Şimdi Ara

Çanakkale - İzmir Yol Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
19.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haftasonu Çanakkale'den İzmir'e gideceğim.

Yukarıdaki rotayı takip edeceğim. Acaba yol nasıl olur. Toplamda Çanakkale-İzmir : 320km ediyor bu rotayı kullanırsam. Dönerken Balıkesir üzerinden geleceğim. Acaba yukarıdaki resimde gözüken Çanakkale-Ayvalık-Altınova yolu nasıldır? Daha önce burdan hiç geçmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood -- 21 Ocak 2010; 19:32:49 >

• Çanakkale'den Ezine üzerin'den Küçükkuyu-Altınoluk ve Akçay'a ulaşacaksınız , ben buradan Akçay'ın içine giriyorum ve Akçay'ın diğer ucundan Orjan üzerinden direk Ören 'i de geçerek İskele'den çıkıyorum 20-30 km kazancım oluyor . Buradan Ayvalık - Dikili üzerinden Aliağa ve Menemen buradan Çiğli'den İzmir'e gireceksiniz. Edremit'ten sonra çok yol çalışması mıcır olur buna ve Aliağa'dan sonra çok fazla radar olur buna da dikkat edin . Birde Ayvalık Ekbir Dinlenme tesislerinde Ayvalık Tostu'nu harika yaparlar tavsiye ederim . İyi yolculuklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KemalKSK

Çanakkale'den Ezine üzerin'den Küçükkuyu-Altınoluk ve Akçay'a ulaşacaksınız , ben buradan Akçay'ın içine giriyorum ve Akçay'ın diğer ucundan Orjan üzerinden direk Ören 'i de geçerek İskele'den çıkıyorum 20-30 km kazancım oluyor . Buradan Ayvalık - Dikili üzerinden Aliağa ve Menemen buradan Çiğli'den İzmir'e gireceksiniz. Edremit'ten sonra çok yol çalışması mıcır olur buna ve Aliağa'dan sonra çok fazla radar olur buna da dikkat edin . Birde Ayvalık Ekbir Dinlenme tesislerinde Ayvalık Tostu'nu harika yaparlar tavsiye ederim . İyi yolculuklar.
    Arkadaşım
    Küçükkuyu yolu oldukça dar ve virajlıdır, bu bölgeden geçerken çok dikkatli ol
    Bu istikamet yılda en az 1 kez gidip geldigim yoldur,bazen çalışmalar olur mıcırlara dikkat
    İyi yolculuklar

• quote:

Çanakkale'den Ezine üzerin'den Küçükkuyu-Altınoluk ve Akçay'a ulaşacaksınız , ben buradan Akçay'ın içine giriyorum ve Akçay'ın diğer ucundan Orjan üzerinden direk Ören 'i de geçerek İskele'den çıkıyorum 20-30 km kazancım oluyor . Buradan Ayvalık - Dikili üzerinden Aliağa ve Menemen buradan Çiğli'den İzmir'e gireceksiniz. Edremit'ten sonra çok yol çalışması mıcır olur buna ve Aliağa'dan sonra çok fazla radar olur buna da dikkat edin . Birde Ayvalık Ekbir Dinlenme tesislerinde Ayvalık Tostu'nu harika yaparlar tavsiye ederim . İyi yolculuklar.

quote:

Orijinalden alıntı: Focuser

Arkadaşım
    Bu istikamet yılda en az 1 kez gidip geldigim yoldur,bazen çalışmalar olur mıcırlara dikkat
    İyi yolculuklar

Arkadaşlar çok teşekkürler. Ben hep Balıkesir üzerinden gitmiştim. Acaba Bandırma-Balıkesir üzerinden mi gitsem. İki rota arasında karşılaştırırsak toplamda çok fazla km etmiyor. Çanakkale'den Bandırma ordanda Balıkesir ve İzmir yapsam. Daha rahat gidermiyim. Benim amacım 80-90km hızlarda çoğunlukla sabit viteste ekonomik olarak gidip gelmek. Sizce bunu hangi yol güzargahında sağlayabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Focuser

Arkadaşım
    İyi yolculuklar

Arkadaşlar çok teşekkürler. Ben hep Balıkesir üzerinden gitmiştim. Acaba Bandırma-Balıkesir üzerinden mi gitsem. İki rota arasında karşılaştırırsak toplamda çok fazla km etmiyor. Çanakkale'den Bandırma ordanda Balıkesir ve İzmir yapsam. Daha rahat gidermiyim. Benim amacım 80-90km hızlarda çoğunlukla sabit viteste ekonomik olarak gidip gelmek. Sizce bunu hangi yol güzargahında sağlayabilirim.

Alıntıları Göster
    Kesinlikle Küçükkuyu - Ayvalık- Aliağa istikametinden bunu başarabilirsiniz. Bu mevsimde o yollar zaten çok tenha oluyor ve dümdüz bir yol ( Edremit'ten sonra) sizi bekliyor olacak . sabitlersiniz hızınızı gaza frene dokunmadan gidersiniz, zaten Küçükkuyuya kadar da büyük bir yokuş inişi sizi bekliyor, viteste inersiniz. Birde Balıkesir- Susurluk-Bandırma ve Balıkesirden sonra Akhisar-Manisa oradan Sabuncubeli falan o yola hiç bulaşmadan direk ilk söylediğiniz güzergahtan gelirdim sizin yerinizde olsam .

• quote:

Kesinlikle Küçükkuyu - Ayvalık- Aliağa istikametinden bunu başarabilirsiniz. Bu mevsimde o yollar zaten çok tenha oluyor ve dümdüz bir yol ( Edremit'ten sonra) sizi bekliyor olacak . sabitlersiniz hızınızı gaza frene dokunmadan gidersiniz, zaten Küçükkuyuya kadar da büyük bir yokuş inişi sizi bekliyor, viteste inersiniz. Birde Balıkesir- Susurluk-Bandırma ve Balıkesirden sonra Akhisar-Manisa oradan Sabuncubeli falan o yola hiç bulaşmadan direk ilk söylediğiniz güzergahtan gelirdim sizin yerinizde olsam .

Alıntıları Göster
    Küçükkuyu ya kadar pek fazla bölünmüş yol yok. Daha sonra Kazdağlarını geçerken ağır vasıtaların arkasına takılmak biraz vakit kaybettiriyor ama arkadaşın dediği gibi bu mevsimde yollar oldukça tenha. Küçükkuyu yu geçince İzmir e kadar yolun büyük kısmı bölünmüş yol. Bu yoldan gitmediyseniz tavsiye ederim seyir zevki fazla olan bir yoldur.

• quote:

Alıntıları Göster
    O zaman gidiş yolunu dediğiniz gibi Edremit-Aliağa istikametinden yapmam daha mantıklı olur.

Dönüş güzergahı olarak şunu düşünüyorum. 270Km civarı.

Birde Asos nerde kalıyor acaba, sanırım yine yolumuzun üzerinde kalıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara-Antalya Yol tercihi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

O zaman gidiş yolunu dediğiniz gibi Edremit-Aliağa istikametinden yapmam daha mantıklı olur.

Dönüşte Çanakkale ye gitmiyorsunuz sanırım

Assosa Ayvacık ilçesinin içinden geçilerek gidilebiliyor. Assos a gidip tekrar İzmir yoluna çıkmak için ise Assos tan Küçükkuyu istikametine gitmelisiniz.

• quote:

Alıntıları Göster
    Hocam , Asos Küçükkuyu'ya indiğinizde içine girmeden yokuşun hemen bitiminde bir tabela ile gösterir, ara yolda kalıyor ve tabelada ki km işaretine aldanıp girerseniz size yolu biraz uzun gelebilir:) çünkü yol , deniz kenarından kıvrımlı bir şekilde gider ve yaklaşık 45 dk falan sürer Asos'a inmeniz. Yani içinden geçmeyeceksiniz.

Dönüş istikametiniz için yine o yolu önermem , Bandırma fırtınasıyla meşhurdur ( 4 yıl Lisede Bandırma Anadolu Lisesinde okumuştum okul ilk açıldığında ve Susurluk'tan her Allah'ın günü gidip gelmiştim ) ve malum Kar Fırtınası uyarıları yapılıyor , Balıkesir -Susurluk - Bandırma yolları çok kar alan bölgeler, Ege gibi deildir, direk Marmara Bölgesi etkisi gözükür , sizi zora sokabilir, temiz temiz ilk yazdığınız güzergahtan gidip gelmenizi öneririm . Tabi ben Çiğbörek hastasıyım yemem lazım derseniz Bandırma düşünülebilinir

• quote:

Hocam , Asos Küçükkuyu'ya indiğinizde içine girmeden yokuşun hemen bitiminde bir tabela ile gösterir, ara yolda kalıyor ve tabelada ki km işaretine aldanıp girerseniz size yolu biraz uzun gelebilir:) çünkü yol , deniz kenarından kıvrımlı bir şekilde gider ve yaklaşık 45 dk falan sürer Asos'a inmeniz. Yani içinden geçmeyeceksiniz.

Dönüş istikametiniz için yine o yolu önermem , Bandırma fırtınasıyla meşhurdur ( 4 yıl Lisede Bandırma Anadolu Lisesinde okumuştum okul ilk açıldığında ve Susurluk'tan her Allah'ın günü gidip gelmiştim ) ve malum Kar Fırtınası uyarıları yapılıyor , Balıkesir -Susurluk - Bandırma yolları çok kar alan bölgeler, Ege gibi deildir, direk Marmara Bölgesi etkisi gözükür , sizi zora sokabilir, temiz temiz ilk yazdığınız güzergahtan gidip gelmenizi öneririm . Tabi ben Çiğbörek hastasıyım yemem lazım derseniz Bandırma düşünülebilinir

Alıntıları Göster
    Evet rüzgarıyla meşhur bir memlekettir, ancak son durak Bandırma olacağı için mecburen o rotayı çizdim.

Asos'a uğramak zaman kaybı olacaktır o halde. İnş. başka zamanlarda havalarda sıcakken gitmek nasip olur.

• quote:

Haftasonu Çanakkale'den İzmir'e gideceğim.

Yukarıdaki rotayı takip edeceğim. Acaba yol nasıl olur. Toplamda Çanakkale-İzmir : 320km ediyor bu rotayı kullanırsam. Dönerken Balıkesir üzerinden geleceğim. Acaba yukarıdaki resimde gözüken Çanakkale-Ayvalık-Altınova yolu nasıldır? Daha önce burdan hiç geçmedim.

Bana sorarsan yol güzel.
    ÇANAKKALE-BANDIRMA-BALIKESİR-İZMİR değil de, ÇANAKKALE-İZMİR yolunu tercih ederim.

Yalnız o yol üzerinde KÜÇÜKKUYU virajları vardır, oradan inince ALTINOLUK'a ineceksin. ALTINOLUK'tan sonra rahat edersin, yol güzeldir. ALTINOLUK'tan sonra İZMİR'e kadar yol çift şerit.

ÇANAKKALE-BANDIRMA arasında zaten yol çalışması var. Yolu bilmeyen için tehlikelidir.
    Zaten adamlar yolu yükseltip, daracık bırakmışlar. Mıcıra kaptırabilirsin. Hele hele karşıdan bir ağır vasıta gelip de, yola aracı sığdıramayınca, sende heyecan yaparsan kaza kaçınılmaz. Yani yol şu an dikkat istiyor.

Keza BANDIRMA-SUSURLUK arasındaki yol da öyle çok iyi sayılmaz.

BANDIRMA üzerinden gelsen; ÇANAKKALE-BANDIRMA arası 170 km, BANDIRMA'dan da İZMİR 280 km, yani daha çok yolu uzatmış olacaksın.

ÇANAKKALE üzerinden gitmek daha hesaplı ve kestirme. En azından o yolun manzarası yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

quote:

Bana sorarsan yol güzel.
    ÇANAKKALE-BANDIRMA-BALIKESİR-İZMİR değil de, ÇANAKKALE-İZMİR yolunu tercih ederim.

Yalnız o yol üzerinde KÜÇÜKKUYU virajları vardır, oradan inince ALTINOLUK'a ineceksin. ALTINOLUK'tan sonra rahat edersin, yol güzeldir. ALTINOLUK'tan sonra İZMİR'e kadar yol çift şerit.

ÇANAKKALE-BANDIRMA arasında zaten yol çalışması var. Yolu bilmeyen için tehlikelidir.
    Zaten adamlar yolu yükseltip, daracık bırakmışlar. Mıcıra kaptırabilirsin. Hele hele karşıdan bir ağır vasıta gelip de, yola aracı sığdıramayınca, sende heyecan yaparsan kaza kaçınılmaz. Yani yol şu an dikkat istiyor.

BANDIRMA üzerinden gelsen; ÇANAKKALE-BANDIRMA arası 170 km, BANDIRMA'dan da İZMİR 280 km, yani daha çok yolu uzatmış olacaksın.

ÇANAKKALE üzerinden gitmek daha hesaplı ve kestirme. En azından o yolun manzarası yeter.
    Aslında belirtmeyi ihmal ettim sanırım. İlk durak ve son durak Bandırma olacak. Çanakkale'de yapmam gereken bir kaç iş olduğu için o şekilde yazdım. Bandırma-Çanakkale arasında, özellikle Biga'ya doğru dediğiniz gibi inanılmaz kötü bir yol var. Birkaç yerde yol tek şeride düşüyor ve anlamsız biçimde yolda mıcır var, şeritler karışmış vs.... Haklısınız çok dikkat istiyor. Çanakkale'ye vardıktan sonra İzmir'e devam etmek daha güzel olacaktır, gerek yol manzarası gerek kalabalık olmaması bakımından iyi ve keyifli bir güzargah olacaktır. Dönerken mecburen Balıkesir- Susurluk üzerinden geleceğim.

• quote:

quote:

Bana sorarsan yol güzel.

@ BmCpRo827 ;

Hocam konuyla alakasız olacak ama , Bandırma'da ki Güloğlu Lahmacuncusu vardı duruyor mu ? Sahile inerken arada

@ Fleetwood ;

Madem dönüşte mecbursunuz, yoğun kar yağışı uyarısı nedeniyle, Akhisar Balıkesir arası Glenbe ve Çanakçılar'da yoğun kar olabilir , zincirinizi yanınızda bulundurmanızda fayda var . Hayırlı yolculuklar. Asos konusunda haklısınız, bu mevsimde zaten birşey bulamazsınız .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KemalKSK -- 21 Ocak 2010; 21:40:09 >

• quote:

Aslında belirtmeyi ihmal ettim sanırım. İlk durak ve son durak Bandırma olacak. Çanakkale'de yapmam gereken bir kaç iş olduğu için o şekilde yazdım. Bandırma-Çanakkale arasında, özellikle Biga'ya doğru dediğiniz gibi inanılmaz kötü bir yol var. Birkaç yerde yol tek şeride düşüyor ve anlamsız biçimde yolda mıcır var, şeritler karışmış vs.... Haklısınız çok dikkat istiyor. Çanakkale'ye vardıktan sonra İzmir'e devam etmek daha güzel olacaktır, gerek yol manzarası gerek kalabalık olmaması bakımından iyi ve keyifli bir güzargah olacaktır. Dönerken mecburen Balıkesir- Susurluk üzerinden geleceğim.

Bu fotoğrafları yazın BANDIRMA-ÇANAKKALE arası geçtim. Yol berbat bir durumdaydı. Gerçi o yoldan haftada en az bir sefer geçtiğim için bana otoban gibi geliyor, çukurlarına kadar ezberledik ama o yolu hangi firma yapıyorsa kulaklarını güzelce çınlattım.

Yahu, yolu bu kadar yükseltmenin mantığı nedir bilmiyorum ki. Hadi yolu yükselttin, neden bu kadar dar bırakıyorsun ? Karşıdan bir kamyonla karşılaştığımız zaman artık aynalar birbirine sürtecek neredeyse.
    Bir de o yolda hız yapanlar var ki, sormayın ! Çatır çatır mıcırlar insanın gözü gibi baktığı arabasına vuruyor.

Birde böyleleri de çıkıyor yola.

• quote:

@ BmCpRo827 ;

Hocam konuyla alakasız olacak ama , Bandırma'da ki Güloğlu Lahmacuncusu vardı duruyor mu ? Sahile inerken arada

KEMAL Hocam, sanırım BANDIRMA'dan uzak kaldığın için isimleri karıştırdın :)

Sahile inerken, Sevgi Yolu'nda Güloğlu değil de, GÜLBABA Lahmacuncusu var, hâlâ duruyor.
  • quote:

quote:

@ BmCpRo827 ;

Sahile inerken, Sevgi Yolu'nda Güloğlu değil de, GÜLBABA Lahmacuncusu var, hâlâ duruyor.

Haklısınız Hocam , ismini karıştırdım :) Hayatımda yeniğim en güzel lahmacunları orda yedim , hafta da 2 kere giderdim . Birde İnegöl Köfteci ve ilersinde sahile doğru yine bir Atari salonu vardı çok giderdim, Livatya'nın ilersinden denize bile girerdik ( 2 büyük kaya vardı arası koy gibiydi) :) Belki ailemin bir tarafının Edincik tatarı olmasından ayrı bir seviyorum Bandırma'yı , çok güzel yerdir.

• quote:

Haklısınız Hocam , ismini karıştırdım :) Hayatımda yeniğim en güzel lahmacunları orda yedim , hafta da 2 kere giderdim . Birde İnegöl Köfteci ve ilersinde sahile doğru yine bir Atari salonu vardı çok giderdim, Livatya'nın ilersinden denize bile girerdik ( 2 büyük kaya vardı arası koy gibiydi) :) Belki ailemin bir tarafının Edincik tatarı olmasından ayrı bir seviyorum Bandırma'yı , çok güzel yerdir.

Ah keşke herşey o günlerdeki gibi kalsaydı.
    Biz yine annemizin, babamızın elinden Haydar Çavuş Camii'nin çeşmesinden su içip, yine annemizin babamızın elinden tutup da şimdiki BANDIRMA Nikah Salonu'nun altından geçebilseydik :)

Şimdi eski BANDIRMA'dan eser yok. Modernleştireceğiz diye tam bir beton yığınına çevirdiler. Ben 2000'li yılların başındaki halini beğenmezken, şimdi meydana inip gezmeyi bile istemiyorum.

• quote:

quote:

quote:

@ BmCpRo827 ;

Alıntıları Göster
    Edincik tarafı mı

Bu arada Çanakkale'den sonra kahvaltı edecek veya tavsiye edeceğiniz güzel yerler varmıdır?

• quote:

quote:

Ah keşke herşey o günlerdeki gibi kalsaydı.
    Biz yine annemizin, babamızın elinden Haydar Çavuş Camii'nin çeşmesinden su içip, yine annemizin babamızın elinden tutup da şimdiki BANDIRMA Nikah Salonu'nun altından geçebilseydik :)

Şimdi eski BANDIRMA'dan eser yok. Modernleştireceğiz diye tam bir beton yığınına çevirdiler. Ben 2000'li yılların başındaki halini beğenmezken, şimdi meydana inip gezmeyi bile istemiyorum.

Haklısınız özellikle yazın çok açık kaldı Bandırma. Hiç ağaç yok, ekilen ağaçlarda büyüyene kadar biz yaşlanırız herhalde.
    Ve dikkatimi çeken birşey oluyor, eskiden Bandırma'da araç sayısı çok azdı. Şuanda İstanbul'dan hiçbir farkı kalmamış şehir içinin. Keza Paşabayır, Hacı Yusuf Mah. gibi yerleride çok kalabalık, yol kenarlarına artık arabalar sığmıyor. Eskiden nereye olsa bırakırdık aracı. Şimdi çok çok kalabalıklaştı. Bunun bir nedenide bana kalırsa Renault'un oraya doğru hızla siteler yapılmasından kaynaklanıyor. Nufüs hızla artıyor. Bence Bandırma bu kadar kalabalıklaşmasın....

• quote:

Edincik tarafı mı

Bu arada Çanakkale'den sonra kahvaltı edecek veya tavsiye edeceğiniz güzel yerler varmıdır?

Hocam taraf deil , TaTaR :) Kahvaltı için , Altınoluğa kadar sabredin derim , Altınoluk Köye çıkın hemen yol üzerinden 1 km yukarıda burada Çam Restaurant var , mükemmel ÇiğBörek- Gözleme - Kahvaltı yiyebilirsiniz veya hava güzel olursa ( zor ama ) , Küçükkuyu ya gelmeden yolun üzerinde manzaralı Karayolları'nın mola yeri var , köylüler gözleme falan yapıyorlar buda bir seçenek . Öğle yemeğine kalırım oralara derseniz. Ayvalık da Ekbir dinlenme tesislerinde Ayvalık Tostu veya Aliağa'da yol üzerinde yokuş başında Karadeniz ekmek Fırını var , büyük bir Vakfıkebir ekmeği maketinden çıkartırsınız , burada bir Mıhlama yapılıyor harika :) ve köftesi.

@ BmCpRo827 ;

Haklısınız hocam , heryer beton yığını oluyor , ben 2000 yılını bile bilmiyorum , ben 1994- 1995-1996 -1997 yıllarında bulundum Bandırma'da.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.