Şimdi Ara

Canon 5D Mark II Lens seçimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
14.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben yeni bir 5d Mark II kullanıcısı olarak Bazı bilgiler almak istiyorum üstadlardan...

Lens olarak cihaz full frame oldugu için sanırım fazla seçeneğimiz yok ama bir magaza bana tüm EF-S lenslerin olacakgını söyledi Olurmu Olmazmı acaba?

Stüdyoda fashion ve açık ortanda insan , portre çekmek için öenerileriniz neler ?

Yanlızca body'e sahibim başlangıçta en uygun seçin ne olmalı?...

• 24-105 ya da 24-70
  • Studyoda fashion cekmek icin body'niz var?
    EF-S lenslerin hicbiri 5DMarkII'ye olmaz, o sordugunuz dukkana mumkunse bir daha ugramayin. Siz EF lenslere bakacaksiniz.
    Bir tane 24-105 f4 L IS alin, soylediklerinizin hepsini yaparsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Studyoda fashion cekmek icin body'niz var?
    EF-S lenslerin hicbiri 5DMarkII'ye olmaz, o sordugunuz dukkana mumkunse bir daha ugramayin. Siz EF lenslere bakacaksiniz.

Evet stüdyoda fashion ( moda fotografları) çekmek için bir body'im var .
    Söylediğinizlenslere bakacagım

birde dış ortamda çekimlerde makine üstü flash olarak öneriler nedir?
  • Kit lensi ile alsaydiniz cok daha karli cikardiniz, bence 24-70 ile devam edin... IS olmasa bile 2.8 diyafram oldukca yardimci olucaktir.
  • ''açık ortamda insan , portre çekmek için'' kesinlikle bir Canon EF 85mm f/1.8 USM lens edinmeye çalışın..

(İmkanınız olursa ileride mutlaka bir 135mm f/2 nin tadına bakın.)

5D MKII ile portrenin tadı en iyi 85mm ve 135mm prime ile çıkar..
  • Baslangic olarak 24-70 f2.8 L cok guzel olur 24-105 L den iyidir cekim kalitesi ve cogu studyo cekimi isinizi gorur. Daha sonra primelara yonelirsiniz mankenli cekim icin 50mm f1.4 alabilirsiniz mesela.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak03
    quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Studyoda fashion cekmek icin body'niz var?

Evet stüdyoda fashion ( moda fotografları) çekmek için bir body'im var .
    Söylediğinizlenslere bakacagım

birde dış ortamda çekimlerde makine üstü flash olarak öneriler nedir?

"Studyoda moda fotograflari cekmek icin bir govdem var" demenizi beklerdim, "fashion" sozcugunun Turkce'sini parantez icine almak yerine
    Dis ortamda ucuza moda fotografi cekmek istiyorsaniz iki adet 580 EXII alin (birbirini kontrol edebilsinler diye), veya iki adet 580EX de olur. 5DMarkII flaslari uzaktan yonetemiyor yazik ki.

• 5d m2 yi yeni aldım ama galiba bir yanlıış da lens te yaptım tamron 70 300 aldım netlemede problem yaşşıyorum bide ayrları ile çok oynadım fabrika ayarlarına dönderebilirmiyim ideal ayarları nasıl ayarlayabilirim yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumalmaz

5d m2 yi yeni aldım ama galiba bir yanlıış da lens te yaptım tamron 70 300 aldım netlemede problem yaşşıyorum bide ayrları ile çok oynadım fabrika ayarlarına dönderebilirmiyim ideal ayarları nasıl ayarlayabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Are you real?
  • maalesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumalmaz

maalesef

tamron 70-300 ü satın
    canon 24-70 ya da 24-105 alın. uzun süre onları kullanın size yeter.
  • Dostlar, uzuuuuuun zamandir bir Mark II almayi hayal ediyorum. 25 gun once Sirkecide Dogubankta baktim 2200 dolara kadar vardi sifir, ciktim karsida Yuvam foto var, oraya girdim, 5100 TL body resmi garantili verdi. Bekledim. Istanbulun dip koselerine baksam aslinda daha asagi bulurum cunku zaten dolar dustu o gun bugun. Neyse, sizin bildiginiz iyi fiyatlar var mi, resmi garanntili almak istiyorum, ayrica arkadasa 24-105 tavsiye etmissiniz, sanatsal, manzara ve bitmis insaatlarin, tesislerin fotograflarini cekmeyi planliyorum profesyonel olarak, lens ne almaliyim, aksesuar ne almalyim, lutfen 2 dakika yardimci olursaniz cok dua ederim. Saygilar...
  • 17-40 f/4 ve 24-70 f/2.8 L işinizi görür
  • Arkadaşlar banada yardımcı olursanız çok sevinirim çalıştığım şirkette 5d mark II ve 24-105 lens mevcut stüdyo ışıklar herşey tam moda çekimi yapılmakta ama çekimlerdeki sıkıntımız fotoların net çıkmaması eğer yardımcı olucak arkadaş varsa resimlerden örnek olarak upload edebilirim. Teşekkürer
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkirtay

Arkadaşlar banada yardımcı olursanız çok sevinirim çalıştığım şirkette 5d mark II ve 24-105 lens mevcut stüdyo ışıklar herşey tam moda çekimi yapılmakta ama çekimlerdeki sıkıntımız fotoların net çıkmaması eğer yardımcı olucak arkadaş varsa resimlerden örnek olarak upload edebilirim. Teşekkürer

1 senelik konu hortlamış..Neyse, sıkıntınızı anlayabilmemiz için tabili fotoğraf örneklerinden görmek gerekir.
  • az miktar paramla 5dmark2 ikici el alıp ucuz lens mi ,

yoksa 7d nin yanına 24-105 mi almak iyi olur.

birincisini tavsiye eden arkadaş lütfen ucuz lens önerisinde bulunsun.ve ilerde birikim olunca istediğim lensi alabileceğim. 2 sene götürecek ucuz lens ne olabilir. en fazla 750 tl...
  • Benim anlamadığım bir konu var.Kimse üzerine alınmasın ama soru soranların hepsi ya netleyemediğinden,ya hangi lenslerinuyacağını,kimisi çok karıştırdım nasıl geri gelecem demiş.Herkes bu işi iyi bilecek diye bişey yok ama bu düzeyde bilgi ile neden 5dm2 alıp paranızı sokağa atıyorsunuz.Tabi diyebilirsiniz sanane param var atıyorum ama ne bileyim garip yani.

@@KlavYEMakinayı ne için kullanacaksınız?Ona göre FF mi yoksa 7d mi daha iyi karar verilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhan_eee -- 30 Mayıs 2012; 23:17:27 >
  • portre ve insan kalabalığı çekmek için. zoom kullanmıyacağım pek..
  • imkanınız varsa 5dm2 aın o zaman ama zorlamış olurum dersen 60D body üzerine çok iyi lensler alabilirsin bence
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.