Şimdi Ara

CANON s5 mi? FUJIFILM 6500fd mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
6.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    s5 de görüntü sabitleyici olması 6500fd de olmaması s5 in 6500fd ye göre daha kolay taşınabilir olması fakat
    6500fd nin gece çekimlerinin daha iyi olması ve geniş açısı bu iki makina arasında karasız kalmama neden oldu sizce hangisini tercih etmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornado_35 -- 10 Ağustos 2007; 12:33:18 >

bir de kendi saplantım, canon'un slr-like modellerine hiç ısınamadım ben yav
  • kesinlikle s5 derim, ikisini yakından görsen bile s5 lehine karar verirdin.

s6500 takoz gibidir. estetik sıfır, s5 hem sağlamdır hem güzeldir. video kayıt kalitesi filan çok iyidir. s6500 sürekli ses yapar sanki bozulacak sanırsınız. s5 sessiz ve sağlamdır.

Orjinalden alıntı: emrcan

Bende canon s3 ile arasında kalmıştım ama fuji 6500 canon s3 ile s5 i ezer geçer

Her iki modeli de kullananmaktayım.
    S5 şahsıma ayit,S6500 ü ise çalıştığım şirkette iş amaçlı kullanıyorum.
    Bugüne kadar bu iki model için hep şunu söyledim:Bu iki modelden birini diğerine oranla kötü demek büyük bir haksızlık olur.
    Fujiyle iş amaçlı gündelik pek cok çekim yaparken Canonla sadece hafta sonları boş zamanlarımda fotograf çekebiliyorum.
    Fuji S6500 ü almayı hiç düşünmedim.Çünkü zaten elimin altında vardı.Ve baktımki bu sınıfta ikisinden daha kalitelisi yok şahsımada S5 aldım.İYİKİDE ALMIŞIM.
    'EMRECAN' arkadasım şimdi bu lafım sana:
    Daha öncede yine aynı iki model arasında kalmış başka bir arkadaşımızın sorusuna 'FUJI nın ıso 800 değeri CANON un ıso 200 degerinden daha iyidir' gibisinden bir yorumda bulundun.Senin bu yorumunun hemen altına sana itaafen bir yorum yapmıştım ama belliki okumamışsın.Bugün ise yine aynı iki model için S6500, S3 Ü S5 i ezer geçer demişsin.Şimdi sana tafsiyem biryerlerden bir CANON s3 veya s5 i bul buluştur ve farklı ayarlarda 150- 200 e yakın çekim yap.Belki ozaman bu önyargılı düşüncelerinde biraz bir yumşama olur.

S6500 ün tartışılmayacak bir tarafı varsa oda İSO performansıdır.
    Şimdi birde aralarında sensör boyutu farkı var diyebilirsiniz.Evet var.Ama S5 in S6500 ün 300mm telezoom oranına karşılık 432mm telezoom oranı var.

'EMRECAN' arkadaşım sana son bir tafsiyede daha bulunayım:Sahip olduğun S6500 ün ekranında ölü pixeller cıktığını ve makinanı sanırım iki üç kez yine aynı modelle değiştirmene rağmen eline gecen her yeni makinadada farklı sorunlar veya arızalarla karşılaştığını biliyorum.Son yaptığın yorumlardan birinde de bu olayların üstüne 'soğudum artık bu FUJI den' diye bir ifade kullanmışsın.Sana tafsiyem gerçekten FUJI den soğuduysan sende gel bir S3 veya S5 al ha; ne dersin?Üstelik S6500 ünün yokluğunu bu sınıfta en iyi dolduracak model de budur bence.
    Araştırmalarına ' CANON S3 HAKKINDA HERŞEY' topiğinden başlayabilirsin.

BİLMEM BİRŞEYLER ANLATABİLDİMMİ

'TORNADO 35' Arkadaşım bu iki modelden istediğin herhangi birini gönül rahatlığı ile alabilirsin.Her iki modelinde diğerine göre artı ve eksileri var.Her ikiside birbirinin açıklarını tamamlayan modellerdir.Terçih senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dnn -- 10 Ağustos 2007; 19:52:49 >

• Evet fotoğraf makinasında sensör ve iso performansından başka ne arıyacaksın? bana göre ezer geçer s3 kullandım çok amatör duruyor tabi ricarise oyuncak gibi duruyor bana göre ben fuji 6500 ü öneririm ne dersenizde deyin fujifilm s6500fd canon s3 ve canon s5 i sensör,iso ve görünüm olarak ezer geçer bana göre

Evet fotoğraf makinasında sensör ve iso performansından başka ne arıyacaksın? bana göre ezer geçer s3 kullandım çok amatör duruyor tabi ricarise oyuncak gibi duruyor bana göre ben fuji 6500 ü öneririm ne dersenizde deyin fujifilm s6500fd canon s3 ve canon s5 i sensör,iso ve görünüm olarak ezer geçer bana göre

1- Görünüm kişisel bir tercihtir.Kişiden kişiye zevklere göre değişkenlik gösterebilir.Herkezin tercihine buyüzden saygı duyulması gerekir.Bende bu yüzden senin görüşüne saygı duyuyorum.

2-FUJI s6500 ün iso performansına zaten lafım yok.Gerçekten rakiplerine oranla daha kaliteli.Ama senin söylediğin kadar da deil.O biraz abartı olmuş.

3-Sensör konusu sanırım seninle fikir ayrılığına düştüğmüz bir konu.Söylemeye çalıştığım olay şu:
    Yüksek zoomlu modellerde ister istemez tüm firmalar bugünün teknolojik olanakları dogrultusunda daha küçük sensör boyutu tercih ediyorlar.
    FUJI S6500 de 300 mm telezoom oranı varken CANON S5 te 432mm dir.Eğer o fujıdeki mükemmel denilen sensör bugün S5 gibi daha yüksek bir telezoom oranına sahip bir makinada olsaydı bakalım ozaman S6500 deki başarıyı yakalayabilecekmiydi o model.Bunu uzun uzadıya tartışmadan sana cok basit bir örnek sunayım.
    FUJI nın yenı bir ultrazoom modeli var.S8000 fd adında.Sanırım 486mm telezoom oranına sahip.Peki neden bu yeni modelde s6500 deki mükemmel denen 1.7'' lik sensör kullanılmamış?Bunu bir araştır istersen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 70D mi 6D mi ?
    10 yıl önce açıldı
    Sony a6000 mi Canon eos m3 mü
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben cevap vereyim. fuji yeni modelinde zoom u arttırdı. bu kadar yuksek zoomda buyuk sensor kullanılamıyor. yani mecburiyetten .
    Çoğunluk insan , bu makineleri , iso performansına, sensor buyuklugune bakarak degil mp boyutuna ve kaç x zoom olduguna bakarak alıyor.

bu durumda kesin olan bir sey var ki , yeni makine , iso konusunda 6500 ün başarısına ulaşamayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi znk -- 10 Ağustos 2007; 16:47:39 >

S5 sadece S3 un biraz makyajlı hali. S3 te kullanılan 1/2.5 " 8 mp le cıkarılmıs bunun bedelinide artık cok iyi biliyoruz. S3 ten daha kotu bir fotograf performansı var. Zaten kucuk olan sensor yetmiyormus gibi birde pixeller artmıs. Ayrıca fotografta cok onemli olan ve artık kompaktlarda bile istenmeyen 36 mm genis acı aynen sunulmus.

S5 teki pil omru 450 poza dusmus.Video sınırı 4 gb ta kadar cıkarılmıs. Digic III islemci kullanılmıs. Lcd pixeli yukseltilmis. Yine bir nevi kullanıcı kandırma taktikleri.

Bu sekilde Fotografta s6500 hala cok daha iyi konumda. Videoda S5 tabiki.

Asagıda belli oldugu gibi soldaki S5 ve S6500 un ornekleri mevcut.

Kaynak: http://www.dpreview.com/reviews/canons5is/page7.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 10 Ağustos 2007; 17:03:53 >

• Canon bana daha güvenilir geliyor nedense...
  • Bende iki makinayı (her ikiside sayılmaz aslında, bende S2 var) uzun süreli kullandım. Fuji nin büyük sensörünün foto kalitesine daha iyi etkidiği bir gerçek. Fuji nin sensörü daha büyük, belki bu yüzden, Canon da 432 mm var. Telesi daha fazla - ki bu fazlalığı Fuji de 300 mm ye geldiğim zaman hissediyorum. 300 mm bazen (belki sık sık) kesmiyor. Üstelik açıkcası 300 mm de IS yi aramıyor değilim. Canon un IS' si gerçekten çok başarılı. Fakat bu konuda Fuji ninde geniş açısı çıkıyor ortaya. 28 mm gerçekten kullanması çok güzel bir olay.

İşte bu noktada ihtiyacı iyi belirlemek lazım bana göre. 28 mm mi, yoksa 432 mm mi. Eğer ihtiyacınız daha çok teleyse, ben Canon u öneririm bu noktada. Hem 432 mm, hemde IS si var. Ancak ihtiyacınız geniş açı ise (daha fazla) Fuji yi öneririm. Belki Canon a wide-adaptor alınarak geniş açı sağlanabilir ancak madem geniş açı kullanılacak ve IS' nin fonksiyonu bir nebze olsun azalacak(!), o zaman daha büyük sensörlü Fuji yi tercih etmek bana göre daha mantıklı. Çünkü sensör boyutundan kaynaklanan ve bu yüzden fotolar arasında oluşan bir fark illaki var (farkın çok ya da az olması, kişilerin istek-ihtiyaçlarına göre değişebilir)

Yalnız gövde kullanımı ve menü olarak Canon daha önde diyebilirim. Metering modu tek tuşla değişiyor (spot, center weighted gibi) Seri çekim tuşu üstte. Çekim parametleri için Func tuşuna bastığınızda menü tek sayfada komple karşımızda. Sanırım S3 ve S5 te, S2 de olmayan ISO düğmeside mevcut. Artı, Av ve Tv modlarında Ev azaltmak ya da artırmak için (1/3 step) yine tek tuşla müdahele yeterli(!) Ben S2 de LCD kullanmıyorum, vizör kullanıyorum. Hem handling daha başarılı oluyor, IS' nin verimi(!) artıyor bana göre, güneşli havalarda LCD parlama sorunu kalmıyor, ve gözünüz vizörde olsa bile parametreler göz ayrılmadan tek tuşla tak-tak değişiyor hemen. Belki Fuji de adanmış buton var (Fn), o butona ISO değeri atanabiliyor ancak kullanım konusunda Canon bana göre daha önde.

Bu iki makina arasından hangisini alırsanız alın, bence işinizi epey bir görecektir. Ben kendi düşüncelerim doğrultusunda seçim yapsam, Fuji yi seçerdim. Oda sensör büyüklüğünün, çekim kalitesine (resize edilmemiş durumlarda belki, küçük çıktılar için crop yapmazsak farkın ne derece olduğu tartışmaya açık) benim kriterlerime göre dikkat çekecek miktarda yansıması. Ha bu kadar yazıdan sonra, Fuji yi seçerken Canon u niye bu kadar övdün derseniz, çok kötü olmadığını, bana göre her iki makinanında belirli spesifik ihtiyaçları karşılayacağını düşünüyorum. O yüzden

Önemli olan, hangisine duyulan ve duyulacak olan ihtiyacın iyi belirlenmesi ve seçimin ona göre yapılması.

Ekleme : Bu örneklere, ISO performansı, kolay taşıma vb. gibi, sizin aklınıza gelebilecek tüm ihtiyaçları ekleyin ve kararınızı kendiniz verin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet1980 -- 10 Ağustos 2007; 18:45:23 >

• quote:

Testler ortada canon s leri eziyor resmen

Fanatiklik yapmadan bişeyler söylesen daha çok inandırıcı olacan belki.
  • İSO perfonmansi ve detay zenginliginde tartışmasız Fuji ezip geçiyor canon'u.

Video, İS (image stabilizer), renk doygunlugunda canon "ezip geçemese de" bir adım önde fujiden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z3U5 -- 10 Ağustos 2007; 21:05:39 >

Nikon D5000 / Nikkor AF-s 18-55mm VR / Tamron 70-300mm tele-macro / Nikkor AF 50mm f/1.8

GalaXy SII GT-I9100
  • quote:

Orjinalden alıntı: oksit

kesinlikle s5 derim, ikisini yakından görsen bile s5 lehine karar verirdin.

s6500 takoz gibidir. estetik sıfır, s5 hem sağlamdır hem güzeldir. video kayıt kalitesi filan çok iyidir. s6500 sürekli ses yapar sanki bozulacak sanırsınız. s5 sessiz ve sağlamdır.

s6500fd nin takoz gibi olduğuna nasıl karar verdiniz? ve sürekli ses yapar diyorsunuz bu kanıya nasıl vardınız bunları daha açık yazabilirseniz iyi olur

Orjinalden alıntı: djinn_inc

quote:

s6500fd nin takoz gibi olduğuna nasıl karar verdiniz? ve sürekli ses yapar diyorsunuz bu kanıya nasıl vardınız bunları daha açık yazabilirseniz iyi olur

Arkadaş "kel alaka" bir yoruma iyi bir ornek olmus

• quote:

Orjinalden alıntı: pininfarina

quote:

Orjinalden alıntı: djinn_inc

quote:

Arkadaş "kel alaka" bir yoruma iyi bir ornek olmus

acaba bunu söleyen arkadaş estetiğin e sinden anlıyormu acaba çok merak ettim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.