Şimdi Ara

can alıcı soru. subap erimesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
3
Favori
12.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lpgli araclardaki en buyuk sorun son zamanlarda subap erimesi galiba. 30-40 bin giden araclar birden gitmez oluyor. masrafı da en az 2000 tl.

nedir bu subap erimesi. hangi lpg markaları bu konuda sıkıntılı.

bu konudaki paylasımları tek catı altında toplamak için bu konuyu actım.

aracım yeni aveo 1.4 ltz otomatik eco motor.

ben lpg taktırırsam 20 bin km sonra hadi subaplar gitti pamuk eller cebe 2000 tl mi bayılacagız.

• sanırım çelik subaplı araçlarda bu sorun oluşmuyor.Hangi araçlarda çelik subap var hangilerinde yok bilgili arkadaşlar burdan bizi de aydınlatırsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sheyhzade26

sanırım çelik subaplı araçlarda bu sorun oluşmuyor.Hangi araçlarda çelik subap var hangilerinde yok bilgili arkadaşlar burdan bizi de aydınlatırsa sevinirim.

evet bir liste var mı. ayrıca celik subapta erime olmayacagının garantisi varmıdır.
  • Değerli arkadaşlar şunu belirtmede fayda var.. süpap sorunu şimdi baş gösteren bir sorun değil. bu sorun ilk lpg ile tanıştığımız yıllardan beri var olan bir sorun.. özelikle ford tanus larda bu sıkıntı ilk çıktı..
    onun dışında bu sorunun sıralı sistemde baş göstermesi neredeyse 4 seneyi buldu.. ama özelikle 2009 dan sonra opelin chavroletin fabrikasyon süpapları gevşek alaşımlı çıkması ve bu araçlarda türkiyede garantili bir şekilde lpg uygulaması yapılması aynı zamanda piyasaya çıkması ve sorun çıkması bu gün patlak verdi..

süpapların hasar görmesinin nedeni ise hatta en büyük nedeni ise lpg nin yanma odasındaki benzine göre fazla ısı yaratmasıdır.. dolayısıyla bu süpaplar o ısıya dayanmayıp erimeye gitmekte.. yeni nesil araçlarda bu süpapların kullanılması nedendir hala bilmiş çözmüş değilim.. en azından arıştırdığım kadarıyla servislerde bunu bilmemekte.. ama hem bize hem kullanıcılara zarar vermekte..

avrupada özelikle büyük markalarda (PRİNS, VİALLE , TELEFLEKS GFİ, KME, JTM İCON GİBİ) süpap sorunlu araçların listeleri çoktan var.. bu llistelerde türkiyede az olan ve çok nadir lpg takılan porche den tutun ford, opel, mazda , renault, mercedes, chavrolet, hyundai, kia, toyota ,honda ve diğer araç gurubu markaların bazı serilerinin listeleri var..

şuan için ;

OPELİN YENİ NESİL TÜM ARAÇLARI
    CHAVROLETİN YENİ NESİL TÜM MODELLERİ
    KİA NIN YENİ NESİL TÜM MODELLERİ.
    HYUNDAİ NİN YENİ DOCH MOTOR OLAN TÜM MODELLERİ. (ELANTRA, ACCENT BLUE, SONATA, GENESİS)
    MERCEDES C KOMP
    MAZDA YENİ NESİL TÜM. AYRICA ESKİ 3 VE 6 SERİLERİ
    NİSSAN QASHQAİ ,NOTE
    MİTSUBİSHİ YENİ NESİL TÜM MODELLERİ. AYRICA ESKİ LANCER VE COLT SERİLERİ
    FORD UN YENİ NESİL TÜM MODELLERİ..
    RENAULT YENİ NESİL TURBO MODELLERİ

AKLIMA GELEN BUNLAR

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_usta

Değerli arkadaşlar şunu belirtmede fayda var.. süpap sorunu şimdi baş gösteren bir sorun değil. bu sorun ilk lpg ile tanıştığımız yıllardan beri var olan bir sorun.. özelikle ford tanus larda bu sıkıntı ilk çıktı..
    onun dışında bu sorunun sıralı sistemde baş göstermesi neredeyse 4 seneyi buldu.. ama özelikle 2009 dan sonra opelin chavroletin fabrikasyon süpapları gevşek alaşımlı çıkması ve bu araçlarda türkiyede garantili bir şekilde lpg uygulaması yapılması aynı zamanda piyasaya çıkması ve sorun çıkması bu gün patlak verdi..

süpapların hasar görmesinin nedeni ise hatta en büyük nedeni ise lpg nin yanma odasındaki benzine göre fazla ısı yaratmasıdır.. dolayısıyla bu süpaplar o ısıya dayanmayıp erimeye gitmekte.. yeni nesil araçlarda bu süpapların kullanılması nedendir hala bilmiş çözmüş değilim.. en azından arıştırdığım kadarıyla servislerde bunu bilmemekte.. ama hem bize hem kullanıcılara zarar vermekte..

avrupada özelikle büyük markalarda (PRİNS, VİALLE , TELEFLEKS GFİ, KME, JTM İCON GİBİ) süpap sorunlu araçların listeleri çoktan var.. bu llistelerde türkiyede az olan ve çok nadir lpg takılan porche den tutun ford, opel, mazda , renault, mercedes, chavrolet, hyundai, kia, toyota ,honda ve diğer araç gurubu markaların bazı serilerinin listeleri var..

şuan için ;

OPELİN YENİ NESİL TÜM ARAÇLARI
    CHAVROLETİN YENİ NESİL TÜM MODELLERİ
    KİA NIN YENİ NESİL TÜM MODELLERİ.
    HYUNDAİ NİN YENİ DOCH MOTOR OLAN TÜM MODELLERİ. (ELANTRA, ACCENT BLUE, SONATA, GENESİS)
    MERCEDES C KOMP
    MAZDA YENİ NESİL TÜM. AYRICA ESKİ 3 VE 6 SERİLERİ
    NİSSAN QASHQAİ ,NOTE
    MİTSUBİSHİ YENİ NESİL TÜM MODELLERİ. AYRICA ESKİ LANCER VE COLT SERİLERİ
    FORD UN YENİ NESİL TÜM MODELLERİ..
    RENAULT YENİ NESİL TURBO MODELLERİ

AKLIMA GELEN BUNLAR

hocam peugeot 306 larda böyle sorun yoktur tabi inşallah 2001 model bu eylül de gasitaly takıldı bizim arabadaki subaplarda erir mi??.

• peugeot 306 için bu durum söz konusu değil. ancak aracınızın lpg uygulaması doğru yapılmışsa ve aracınıızn gaz ayarı doğru yapılmışsa.. eğerki araç fakirde yada zenginde kalırsa hangi araç olursa olsun süpap eritir..
  • quote:

peugeot 306 için bu durum söz konusu değil. ancak aracınızın lpg uygulaması doğru yapılmışsa ve aracınıızn gaz ayarı doğru yapılmışsa.. eğerki araç fakirde yada zenginde kalırsa hangi araç olursa olsun süpap eritir..

söz konusu değil derken bunların çelik mi subapları hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sübap erimesi konusu
    13 yıl önce açıldı
    Subap erimesi ve tamiri
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alex2017

quote:

peugeot 306 için bu durum söz konusu değil. ancak aracınızın lpg uygulaması doğru yapılmışsa ve aracınıızn gaz ayarı doğru yapılmışsa.. eğerki araç fakirde yada zenginde kalırsa hangi araç olursa olsun süpap eritir..

çelik oldup olmadığını bilmiyorum.. ama firma çelik olduğunu savunmakta.. şuana kadar süpap ların lpg den erimeye gittiğini görmedim duymadım zira listelerdede yok...
  • quote:

quote:

quote:

çelik oldup olmadığını bilmiyorum.. ama firma çelik olduğunu savunmakta.. şuana kadar süpap ların lpg den erimeye gittiğini görmedim duymadım zira listelerdede yok...

teşekkürler hocam bir soru daha sorabilirmiyim Flashlube diye elektronik yağlama sistemi var bu konuda biraz bilgi verebilir misiniz?

• quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkürler hocam bir soru daha sorabilirmiyim Flashlube diye elektronik yağlama sistemi var bu konuda biraz bilgi verebilir misiniz?

flash lube , v-lube gibi elektronik yağlama sistemleri almanyada üretilmekte.. içerdiği katkı sayesinde süpap ve baüşlıklarının krom tutmasını engeller ayrıca fazla ısıdan zarar görmesini engellemektedir.. okadar.. :))

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

flash lube , v-lube gibi elektronik yağlama sistemleri almanyada üretilmekte.. içerdiği katkı sayesinde süpap ve baüşlıklarının krom tutmasını engeller ayrıca fazla ısıdan zarar görmesini engellemektedir.. okadar.. :))

Peki Mehmet usta opel vectra b kasa x20xev 16v 2000cc serisinde bu problem varmı uzun vadede lpgden problem yaşayan geldimi müşterileriniz arasından , teşekkürler

• sayın mendel ; eğer aracın ayarları doğru değilse ve montaj hatalıysa bu aracında süpapları gider.. ama eğer sorunsuz montaj ise ve yakıt hava karışımı doğru ise bu aracın lpg den ötürü süpap erimesi söz konusu değil.. şuana kadar böyle bişeyle karşılaşmadım bi yeredende duyum almadım
  • quote:

sayın mendel ; eğer aracın ayarları doğru değilse ve montaj hatalıysa bu aracında süpapları gider.. ama eğer sorunsuz montaj ise ve yakıt hava karışımı doğru ise bu aracın lpg den ötürü süpap erimesi söz konusu değil.. şuana kadar böyle bişeyle karşılaşmadım bi yeredende duyum almadım

mehmet usta subap sorunu honda civic için de geçerli midir? yani civic subapları çelik mi? yoksa dayanıksız olanlardan mı?
  • yararlı paylaşımlar oluyor. katkıda bulunan uzmanlara teşekkür ediyorum. bir konuda gördüm atikerde 15 binde olmuş bu sorun. atiker kullanıp das sorunu yaşamayan var mı
  • HONDA&BRC işbirliği ile 0 km civic sedan modellerinde lpg seçeneği var. yani civic modelleri lpg ile son derece uyumlu bir motora sahip. civic modellerinda alüminyum veya magnezyum alaşımlı süpap yok. dolayısıyla lpg ile ilgili bir problemde yok
    0 km civiclerde BRC MY11 LPG DÖNÜŞÜMLÜ araç tercihi sunuluyor. ikinci el araçlar içinde çalışma yapılıyor. umarım yakın zamanda bu hizmeti honda civic kullanıcılarına sunacağız.
    saygılarla... YEŞİLYURT OTOMOTİV Cemal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YEŞİLYURT OTOMOTİV

HONDA&BRC işbirliği ile 0 km civic sedan modellerinde lpg seçeneği var. yani civic modelleri lpg ile son derece uyumlu bir motora sahip. civic modellerinda alüminyum veya magnezyum alaşımlı süpap yok. dolayısıyla lpg ile ilgili bir problemde yok
    0 km civiclerde BRC MY11 LPG DÖNÜŞÜMLÜ araç tercihi sunuluyor. ikinci el araçlar içinde çalışma yapılıyor. umarım yakın zamanda bu hizmeti honda civic kullanıcılarına sunacağız.

garantisi devam eden servis bakımlı araçlara bu anlaşmayı yapamazsanız çok kötü olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

quote:

HONDA&BRC işbirliği ile 0 km civic sedan modellerinde lpg seçeneği var. yani civic modelleri lpg ile son derece uyumlu bir motora sahip. civic modellerinda alüminyum veya magnezyum alaşımlı süpap yok. dolayısıyla lpg ile ilgili bir problemde yok

garantisi devam eden servis bakımlı araçlara bu anlaşmayı yapamazsanız çok kötü olur.

Şuanki mevcut uygulamamız zaten motorunuzu güvence altına alıyor Tuncay bey, 2. ellerde şuan dada sıkıntı yok zaten.
    Honda motorunuzu garantiden çıkartıyor, ancak BRC nin garantisi altına giriyor.

Şuanki uygulama bana göre daha iyi çünki Hondanın 2. ellere vereceği garanti size ayrıca maliyet getirecek
    Saygılar

• Toyotalarda durum nedir? Ornegin 2011 model corolla?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruksevgili

quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

quote:

Şuanki mevcut uygulamamız zaten motorunuzu güvence altına alıyor Tuncay bey, 2. ellerde şuan dada sıkıntı yok zaten.
    Honda motorunuzu garantiden çıkartıyor, ancak BRC nin garantisi altına giriyor.

Şuanki uygulama bana göre daha iyi çünki Hondanın 2. ellere vereceği garanti size ayrıca maliyet getirecek
    Saygılar

ordudaki arkadasın durumuyla karsılasabilirmiyiz faruk bey. samimiyetinizi görerek soruyorum. 5 liralık filtre için servise götürmedin diye garantiden çıkar mı.

• quote:

Orijinalden alıntı: kckilic

Toyotalarda durum nedir? Ornegin 2011 model corolla?

toyota corolla modelleri lpg dönüşümü için kusursuz motora sahib araçlardır. BRC MY11 sistemiz ile muhteşem uyum sağlar. benzin enjektörü prensibiyle çalışan BRC IN03 MY09 enjektörleri 1.58 Ω(ohm) değerinde son derece hızlı çalışabilen, aracınıza her devirde gerekli püskürtme oranlarını sağlayarak, gerekli performans ve tarrufu elde etmenizi sağlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.