Şimdi Ara

Caner Taslaman vs Forum Üyeleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
3
Favori
7.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    Caner Taslamanla tartışması gereken ateistler değil müslümanlardır. Hatta müslümanların kendi içinde tartışıp -gerçek islam- tanımını yaptıktan sonra gelip burdaki ateistlerler veyahut inançsızlarla tartışması mantıklı olur. Din adamları için kıvırmalar kolaydır. Ayetleri hadisleri seçip veya anlamlarıya hafifçe oynayıp mantıklı gözüken cümleler kurabilirler ama sonuç olarak islam hala bildiğiniz islam.

    Hocam müslümanlar Kuranı kabul ediyorlar. Hadisleri bazıları etmiyor falan ama kuranı ediyor hepsi. Kuranı tartışabiliriz kendisiyle. Önce tanrının varlığı sonra da islam yani kuranı tartışabiliriz. Ama kuranı tartışmak için arapçayı iyi bilen birisine ihtiyaç var forumda. Yoksa dediğiniz gibi ayeti istediği yöne çekebilir.




  • bilimsel makale ve yayina ornek istiyorsan makale yayinlayan dergilere bakacaksin. genelde journal diye gecer. Mesela senin verdigin orneklerden nature yayinlari bilimsellik konusunda biraz daha geneldir. yani orada yayinlananlar yari teknik makale tarzindadir. genel izleyiciye hitap eder. diger verdigin ornek ise daha cok haber sitesi niteliginde. bir nevi national geographic islevi goruyor.

    bu bilimsel yayinlarda bir bilimsel toplulugun yayini vardir. mesela ben jeofizikciyim. bizim icin kabul edilebilir yayinlar daha cok SEG bunyesinde (http://library.seg.org/) cikar. bunun yaninda amerikan jeofizik birligi, avustralya jeofizik birligi, kanada jeofizik birligi gibi kurumlarin dergileri ve yayinlari kabul gorur. turkiyede de hacettepe universitesi bunyesinde yayin yapan bir dergi var.( kapanmadiysa).

    Bu tip yerlerin yaninda tum bilimlerle ilgili yayinlari kendi bunyesinde toplamaya calisan unlu kurumlar vardir. mesela wiley'in kutuphanesi guzeldir.http://onlinelibrary.wiley.com/ hemen hemen her konuda yayin bulabilirsin. ornegin evrimin bir alt daliyla ilgilihttp://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/evo.2016.70.issue-5/issuetoc su dergiyi cikarmislar. bunu okuyabilirsin. ama ingilizcen iyi olmak durumunda. kotu demissin, gelistirmen gerek. tabi diger onemli nokta ise bu yayinlar ucretlidir. oyle internette pdf arar gibi bulamazsin. ya bu meslek kuruluslarina uye olup erisim izni almalisin ya da universite ogrencisi isen universiten erisim satin aldiysa yayinlara erisebilirsin.

    mesela bir soz vardir. cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zordur diye. eger bir astronomun karsina bir astrolg koyarsan bu astronoma hakarettir. cunku birisi bilim insani iken digeri ne oldugu belli olmayan inanclarla insanlarin duygularina hitap eder. astronom ne derse desin, karsi tarafa kabul ettirme imkani yoktur. benzer sekilde Orada fizikci istedigi kadar kanit sunsun, isterse gozunun onunde deneyle kanitlasin birsey farketmeyecekir. bosuna bosuna orada durmasina gerek yoktur. zaten dikkat edersen bilim kokenli insanlar birseyleri konusarak kanitlamaya calistiginda karsi taraf hemen sesini yukselterek konuyla alakasi olmayan sacma sapan seyler soylerler ve cogunlugun kendi tarafinda olduklarini bildikleri icin kendilerini galip ilan ederler. boyle tip adamlarla ugrasilmaz. zira bilimde demokrasi yoktur.

    bu foruma gelse de birsey olmaz. Konuyla alakasi olmasa bile burada cokca destekcisi oldugundan kendilerini galip ilan edeceklerdir. bu suna benziyor. biliyorsun, ulkemizde lozanin 2023de bitecegine dair yalani yaymak istiyorlar. bu bir yalan olmasina ragmen ben sokakta lozan 2023de bitecek, lozan hezimettir desem beni destekleyecek binlerce hatta milyonlarca insan bulurum. ama bu lozanin 2023de bitecek veya lozanin gizli maddeleri yalanini gercek yapmaz.
    o nedenle halk gercegi degil sadece isine geleni, gormek istedigini gorur. eger taslaman birilerini yenmek istiyorsa yazdigi makaleleri uluslararasi hakemli dergilerde yayinlatsin, bu isler oyle televizyona cikip tribune oynamakla olmuyor maalesef.

    ---
    ayrica su ilkokul seviyesi muhabbetini geleyim. senin eger ilgin varsa su ismini verdigin hocalara e-mail ile ulasip konuyla ilgilendigini ve baslangic icin hangi kaynaklari onerdigini filan sorarsan eminim sana donus yapacaklardir. o zaman ilkokul seviyesi gibi degil de daha bilimsel seviyede okuyabilir ve anlayabilirsin. simdi adamlar orada o kadar dusuk seviyede anlatmasina ragmen hala evrimin insanlarin maymundan geldigini anlattigini sanan bir ulke var. biraz daha bilimsel anlatsalar halkin beyni yanar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 7 Temmuz 2016; 21:34:47 >




  • Tam Turkiyeye yakisan adam.
    Su kitaba bakin mesela :http://www.canertaslaman.com/wp-content/uploads/2012/03/big-bang-tanri.pdf
    "Big bang ve Tanri "
    quote:

    Zamanın “gerçek zaman” olması halinde başlangıcı olması gerektiğini kabul eden Hawking, bu sonuçtan kurtulmak için “hayali zaman” (imaginary time) kavramını işin içine sokar.
    şeklinde gidiyor.
    Halbuki burada bahsettiği "imaginary" , matematikteki "imaginary". Yani complex sayilardaki i sayisi.
    Reel ve imaginary kisimlari olan sayilardan bahsediyorum. Bunlar oyle milletin g*tunden uydurdugu seyler degil. Isminin hayali olmasi, hayal oldugu anlamina gelmiyor. Fizikte aynanin arkasindaki goruntuye "zahiri" goruntu denilmesi, goruntunun olmadigi anlamina gelmiyor. Bunlar matematiksel yaklasimlar.
    Elektronik okuyanlar bilir, bazen devreyi analiz ettiginizde voltaji -80i gibi kompleks bir sayi olarak hesaplarsiniz. Bu o devrede voltaj falan olmadigi anlamina gelmez. Gayet de çarpar adamı.
    Cunku hayali demek, yok demek degildir. Reel ve imaginary kisim zaten turkceye gercek ve hayali kisim diye cevrilmez, sanal diye cevrilir.
    Caner peki neden boyle buyuk (hatta dev )hatalar yapabiliyor ?
    Cunku matematikci degil, fizikci degil. Neymis efendim, gercek zaman olursa baslangici olmaliymis, o yuzden "hayali zaman" uyduralim da bundan kurtulalim demis Hawking. Evet bu kadar basitti ve bunu da sen cozdun. Tebrikler.
    Ben yuksek lisans egitimim ile ( ki ben de matematikci ya da fizikci degilim ) bu adamin kitaplarinda matematik yanlislari buluyorsam , ki gonderme yaptigi adam da sıradan bir fizik profesörü de değil, bu insan ile cidden alaninda uzman birinin tartismasi sacma, zaman kaybi.
    Din felsefesi uzerine ahkam kessin, felsefe yapsin otursun.
    Ama tutup da Hawking soyle kiviriyor, Neumann yaniliyordu vs gibi zirvalarini bilim dunyasinda zaten sallayan yok.
    TV de izleyenler de biliyor saniyor, durum bu.
    Tartisma adabi bilmemesi, surekli karsidakini bastirma cabasi da zaten bundan ileri geliyor. Bilmiyor cunku mevzuyu. Ama bizim insanimiz seviyor boyle tipleri. "Bak nasil verdi agzinin payini" diye bakiyorlar olaya. Fizik hocasi ile fizik tartismiyor; "deneysellik" tartisiyor cunku bildigini sandigi nokta orasi.
    Yarin bir gun matematikciyle de "hayali" kismi tartismayacak, cunku bunlari bilmiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Caner Taslaman'ın evrim ile ilgili kitabı da var. Orada makro evrim eleştiriliyor ve evrimdeki mantık hataları dile getiriliyor. Orayı da izah ederseniz güzel olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Save The Day

    Caner Taslaman'ın evrim ile ilgili kitabı da var. Orada makro evrim eleştiriliyor ve evrimdeki mantık hataları dile getiriliyor. Orayı da izah ederseniz güzel olur.

    Bir felsefecinin evrim kitabı yazması ne denli mantıklı? bu adam biyoloji eğitimi dahi almamışken tutup evrimdeki hatalardan(!) bahsetmesini ne kadar doğru buluyorsunuz?


    Evrimi canerden öğrenmeye çalışıyorsanız zaten tartışmayalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caner Taslaman'ın Evrim ile ilgili kitabı da cidden evlere şenlikmiş. Daha aşina olduğum yerden, Popper'den girişeyim dedim fakat ben böyle çarpıtmacı bir anlayış görmedim. Yaratılışçıların Popper ile ilgili saptırmalarını adeta kopyala yapıştır yapmış. Keşke bir "felsefeci" olarak açsaydı da iki kitabını okusaydı. (Popper, yaratılışçıların çarpıttığı görüşlerinin sonradan yanlış olduğunu kabul etmiştir.) [1]

    Sonraki sayfalarda bir de "indirgenemez karmaşıklık" denen saçmalığı ortaya atan Michael Behe isimli şarlatanı referans almasıyla da tüy dikmiştir. (Kitapta çok defa atıf yapılmış.) [2]

    [1]https://ncse.com/cej/6/2/what-did-karl-popper-really-say-evolution
    [2]http://rationalwiki.org/wiki/Michael_Behe




  • Bizim millete göre birini cahilliğin ve küstahlığınla sinirlendirirsen ve o kişi ortamı terketmeye karar verirse onu rezil etmiş olursun. Tastamam bu gerçeği fark etmişe benziyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caner Taslaman gayet bilgili insan. Ancak hıristiyan teologlarının argümanlarının müslüman uyarlamasını yapmak dışında pekte bir işlevi yok.

    Ayrıca tartışmalarda başarılı. İnkar edilemez. Çünkü öyle sorular soruyorki konuşarak değil yazarak onlarca sayfada ifade edilebilecek şeyler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:54:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulpi kullanıcısına yanıt
    ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:54:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dumprep

    "Önceden kitabı en çok satan yazar olduğunu ve canını tehlikeye koyarak gerçeği aramaya çıktığını belirtiyor"

    Aynı Edip Yüksel ABD 'nin en iyi yazarlarından olduğunu, bazı matematik konularında matematik profesörlerinden bile daha fazla bilgisi olduğunu söylemişti. ülkenin başındaki insanlardan kediciklerin başındakine kadar hepsini tanıdığını, hepsinin kendinden nemalandığını da söylemişti. Ben de o zaman Kur'an ' a çok hakimim ve Tanrı kelamı olamaz diyorum ,buna inanacak mısınız? Edip yüksel "yazıyor " sadece, sıkıntı burada.

    Yani sen olaya önyargılı baktığın için kötü olarak algılaman normal. Edip şunla tartıştım şunu yaptım vs diyorsa aradığın zaman bakarsın ki aha tartışmış mesela. O zaman doğrudur. Kontrol edilebilir. Fakat sen herkesi yalancı ve ilgi çekmeye çalışan kişiler olarak görürsen yapacak bir şey yok. Kuran'a hakimsen tezini ortaya koyarsın, buradakilerle tartışırsın. Yazıyordan kasıt nedir?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RadioactiveRc


    quote:

    Orijinalden alıntı: Save The Day

    Caner Taslaman'ın evrim ile ilgili kitabı da var. Orada makro evrim eleştiriliyor ve evrimdeki mantık hataları dile getiriliyor. Orayı da izah ederseniz güzel olur.

    Bir felsefecinin evrim kitabı yazması ne denli mantıklı? bu adam biyoloji eğitimi dahi almamışken tutup evrimdeki hatalardan(!) bahsetmesini ne kadar doğru buluyorsunuz?


    Evrimi canerden öğrenmeye çalışıyorsanız zaten tartışmayalım.

    Hocam ona bakarsanız prof biyologlara bakıyorum bakkal muhabbeti gibi tartışıyorlar, birbirlerine giriyorlar. En ufak bir bilimsellik yok. Yukarıda videoları koymuştum. İsterseniz Youtube'a ''Ergi hoca yaratılışçılara karşı'' ve ''bilimsel yöntemin zaferi'' yazarsanız bulursunuz. Caner o proflardan daha iyi biliyordur diye düşünüyorum.




  • "Incredible human journey" adlı belgeseli izleyin mükemmel bir belgesel insanlığın tarihini anltıyor bunu yaparken de jeologlardan biyologlardan iklim bilimcilerden felan yararlanıyor. Yani ihtiyacı olan her türlü bilim dalından yararlanıyorlar. Ama bizimkiler sanki her alanda uzmanmış gibi her şeyi bi adamdan(caner taslaman) dinliyolar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulpi kullanıcısına yanıt
    ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:54:4 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dumprep

    Çarşaf açılımı yapmıyoruz yalnız. Halka inmeye gerek yok, mesele alanına hakim olup olmadığı. Teist olmayanların insanları sosyal statüye yargılamama gibi ortak bir paydası olduklarını da sanmıyorum .

    Bilim konusunda zayıf olabilir,hataları da olabilir zira beni ilgilendirmez alanım değil.Fakat teolojik açıdan Türkiye de ki bir çok kişiden iyi olduğunu gözlemledim

    Teist olmayanların ortak paydası vardır demedim.Düşünüp sorgulayan insanların bunun farkında olması gerektiğine inanıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 8 Temmuz 2016; 19:46:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dumprep

    EY benim için bir anlam ifade etmiyor ki. Benim için peygamber değil, alt edilmesi gereken bir düşman değil. Niye önyargılı olayım ? Adam matematiği matematik profundan iyi bildiğini iddia ediyor. Bunu kontrol ettiniz mi peki ? Herkes ilgi çekmeye çalışıyor da demedim, EY ilgi çekmeye çalışıyor dedim. Kimin önyargılı olduğu ortada.

    Sadece "yazıyor". Yazmak için yazıyor. Yazdıklarının bir değeri yok diyorum. Aynı şekilde CT'nin de yazdıklarınında pek değeri yok. Nasıl vardım bu kanıya ? Uluslararası alanda makalelerine yapılmış atıflar yok misalen. Haa, belki okuyanın düşüncelerini değiştirmiştir/ufkunu açmıştır vs. Ama bu zat kalkıp da yaptığı bütün çalışmaları bilimsel olarak addediyorsa o zaman bilim kendisine ne değer biçiyor ona bakarım. Sosyoloji üstüne felsefe doktorası yapıp prof olmakla evrimin, kuantumun, big bang'in, entropinin uzmanı olunmuyor. Alanı olmayan konularda bu kadar çok konuşması bile benim kendisinden soğumam için yeterli. Bilim böyle gitmiyor çünkü. Felsefeciyse felsefe hakkında konuşacak. Eğer fizikten kimyadan bahsedecekse felsefik olarak bakacak. Evrim hakkında benden daha fazla uzmanlığı olmayan bir adamı (tekrar ediyorum, kendi yazdığı kültürel kitapların önemi yok) neden dinleyeyim ? Mesela CT'nin kankisi Enis Doko'yu dinlerim kuantum konusunda. Kabul ederim etmem orası ayrı ama dinlemeye değer, fizikçi çünkü.



    İlgi çekmeye çalıştığını söylediğin için önyargılı olarak baktığını düşündüm. Ünlü bir yazarken canını tehlikeye atan kişi, arkadaşı ve kardeşini kaybediyor. Cinayete kurban gidiyorlar. Kendisi ölüm tehditleri alıyor. Böyle birine ilgi çekmeye çalışıyor dedin diye önyargılı olduğunu söyledim. Videolar çekiyor ve kitap yazarak insanlara hitap ediyor. İlgi çekmek olarak görüyorsan bilemem. Matematiği iyi bildiğini söylüyosa ne yapıyor, gidip tartışıyor. Kendi çalıp oynasa matematikçilerden daha iyi bilip bilmediğini anlamak zor olur. Fakat tartıştığı için videoları izleyip bilgi düzeyini görebilirsin.

    Kendisi müslüman bir insan. Bu konuda birçok kitabı var. Senin ilgini çekmeyebilir. Beğenmek de zorunda değilsin. Caner Taslaman da TV programlarında tartışıyor. Karşısında prof öğretim üyeleri oluyor genelde. Yani sokaktan adam çevirip tartışmıyor. Sokaktan adam çevirip tartışsa haklı olabilirsin. Uluslararası alan derken buna örnek vermek gerek. Örneğin nature dergisi mi? Yani makale yazmıyor olabilir fakat yüz yüze tartışıyor. Kaç makale, çalışma, ödül vs buna bakabilirsiniz fakat sadece bunlara bakmak da hata olur. Sözlerine de bakmak gerekiyor. Dediğiniz konulara felsefi olarak da yaklaşıyor fakat onun felsefeci olması o konularda bilgisiz olduğunu göstermez. Kendini geliştirmiş ve araştırma yapmış olabilir. Sadece saydığım özelliklere bakmak biraz önyargı oluyor. Sözlerine de bakmak gerekiyor. O makale, çalışma vs tarzında özelliklere ne zaman bakmak gerek anlatayım. Mesela kişinin konu hakkında bir bilgisi yoksa konunun uzmanı sandığı kişilere inanabilir. Konunun uzmanını tespit edebilmek için çalışmalara bakmak faydalı olacaktır. Fakat konudan biraz anlıyorsanız iddialarına da bakmalısınız. Yoksa dediğim gibi önyargı olabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Save The Day

    quote:

    Orijinalden alıntı: Perceptron


    quote:

    Orijinalden alıntı: Save The Day

    quote:

    Orijinalden alıntı: Perceptron

    Yalvarırım gelsin.
    TV deki kurgusal tartışmalarda iyi iş cıkartıyor. Iyi tiyatrocu ve Hatip olur.

    Ne kurgusu yahu? Karşısında prof ve doçentler oluyor onlarla tartışıyor. Karşısına çıkabilirsin misin Caner hocanın? Fizikçi gibi programı terkedebilirsin

    Senin Caner,daha bilimsel teorinin ne olduğunu bilmiyor bide bilim adamlık taslıyor.
    Fizikcıde ben nasıl bu Cahillerin arasına düştüm.deyıp terk etti.
    Tabi sende, ooo Caner adamı fena ezdı vay be ne adammıs diye sayıklayanlardansın.

    Ne bilmemesi arkadaşım. Bence sen bilmiyorsun. Orada fizikçi deneysel dedi sonra zebralar gibi kaçtı. Sözünün arkasında durup ne demek istediğini açıklayacaktı. Madem fizikçi olmuş açıklamasını yapacak. Rezil olunca kaçar tabi.

    1- Sadece "atayiz fizikçi rezil oldu" şeklinde 3 dakikalık kısmı değil tartışmanın tamamını izlersen fizik profesörünün (şu an adını anımsayamadım) zaten defalarca "biz buraya CERN'deki gelişmeleri konuşmaya geldik, konu dine döndü" diye şikayet ettiğini ve gitmek istediğini göreceksin.
    2- Adam gitmekle iyi yaptı. Ne idüğü belirsiz bir adam, fizikle ilgili hiçbir akademik bilgisi ya da çalışması yok, tutup fizik profesörüne fizik öğretmeye kalkıyor. Bazen bu forumda bana da oluyor bu, meslek liseli adam bana hukuk öğretmeye kalkıyor. Ben de "tamam en doğrusunu sen bilirsin" diyip gidiyorum. Cahile laf mı anlatacağım bir de?

    Tipik müslüman muhafazakar kafası işte. Bu adam fizik profesörü, fiziği benden iyi biliyordur demez. Fizikçiye fizik, biyoloğa evrim, tarihçiye tarih öğretmeye kalkar. Bu arada ben kimim diye de sormaz hiç.

    3- Şu adam bilimsel değil, bu adam çok bilimsel, şunun üslubu kahve üslubu diyorsun, iki mesaj sonra "bilimsel makale nedir, nerede yayımlanır onu bile bilmiyorum" diyorsun. Bence sen de kendine bir sor önce ben kimim diye, sonra millete bilimsellik payesi dağıt.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ulpi kullanıcısına yanıt
    ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:54:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: delteo


    quote:

    Orijinalden alıntı: Save The Day

    quote:

    Orijinalden alıntı: Perceptron


    quote:

    Orijinalden alıntı: Save The Day

    quote:

    Orijinalden alıntı: Perceptron

    Yalvarırım gelsin.
    TV deki kurgusal tartışmalarda iyi iş cıkartıyor. Iyi tiyatrocu ve Hatip olur.

    Ne kurgusu yahu? Karşısında prof ve doçentler oluyor onlarla tartışıyor. Karşısına çıkabilirsin misin Caner hocanın? Fizikçi gibi programı terkedebilirsin

    Senin Caner,daha bilimsel teorinin ne olduğunu bilmiyor bide bilim adamlık taslıyor.
    Fizikcıde ben nasıl bu Cahillerin arasına düştüm.deyıp terk etti.
    Tabi sende, ooo Caner adamı fena ezdı vay be ne adammıs diye sayıklayanlardansın.

    Ne bilmemesi arkadaşım. Bence sen bilmiyorsun. Orada fizikçi deneysel dedi sonra zebralar gibi kaçtı. Sözünün arkasında durup ne demek istediğini açıklayacaktı. Madem fizikçi olmuş açıklamasını yapacak. Rezil olunca kaçar tabi.

    1- Sadece "atayiz fizikçi rezil oldu" şeklinde 3 dakikalık kısmı değil tartışmanın tamamını izlersen fizik profesörünün (şu an adını anımsayamadım) zaten defalarca "biz buraya CERN'deki gelişmeleri konuşmaya geldik, konu dine döndü" diye şikayet ettiğini ve gitmek istediğini göreceksin.
    2- Adam gitmekle iyi yaptı. Ne idüğü belirsiz bir adam, fizikle ilgili hiçbir akademik bilgisi ya da çalışması yok, tutup fizik profesörüne fizik öğretmeye kalkıyor. Bazen bu forumda bana da oluyor bu, meslek liseli adam bana hukuk öğretmeye kalkıyor. Ben de "tamam en doğrusunu sen bilirsin" diyip gidiyorum. Cahile laf mı anlatacağım bir de?

    Tipik müslüman muhafazakar kafası işte. Bu adam fizik profesörü, fiziği benden iyi biliyordur demez. Fizikçiye fizik, biyoloğa evrim, tarihçiye tarih öğretmeye kalkar. Bu arada ben kimim diye de sormaz hiç.

    3- Şu adam bilimsel değil, bu adam çok bilimsel, şunun üslubu kahve üslubu diyorsun, iki mesaj sonra "bilimsel makale nedir, nerede yayımlanır onu bile bilmiyorum" diyorsun. Bence sen de kendine bir sor önce ben kimim diye, sonra millete bilimsellik payesi dağıt.

    CERN'deki deney konuşuluyordu evet. Fakat orada felsefeci ve ilahiyatçı da vardı. O konulara girileceğini de bilmesi gerekirdi. Programı terketmesini doğru bulmuyorum. ''Burada olmamız bile tesadüf'' dedi ve çokluevren teorisinin deneysel olduğunu iddia etti. Sonra Caner Taslaman da deneysel olmadığını belirtti. Fizikçi de görüşünün arkasında durarak anlatmak yerine programı terketti. Halbuki madem deneysel olduğunu söylüyor, bir de profesör olmuş o zaman izah edecekti. Kaçarak olmaz ki bu işler. O yüzden yanlış buluyorum.

    Evet bilimsel bir üslup olmadığını ve kahvehane muhabbeti olduğunu söyledim. Bağıra çağıra bilimsellikten uzak bir şekilde ilkokul seviyesinde profesörler ve doçentler tartışıyor. Verdiğim videolara bakabilirsiniz. Öncelikle okulda bilimsel makale şurda ya da burda yayınlanır gösterildiğini hatırlamıyorum. Benim bahsettiğim orada makale değil zaten. Konuyu farklı yerlere çekiyorsun. Anlatmaya çalıştığım oradaki insanlar okuyup profesör olmuş fakat ne bilimsel üslup biliyor, ne de bilimsel bir bilgi veriyor. Sesini yükseltmeden, karşıdakini dinleyerek, karşıdakinin sözünü kesmeden ve bastırmadan, sakince ve mümkün olduğunca teknik bilgi vererek izah etmesi gerekiyor. Oysaki videolara baktığımızda bunların hiçbirini görmüyoruz. Fakat Şafak Mert'in olduğu videoda birbirlerine girdiler fakat Şafak Mert ve yanındaki yardımcı doçent hoca gayet güzel bilgiler verdi. Fakat Ergi hocanın videolarına baktığımızda bir bilgi göremiyoruz. İlkokul seviyesi tartışma göze çarpmakta. O yüzden eleştirimi bu yönde yaptım. Sen de konuyu saptırıp demagoji yapacağına durum tespitini yapmaya çalış. İyi gözlemle durumu.




  • ulpi kullanıcısına yanıt
    ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:53:58 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.