Şimdi Ara

Canıma tak etti. Alıyorum ( son konu )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Daha önce 2 tane konu açmıştım. Bütçemi 3.5bin lira civarı tutuyordum. Dün akşam canıma tak etti. Gözümü kararttım. Son düzenlemeleri yapmak için son konumu açıyorum.

Öncelikle sistemde render vs yapılmayacak. Anlamam da zaten. Genel olarak oyun , film internet vs için alıyorum.Oyunları ultrada oynayım istiyorum. Fps takıntım yok. 144hz olmuş 60 hz olmuş çok detaylı istemiyorum.60fps sabit olsun benim olsun kafasındayım. (144hz monitorler cok pahalı ) Şu an kullandığım sistem neredeyse 5 senelik. Sık sık kasa değiştiren birisi değilim. Beni uzun süre idare edebilecek bir sistem toplamak istiyorum. ( 5 - 6 sene )

Overclock meraklısı değilim. Ama zorunlu hissettiğimde yapıyorum. Oyüzden belki ilerde lazım olur diye K serisi işlemci düşündüm. Almışken iyisi olsun uzun süre gitsin düşüncesiyle i7 4790k seçtim.

Anakart ve ekran kartını msi tercih etme sebebim msi in kampanyası. 100 küsür tl iade ediyorlar.

Kasa olarak 300r diye düşünüyorum. 10larca videosunu izledim. Sevdim kanım kaynadı kasaya.

Güç kaynağı hakkında hiç bir bilgim yok.

Monitör konusunda hiç bir bilgim yok. Onuda forumdan Leon-x tavsiye etmişti.

İşlemci soğutucusu konusundada bir bilgim yok. İlk kez zaten stock yerine böyle bir sogutucu kullanacagım. İnternetten okuduguma göre stock fana oranla sessiz ve serinmiş. Fazla OC yapmayacğım için yeter diye düşündüm. Sessizlik önemli bir neden.

İlk defa ssd kullanacağım. Boyutu 250 yeter diye düşünüyorum.

Nediyorsunuz sistem hakkında ? Sipariş vereceğim sizin yorumlarınıza göre. Teşekkürler ( sinerjiden toplandı )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 29 Mayıs 2015; 10:30:58 >

• Anakartı Gigabyte Gaming5 ile değiştirip yanen toplatabilirsin.
  • Güç kaynağını almışken 80+ sertifiakası olan bir model alabilirsin.
    Mesela ben ileride şunu almayı planlıyorum:
    http://www.hepsiburada.com/liste/high-power-750w-80-bronze-56a12v-power-supply-hpg-750br-h12s/productDetails.aspx?productId=bd303945&categoryId=1012
  • Hocam o paraya gtx980 li sistem toplanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart ve işlemciye çok yüklenmişsin Bana sorarsan ordaki fazlalığı ekran kartına yatır Arkadaşında önerdiği gibi 980 'lı bir ekran kartı alırsan oyunlardan yana uzun bir süre kafan rahat eder.

Ayrıca işlemci soğutucu olarak

COOLER MASTER Hyper 412

Öneririm Sağlam soğutucudur.

• Güç kaynağını değiştirmelisin. 600-650W 80+ sertifikalı bir güç kaynağı almanı öneririm. Sinerji'de yok malesef bu özelliklerde bir tane.
    İşlemciyi i7 4790 veya i5 4690k alarak ekran kartını GTX 980'e yükseltebilirsin ancak bu haliyle de güç kaynağını değiştirdiğin sürece seni üzmez bu sistem.
  • Uzun süre değiştirmeyeceğim diyorsan işlemci i5 4690k'ya düşürülmeli ekran kartı gtx980'e çıkarılmalı . İnternette işlemci karşılaştırma videolarını izleyebilirsin 4690k ile 4790k arasında 1fps bile oynamıyor oyunların %99'unda . MMORPG tarzı oyunlarda fark ortaya çıkabilir onda da 4690k'nın altından kalkamayacağı oyun henüz üretilmedi ki dx12'de yolda .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence de GTX 980 almalısın almışken en yenisini almalısın

• Arkadaşlar tavsiyelerinze göre şunu yaptım busefer. 980gtx li sistem kurdum.

İşlemciyi 4690k ya düşürüdm. Anakartı gigabyte gaming5 yaptım. ekran kartıda asus strix 980gtx oldu.

işlemci soğutucusu olarak evo 212 den üst model yok sinerjide .

güç kaynağındada aynı şekilde 80+ güç kaynağı bulamadım aynısını yazdım.

ssd yi kaldırdım. ssd alamıyorum bu şekilde

monitör yine aynı. dediğim gibi monitör den hiç anlamıyorum tavsiye üzerine biliyorum sadece.

kafam yine karıştı

• quote:

Orijinalden alıntı: SeniBenSevdim..

Arkadaşlar tavsiyelerinze göre şunu yaptım busefer. 980gtx li sistem kurdum.

İşlemciyi 4690k ya düşürüdm. Anakartı gigabyte gaming5 yaptım. ekran kartıda asus strix 980gtx oldu.

monitör yine aynı. dediğim gibi monitör den hiç anlamıyorum tavsiye üzerine biliyorum sadece.

kafam yine karıştı

Al bunu güzel olmuş fiyatlar nerden

• quote:

Orijinalden alıntı: SeniBenSevdim..

Arkadaşlar tavsiyelerinze göre şunu yaptım busefer. 980gtx li sistem kurdum.

kafam yine karıştı

Madem böyle, anakartı tekrar Msi Gaming 5 yap (para iadesi yaptığından ötürü) artan para ile ssd al.

Ama yok bu sistemin üzerine 2 ay sonra ssd alabilirim diyorsan böyle kalsın.

• MSI para iadesi olayı nedir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.