Şimdi Ara

Canon 650 D mi yoksa 700 D mi seçmeliyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Emlak işinde çalışıyorum. Şimdiye kadar ev ve daire fotoğraf çekimlerini Canon Powershot ile yapıyordum. Ama artık slr türü bir makine alıp geniş açısı sayesinde evlerin iç ve dış fotoğraflarını ve evlerden görünen manzara resimlerini yeni makinem ile daha güzel çekmek istiyorum. Bunun için de Canon 650 D ile Canon 700 D arasında kaldım. Ayrıca seçeceğim makinayı içinde 18-135 IS STM lens kiti olan modelden seçmek istiyorum. Dslr konusunda h.çbir bilgim olmadığını da eklemek isterim. Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUHENDIS34 -- 8 Şubat 2014; 21:07:58 >

• MUHENDIS34 M kullanıcısına yanıt
    700d videoda coşan bir cihaz. Kit lens ve hibrit netlemeden farklı pek yenilik yok
    edit : eksik yazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozeceze -- 9 Şubat 2014; 9:56:17 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Ic mekan cekimi de yapacaksanız, 18 mm yeterli gelmeyebilir.
    600D ve 18-55 yanına da canon 10-22 tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 650D ve 700D arasindaki fark daha fazla 700D`nin daha fazla shut cekmesi
    http://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/karsilastir/Canon-650D-vs-Canon-EOS-700D

Edit: link eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcwk -- 9 Şubat 2014; 17:29:07 >
  • Genel olarak incelemelerde Canon 650D ile 700D arasında görüntü işlemcisi, sensor ve optik özellikler bakımından kayda değer ciddi farklar olmadığı yazıyor. Yani sonuçta her iki makine de aynı fotoğrafı çekiyor. Mutlaka 700D de bir takım güncellemeler yenilemeler en azından yazılımsal geliştirmeler yapılmıştır. Ben şahsen (sırf takıntımdan dolayı)güncel olan modeli tercih ederdim. Aradaki fiyat farkına değmeyeceğini düşünüp 650D önerecektir çoğu arkadaş. Pek çok incelemede Canon 650D ile 700D arasında önemli fark olmadığı için bu şekilde model yenilemesi yapması eleştirilmişti.

STM lensler video için geliştirilmiş özellikte sessiz ve hızlı odaklama yapıyor. Ben memnunum. Çok amaçlı bir genel kullanım (tak-gez) lensi. Başlangıç için gayet yeterli ve uygun. Sorun en geniş açısı olan 18mm nin geniş açı olarak size yeterli gelip gelmeyeceği. Bunlar croplu makineler olduğundan oradaki lens değerinin 35mm deki karşılığı 18x1.6=28,8mm ye tekabül eder. Bu değer aslında daha önce kullandığınız gibi kompakt makinelere göre elbet çok daha iyi geniş açı sağlar ama bu da yetmez derseniz yukarıda önerilen gibi daha geniş açı bir lens alabilirsiniz. STM lens yerine başka lensler öneriliyor genelde ama bence 18-135mm STM gayet uygun bir tercih.

• Bana göre 700D ye fazladan para vermek gereksiz. Sonuçta arada giriş seviyesi biri için fark edilebilir bir özellik farkı olacağını sanmıyorum.

• Çekim yaparken lens değiştirmek pek pratik olamayacağı için 650 D Body yanında yapacağım çekimler için hangi lensi almam iyi olacak . Yardımlarınızı bekliyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 650 D

• MUHENDIS34 M kullanıcısına yanıt
    Tamron 17-50 2.8 Bende Geniş açısıda Yeterli. Düşük ışıkta Diyaframda yeterli olur heralde. Tabi bu tamamen çekeceğiniz açıya bağlı. 17 mm (Cropda 28mm falan yapıyor) yetmezse,
    Canon yada sigmanın varmı tam hatırlayamadım 10-22 Almalısınız.
  • 700D gece çekimlerinde biraz daha iyi sonuçlar verir.

• 650D, aralarında batarya ve ağırlık dışında bir farkı olmamalı ki fiyat farkı oldukça fazla :)

• Canon 650D ve sigma 10-20mm sizin işimizi rahatlıkla görecektir. O mu? Bu mu? Deyip kafanızı karıştırmayın.

Sigma lensi incelemek istersen linkten yararlanabilirsin.http://fotografium.com/sigma-10-20mm-f-4-5-6-ex-dc-hsm-lens

Detaylı açıklama var.
  • Basit bir fark da, 700d de perde sesi daha tok ve kisa, ust seviye modellerdeki perde sesi var.

• Perde sesi mi önemli olan merak ediyorum? Çekeceğiniz fotoğrafın kaltesi, keskinliği mühim olmalıyken, perde sesi vs bence boş geliyor.
  • dediğim gibi, basit bir fark...
  • 650D veya 700D arasında seçim yapacağınıza 650D alıp lensi seçmeye karar verin. Canon 10-22mm işinizi rahatlıkla görür. Eğer o kadar bütçe yoksa Tamron 17-50mm veya Canon 15-85mm düşünebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • #Ramazan kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum size. Büyük farklar yok aralarında. O aradaki fiyata daha güzel bir lens almak daha mantıklıca olacaktır sonuçta fotoğraf kaliteleri aynı.
  • 700D kit lens alana kadar,
    550-600D ve yanına sağlam bir lens alın.
    Eğer fotoğraf bana göre degil derseniz az zarar edersiniz.Yok ben pro olcam dersen 6D FF geçersin.
    büyük bir hevesle alınan son modellerle kaynıyor 2.el sayfaları
  • arkadaşların dediklerine katılıyorum geniş açı lazım çünkü bi kenara çekip çekeceksiniz oda ne kadar alanı çekebilirse artık. canon 550 d 600d gibi bi makine alıp sigma 10-20mm takmak çok mantıklı olur :)
  • Video önemliyse STM lensli bir kit almanızı öneririm stm gerçekten sessiz ve hızlı.700d ile 650d arasındaki farklar sürekli dönen mod tekerleği, creative filtrelerin live view'da uygulanabilmesi, kasada aliminyum karışımı malzeme kullanılması ve dış kaplama plastiğin kalitesinden ibaret.Ben 650D'yi seçtim, aradaki fiyat farkını lense yatırmak bence daha mantıklı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.