Şimdi Ara

Canon eos 5D MK III Resmi Olarak Duyuruldu @@ 22.3 MegaPixel + 6 fps @@

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
4.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün Londra merkezli açılışta yeni CANON EOS 5D MK III duyuruldu.

3,500 US $

İlk izlenim :

Bir D700 kullanıcısı olarak D800 den beklediğim özellikleri bu kez Canon sundu diyebilirim.
    Canon daha önceki stratejisinde yüksek MegaPixel savaşını başlatıp ile 5D MKII yi çıkararak yüksek
    bir satış rakamı elde edince Nikon bir süre direnip buna D800 ile sağlam bir cevap vermek zorunda kaldı.

Bu nedenle ürettiği D800 önceki model D700 ün devamı olmaktan ziyade daha çok 5D MKII kullanıcılarını
    hedefliyordu. Ancak görünen o ki Canon bu sefer sağ gösterip sol vurdu ve 4 yıl aradan sonra (G10 da olduğu gibi)
    Megapixel olarak geri adımla daha sağlam bir ilerleme kaydetti.

Bana göre bu sensör boyutunda (35x24 Tam kare) 22 Mega Pixel aynı APS-C sensörlerin 10 Megapixel sınırlarına
    dayandığı gibi bir hal aldı diyebiliriz. Berraklık konusunda 5D MKIII ün D800 den daha iyi olabileceğini düşünüyorum.

Ancak öte yandan Nikon bunu fark etmiş olacakki işi şansa bırakmamak üzere AA filtresi olmayan ve berraklık oranı
    bu nedenle düz modele göre daha iyi olacak olan D800E modelinide gözler önüne serdi. Bu modelide yakından takip ediyorum.

Bu konuda ilerleyen zamanlarda tartışılacak ancak kendi şahsi fikrim D800E modelinin daha düşük MP değeri ile çıkması
    gerektiğiydi. Bu sayede D800E örneğin bir 24MP üretilseydi ve şuanki olduğu gibi 14bit RAW tam kareyi yine 6-7 kare saniye
    hızında verebiliyor olacaktıki bu da 5D MKIII için zorlayıcı ve daha sağlam bir rakip olabilirdi diye düşünüyorum..

Son durumda Canon ringe 5D MKIII ile tek başına çıkarken Nikon iki oyuncuyu birden ringe sokmak zorunda kaldı..
    Sonuçlarını tam olarak son kullanıcıların değerlendirmelerine göre anlayacağız.

Ancak şuan için Canon tek oyuncu ile isteneni verdi gibi görünüyor..
    Şahsen bende iş için aldığım diğer ekipmanım olan Canon 5D MKI makinemi sırf netleme noktalarının zayıflığı
    nedeniyle değiştirerek daha hızlı ve stabil olan D700 ü tercih etmiştim ancak yinede MK I deki kaliteyi aramıştım.

(Dip not olarak; şahsi fikrimdir hala dijitalde Pentax K10D imaj kalitesini başka bir gövdede görmüş değilim
    Orta format dijitaller ve "Leica" konumuz dışında lütfen bunu tartışmayalım şahsi fikrimdir ve değişmedi..)

Şimdi bir ihtiyaç olarak gördüğüm Full HD video yüzünden üst versiyona geçmek isterken aşırı yüksek MP değeri
    nedeniyle beni frenleyen D800 den sonra Canondan zaman kaybetmeden beklenen hamleyi görmek daha iyi oldu..
    Yüksek kalite + yüksek hız.. Teknik olarak öyle görünüyor.. D700 sanırım şimdi sana yol göründü

Not: Aklımı çelerse sadece D800E çelebilir.. 5D MKIII ve D800E detaylı portre çekimlerini gördükten sonra karar vereceğim..

Göze çarpan ilk genel özellikler :

■ 22.3 Megapixel full-frame CMOS sensor
    ■ 61- nokta otomatik netleme sistemi
    (41 adet çapraz sensör bunların 5 adedi çift çapraz)
    ■ 6fps kare saniye çekim hızı (14bit RAW format)
    ■ ISO 100-25,600 hassasiyet
    ■ Full HD video 1080P (MPEG-4 AVC / H.264)
    ■ 63 bölge çift katman ışık ölçümleme sistemi
    ■ SD ve CF çift kart slotu
    ■ Geliştirilmiş %100 görüş açılı vizör
    ■ 14-bit DIGIC 5+ yeni nesil işlemci
    ■ Tüm hava şartlarına uygun gövde yapısı (Su geçirmez)
    ■ 8.11cm (3.2-inch) geniş ekran 1,040,000 pixel lcd ekran
    ■ HDR modu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 2 Mart 2012; 16:49:58 >

• Mark III, özetle Mark II'de özlemi duyulan özelliklere donatılmış bir gövde diyebiliriz ama 3500$ fiyatla satışa çıkıyor ki 5D Mark II gibi bir gövdenin 2100$ civarında seyrettiği düşünülürse bence fiyatı biraz fazla gibi.
  • 3500 dolar ha... canon un ne dusundugu hakkinda en ufak bir teorisi olan var mi?
  • Sahsi gorusum body eski karizmasini yitirmis. Mark II nin bir asaleti bir karizmasi vardi. Mark III te o asaleti goremedim.

Birebir 7D nin aynisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat konusunda hemfikirim ancak zamanla 3-4 ay içinde 3299 dolar civarına ve satış hızının grafiklerine göre 3000 dolar civarına kadar düşebilir.
    Eğer 3000 dolara satışa çıkan D800 bu konuda aynı grafiği izlerse Canon mutlaka fiyata müdahale eder diye düşünüyorum..

Diğer yandan beklenen gövde özellikleri barındırdığı için 3000 doları veren 300 e 500 e bakmaz almak istiyorsa alır geçer..
  • Sonunda çıktı demek. ama yalnız çıktı herhalde ? yanında başka bi model yok ! 7 mark2 vs gibi.

mp o kadar önemli değil mp açısından canon doğru bi adım atmış diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Sahsi gorusum body eski karizmasini yitirmis. Mark II nin bir asaleti bir karizmasi vardi. Mark III te o asaleti goremedim.

Birebir 7D nin aynisi.

bence 7D ergonomi açısından kusursuza yakın.

mark iii için beklentim;7D yi alıp tam kareyi yerleştirmeleriydi;hoşuma da gitti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sahsi gorusum body eski karizmasini yitirmis. Mark II nin bir asaleti bir karizmasi vardi. Mark III te o asaleti goremedim.

Birebir 7D nin aynisi.

Evet o eski heybet bencede görünmüyor çünkü hatlar yeni nesil gövdelerdeki gibi yuvarlatılmış.
    Köşeli hatlar gövdeyi heybetli ve daha ciddi gösterir herzaman. Misal ilk göz ağrım Mercedes Benz W126

Ancak 5D MKII nin en büyük eksikliklerinden biri her hava koşulunda dayanıklılık bu yeni gövde ile
    su ve toz geçirmez hale getirilmişki bu özellik yüzünden bu hatlar bence kabul edilebilir.
    Ayrıca 7D fotoğraf kalitesine her ne kadar ısınamadıysamda gövdenin elde tutuşu açısından ergonomikti.

152mm x 116mm x 76mm boyutları ile yeni 5D MK III , 7D ye nazaran biraz daha büyük boyutlara sahip..

7D (148.2mm x 110.7mm x 73.5mm) Aynı tutuş hissini vereceği düşünülürse gayet iyi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 2 Mart 2012; 11:08:22 >

• ergonomiyi bilemem de canonların hiç birinde tip yok
  • acaba bu makine 7d de fiyat düşüşü yaratır mı ? 2 hafta sonra çine gideceğim 7d almak istiyordum !
  • http://www.imaging-resource.com/PRODS/canon-5d-mkiii/canon-5d-mkiiiA.HTM

linkte birkaç önizleme videosu var. ayrıca 600ex unutuldu mu :) herkes mark 3 ten konuşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 2 Mart 2012; 11:54:50 >
  • Bence mark 2 den sonra fark yaratabilecek özellikleri sadece;

Yeni af sistemi.
    720p de 60 fps
    Video çekimi sırasında harici monitöre eş zamanlı olarak 720p ön izleme verebilmesi (ki focus takibi açısından çook değerli)

Mark2 kullanıcısı olarak, çok da heyecanlandırmadı beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AFA9E7E65 -- 2 Mart 2012; 12:04:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sokak_papagani

Bence mark 2 den sonra fark yaratabilecek özellikleri sadece;

Yeni af sistemi.
    720p de 60 fps
    Video çekimi sırasında harici monitöre eş zamanlı olarak 720p ön izleme verebilmesi (ki focus takibi açısından çook değerli)

Beklentiler önemli tabii ki. Hani bir k-x kullanıcısı olarak beni de heycanlandırmadı. Çünkü o makineyi şuan alamicam.
    Ama baktığınızda yenilikler güzel. Kasası 550D yi andırdı bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sokak_papagani

Bence mark 2 den sonra fark yaratabilecek özellikleri sadece;

Yeni af sistemi.
    720p de 60 fps

Katılıyorum görüşlerinize.Öyle insanı heyecanlandırıp vay be dedirtecek bir ilerleme yok.Yüksek Fiyatı da cabası.

Şimdi Sony ne yapacak onu merak ediyorum.Nex 5N ile yüksek ISO da APS-C boyutlu sensör de başarı elde eden bir teknoloji geliştirdi kanımca şimdi bunu FF ye taşıma çalışmaları yapıyordur.Belkide o konuyuda halletti ve 36 mp sensörlü Nikonla Bir ön yoklama yapıyor bakalım.Sony ne yapacak cidden meraktayım.

•  Canon eos 5D MK III Resmi Olarak Duyuruldu @@ 22.3 MegaPixel + 6 fps @@

CanonTURK farkıyla, Dünya'yla aynı anda..

http://www.canonturk.com/index.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

quote:

Birebir 7D nin aynisi.

bence 7D ergonomi açısından kusursuza yakın.

mark iii için beklentim;7D yi alıp tam kareyi yerleştirmeleriydi;hoşuma da gitti

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salleen

CanonTURK farkıyla, Dünya'yla aynı anda..

http://www.canonturk.com/index.htm

--------------------------------------------------

http://www.canonturk.com/wp/2656-canon-5d-mark-iii-on-incelemesi.html

quote:

... Bugüne kadar d700 ve 5D MarkII’yi karşılaştıran Nikon kullanıcıları düne kadar , o kadar megapiksele gerek yok, d700 bize yetiyor diyorlardı fakat Nikon D800′u duyurunca genel olarak bir megapiksel hayranı oldular ...

CanonTURK farkıyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 2 Mart 2012; 14:13:35 >

• Dpreview sitesinde yorum yapan insanlarda beğenen ve beğenmeyen bazında dengeli bir dağılımla yaklaşık olarak ikiye bölünmüş durumda.

Ancak çoğu insanın katıldığı şey Görsel olarak bir yenilik,ilerleme sunmadığı.Yani AF dışında pek ilerleme sağlanamdığı.Beğenenlerde buna katılıyor.

Beğenmeyenler ise yukardakilere ilave olarak 5D MKIII'ün düşük MP=daha yüksek kalite sağlar konusuna pek katılmıyorlar bu konuda yeni Nikon D800 ün 1,2X crop faktör ile 24 MP ve 1,5X crop ile 16 mp çekime imkan veren 3 in 1 makina olduğunu söyleyen bile var.Hak vermemek de elde değil.

Üstelik Nikon un D800 de ileri ye yönelik teknolojilerede yer verdiğini örneğin USB 3.0 desteği,sony nin yeni hafıza kartını kullanabilecek olması gibi belirtiyorlar.Şimdi:

Nikon ve Sony nin sensör ortaklığını herkes biliyor.A65 ve 77 ile sony 24 mp lik sensör ve makina çıkartarak Canon u yeni Nikonlarda bu civarda bir çözünürlük (22-26 mp gibi) kullanacağı konusunda yanılttımı? dye düşünmeden edemiyor insan.Böylece Canon 22 Mp lik makinesi ile çözünürlük bakımından fazla geri kalmayacak hatta 3-4 mp düşüklüğün avantajı ile daha kaliteli görüntüler sunacağını ve bunun tüketici de de olumlu etki yapacağını mı düşündü Canon kimbilir.

Ancak FF makina alacak yada terfi edecek insanlara da görsel olarak bir yenilik getirmediği açık.Nikon bu konuda daha başarılı.Bu tür top model yada üst segment te yer alan makinarın daha alt segmenttekiler gibi zırt pırt her sene yenilenmediğinide düşünürsek alıcı için hem görsel hem de özellik bakımından elindeki makinanaın birazda ileriye dönük olmasının pek çok avantajı var.

Kalite konusunda Yeni Nikonlara ciddi bir üstünlük sağlamazsa bu makina yüzünden Canon epey eleştirilecek gibi gözüküyor.

• Fiyatının da çok yüksek olduğu konusunda eleştirilmiş.Yeni Nikon D800 den yaklaşık 500$ fazla. ( TL bazında aşağı yukarı 800-1000 liralık bir fark ki hiçde yabana atılacak bir rakam değil)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.