Şimdi Ara

ÇAYMATİK ALACAKLAR OKUYUNUZ.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
115
Cevap
5
Favori
80.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Şu cümlede iddia edilen konvansiyonel ısıtıcının radyoaktif ışıma yapması konusundaki fikrinize kaynak gösterebilir misiniz ?

"Ani su ısıtıcı rezistansları, çalışma prensipleri aslında ışın ile ısıtma yöntemi olmasa da düşük seviyede ama zararlı ışın meydana getirirler. Bilindiği üzere röntgen ışınları alfa, gama ve beta gibi zararlı (radyoaktif) ışınlarından meydana gelir. Ani su ısıtıcılarında bu zararlı ışınlar metal ısıtıcı duvarından suya direkt karışmaktadır. "
  • ferhatas kullanıcısına yanıt
    Bu yazı bana ait değil. Verdiğim linki okursanız baya bir tartışmışlar

Fakat asıl sorun şu ki tüm gizli rezistans denen ısıtıcı veelektrikli çay makinelerinin tabanında silikon var. Ve bu tabanı çıkarttığınızda karşınıza gelen görüntü sonrası kettle vb kullanacağınızı sanmıyorum.

Bende bu yüzden eski tip çaydnalığa dönüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Orası tamam, plastik sıcak suya karışıyor. Ancak içinden elektrik akımı geçen konvansiyonel ısıtıcının radyoaktif ışıma yaptığını hiç bir yerde okumadım. Forumum bu kısmında bilimsel bir gerçekmiş gibi anlatılınca merak ettim.

Baktım da altta biri enteresan bir cevap yazmış zaten :)
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131765013

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 14 Kasım 2018; 18:49:38 >
  • bilgi için tşk
  • taşkafa T kullanıcısına yanıt
    Tamamı cam olan bildiğiniz model var mı hocam?

Fakir Shaye Cam Çay Makinesi gördüm güzel görünüyor ama ne kadar cam bilmiyorum artık.

King 315 modelini alacağım sanırım, mavi rengi var. Bizimkiler yeni çaycı mavi olsun dediler diye mavi bakıyorum.
  • Kıymetli forumdaşım… Foruma fazla girmiyorum...Mesajını şimdi gördüm..Cevabımda gecikme için affını dilerim.......Tekno marketlerde çok farklı değişik mallar geliyor....Gezip bakıp karar vermek iyisi.... Ben özellikle servisi olan yerli markaları tavsiye ediyorum.....Kolay gelsin....Saygılarımla.....
  • taşkafa T kullanıcısına yanıt
    King p315 aldım hocam, teşekkürler.

Yorumlarda süzgeç kısmında bir plastik var çıkardım demiş herkes ama bana gelende plastik parça hiç yok içinde. Çok sesli kaynatıyor onun dışında sorun yok. Gece bebeğe mama için çalışmasa gündüz mutfakta sesli olması da hiç sorun olmaz da... Yine de memnunuz şimdilik.

• Hayırlı olsun.....İyi günlerde kullanın inş....Ailece mutlu, huzurlu yıllar diliyorum...2018 Çok acı geçti.....Hala acısı yüreğimde...….Yazık oldu yarınlara...….
  • hala bir üründe karar verebilmiş değilim homend yorumları olumlu olsa alırdım ama yorumlar çok kötü.
    Hangi marka model tercih edeceğim bilemiyorum:(
  • varmı tavsiye edeceginiz bir ürün...
  • Arkadaşlar eski sistem çaydanlığa geçin.. biz öyle yaptık yıllar sonra..

• Homend 1722 sipariş vermiştim ve azönce iptal ettim araştırdığım kadarıyla servisi sıkıntılı çok uzun sürüyormuş ve çoğunda kutudan bozuk çıkmış veya ilk günlerde bozulmuş. Tamamı çelik ya da cam çaycı öneriniz varnıdır. Altı dahil çelik ce cam olsun istiyorum

• arkadaslar eski tip caydanlik bize uymadi..induksiyon ocakta olmuyor..baya da iyi bisey almistm.elektrikliye geri donecegiz..

tamamen cleik veya tamamen cam ne onerirsiniz ? fiyat muhim degil.
  • King almayın.
    Ben aldım, aldığım gün dağıldı.
    Dandik plastik ve metalimsi bir şeyden yapılmış.
    İlk kapağındaki metalimsi düştü.
    Ucuz mallardan ve ucuz öneri verenlerden uzak durunuz.
    Biri alır kendince memnun olur bu sizi bağlamaz çünkü o birinin kalite anlayışı sizle bir değildir.

• Selam arkadaşlar bende aranıza katılmış bulunuyorum. grundig tm6860 modelini aldım.

ama merak ettiğim 2 soru var, cevaplarsınız sevinirim

1 ) çayı kaynattım, demine doldurdum sonra makine ısıtma moduna geçiyor. yalnız ısıtma modunda olsa bile sürekli kettle bölümünde ki su fokur fokur halde. hani normalde çayı kısığa alınca çayda pek hareket olmaz ya, bu alette ise sürekli su hareket halinde ve sürekli buharlaşma halinde. normal bir durum mu yoksa servise sorsam mı?

2 ) bu meret ne kadar elektrik harcıyor acaba? günde 2 saat civarı açık kalsa bana ekstra kaç tl fatura çıkarır acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 25 Eylül 2020; 20:21:40 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.