Şimdi Ara

Samsung NX300 + 18-55MM Aynasız Fotoğraf Makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
2.712
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hafif ama görüntü kalitesi iyi bir makine ararken gözüme çarptı. Makineyi bir süredir internetten ve elektronik marketlerde bizzat elime alarak incelediğim için bilmeyen kişiler için kısaca bahsedeceğim. Satıcı falan değilim yanlış anlaşılmasın. Sadece fotoğraf makineleri konusunda biraz bilgi sahibi olduğum için, kuru kuruya konu açmaktansa "bu makine nasıldır, işe yarar mı" tarzındaki sorulara cevap olsun diye yazıyorum.

Aps-C sensörlü bir fotoğraf makinesi. Samsung'un en üst seviye aynasız makinelerinden biri. Görüntü kalitesi olarak bakılırsa Dslr makinelerdeki sensör boyutunda bir sensöre sahip. İncelemelerde sensör kalitesi oldukça başarılı gözüküyor. Bu yüzden hem fotoğraf hem de video kalitesi olarak aklınıza takılacak bir durum yok. Bu tip aynasız makinelerin Dslr'lara göre artıları çok daha hafif, küçük ve sessiz olmaları iken onların yaptığı çoğu şeyi yapabiliyorlar. Dezavantajları ise genelde vizör barındırmamaları (ekrandan görerek çekim yapıyorsunuz) ve şarjlarının daha az gitmesi (ekstra piller uygun fiyatlı)

Bu makinede;

3.3 inç dokunmatik ve hareketli amoled ekran, hibrit otofokus (faz ve kontrast), wifi, nfc, hdmi, 1080p 60 fps video kaydı (biraz daha filmsel görüntü için 24p de mevcut), manuel lens kullanım rahatlığı için focus peaking, telefonlarda bulunan panorama, makro, hdr vs. çekim modları, saniyede 9 adet çekim gibi özellikleri ve retro tasarımı var. Wifi sayesinde bilgi alışverişinin yanında makinenin ekranını telefona aktarıp makineye hiç dokunmadan telefondan çekim yapmanız da mümkün. Kutu içeriğinde harici flaşı da var.

Yanında gelen 18-55 kit lensi görüntü sabitleyici özelliğine sahip ve kalite olarak çoğu ortam için uygun. Samsung'un 30mm f/2, 45mm f/1.8, 20mm f/2.8, 10mm f/3.5 ve 55-200mm gibi lensleri de var ve fiyatları diğer markaların aynı odak uzaklığı ve diyaframa sahip lenslerine göre çok daha uygun iken kaliteleri ise gerek keskinlik gerekse, bozulma veya renk sapması bakımından onlardan daha iyi. Bu yüzden Samsung az ama öz lens üretiyor diyebiliriz.

http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/samsung-nx300-18-55mm-full-hd-outlet-firsat-urun-178243079

http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/samsung-nx300-18-55mm-full-hd-outlet-firsat-urun-178243036

3 adet var gözüküyor stokta. Akakçe gibi sitelerden bakınca en az 1400 liraya alınabiliyorken burada 899. İndirim çeki veya banka puanıyla daha ucuza da gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 13 Temmuz 2015; 2:15:06 >

• Fena görünmüyor
    FE 50mm f1.8 *** FE 28mm f2.0
    &
    Huawei Mate 9 *** Megane 2
  • Loggerheads kullanıcısına yanıt
    birisini ben aldım. ürün samsung garantili o yüzden outlet ürünü olmasını dert etmedim açıkçası
  • 995 e sıfırı varken 900 e outlet almak ne kadar mantıklı bilemiyorum

http://urun.n11.com/slr-fotograf-makinesi/samsung-nx300-18-55mm-slr-fotograf-makinesi-P69023095

Sepete ekleyip devam edince düşüyor otomatik

bütçem 600-750 tl.son çıkan ürünlerden bana uygun olan bir ürün var mı acaba??

dipnot.marka takıntım yok,alacağım ürün fiyatına göre dayanıklı olması tercihim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Samsung biçilmiş kaftan o zaman. Çok kaliteli fotoğraflar verir ve lensleri çok ucuz. Arayüzü de çok kullanışlı. Nx2000, nx3000 ve nx300 bakabilirsiniz.

öncelikle ilginiz için teşekkür ederim hocam,
    ben giriş seviyesi kullanıcıyım.amatörüm yani pek bilemiyorum :) okuyorum bol bol,araştırıyorum.değiştirilebilen objektifler sayesinde optik zoomlu fotoğraflar çekilebiliyor mu bu makineler ile ? mesela 30x optik zoom yapabilen objektif takabiliyor muyuz?
    Astro yapılır tabii ki. Yalnız o konuda zifiri karanlık mekan daha önemli. Şehir ışıklarının olduğu yerlerde dünyanın en pahalı makinesine de sahip olsanız iyi sonuçlar alamazsanız. Doğru mekanda kit lensle bile iyi sonuçlar alınır. Samyang 12mm f/2 gibi bir lensle ise çok daha kaliteli fotoğraflar elde edilebilir çünkü isoyu çok düşük seviyede tutabiliriz.

Gece manzaraları genellikle uzun pozlamayla yapılır. O yüzden tripod kullanırsanız veya makineyi koyacak bir yer bulursanız muhteşem fotoğraflar çekilebilir. Elde de çekersiniz ama isoyu çok yükseltmek gerekeceği için kalite düşer. Yani ucuz veya pahalı hangi makine olursa olsun geceleri tripod şart. Tabi en yüksek kaliteyi istiyorsanız. Ben geceleri pek fotoğraf çekmiyorum ama bir tane var flickr hesabımda. NX300 ile çekildi bu:

• prideintruth P kullanıcısına yanıt
    Şu da bir samanyolu yakalama girişimim. Pek başarılı olmadı çünkü ortam yeterince karanlık değildi. Yine de belirgin biraz. Zifiri karanlıkta olsaydım çok net şekilde görecektim muhtemelen. Kit lens ile çekildi.

O kadar yüksek zoom lazımsa kompakt makinelere bakmanız lazım. 8-10x zoomluk lensler takabiliyoruz bu makinelere. Daha yüksek olanlar çok pahalı ve büyük oluyor.

hmm anladım,çok teşekkürler
  • Bu arada bir ekleme yapayım. 8-10X dedim ama 70-300mm gibi bir lens alırsanız yaklaşık 20X zoom oluyor. O yüzden 8-10X değil de 20X civarına kadar çıkılabiliyor çok yüksek paralar vermeden. Buradaki 10-20X gibi zoom miktarlarını en geniş açıya göre söylüyorum tabi. Zoom derken kaçtan başladığımızı da bilmek lazım yani. Cep telefonlarının çektiği açıya oranla 20X zoom yapabiliyoruz. Elinizde ultra geniş açılı bir lens varsa zoom miktarı oradaki geniş açıya oranla daha da yüksek. Mesela elinizde 10-18mm ve 70-300mm şeklinde 2 tane lens varsa en geniş açıya göre 7X-30X arası zoom elde etmiş oluyorsunuz. Karışık gelebilir ama odak uzaklıklarının ne anlam ifade ettiğini bilince karışık değil.

Bu arada bir ekleme yapayım. 8-10X dedim ama 70-300mm gibi bir lens alırsanız yaklaşık 20X zoom oluyor. O yüzden 8-10X değil de 20X civarına kadar çıkılabiliyor çok yüksek paralar vermeden. Buradaki 10-20X gibi zoom miktarlarını en geniş açıya göre söylüyorum tabi. Zoom derken kaçtan başladığımızı da bilmek lazım yani. Cep telefonlarının çektiği açıya oranla 20X zoom yapabiliyoruz. Elinizde ultra geniş açılı bir lens varsa zoom miktarı oradaki geniş açıya oranla daha da yüksek. Mesela elinizde 10-18mm ve 70-300mm şeklinde 2 tane lens varsa en geniş açıya göre 7X-30X arası zoom elde etmiş oluyorsunuz. Karışık gelebilir ama odak uzaklıklarının ne anlam ifade ettiğini bilince karışık değil.

ayrıntılı yazmışsınız çok teşekkürler.
    kompakt makineleri ve aynasız makineleri yerinde gidip inceleyeceğim.bütçe kısıtlı olunca seçim yapmak zor oluyor maalesef

http://www.hepsiburada.com/samsung-nx210-18-55mm-lens-harici-flas-aynasiz-dijital-fotograf-makinesi-p-FTANYSSAMNX210-S

üstteki linkte nx210 var yine bu fiyalarlara nx200 var mesela.bunların nx 3000 ile ya da nx 2000 ile arasındaki fark nedir hocam?

nx 300 serinin en iyisi sanırım fakat o bunlara göre 400-500 tl daha pahalı şuan.

• evet nx300 daha başarılı belirttiğiniz cihaza göre 100 tl fark var sanırım ama 50-200 lens verdikleri için değer ben memnunum

http://www.hepsisepetimde.com.tr/tr/p/Samsung-NX300-50-200-Lens-Aynasiz-DSLR-Fotograf-Makinesi-/135

Orijinalden alıntı: usernamehr

evet nx300 daha başarılı belirttiğiniz cihaza göre 100 tl fark var sanırım ama 50-200 lens verdikleri için değer ben memnunum

http://www.hepsisepetimde.com.tr/tr/p/Samsung-NX300-50-200-Lens-Aynasiz-DSLR-Fotograf-Makinesi-/135

verdiğiniz linkteki fiyat gayet uygun.çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.