar söylüyorum; hep düşünüyorum ama hiç konuşamıyorum.

"hiç" belki ağır olacak ama genel olarak, diyelim.

mertasil12 gerçekten çok yararlı bilgiler yazmış. Zaten bana göre arkadaşlarınla geçindiğin en iyi zamanlar genellikle yeni tanıştığın zamanlardır. Yanlarında daha rahat konuşursun çünkü kötü bişey desende pozitif bir tepkiyle karşılaşırsın ve özgüvenin artar. Tamam ben arkadaşlarımı buldum dersin fakat sonra herşey değişir. Birbirinizi daha iyi tanıyınca gelecek tepkiyi bildiğinizden sessiz kalmayı tercih edersiniz. Ama gerçekten senin kafanda bi arkadaş bulursan şanslısın demektir. Yanında rahat olabileceğin bir arkadaş lazım. Sosyal aktivitelere elinden geldiğince katılmanı tercih ederim. Soyalleşmenin çekingenliği yenmede önemli bir pay sahibi vardır.

Ne yazdım bee

• karsındakı ınsanların sen cok da üstün olmadıgını dusunerek hareket et.senınle dalga geccekmıs sen kımsın dersın olur bıter.eger kendını ortaya cıkarırsan belkı onlardan daha ustun ozellıkler oldugunu farkedebılırsın.
  • vay be süper konu olmus tek kelimeyle harika

konuyu acan arkadasla aynı durumdayım ben de

Söyledikleriniz hespi cok mantıklıydı bu konuya cevap yazan herkesin ellerine sağlık

söylediklerinizi denicem

• HolyGuard arkadaşım gibi,
    fikirlerini dile getiren her arkadaşa teşekkür ediyorum.

böyle fikir alış verişleri oldukça iyi hissediyorum kendimi.
  • Hocam kendi içinde mutlu olabilirsen çevrenle alakalıda sorunun kalmaz. Kafanda dert ettiğin herşeyi güzelce bir düşün. Ama keşke yapmasaydım diye değil. Kendinle barış. Gerisi gelir.
  • Kendi kafana göre takıl hocam ya muhabbet et, dalga geç böle araştırıcı bi tip olma biri bi kelime söylediği zaman atlama evet evet bilmemmi araştırdım ben çok araştırdım falan fişan bilmiyorsan bilmiyorum de kendi dünyanda TAKIL diyorum sadece herşeyi oluruna bırak sakin sakin
  • şu sözü hayat felsefen yap

İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için sevmekten korkuyor.

Sevilmekten korkuyorlar, kendisini sevilmeye layık görmedikleri için.

Düşünmekten korkuyorlar, sorumluluk getireceği için

Konuşmaktan korkuyorlar, eleştirilmekten korktukları için.

Duygularını ifade etmekten korkuyorlar, reddedilmekten korktukları için.

Yaşlanmaktan korkuyorlar, gençliğinin değerini bilmedikleri için,

Unutulmaktan korkuyorlar, dünyaya iyi bir şey vermedikleri için.

Ve ölümden korkuyorlar, aslında yaşamayı bilmedikleri için.

3 gündür konuşmadıgım laf kalmadı,sınıfta şerefsiz bi bebe vardı benim hoşlandıgım kıza bulaşıyodu perşembu gunuydu sanırım bi arakdaşın konusunda bu söz var.Ben gece yattıgımda sürekli düşünüdüm.Karne günü çocugun yanına gittim i"sen niye hoşlandıgım kıza sulanıyosun adam gibi söyliyim bi daha sulanma o kıza dedim.Sonra çocuk sana ne lan ezik sana mı sorucam dedi.(ben genelde okulda tek gezerim muhabbet etmem çoğu kişiyle,ipodla üzik dinlerim).

İşte onu demesiyle bebeye tokadı basmam bir oldu.Sonra bizi ayırdılar meğer ben o arada o kıza bi daha sulanmıcan şerefsiz , kafanı dağıtırım diye bağırıyorum.Sinirimi aldım ben tamam dedim gidiyodum çocuk arkadan tokatı bastı benim burnum falan kanadı cüssenin verdiği güçle milleti fırlattım üstümden bebeyi iyice dövdüm.
    Sonra kız yanıma geldi ve niye yaptın ki falan dedi.Kız kız diye bağırıyodun şanslı kız kim dedi.Direk " kim olacak sensin başka kimi sevebilirim "dedim(dediğime ben bile inanmadım,ama demişim kız akşam mesaj atınca anladım.

Bu kadar yazmamın sebebi kısaca aklına geleni yap ve engelleri yık.İnsanların ne düşündüğü değil senin ne düşündüğün öenmlidir , UNUTMA.

AYRICA sokakta cıplakkoşarken yüzüne maske takabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katıksız Manyak! -- 15 Haziran 2009; 2:31:58 >

• Şu cümleyle başlamak istiyorum; hiçbirimiz mükemmel değiliz.

Genel kültürünün ne durumda olduğunu bilmiyorum. İyi olmadığını düşünüyorsan kendini geliştirmeye bak. Geliştir ki bir konu açıldığında başka bir konuyla bağlayabil, örnekler verebil.

Mutlaka bir hobin olsun.

Berbere gittiğinde berberle konuş, bakkalla selamlaş, mahalle sakinleriyle selamlaş, komşularınla selamlaş, ayaküstü muhabbet et, muhabbetin konusu güncel olsun ki karşılıklı iletişimin sağlığı açısından. Sonuçta herkes sen gibi bu toplumun bir bireyi. Hiçkimsenin hiçkimseye bir üstünlüğü yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre_fb_fb

şu sözü hayat felsefen yap

son günlerde çok sık duyuyorum dh'de.

bunların çoğu vardır bende.. korkmak, üşenmek, konuşamamak vs..

• asosyal arkadaşlara önerim sadece şu BİLGİSAYARIN BAŞINDAN KALKIN
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: emre_fb_fb

şu sözü hayat felsefen yap

son günlerde çok sık duyuyorum dh'de.

bunların çoğu vardır bende.. korkmak, üşenmek, konuşamamak vs..

bendede vardı
    ama artık her gece yatmadan nce bu sözleri okuyorum ,
    bana inanılmaz bir güç veriyor bu sözcükler nedense.Bu sözcükleri hayatıma adapte ettiğim sürece başarılı olacağıma inanıyorum.
    Sanada bu sözcükleri tavsiye ederim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.