Şimdi Ara

'çekingenlik' diyelim.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
5.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Haa?

asosyal arkadaşlara önerim sadece şu BİLGİSAYARIN BAŞINDAN KALKIN

alakası yok be kardeş..
  • quote:

Orjinalden alıntı: HolyGuard

vay be süper konu olmus tek kelimeyle harika

konuyu acan arkadasla aynı durumdayım ben de

Söyledikleriniz hespi cok mantıklıydı bu konuya cevap yazan herkesin ellerine sağlık

söylediklerinizi denicem

aynen bende denicem
  • bu tarz şikayetler baya cogalmaya basladı ben herkeze aşa yukarı aynı tavsiyeyi veriyorum hatta etrafımda dha ortaokul cocuklarına bile...

dikkat ederseniz bu asosyallike yeni cıkan bir olan yani 89 öncesi nesilde pek rastlanmayan durum

sebebi ise bilgisayar televizyon....

ciddiyim... cocugum sokaga cıkmasın evde otursun basına bir iş gelir tarzndaki aileler veya bilgisayar basında zaman harcayan cocuklar bu sekilde problemlerle karsılasıorlar hep...

halbuki bizler ve bizden onceki nesil sokakta arkadaslarımızla oyun oynayarak büyüdük sosyalliği bu şekilde öğrendik geliştirdik...

bu sorunlarınızın tek caresi bu...

sürekli arkadaslarınızla zaman gecirmeniz gerekmekte...cıkın gezin dolasın arkadaslarınızla eğlenin ... bu sekilde zamanla acılırsınız...

baska da care beklemeyin tek caresi budur...armut piş agzıma düş olmaz biraz zorlamak lazım

• bende bi ara senin gibiydim, pek sohbetlere girmem, az konusur cok dinlerdim.. yasini bilmiyorum ama gidip kendine part-time bi is alip gunde bi kac saat calis.. orada ortam yap, musterilerle konus, espiri yap.. kimseyi degerinden fazla kafana takma
    bi ornek veriyim..
    aksam 9 yada 10 is bitirdik otuyoruz calistigim yerde, onumdeki garson kiza goguslerini gosterirmisin ? diye pat diye bi soru sordum Kiz'da tabi kimse felan gormesin diye cekingenlik yapti, yok ya 2sn ac kapat dedim o da hic tepki vermeden gosterdi.. tabi snn bole bise yapmana gerek yok ama zamanla boyle sorunlari halledince hayat biraz daha zevkli oluyor.. sonra dusununce vayy be ne gunlermis diyo insan.
    Hoscakal..
    Takma herseyi kafana

• bu durumdan kurtulamazsın he bi tane yolu var o da çok zor yapabilirsen ancak olur.
    taşının bütün arkadaş çevreni değiştir.
    çünkü sen şuan ulan ben şimdi bunların arasına karışmak istiyorum onlarla konuşmak istiyorum ama bu zamana kadar hiç fikrimi söylemedim ne derler bilemem filan filan diye düşünüyosundur sanırım.
    değiştir bütün çevreni.içki filan ne manyak mısın arkadaşım diyenler zaten manyak da yok öyle bişey dediğim gibi ya seni böyle kabul edenlerle takıl ya da bütün arkadaş çevreni sosyal ortamını değiştir 0 dan başla her şeye tek yol
  • quote:

Orjinalden alıntı: SheHiT

bende bi ara senin gibiydim, pek sohbetlere girmem, az konusur cok dinlerdim.. yasini bilmiyorum ama gidip kendine part-time bi is alip gunde bi kac saat calis.. orada ortam yap, musterilerle konus, espiri yap.. kimseyi degerinden fazla kafana takma
    bi ornek veriyim..
    aksam 9 yada 10 is bitirdik otuyoruz calistigim yerde, onumdeki garson kiza goguslerini gosterirmisin ? diye pat diye bi soru sordum Kiz'da tabi kimse felan gormesin diye cekingenlik yapti, yok ya 2sn ac kapat dedim o da hic tepki vermeden gosterdi.. tabi snn bole bise yapmana gerek yok ama zamanla boyle sorunlari halledince hayat biraz daha zevkli oluyor.. sonra dusununce vayy be ne gunlermis diyo insan.
    Hoscakal..
    Takma herseyi kafana

yuhhh iyiki tokatı patlatmamış

• quote:

Orjinalden alıntı: SheHiT

bende bi ara senin gibiydim, pek sohbetlere girmem, az konusur cok dinlerdim.. yasini bilmiyorum ama gidip kendine part-time bi is alip gunde bi kac saat calis.. orada ortam yap, musterilerle konus, espiri yap.. kimseyi degerinden fazla kafana takma
    bi ornek veriyim..
    Hoscakal..
    Takma herseyi kafana

sadece göğüslerimi gösterdi bize anlattığın kısım bu kadarımı

• quote:

Orjinalden alıntı: fabulous-

bu durumdan kurtulamazsın he bi tane yolu var o da çok zor yapabilirsen ancak olur.
    taşının bütün arkadaş çevreni değiştir.
    çünkü sen şuan ulan ben şimdi bunların arasına karışmak istiyorum onlarla konuşmak istiyorum ama bu zamana kadar hiç fikrimi söylemedim ne derler bilemem filan filan diye düşünüyosundur sanırım.
    değiştir bütün çevreni.içki filan ne manyak mısın arkadaşım diyenler zaten manyak da yok öyle bişey dediğim gibi ya seni böyle kabul edenlerle takıl ya da bütün arkadaş çevreni sosyal ortamını değiştir 0 dan başla her şeye tek yol

bunu yapmayı düşündüm ama yapamadım. uzaklaşamadım onlardan. nedendir bilmiyorum ama ...
  • Dikkat edersen tavsiyelerin hepsi aynı kapıya cıkıyor.
    Tüm önyargılarını yanlış düşüncelerini yıkacak cılgın,farklı birşeyler yapman lazım hocam..
    Ve bilgisayar ve televizyon ile ne kadar vakit geçiriyorsun bilmiyorum ama onlardan kurtul
  • quote:

Orjinalden alıntı: nasozby

Dikkat edersen tavsiyelerin hepsi aynı kapıya cıkıyor.
    Tüm önyargılarını yanlış düşüncelerini yıkacak cılgın,farklı birşeyler yapman lazım hocam..
    Ve bilgisayar ve televizyon ile ne kadar vakit geçiriyorsun bilmiyorum ama onlardan kurtul

evet tüm tavsiyeler için teşekkür ederim.
    bilgisayar ile maksimum, televizyon ile minimum zaman geçiririm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nasozby

Dikkat edersen tavsiyelerin hepsi aynı kapıya cıkıyor.

ben ikisiylee alakası yok bunun tabii bağımlılık derecesine getirmemk koşuluyla.Bende 24 saat PC oynarım ama bağımlı değilim.
    Yani bi arkadaşım gel bulaşım dediğinde "tamam,buluşalım nerede" diyip kapatırım pcyi yada ben onu arayıp buluşalım dediğimde okey derse gene kapatır çıkarım.

Kısacası oynayın izleyin ama bağımlı olmayın hayatınız kayar.
  • bende sizdenim aynı sorun bendede war ama benimki düzelmis di yeniden basladı

düseltmek icin yapacagınız tek sey kimseyiyi takmamak en kolay yol bu ve biraz atılgan olmak baska bi önerim yok
  • 2 Sene öncesine ladar ben de bu durumdaydım. Yavaş yavaş yeniyorum bu durumu.. Üstelik benimki daha vahimdi.. Arkadaşım yoktu.. Bir ortamda dolaylı olarak tanıdıklarım olduğunda da konuşamazdım.. Daha bu sene anladım bunun sebebini.. Ailem özellikle babam çok katıydı. Babamla hiç konuşmazdık. O birşeye hayır derse bitmişti tartışamazdım neden diyemezdim. Sonra bi arkadaş edindim. Birkaç senedir takıldığım bi forum sitesinden. O İstanbulda ben Ankara'da.. Kendisinin de bazı sorunları var fiziksel.. Bana sorarsanız o gerçek bir insan... Başta normal olarak konuşuyorduk muhabbetimiz pek yoktu zamanla ilerlettik.. Benden 2 yaş büyük olmasının verdiği tecrübe ve bilgi birikimiyle beni ufaktan eğitti... Babam konusunda bana bir öğüt verdi uyguladım, çok mutluyum.. Babamla artık rahatça tartışabiliyorum herhangi bir konuda... Ayrıca Kız arkadaşım oldu, onunla buluştum konuştum.. Ona gerçekten çok şey borçluyum bu konuda. Şimdi bir arkadaş grubum var, annemi ikna edip(ki okula gitmeme konusunda ben başaramadım) doğum günümde sürpriz yapan, arkamı kollayan... Ayrıca birçok da kız arkadaşım var. Sevgili değil arkadaş. Ama o kadar yakınım ki onlara. Sevgiliden farksız. Şu an ise ortamda eğer tanıdığım varsa samimi olduğum varsa çekinmem rahat konuşurum. Ama pek tanımadığım birileri varsa bir köşede otururum.. Şimdiki amacım bunu yenmek.. Ve eminim, başaracağım...
    Güven bu konuda çok önemli bence en başta güvenini sağlamalısın..
    Sana tavsiyemse sorunlarını buraya rahatça yazabildiğin gibi ailenle, yakın arkadaşlarınla da yüz-yüze paylaşman...
    Okuldan geldiğinde annen sana günün nasıl geçtiğinde olanları anlat.. Ben eskiden sıradandı der geçerdim şimdiyse anlatıyorum...
    Ben şanslıydım, beni anlayan bir arkadaşım vardı bana yardımcı olan bana inanan bana güvenen, Gerçek bir insan...
    Muhabbeti ilerlettiğimizden beri "Orty" diyoruz birbirimize.. Farkettik ki birçok şeyimiz aynı.. Hatta bazen o kadar şaşılacak benzerlikler çıkıyordu ki, ikimizin de babasının aynı gün aynı saatte birbirimizle mesajlaşırlen yatmamız için ısrar etmesi ikimizin de olmaz demesi PC'den kalkıp salona geçmemiz...
    Biz buna bi isim bulduk.. Orty Style.. Sonradan baktık ki "O"rty "S"tyle.. Okan benim adım Salih orty'min adı...
    Bunları yazarken bile altta ışıl ışıl yanan msn çubuğunda Orty'mle konuşuyoruz :)
    Yapamıyacağın hiçbir şey yok sace istemen ve inanman gerek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peyloride -- 16 Haziran 2009; 3:42:47 >

• konu oldukça güzel, zekice yorumlar var fakat çekingen olan birisi için bu çözümleri yapmak da en az bir kızla arkadaş olmak kadar zordur. kendim de çekingenim. konuyu açan arkadaşın yazdıklarını aynen yaşıyorum.

sene içinde hoşlandığım bir kız oldu yine çekingenlik yüzünden kaybettim. her gün yarın konuşacağım diye kendi kendime söz vermeme rağmen konuşamadım, olmadı. bunu çekingenliği yenmenin ilk aşaması için bir kıza hoşlandığını söylemenin uygun olmadığına bağlıyorum.

eğer okullar kapanmasaydı küçük adımlarla başlayacaktım fakat ne yazık ki tatile girdik. tatilde de arkadaşlarımla görüşme olanağım olmuyor. bir yerlere çağırdıklarında giderim fakat okul sosyalleşmek için çok daha iyi bir mekan. seneye bu dediklerimi yapacağım. İlk olarak örnek vermek gerekirse bir kıza günaydın diyeceğim. daha sonra yine bir kıza halini hatrını soracağım vs. buradaki kişinin kız olmasına gerek yok fakat ben erkeklerle özellikle yakın arkadaşlarımla konuşurken çok rahatım benim sorunum kızlar ve yabancı kişilerle bu yüzden ben buradaki kişinin bir kız (karşı cinsiyet) olması daha uygun görüyorum.

size de bunu önerebilirim bana gayet mantıklı geldi. ayrıca bir arkadaş söylemek isteyipte söyleyemediklerinizi yazın şeklinde bir çözüm getirmiş bence uzun vadede oldukça yararlı bir yöntem fakat benim buna ayıracak zamanım yok.

okullar açılınca (gerçi lise 4 olacağız sınav falan var biraz geç kaldım ama...) bu yöntemi uygulamada kararlıyım. inş. yine başarısızlıkla sonuçlanmaz.

• Senin durum zamanla geliştirebilecek birşey. Ya yavşak olanlara ne demeli? Şu dünyada en sinir olduğum tipler fazla yavşak tiplerdir. Sırnaşınlar, birşeyler isterler ( sigara, para vb. ), sallama konuşurlar . Tepkilerimden de belli olur ''az adam ol, patlatcam 2 tane'' tavrım. Neyse ki beraber takıldığımız arkadaşlarda böyle bir durum yok.

Senin duruma gelirsek. Hiç mi ortak noktanız yok be kardeşim? Muhabbete dahil olmak kadar kolay ne var ki? Kız olsa neyse diyecem, erkek yahu elemanlar! Ne olcak salakça birşey söylesen? Ne olur saçma espri yapsan? Git at batağını, eşli bataksa rakipler konuşuyorsa ''ne konuşuyonuz laeeyynn'' tarzı bağrın, söv. Olay birazda arkadaşlarınla samimiyet seviyenden kaynaklanıyor sanırım? Yoksa yakın arkadaşların yanında konuşmazsan, nerde konuşacan? Böyle düşün...

• konu başını okudum sadece tek diyeceğim şu : asosyal oluyorsun kendine dikkat et !!
  • Anlamadığım neden bu çekingenlik? Muhabbet ortamında ki kişiler kız veya erkek hiç farketmez muhabbete bir yerden girmek gerekli. Ne derler diye düşünmeyin susup oturursanız arkanızdan güzel şeyler söylemelerini beklemeyin. Konuşursanız birşey kaybetmezsiniz çekinmeyin bildiğiniz bir konu açılınca dalın muhabbete yada tam yerini bekleyin ve konuşabileceğiniz bir konu açın ve konuşun zaten muhabbete bir yerden giriş yapınca devamı gelir yani bilmediğiniz bir konu bile açılsa muhabbete dahil olduğunuz için o arada soru sorarsınız birşey yaparsınız kopmazsınız. Baktınız olmuyor fazla değil 2 bira için muhabbete her türlü girersiniz. Çekingenlik her zaman kaybettirir ne arkadaş edinirsiniz nede sevgiliniz olur...
  • akşamları radyoda muzoyu yada serdar gökalpi izleyin telefon bağlantıuları yapıyorlar insanlarla nasıl konuşuyorlar muhabbeti nasıl açıyorlar bişeyler kapabilirsin onlardan. özellikle muzonun bana çok katkısı oldu diyebilirim sosyal hayatıma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikista

Kendini koruduğun duvarları biraz yükseltmişsin okadar.
    Rahat ol, anladığım kadarıyla çok düşünüyorsun. Birileriyle onuşmak yada ortama girmek için akıllı olmana gerek yok buna emin olabilirsin :)

Bir anda karakterini değiştiremezsin bu biraz zaman alır. Ama hızlandırmak istersen sana alkol almanı tavsiye ederim.

1 tane bira yada 1 kadeh şarap seni sarhoş etmez ama etrafındaki duvarı alçaltmanı sağlayacaktır. (yaşını bilmiyorum 18'den küçüksen deneme)

Gaza getirmek gibi olmasın ama bu Çözüm işe yarıyor. Alkol aldığında Kendine güvenin geliyor ve herşeyi rahatlıkla yapabiliyosn ( Herşey dediysemde okadarda değil ) Sonra alkolsüz zamanındada bu böyle duruma geliyor.

• güzel yorumlar devam ediyor. hepinize çok teşekkür ediyorum.
    inanın, sizleri kırmamak için yapmak istiyorum şu lanet şeyi.

zamana bıraktım biraz sanırım.. bakalım öncesinden neleri farklı kılcak bu "zaman" ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.