Şimdi Ara

Çapraz giden araçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zaman zaman yollarda sizler de görüyorsunuz, otomobil, kamyon, kamyonet farketmeksizin bazı araçların ön tekerleri ile arka tekerleri aynı çizgide gitmiyor. Bu neden oluyor? Alt takımda hangi parça buna sebep oluyor? Neredeyse yengeç gibi yan yan gidiyorlar

Örnek olarak bugün gördüğüm aracı paylaşıyorum.

Görüntüyü şoför tarafınfan çektiğim halde öndeki aracın sol aynası yerine sağ aynasını görüyorum. Aracın önü nizami giderken arkası neredeyse soldaki şeride taşacak.

Bu arada görüntü araç şerit değiştirirken çekilmiş gibi dursa da aslında aracın önü tamamen düz gidiyor. Uzun bir süre böyle gitti önümde hatta video çektim ama buraya yükleyemedim.

Çapraz giden araçlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yengeç gibi giden çok yollarda.

En çok kuş serisinde ve eski kamyonetlerde rastlıyorum.

• Şasi düz olsa tekerler de düz görünürdü, yanlış...

Genelde kazalı ve şasileri hasar almış araçlar bunlar. Çektirme vesaire uygulanmamış veya uygulansa da bu kadar olmuş araçlar yanlış bilmiyorsam Çapraz giden araçlar 

Yani pertin perti kıvamında araçlardır, koşarak kaçınız, yanına yaklaşmayınız.

• Viraj denge çubuğu veya kolundan dolayı diye biliyorum bu durumu.

• son zamanlarda ben de çok daha sık denk gelmeye başladım. şasisi kaymış direkleri yamulmuş perte çıkması gereken arabaları sanayide 2 günde yeniden yapılmış gibi tamir ettiklerinden olduğunu düşünüyorum.

• Kazalı olabilir, teker açılarında kayma olabilir, bi tarafı fazla yüklüdür öyle görünebilir kartallarda falan bende çok gördüm bu durumu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşta hoşafı çıkmış 206 var, aynı bu şekilde çapraz gidiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Genel de kesilip kaynatılmış araçlar bunlar. Bunların Tofaş versiyonları var ki arka tekerler ön tekerlerin tekerlek izine bile basmıyor. Son zamanlarda baya çoğaldılar çünkü hurdaları sanayide toplayıp biniyor adamlar. Özellikle küçük şehirlerde herkes bir birini tanıdığı için kimse kimseye elleşmiyor taki kaza yapana kadar.

• İlla şasi hasarı olmasına gerek yok. Arka dingildeki bir hasar da buna sebep olabilir. Denge kolu kopuk veya bozuksa arka dingili yatay düzlemde tutan hiç bir şey kalmıyor. Bu yüzden de bir tarafa yatıp yamuk kalıyor. Araç yengeç gibi gidiyor sonra. Şu çapraz duran kol işte, bir tarafı şasiyi bir tarafı dingili tutar.

Çapraz giden araçlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.