Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (164. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
4.625
Cevap
39
Favori
360.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benide kulübe ekleyebilirsiniz bugün itibariyle almış olduğum
    Canon Eos 60D + 18-55 IS + 55-250 IS + 50 mm f/1.8 lensleriyle birlikte almış bulunmaktayım...
    18-55 ve 50 mm'lik lensler kargodan geldi bir tek 55-250 mm'lik lens kaldı kargoya verilecek onu beklemekteyim, standart kullanım için tavsiye edebileceğiniz ayarlar vs. var mı acaba? deneyerek kendim öğreneceğim bir çok şeyi ama en azından elimde böyle bir makine varken ilk aşamada en azından güzel resimler çekmek istiyorum.... (sadece hobi için kullanacağımdan çok aşırı kaliteli lensler alamadım açıkçası şuan için maddi açıdan son sınırlarımı zorlamış oldum...)

Orijinalden alıntı: WC3PROS

Merhaba arkadaşlar. Bende Canon d60 almaya karar verdim. Ancak en uygun nereden alabilirim bilginiz var mıdır ?
    Spot al dediler ama onunda garantisi yok güvenemedim. Hem garantili hemde fiyat konusunda yardımcı olabilecek bir yer varsa oradan alabilirim.

aynen bende bu konuda destek bekliyorum

Orijinalden alıntı: paradoX_666_x

quote:

Orijinalden alıntı: hasansarac35

quote:

60d aldım ama iso performansı bu makinenin ya kötü ya sorun var yada bende sorun anlayamadım... bu yüzden siz bilenlere de sormak istedim... Şehir dışında olduğum için şuan elimde olan bir fotodan örnek atıcam

Fotoğfarın efix bilgileri f5.6 1/200 iso:100 135mm (60d 18-135) gündüz vakti açık havada çekildi--- Uzun pozlama kumlama giderme ve yüksek iso kumlama giderme kapalı

Tam boyut için=http://e1211.hizlire.../13/7/fqub1.jpg

tam boyut, sadece siteye yükleyebilmek için 5184* 3456'dan 1000*X pixel gibi bir orana düşürdüm fotoğraf raw çekildi ve jpg'e dönüştürdüm %100 crop halini direk raw'dan tam boyutundan aldım

crop için

http://e1211.hizlire.../13/7/fqucy.jpg
    http://d1211.hizlire.../13/7/fqurj.jpg

şimdiden değerli görüşleriniz için teşekkür ederim

göremiyorum resimleri linklerde problem var sanırım.

linkleri yeniledim...

@paradoX_666_x,
    18-135 'den çok fazla şey bekleme. Sonuçta kit lens. Yerinde olsam biran önce elimden çıkarıp Canon 15-85 alırdım. 60D ile Canon 15-85 'le çekilen fotoğraflardaki netliği ve keskinliği görünce dibim düşüyor. Ben 18-135'i satıp Tamron 17-50 aldım, 18-135'e göre daha keskin ve net ama şimdiki aklım olsaydı kesinlikle Canon 15-85 alırdım.

• Yedigöllerden:

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ

Exposure Time 1/5
    F Number f / 5.60
    ISO Speed Ratings 400
    Focal Length 85mm
    White Balance Auto white balance
    Model Canon EOS 60D
    LensModel EF24-105mm f/4L IS USM

Canon eos utility ile videoları bilgisayar aktaramıyorum bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı?

İkinci sorum ise lens ile beraber 18-200Canon lens aldım bu lensi satmak ve daha iyi bir ürün almak istiyorum. Şöyle ilginç bir kullanma profilim var. Bundan önce 450D ile 70-300 sigma ve 18-55 lens kullanıyordum sonradan 10-20 sigma aldım ..
    Şimdi 60d ile 50mm 10-20mm ve 18-200 kullanıyorum.
    18-200'den pek memnun değilim kullanma aralığım da geniş.

Acaba genel olarak bir adet Converter alsam yanına da Canon 28-135 mi alsam bilemedim? fikirleriniz bekliyorum..

Orijinalden alıntı: ahmetkalayci

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hasansarac35

quote:

60d aldım ama iso performansı bu makinenin ya kötü ya sorun var yada bende sorun anlayamadım... bu yüzden siz bilenlere de sormak istedim... Şehir dışında olduğum için şuan elimde olan bir fotodan örnek atıcam

Fotoğfarın efix bilgileri f5.6 1/200 iso:100 135mm (60d 18-135) gündüz vakti açık havada çekildi--- Uzun pozlama kumlama giderme ve yüksek iso kumlama giderme kapalı

Tam boyut için=http://e1211.hizlire.../13/7/fqub1.jpg

tam boyut, sadece siteye yükleyebilmek için 5184* 3456'dan 1000*X pixel gibi bir orana düşürdüm fotoğraf raw çekildi ve jpg'e dönüştürdüm %100 crop halini direk raw'dan tam boyutundan aldım

crop için

http://e1211.hizlire.../13/7/fqucy.jpg
    http://d1211.hizlire.../13/7/fqurj.jpg

şimdiden değerli görüşleriniz için teşekkür ederim

göremiyorum resimleri linklerde problem var sanırım.

linkleri yeniledim...

@paradoX_666_x,
    18-135 'den çok fazla şey bekleme. Sonuçta kit lens. Yerinde olsam biran önce elimden çıkarıp Canon 15-85 alırdım. 60D ile Canon 15-85 'le çekilen fotoğraflardaki netliği ve keskinliği görünce dibim düşüyor. Ben 18-135'i satıp Tamron 17-50 aldım, 18-135'e göre daha keskin ve net ama şimdiki aklım olsaydı kesinlikle Canon 15-85 alırdım.

Evet haklısın geçenlerde sorduğum biriside bu şekilde söyledi, Canon'un kit lensleri Nikon'un kit lensleri kadar iyi değildir dedi, 18-135 ölü bir lens değil ama istediğin şey için seninde söylediğin lensi ve sigma 17-70 f2,8-4'ü önerdi.... Sigma için ne düşünüyorsun

• Param birikti makineyi alacağım gün gelip çattı

En güvenilir ve en hesaplı body nereden alabilirim ? Yanında 50mm 1.8 lens düşünüyorum sizce hangisini almalıyım ? Büyük ihtimal şimdilik tek lens alabilirim , portre çekimlerim fazla olacak.

Teşekkürler.

"Everything around you that you call life was made up by people that were no smarter than you.
    And you can change it, you can influence it…"
  • bende 50mm ile kullanıyorum sıddetle tavsıye ederım

Evet haklısın geçenlerde sorduğum biriside bu şekilde söyledi, Canon'un kit lensleri Nikon'un kit lensleri kadar iyi değildir dedi, 18-135 ölü bir lens değil ama istediğin şey için seninde söylediğin lensi ve sigma 17-70 f2,8-4'ü önerdi.... Sigma için ne düşünüyorsun

Sigma kullanmadığım ve hiç araştırmadığım için birşey söyleyemeyeceğim maalesef.
  • Arkadaşlar makinemle bir türlü video kaydı yapamıyorum.Bütün formatlarda denedim 720p,1080p ama bir türlü olmuyor.Video kaydını başlattıktan sonra 6-7 saniye sonra video otomatik olarak durduruldu diyor.Bunun nedeni nedir acaba, kafayı yemek üzereyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hernan Cortes

Arkadaşlar makinemle bir türlü video kaydı yapamıyorum.Bütün formatlarda denedim 720p,1080p ama bir türlü olmuyor.Video kaydını başlattıktan sonra 6-7 saniye sonra video otomatik olarak durduruldu diyor.Bunun nedeni nedir acaba, kafayı yemek üzereyim.

class 10 bir sd kart ile dene..muhtemelen ondan..video duracakken muhakkak ekranda bi uyari cikar..sagda gosterge doluyor ve kapaniyor bende de..lexar x10 olmasina ragmen bazen kesintisiz bazen 10 sn cekiyor.hizli kartlardan sasmamak lazim..hatta sandiskten sasmamak lazim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Arkadaşlar makinemle bir türlü video kaydı yapamıyorum.Bütün formatlarda denedim 720p,1080p ama bir türlü olmuyor.Video kaydını başlattıktan sonra 6-7 saniye sonra video otomatik olarak durduruldu diyor.Bunun nedeni nedir acaba, kafayı yemek üzereyim.

http://www.fotografium.com/Sandisk-16-GB-EXTREME-SD-30-MB-Hafiza-Karti_3552.html
    ben bu karttan kullanıyorum hiç br sorun yaşamazsınız alın derim

• quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

quote:

class 10 bir sd kart ile dene..muhtemelen ondan..video duracakken muhakkak ekranda bi uyari cikar..sagda gosterge doluyor ve kapaniyor bende de..lexar x10 olmasina ragmen bazen kesintisiz bazen 10 sn cekiyor.hizli kartlardan sasmamak lazim..hatta sandiskten sasmamak lazim..

aynen dediğiniz gibi oluyor.....demek ki yine 50/60 lira masraf yapmamız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hernan Cortes -- 29 Kasım 2012; 19:08:37 >

• yeni d60 aldım:( 2 yıl garantili... resim çekme çok güzel hiç sorunum yok ancak video çekimde arada renk bozukluğu oluyor. Çekim yapıyor ama pcye aktarınca görüntü bozuk..Ben mi yanlış çekiyorum acaba ya da video bölümü mü bozuk? ilk defa denedim belki de ben yapamadım :(
  • Arkadaşlar Sigma EX 17-35mm F2.8-4 HSM marka lensimin Af motoru bozuldu bir türlü netleme yapmıyor, manuel olarak da netleme yapmak neredeyse imkansız, fotoğrafların çoğu flu oluyor.Şu motoru nasıl tamir edebilirim ya da tamir eden bir yer var mıdır.

Arkadaşlar Sigma EX 17-35mm F2.8-4 HSM marka lensimin Af motoru bozuldu bir türlü netleme yapmıyor, manuel olarak da netleme yapmak neredeyse imkansız, fotoğrafların çoğu flu oluyor.Şu motoru nasıl tamir edebilirim ya da tamir eden bir yer var mıdır.

hayyam yolu görünüyor sanki.

Orijinalden alıntı: Kmlya

windows media player ile bu sorunu yaşıyorum..VLC media ile bu sorun yok neden acabba?

kodeklerle ilgili bir sorundur...eğer vlc ile kusursuz görünüyorsa fotoğraf makinende sorun yoktur..korkmana gerek yok..ayrıca videoları makine ile pc ye bağlanıp veya kart okuyucuyla izlersen tekler tıkanır falan filan..pc ye atıp izleyebilirsin..Bu arada media player kullanan kaldı mı?:):)

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.