Şimdi Ara

Macbook Pro 13' mi yoksa 15' mi almaliyim? Hangisi banim icin daha iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar, Cok uzun zamandan beri apple karsi bir hayranligim var.... bu yaz amerikaya gidecegim ve ordan bir tane macbook almayi dusunuyorum...

Ama Ikilimde kaldim acaba 15" mi 13" olanindan mi alsam bilmiyorum. Muhendislik ogrencisiyim ve kullanacagim en agir program Autocad.

http://www.apple.com/tr/macbookpro/compare/

Burdan karsilastirmak icin baktim ama yine de burda bilenlere kullananlara tecrubelilere sormak istedim....

Sizce hangisini almaliyim.

Su an sony vaio i5 kullanmaktayim 15.5" aslinda yeterince buyuk....

(Windowstan ve cihazdan yeteri kadar sogudum isinma problemi mi desen yavaslik mi desen hersey mevcut bu sonyde)

daha ufak bir alet yeterince isimi gorecek diye tahmin ediyorum ama performans acisindan durum nedir onu bilmiyorum....

Cevap veren ve yardimci olanlara simdiden tesekkur ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain89 -- 17 Mayıs 2012; 1:20:23 >

• En başta yeni macbookları bekle 11 haziranda yeni modeller geliyor ve macler baştan aşağıya değişicek.retina ekran-ivy bridge-daha ince tasarım vb
    Ekran konusunda senin ne istediğin önemli taşınabilir olsun,film-dizi-oyunla fazla aran yoksa sadece autocad dersen 13'' işini görür.
    Ama oyunda oynarım,programda kullanırım,film-dizi hayranıyım mobilitesi çokda önemli değil dersen 15'' al derim.Tabii yeni maclerin incelicek olması 15'' i bir adım daha öne çıkarıyor aklında bulunsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne is yaparsiniz laptopunuzda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flashpoint

Ne is yaparsiniz laptopunuzda ?

Autocad
    Maxsurf (gemi dizayn programi)(mac osx de bu program yok buyuk ihtimalle.Bir de Windows kurarak bunu kullanabilecegim sanirim. Zaten agir bir program da degil.)
    Ofis programlari
    Film
    Web.

Oyun oynamiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain89 -- 17 Mayıs 2012; 2:14:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: treko

En başta yeni macbookları bekle 11 haziranda yeni modeller geliyor ve macler baştan aşağıya değişicek.retina ekran-ivy bridge-daha ince tasarım vb
    Ekran konusunda senin ne istediğin önemli taşınabilir olsun,film-dizi-oyunla fazla aran yoksa sadece autocad dersen 13'' işini görür.
    Ama oyunda oynarım,programda kullanırım,film-dizi hayranıyım mobilitesi çokda önemli değil dersen 15'' al derim.Tabii yeni maclerin incelicek olması 15'' i bir adım daha öne çıkarıyor aklında bulunsun.

Yeni modeller ilk ciktiginda baya pahali olur sanirsam. Bana faydasi onceki modellerin fiyatinin dusmesi olur. Ayirabilecegim butce ise. 1000 dolar civari. Film dizi izlerim ama olmazsa olmaz da degil yani. tasinabilirlik daha on planda benim icin. Oyun zaten hic oynamiyorum. Yeni modellerin fiyatlari hakkinda bilginiz var mi acaba?

• Tasarim yapiyorsaniz mumkun oldugunca buyuk ekran iyi olur, 15" tavsiye ederim. Bende grafik tasarimciyim ve 17" kullaniyorum. Tasimak haricinde cok rahat kullanim sunuyor. Malum cozunurluk artisi...
  • Ben 13" kullanıyorum ama tasarım işiyle ugrasmıyorum . sana tavsiyem sürekli yanında taşıyacaksan 15" alman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sizce de oyle degil mi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tavsiyeleriniz icin tesekkurler.... Baska fikri olan var mi acaba?
  • Yeni modeller 1799 $ + 100$ retina ekran farkıyla gelcek diyorlar ama ne olur bilinmez ama sen bütçem 1000$ demişsin o fiyata 2.el 13 inc bile zor bulursun 15'' sandy bridgelerde ise 1800$dan aşağı yok piyasada ayıca gemi makine okuyosun galiba 13'' mac kullanan gemi makinede arkadaşım var gayet memnun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treko -- 17 Mayıs 2012; 12:39:42 >
  • Aslinda refurbished modellere bakiyorum ben. Cok arastirdim refurbished urunlerde sikintiya cok nadir rastlaniyormus. Mesela su linkteki cihazlara bakmistim. hatta 200 dolar daha cikabilirsem i7 si de olabilir.

Bu i5 olan
    http://store.apple.com/us/product/FD313LL/A

Bu da i7
    http://store.apple.com/us/product/FD314LL/A

Evet gemi makinalari okuyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: captain89

Aslinda refurbished modellere bakiyorum ben. Cok arastirdim refurbished urunlerde sikintiya cok nadir rastlaniyormus. Mesela su linkteki cihazlara bakmistim. hatta 200 dolar daha cikabilirsem i7 si de olabilir.

Bu i5 olan
    http://store.apple.com/us/product/FD313LL/A

Bu da i7
    http://store.apple.com/us/product/FD314LL/A

Evet gemi makinalari okuyorum...

repurbished ürünlerde gayet sorunsuz zaten garantisi falanda var benim arkadaşımda 13'' i5lik model var bir sorunu olmadığını rahatlıkla kullandığını tek sorunun ilk başlarda ekrana alışmak olduğunu söyledi
    eğer yurtdışından alıcaksan craiglist sitesine bak ordada temiz 2.el ürünler çıkıyor

• Ben de aynı ikilemde kalmış durumdayım.
    Peyzaj mimarlığı okuyorum benim de kullanacağım program çoğunlukla Autocad.
    13" taşınabilirlik açısından çok güzel ama işte dahili HD3000 ekran kartıyla 3D çizimlerde sıkıntı yaratacağını söylüyor çoğu kişi.Fiyat olarak 13" uyuyor fakat ebay de ikinci el 15" core i7 ler 1400$ civarında.Amerikadan alma şansım var.
    Forumda ikinci el bölümünde asus /samsung gibi markaların core i7 notebookları 1600-1700 tl ye satılıyor.Verdiğim fazladan para acaba saçma mı olur diye düşünüyorum.
    Ama çok ciddi şekilde Macbook Pro istiyorum.
    Kararsızlık çok kötü bir durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TunerSS

Ben de aynı ikilemde kalmış durumdayım.
    Peyzaj mimarlığı okuyorum benim de kullanacağım program çoğunlukla Autocad.
    13" taşınabilirlik açısından çok güzel ama işte dahili HD3000 ekran kartıyla 3D çizimlerde sıkıntı yaratacağını söylüyor çoğu kişi.Fiyat olarak 13" uyuyor fakat ebay de ikinci el 15" core i7 ler 1400$ civarında.Amerikadan alma şansım var.
    Forumda ikinci el bölümünde asus /samsung gibi markaların core i7 notebookları 1600-1700 tl ye satılıyor.Verdiğim fazladan para acaba saçma mı olur diye düşünüyorum.
    Ama çok ciddi şekilde Macbook Pro istiyorum.
    Kararsızlık çok kötü bir durum

Yurtdışından alırsan verdiğin fazladan para saçma olmaz verdiğin paranın hakkını verir

• 13 al aldıktan sonra büyük gelicekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Licht

13 al aldıktan sonra büyük gelicekir

Peki ekranin kucuklugu ile ilgili sorun yasamiyormusunuz hic? mesela film izlerken ufak gelmiyor mu?
  • Arkadaslar bunu aslinda baska bir baslikta sormam gerekiyor ama bu baslik guncel oldugu icin buraya yazayim. Surekli okudugm sey apple program sikitisi... nedir bu sikinti ? Programlari bulmak kurmak o kadar mi zor apple da... mesela torrent autocad bunlari satin almam mi gerekiyor acaba? yoksa windows taki gibi illegal yollardan kullanmak mumkun mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain89 -- 19 Mayıs 2012; 12:01:09 >
  • quote:

quote:

13 al aldıktan sonra büyük gelicekir

Peki ekranin kucuklugu ile ilgili sorun yasamiyormusunuz hic? mesela film izlerken ufak gelmiyor mu?

Valla suana kadar izlediğim filmlerde hiç ekran boyutuyla alakalı bir sıkıntım olmadı.
    Bir süre sonra gayet yeterli hala geliyor :D
  • quote:

Arkadaslar bunu aslinda baska bir baslikta sormam gerekiyor ama bu baslik guncel oldugu icin buraya yazayim. Surekli okudugm sey apple program sikitisi... nedir bu sikinti ? Programlari bulmak kurmak o kadar mi zor apple da... mesela torrent autocad bunlari satin almam mi gerekiyor acaba? yoksa windows taki gibi illegal yollardan kullanmak mumkun mu?

İllegal kullanma şansın var ama kullanmamanı tavsiye ederim :D
  • quote:

quote:

Arkadaslar bunu aslinda baska bir baslikta sormam gerekiyor ama bu baslik guncel oldugu icin buraya yazayim. Surekli okudugm sey apple program sikitisi... nedir bu sikinti ? Programlari bulmak kurmak o kadar mi zor apple da... mesela torrent autocad bunlari satin almam mi gerekiyor acaba? yoksa windows taki gibi illegal yollardan kullanmak mumkun mu?

İllegal kullanma şansın var ama kullanmamanı tavsiye ederim :D

Tam anlamadim aslinda ne dediginizi mazur gorun. Windowstaki kadar ozgur olamiyomuyuz yazilim bulma konusunda?
  • İllagel yollarla uygulama aramadigim için bu konuda fikrim yok :) ama mac'e uyumlu olan uygulamaları bulabilirsin diye tahmin ediyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.