Şimdi Ara

canon sx230 mu nikon s5200 mü yarın alınacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.vatanbilgisayar.com/Dijital%20Kamera/canon-sx230-powershot-sx-230-hs-121-mp-3--lcd-ekran-dijital-fotograf-makinesi/productdetails.aspx?I_ID=56756
    http://www.vatanbilgisayar.com/Dijital%20Kamera/nikon-vna281e1-s5200-16-mp-3-lcd-ekran-dijital-fotograf-makinesi%28siyah%29/productdetails.aspx?I_ID=66418

arkadaşlar ben bu iki makina arasında kaldım normalde canon sx230 da karar kılmıştım ama vatandaki arkadaş bana nikonu tavsiye etti bende kararsız kaldım ve yarına bıraktım
    hangisi daha iyidir eksileri artıları nedir hangisi daha objektife daha fazla görüntü sığdırır. biri 16mp biri 12mp kararsız kaldım dijital makinalardan anlaya arkadaşların yorumuna ihtiyacım var.

• Bu teknomarketlerdeki görevlileri bir şey sanıp inanmayın arkadaşlar. Onların ipi ile kuyuya inmeyin ! Hiç bir şey bilmeseniz dahi hiç değil ise kendiniz internetten araştırın ve kendi kararınızla alın. Çünki onlar genellikle işine gelen, kar ettikleri ve bazen de bizzat satışından prim aldıkları ürünleri öneriyorlar. Bakınız Fujifilm promotörleri ! Ne kadar çok insanın d-slr parasını alıp ellerine compact makina sensörlü makinayı verip hem paralarını hem de belki 1-2 yılını yediler !.. Bana göre Sx230 daha iyidir...
    -
    http://www.photographyblog.com/reviews/canon_powershot_sx230_hs_review/image_quality/
    -
    http://www.photographyblog.com/reviews/nikon_coolpix_s5200_review/image_quality/

Bu linklerdeki test fotoğraflarına bakın. Özellikle fotoğraftan kesit alınmış "göz" fotoğraflarında Nikon'un yazılımsal olarak fotoğrafı fazla keskinlik vererek iyileştirme çabası ve bunun sonucunda fotoğrafta kumlanma olduğu açıkca görülmekte. Nikon'un üst düzey kompakt modelleri hariç pek başarılı modeli yok benim görüşüme göre. Kompakt makinalarda bana göre en iyi imaj kalitesine sahip ürünler Canon'dan geliyor. Tabi genel anlamda diyorum. Yoksa son 1-2 yılda çıkan bazı uçuk kompaktlar var ki d-slr sensörüne sahip olup fiyatları da 3.000 TL üzeri olup da çılgın imaj kalitesine sahipler. Fakat bunlar bir elin parmağı ile sayılabilecek özel ürünler. Misal Sony ve Fujifilm'in böyle ürünleri var ama genele bakınca Canon'un ürünlerinden daha iyi fotoğraf kalitesi veremeyen modelleri var.
    -
    Bu megapixel olayını da bir benzetme ile örnekleyerek açıklamaya çalışayım... Hani büyülteçler vardır. Genellikle çizgifilmlerde dedektif karakterinin elinde görürüz olay yerini incelerken !.. Hiç öyle bir büyülteç kullandınız mı bilmem. Onlarda objeye olan mesafe uygun ölçüde ise yeterli netlikte belli bir büyütme oranında görüntü elde edersiniz. Bu kompakt makinalarda da sensör ölçüsü-ebatı aynı (ve aynı olan diğerleri için de geçerli bu örneğim). Şimdi sizin elinizdeki büyüteç ile siz 1 milimi 6 milim yapacak şekilde objeden uzaklaştırınca iyi-net bir görüntü elde ediyorsunuz ve diyelim ki bu 1/2.3 sensörlü kompakt foto makinamızın 10 megapixel fotoğraf vermesi demek olsun. Aynı sensör boyutuna sahip diğer makinadan ise 16 megapixel vermesi isteniyor. Napıcaz büyültecimiz ile obje arasındaki mesafeyi artırarak görüntünün büyümesini sağlayacağız değil mi? A-aaa ! Fakat bu sefer de görüntü mesafe arttıkça bozulmaya başladı !.. O ise sensör ebatı daha büyük olan bir makinada (misal bir d-slr'da sensör ebatı bu kompaktlardakinin 30 katı falan büyüktür!)
    Kaynak :http://www.digicamdb.com/compare/canon_powershot-sx230-hs-vs-canon_eos-rebel-t4i/
    1/2.3" sensöre sahip olan makinadan 16-18 megapixel fotoğraf alıyoruz. O ise sensörü bunun 30 katı büyük makinadan da 18 megapixel fotoğraf alıyoruz. Birisi 300-500 lira, öteki 1300-1500 lira. Ne diye 1000 TL fazladan veriliyor ? Megapixeli büyük olandan t ers istikamette hareket ediniz, önerim budur. Üreticiler bilmeyenleri çekmek için megapixeli büyük yapıyorlar. Bilenler için ise sensörü büyük yapıyorlar. Fakat kalbi sensör olduğundan bir makinanın sensörü ne kadar büyük ise fiyatı da o kadar pahalı oluyor. Öte yandan megapixeli çok büyük diye pahalı olan bir makina yok bildiğim kadarı ile. Yani megapixele dayalı fiyat farkı yok. Var ise de yine bilmeyenlere hitap eden kompakt modellerde olabilir. Mesela Canon G15, 1500 TL falan olması lazım. Sensörü 1/1.7" yani bu sizin verdiğiniz 2 modeldekinden de büyük. Fakat makina 12.1 megapixel !!! Bakıyorsunuz makinaya öncelikle sensörü büyük, sonra gövde, üzerindeki butonlar falan profesyonel makina gibi, e fiyatı da d-slr parası. E bu neden megapixel fukarası !? Çünki bu işten anlayan biliyor ki o ebatta sensörün kaldırabileceği megapixel en fazla bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 7 Ağustos 2013; 1:05:33 >

• teşekkürler testlerde canon daha iyi gözüküyor daha öncede canon ixus 85 kullanmıştım fena değildi.ama kararsız kaldım nikonda 3d foto özelliği usb den şarj vb özellikler var bunlar güzel canonun ise 14x optik zoomu güzel flash yeri sıkıntılı
    ayrıca canon türkiyede daha ucuz iken nikon ise daha pahalı ama anladığım kadarı ile yurt dışında bunun tersi.
    bir diğer takıldığım nota ise canon 12mp iken nikon 16mp arada 4 megapiksel fark var. bu kayda değer birşeymi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musdi42

teşekkürler testlerde canon daha iyi gözüküyor daha öncede canon ixus 85 kullanmıştım fena değildi.ama kararsız kaldım nikonda 3d foto özelliği usb den şarj vb özellikler var bunlar güzel canonun ise 14x optik zoomu güzel flash yeri sıkıntılı
    ayrıca canon türkiyede daha ucuz iken nikon ise daha pahalı ama anladığım kadarı ile yurt dışında bunun tersi.
    bir diğer takıldığım nota ise canon 12mp iken nikon 16mp arada 4 megapiksel fark var. bu kayda değer birşeymi

Rica ederim, bir üstte biraz uzun bir mesaj yazdım. Umarım faydası olur... O megapixel farkı Canon SX230'un yönünde faydalı bir sonuç olarak kayda değer bir şey tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 7 Ağustos 2013; 1:07:26 >
  • öncelikle verdiğin değerli bilgiler için teşekkürler arkadaşım

makinanın üzerinde 5.0-70.0mm 1:3.1-5.9 yazıyor 1:3.1 kısmı sanırım sensör büyüklüğünü ifade ediyor ne kadar büyük olursa o kadar kaliteli resim
    birde 28mm wide-angle yazıyor özelliklerinde yani bu değer 28mm daha büyük veya küçük olsa ne ifade eder makinanın üzerinde yer alan 5.0-70.0mm 1:3.1-5.9 kısmını merak ediyorum yani 5.0-70.0 mm nedir ne işe yarar eğer zamanın varsa beni aydınlatırsan çok sevinirim. aslında dijital makina alırken kafama takılan asıl noktalar bunlar çünkü her makinanın üzerinde bu bilgiler var sanırım ön plana çıkan özellikleri bunlar olsa gerek.
  • quote:

öncelikle verdiğin değerli bilgiler için teşekkürler arkadaşım

makinanın üzerinde 5.0-70.0mm 1:3.1-5.9 yazıyor 1:3.1 kısmı sanırım sensör büyüklüğünü ifade ediyor ne kadar büyük olursa o kadar kaliteli resim
    birde 28mm wide-angle yazıyor özelliklerinde yani bu değer 28mm daha büyük veya küçük olsa ne ifade eder makinanın üzerinde yer alan 5.0-70.0mm 1:3.1-5.9 kısmını merak ediyorum yani 5.0-70.0 mm nedir ne işe yarar eğer zamanın varsa beni aydınlatırsan çok sevinirim. aslında dijital makina alırken kafama takılan asıl noktalar bunlar çünkü her makinanın üzerinde bu bilgiler var sanırım ön plana çıkan özellikleri bunlar olsa gerek.

5.0-70.0mm 1:3.1-5.9 yazıyor demişsiniz burada yazan 5.0-70.0mm odak uzaklığını ifade eder odak uzaklığı ne kadar yüksek olursa okadar yakınlaştırma yapmış oluruz.1:3.1-5.9 ise F yani diyafram değeridir.Diyafram ise sensöre ışığın ne kadar çok veya ne kadar az girmesini sağlayan bıçaklardır.F değeri ne kadar küçük olursa örneğin 1.8 sensöre okadar çok ışık girer.

• quote:

Orijinalden alıntı: har3

quote:

öncelikle verdiğin değerli bilgiler için teşekkürler arkadaşım

5.0-70.0mm 1:3.1-5.9 yazıyor demişsiniz burada yazan 5.0-70.0mm odak uzaklığını ifade eder odak uzaklığı ne kadar yüksek olursa okadar yakınlaştırma yapmış oluruz.1:3.1-5.9 ise F yani diyafram değeridir.Diyafram ise sensöre ışığın ne kadar çok veya ne kadar az girmesini sağlayan bıçaklardır.F değeri ne kadar küçük olursa örneğin 1.8 sensöre okadar çok ışık girer.

http://www.vatanbilgisayar.com/Dijital%20Kamera/canon-sx230-powershot-sx-230-hs-121-mp-3--lcd-ekran-dijital-fotograf-makinesi/productdetails.aspx?I_ID=56756

kafama yatan makina bu 1:3.1-5.9 yani kötü bir değermi bu 1.3 mü oluyor sanırım ayrıca geni açılı olması için bu misal 28mm wide yazıyor dahamı düşük olması lazım ayni 26 gibi
    başka makina önerilerinizede açığım macro özelliği olan 12 - 16 megapiksel arası vatandan alacam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musdi42 -- 7 Ağustos 2013; 2:42:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nikon d3100 alınır mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fss1403

http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=7446

görünümünü sevmedim biraz daha kibar birşeyler olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.