Şimdi Ara

'çekingenlik' diyelim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
5.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu aralar sebebini bilmiyorum ama konu dışı'na girmek istiyorum hep. 1 yıldan beri sürekli olarak girdiğimi de hatırlamıyorum..
    biraz anlatmak istiyorum. inanın, anlatmaya ihtiyacım var..

size biraz kendimden bahsedeyim. ben, mesela bir arkadaş ortamına balıklama atlay[a]bilen tiplerden değilim. bunun sebebini bilmiyorum ama 'yüzsüzlük' yapmak hayatım da yapmak istemediğim şeylerin başında gelir. bu yüzsüzlük değildir, diyebilirsiniz.. haklı da olabilirsiniz. mesela büyük bir ortamda ön plana çıkmak isteme gibi bir özelliğim de yoktur. bunu istesem de yapamıyorum zaten.
    yani çoğu insan tarafından 'çekingen' olarak tanımlanabilirim. inanın, hayatımda yenmek istediğim, yıkmak istediğim özelliklerin başında gelir.
    yani çekingen olmak istemiyorum ama yüzsüzlüğe de kaçmak pek istemiyorum.

bu benim yıllardan beri uğraştığım en büyük dert.
    hayatım boyunca yaşıyorum ben bunu. her yerde çok ağır basıyor benim bu özelliğim. bundan derhal kurtulmak istiyorum ama yapamıyorum...

mesela;
    8-10 kişilik bir ortamın içindesiniz. siz bir köşede onları dinleyip yorum yapabilmekten acizsiniz. yüzyüze onlara düşündüklerinizi ifade edebilmekten. (burada "düşünmeyi ifade edememe"nin anlamını yanlış anlamayın, herhangi bir düşünce karşıtlığı yüzünden değil. )
    verdiğiniz en büyük karşılık gülmek oluyor.
    ama yine 8-10 kişilik grubun içindesiniz. içine giremediğiniz zamanlar bile olabiliyor. onların yanına gidip laflarına gülücükle dahi cevap verebilemediğiniz zamanlarda oluyor.

işte bu son derece çekingen olduğumu belki açıklıyor size. umarım anlatabilmişimdir.

gece gece gerçekten bu konuyu açasım geldi arkadaşlar. umarım, yardımcı olursunuz.. düşüncelerinizi belirtip, önerilerinizi verebilirseniz çok memnun olurum..

Edit : İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_Legend.. -- 13 Haziran 2009; 3:08:08 >

• Şimdi ben süper bir çözüm yöntemi söyleyeceğim hiç ciddiye bile almayacaksın.Oysa öyle bir yol ki bir günde düzelirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: You and Me

Şimdi ben süper bir çözüm yöntemi söyleyeceğim hiç ciddiye bile almayacaksın.Oysa öyle bir yol ki bir günde düzelirsin.

ne istiyorsan söyleyebilirsin.
    düşüncelerini aktarman yeterli olacaktır benim için..
    ciddiye almamak, söz konusu bile olamaz. tereddütün olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_Legend.. -- 13 Haziran 2009; 3:10:59 >
  • Asosyallik yapmassan düzelirsin
  • Kendine güvenin gelsin kendin için yaşa farkını ortaya çıkar kendin bul bunu ve hisset
  • Kendin ol her zaman gerisini boşver ilk önce bunu söyleyeyim

Çekingenliği yenmek için bazı şeylerin üstüne özellikle git, kaybedecek birşeyin olmaz önplana çıkarsan , ayrıca kız arkadaşın falan varmı ?
  • Çekingen insanlar şöyledir: Konuşsam gülerler mi? Espri yapsam suratıma boş boş bakarlarda kendi kendime güler kalır mıyım falan filan.Oysa toplumda en ayıp şeyi yaparsan bir daha utanacak bir şeyin kalmaz ve düzelirsin.Ne mi mesela? Çırılçıplak soyunmak sokakta.Ne kadar ayıp ve cesaret isteyen bir olay değil mi? Ancak bunu başarabilirsen bir daha hiç bir şeyden kolay kolay çekinmezsin çünkü en ağır şeyi yapmışsındır.Bu düşünceye binaen bir konu açmıştım:

http://forum.donanimhaber.com/m_31405107/mpage_1/key_ciglik//tm.htm#31407277
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kızla yaşadığım ilişki de
    3 yıl önce açıldı
    Özgüven aileden mi gelir ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • asosyallik en büyük problemidir sosyalliğin kıymetini bil çık dolaş komsularınla ogretmenlerinle arkadaslarınla muhabbet et muhabbetin çekinilecek bir yanı yok çekingenlik üstüne gidildikçe azalır.sosyal olmanın şartı da aklına ne eserse her fırsatı değerlendiriceksin
  • bende böyleyim biraz ya
  • Susup oturarak ortamdaki insanlarda kötü bir izlenim bırakırsın hatta sana gıcık olurlar diyebilirim çünkü ortamdaki herkes konuşurken sen köşede susup oturunca göze daha çok batarsın. Tavsiyem azda olsa muhabbete dahil ol zamanla yenersin bu huyunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: simoney

Asosyallik yapmassan düzelirsin

bu anlattıklarımın tek sebebinin bu olduğunu düşünmüyorum.
    tamam etkisi olabilir ama kesinlikle tek sebebi olamaz, bunu hissedebiliyorum.

asosyallik dediğin kavram, benim karakter özelliğimin sebebi olacak kadar büyümedi henüz.

önerin için de ayrıca teşekkürler.
  • 3 yıldır bizim sınıfta olan bir arkadaş var oda bu konularda çekingen. Mesela 5-6 kişi sohbet ederiz buda dinler sadece güler,bazen onuda yapmaz ama fikirlerini söyleyemediği içinde çok sıkıntı yapar kendine. Teke tekteyken konuşur ama benle. Konuşmaları haraketleride tuhaf gelir, geçen senelerde bu huyunu atma eğilimi gösterdi fakat bize çok tuhaf geldi, yeri geldi arkadaşça güldük yeri geldi yine biz baskın çıktı ve bu adam dahada içine kapandı. Şimdi şu sıralar tavırlarına,haraketlerine normal bakıyoruz, Espri yaptığı zaman(çoğu zaman saçma ve bayat) gülüyoruz ki güveni yerine gelsin diye. Çünkü o güveni arkadaşlarından yani yine bizden alması lazımki hayatta bu sıkıntısını yenebilsin. Tabii biraz araştırdığımızda ailesininde katı olduğunu çocukken her hatasında cezalandırıldığı gibi duyumlarda almıştık zamanında. Aynı şey değil ama anlatmak istedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RespecT

Susup oturarak ortamdaki insanlarda kötü bir izlenim bırakırsın hatta sana gıcık olurlar diyebilirim çünkü ortamdaki herkes konuşurken sen köşede susup oturunca göze daha çok batarsın. Tavsiyem azda olsa muhabbete dahil ol zamanla yenersin bu huyunu

bu şekilde göze batmayı kimse istemez.

onlar zaten bu çocuk "çekingen" demişlerdir 100 kez. sorun, bunu değiştirebilmek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_Legend..

quote:

Orjinalden alıntı: RespecT

Susup oturarak ortamdaki insanlarda kötü bir izlenim bırakırsın hatta sana gıcık olurlar diyebilirim çünkü ortamdaki herkes konuşurken sen köşede susup oturunca göze daha çok batarsın. Tavsiyem azda olsa muhabbete dahil ol zamanla yenersin bu huyunu

bu şekilde göze batmayı kimse istemez.

onlar zaten bu çocuk "çekingen" demişlerdir 100 kez. sorun, bunu değiştirebilmek.

Bunu değiştirmenin yöntemi basit muhabbete yavaş yavaş diğer bir deyişle " çıtırdan " katılıcaksın ancak bu şekilde yenebilirsin yoksa işin zor. Ortamda dönen konu bildiğin, anladığın bir konu ise kasmadan kendini muhabbete katıl bu şekilde kendini geliştirebilirsin ve çekingenliği üstünden atabilirsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: You and Me

Çekingen insanlar şöyledir: Konuşsam gülerler mi? Espri yapsam suratıma boş boş bakarlarda kendi kendime güler kalır mıyım falan filan.Oysa toplumda en ayıp şeyi yaparsan bir daha utanacak bir şeyin kalmaz ve düzelirsin.Ne mi mesela? Çırılçıplak soyunmak sokakta.Ne kadar ayıp ve cesaret isteyen bir olay değil mi? Ancak bunu başarabilirsen bir daha hiç bir şeyden kolay kolay çekinmezsin çünkü en ağır şeyi yapmışsındır.Bu düşünceye binaen bir konu açmıştım:

http://forum.donanimhaber.com/m_31405107/mpage_1/key_ciglik//tm.htm#31407277

çözüm yolun ; kötü şeyleri yok etmek için en kötüsünden başlamak sanırım ?

verdiğin linkteki fikrin bence gayet mantıklı, olabilecek bir durum. faydalı olmaması söz konusu bile değil.

ama benim durumum için, mesela verdiğin örneği düşünürsek ; en kötü şeyi yapmam toplumda benim nasıl biri olduğumu anlatır bence. ilk olan, hafızada en çok kalandır. herkes beni öyle düşündükten sonra bunu değiştirmek pek kolay olmaz sanırım. değişmediği sürece de tamamen çekingenlikten kurtulmanın da pek anlamı olmaz heralde.

• quote:

Orjinalden alıntı: poseidon_19

Kendin ol her zaman gerisini boşver ilk önce bunu söyleyeyim

Çekingenliği yenmek için bazı şeylerin üstüne özellikle git, kaybedecek birşeyin olmaz önplana çıkarsan , ayrıca kız arkadaşın falan varmı ?

kız arkadaşım yok. 1,5 senedir falan da olmadı.

bazı şeylerin üstüne gitmek için cesur davranmak gerek ama bunda pek başarılı değilim.

mesela; bir konferansta söz aldığımı hiiç hatırlamıyorum sanırım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: PeterPetrelli

3 yıldır bizim sınıfta olan bir arkadaş var oda bu konularda çekingen. Mesela 5-6 kişi sohbet ederiz buda dinler sadece güler,bazen onuda yapmaz ama fikirlerini söyleyemediği içinde çok sıkıntı yapar kendine. Teke tekteyken konuşur ama benle. Konuşmaları haraketleride tuhaf gelir, geçen senelerde bu huyunu atma eğilimi gösterdi fakat bize çok tuhaf geldi, yeri geldi arkadaşça güldük yeri geldi yine biz baskın çıktı ve bu adam dahada içine kapandı. Şimdi şu sıralar tavırlarına,haraketlerine normal bakıyoruz, Espri yaptığı zaman(çoğu zaman saçma ve bayat) gülüyoruz ki güveni yerine gelsin diye. Çünkü o güveni arkadaşlarından yani yine bizden alması lazımki hayatta bu sıkıntısını yenebilsin. Tabii biraz araştırdığımızda ailesininde katı olduğunu çocukken her hatasında cezalandırıldığı gibi duyumlarda almıştık zamanında. Aynı şey değil ama anlatmak istedim.

Ona yardımcı olmanız çok güzel.

• quote:

Orjinalden alıntı: the_Legend..

quote:

Orjinalden alıntı: poseidon_19

Kendin ol her zaman gerisini boşver ilk önce bunu söyleyeyim

kız arkadaşım yok. 1,5 senedir falan da olmadı.

bazı şeylerin üstüne gitmek için cesur davranmak gerek ama bunda pek başarılı değilim.

mesela; bir konferansta söz aldığımı hiiç hatırlamıyorum sanırım..

soz almaman normal karsılanabılır cunku bır ınsan ne kadar aktıf ve sosyal olsa bıle toplum ıcınde kucuk dusurulmekten korkar... konferansta bazen gereksız bır soru sorabılırsın yada konunun kacırdıgın yerıyle bısey sorarsın o zaman ozellıkle bızım yas grubumuz(16 cıvar) dalgaya alaya alabılır... bu kotu bısey cıdden fakat korkma kaybedecek bıseyımız var mı bu dunyada ya? neydık noldukkı? rahat ol sakın dusun hayatın keyfını cıkar... cokta kasma kndını bu konuda zamanla acılırsın merak etme

• fikirlerin ne kadar saçma olursa olsn
    konus espri yap
    aklına geleni söyle
    aklına gelenı derken

fikrini beyan et
  • Güzel arkadaşım senin sorunun asosyallik değil gibi çünkü sen ortamda pasif kaldiğini söyluyorsun yani demekki az cokta olsa arkadaslarinla bulusup gezen birisin :) Bak ismini hatirlayamadiğim bir dergide bu konu üzerine bir yazi okumuştum ilginç ve faydali olaiblir diye dusundum...

Şöyle diyordu;

Diyelim gene bir arkadaş grubuyla bulustun ve gene aynı durum basina geldi işte cekildin bi tarafa sadece onlari dinledin guldun falan . Hemen eve gidince bi defterle kalemi eline al ve gecen diyaloglari bir bir yaz bu diyaloglarin arasina o an soylemedigin ama "ulan soyle desem iyi olurdu" herhalde dedigin seyler yaz Örneğin; X,Y,Z senin arkadaslarin olsun

X: Kanye West 'in It'S amazing sarkisini dinlediniz mi ya super olmuş ...( Su anda o caliyor ondan ornek verdim hehe)
    Y:Evet abi ya super olmuş cidden valla
    Z:Klibide ayri guzel yahu

Şimdi normalde bu muhabbet gecerken sen bi tarafta onlari dinleyecegine ne soylemek isterdin? Ve eger onu soylediysen sence nasl cevap verirlerdi tamamen varolan diyalogu kendi lehine yonlendiriyosun yani ...

X: Kanye West 'in It'S amazing sarkisini dinlediniz mi ya super olmuş
    Y:Evet abi ya super olmuş cidden valla
    Z:Klibide ayri guzel yahu
    Sen: O adamin birde Love Locked Down sarkisi var oda cok guzel sozleri falan super abi
    X: Aaaa harbi mi bak onu dinlememiştim bana atar mısın onu aksam msnden falan
    Y:Bana da at abi bla bla bla

Yani burdaki ornek cok sacma bi ornek oldu (Kanye West dinlemen şart değil yani :D) ama işte ornek teşkil etsin diye dedim ... İlk bakişta ne oyle psikolojik sorunum varmiş gibi kalem kagit vs. vs. şizofren işi bu diyesi geliyo insanin ama biraz mantikli dusununce sanki işe yarar gibi :)

Bol Şanslar

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.