Şimdi Ara

Camp Nou'da maç izlemek ve Barcelona turu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
4
Favori
6.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şubat-Mart ayları için iki arkadaş plan yapıyoruz.
    Ben hasta derecesinde Barcelona taraftarıyım. Yıllardır en büyük özlemim Camp Nou'da maç izlemek. Önce sadece hafta sonu için maç izleme amaçlı iki gecelik bir plan yapmıştık. Ancak sonra gitmişken Barcelona'yı da gezmek daha mantıklı diye düşünmeye başladık. Tur firmalarının organizasyonuyla gidip bir günü maç izlemek için ayırırız diğer günler turla beraber Barcelona'yı gezeriz diye düşündük.

    Fakat Ets, Pronto, Anı gibi tur firmalarının sitelerini incelediğimde tarihler pek uyuşmuyor. Misal perşembe çıkılıyor, 3 günlük tur var ama maça denk gelmiyor. Birincil amaç Camp Nou'da maç izlemek olduğu için önceliğimizi ona göre ayarlıyoruz.

    Bu başlığı açmamın sebebi, hem gitmek isteyen olursa konuşup beraber plan yapmak isterim, hem de nasıl bir yol izleyebilirim sorusunu sormak? Bu konuda bilgisi, deneyimi olan arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

    Bütçemiz 1000-1200 euro civarı.







  • Turla gitmene gerek yok. Oteli booking.com dan ayarlarsın. Uçak bileti ve vizeyi alırsın. Sonra çat pat ingilizceyle zaten halledersin.

    Camp nou experience var. 23 euro veriyorsun soyunma odası, müze vb. vb. 3-4 saatlik bi tur. Onu alabilirsin. Maç biletini de yine barcelona nın sitesine girip fiyat vb. görüp alabilirsin.

    Bilet aldığın hafta tatile gittiğin hafta olur.
  • Başlangıçta aynen dediğiniz gibi bir plan yapıyordum zaten. Vize sorun değil yeşil pasaportum var, uçak bileti şu an Pegasus'ta bayağı uygun 600 TL civarı. Otel işini de booking'den epey araştırmıştım. Sonra Barcelona'yı gezme işi de kafama yattı. Maç izleme ve Camp Nou turu için dil sorunu yaşayacağımı sanmıyorum. Ama oraya gitmişken 1-2 günü de şehri gezmeye ayırmak fena olmaz gibi. Orada Türk rehber bulma şansım ya da ne bileyim bir kafile vardır onlara kaynak olma şansım olabilir mi acaba?

    Ama dediğim gibi en kötü ihtimalle sizin de dediğiniz bir planla gideceğim gibi.
  • al bi iphone rehbere gerek yok ben barcelonaya gittim 2 sene once guzel sehir kaybolmazsin cunku heryer turist kayniyor cokca yolcu gemisi oldugundan,gexe kulubu olarak zenginlerin takildigi apollo yu oneririm genelde iyi kaliteli dj ler gelir,sahildeki diskolar yaramaz,nou camp sahile uzak biraz taksiyle anca gidersin teleferik de var iyi tatiller

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende camp nouya maç izlemeye gidicemde nette dolasırken sizin konuya rastladım gittiniz mi merak ettim? Gitmediyseniz beraber gidelim
  • 2014 için planlamıştık ama beraber gideceğimiz arkadaşın iş sorunu çıkınca iptal etmiştik.
    Bu seneye kaldı, 3 hafta sonra gideceğiz. 21 Şubat'ta Malaga maçı için 4 arkadaş gidiyoruz. 5 gece kalacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkelleci -- 31 Ocak 2015; 10:21:34 >
  • vahov :O Döndüğünüzde bu güzel gezide gördüklerinizi,yaşadıklarınızı,nerde kaldıgınızı ve insanları hakkındaki görüşleri paylaşırsanız çok güzel olur. Bende Valencia maçına gitmeyi düşünüyorum. Nisanda. Suan için en büyük sıkıntım konaklama yeri. Eğer siz konakladıgınız yerden memnun kalırsanız bende orda kalırım gidince. İyi eğlenceler. Allah Camp Nouda maç izlemeyi bütün Barçalılara nasip etsin İnşallah :)
  • ririii kullanıcısına yanıt
    Benim için yıllardır hayalini kurduğum bir şeydi. Sonunda gerçekleşecek olması harika bir şey.
    Aslında bana göre en önemli şey uçak bileti. İki arkadaşım henüz fiktür belli değilken Ağustos gibi İstanbul-Barcelona gidiş-dönüş biletini 300 liraya bulmuşlar. Ama ben 2-3 hafta önce aldığım için 700 liraya mal oldu. Bundan sonraki senelerde de uygun uçak bileti bulunca yine gitmeyi düşünüyorum.

    Konaklama işini biz Booking aracılığıyla yapacağız. Daha önce yurt içi kullanmıştım, ciddi bir sıkıntı yaşamadım. Eğer otelden çok şey beklemezseniz çok fazla uygun seçenek olacaktır. Sonuçta biz zamanımızın çoğunu dışarıda gezerek geçireceğiz o yüzden, ortalama bir konfor yeterli gelecek. Geceleri temiz ve rahat bir yatakta uyuduktan sonra gerisi çok da mühim değil açıkcası. Booking'de arama yapıp özellikle yüksen değerlendirme puanına sahip otellere bakarsanız çok pişman olacağınız sanmıyorum. Mesela 21-26 Şubat tarihleri için iki kişilik bir oda için 100 TL'den başlayan fiyatlar bulabiliyorsunuz. Biraz daha iyi olsun deseniz bile rahatlıkta 200 TL civarı bulunacaktır. Hatta Hostel tarzı yerler düşünürseniz 100 liradan bile aşağıya yerler var ve yorumları da hiç fena değil.

    Umarım siz de bir gün hayalinizi gerçekleştirirsiniz. Benim hemen hemen 3-4 yıldır planladığım bir şeydi.




  • camp nou'ya nasıl gidilir onu anlatırsanız sevinirim . taksi dışında
  • Valla ben kendimi Barcelonaya bi atsam nou campa navigasyon cihazıyla yürüye yürüye bir şekilde ulasırım onda sıkıntı yok


    -----------


    Kesinlikle bende o düşüncedeyim. Zaten gezmeye gidiyorum oteli yalnızca uyumak için kullanıcam bi de duş alırım sabahları cıkarken o kadar. Bunların ikisi sorunsuz olsun yeter bana




  • Camp Nou şehir merkezine uzak mesafede. Biz 5 kişi olduğumuz için 5 kişilik bir taksi ile gitmiştik. O yüzden toplu taşıma olayını bilmiyorum.

    Bileti internet üzerinden alabilirsiniz. Bizim kredi kartımız internet üzerinden bileti almadı. Oteldeki görevliden almasını istedik, parayı elden teslim ettik. Bileti alınca onun emailine bilet onayı ve izin belgesi geldi (Kredi kartı sahibi olduğu için bu ödemeye izin verdiğini ve bileti benim teslim alacağıma dair yazı). Oteldeki görevli bunu doldurdu. Kimlik fotokopisini de aldık. Stada gidince bilet bölümünden bu belgeler ile bileti hemen teslim aldık.

    Güvenlikten geçip stada gidince, kapınızı bulup giriyorsunuz. Yerinize oturmanız gerekiyor. Farklı yere oturabilirsiniz ama sahibi gelirse kalkmanız gerekir.

    Stat cidden müthiş.

    Bilet fiyatları yerine ve kata göre değişiyor. Barcelona - Ajax şampiyonlar ligi maçıydı, 3. kat 50-60 euro gibi bir rakamdı galiba.

    Maç bitince stat hızla boşalıyor, gayet rahat.

    Şehri kendiniz gezebilirsiniz, müze-kilise gibi yerler için bileti önceden alırsanız rahat olur. Diğer türlü kapıda 1-2 saat beklemeniz gerekiyor. Çünkü içeri yarım saatte bir insanları alıyorlar. Planınızı önceden yapın, kapıda beklememiş olursunuz.

    http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187497-d782944-Reviews-Cerveceria_Catalana-Barcelona_Catalonia.html tapas için burayı tavsiye ederim, fiyatları normal yemekler müthiş, sıra beklemek gerekebilir




  • Sagra da Familia, Parc Guel gibi yerleri gezmek istiyoruz. Hava soğuk olacaktır ama bir günü de otobüsle şehir turuna ayırıp gezilecek görülecek yerlerin çoğunu görmeyi düşünüyoruz. Otobüs turunda istediğiniz durakta inip daha sonraki otobüsle tura devam edebiliyormuşsunuz. Bu da güzel bir şey kimi yerlerde daha fazla vakit geçirebiliriz.

    Bilet almak için önerebileceğiniz bir online site var mı?
    Yoksa çoğu yerin kendi sitesi bilet veya rezervasyon için linkler barındırıyor ama hepsi için kullanıbilecek tek bir site olursa da daha kullanışlı olacaktır.
  • kısa bilgi:

    camp nou'ya gitmek için: metro ile collblank (mavi hat) istasyonu en yakın istasyon olarak düşünülebilir. ya da yeşil hat ile maria cristina istasyonunu tercih edebilirsiniz.

    metro bileti tekli 2.15 euro. 10lu almanızı öneririm. 10 gidiş. 9.95euro. teker teker basar geçersiniz. üstelik otobüslerde de geçiyor. yanılmıyorsam belli süre zarfında indi-bindi yaparsan bilet kesmiyor. bir biletimiz 13-14 geçişte bitti çünkü.

    metro istasyonları için tavsiye edeceğim barcelona metro app indirebilirsiniz. mxdata smarter travel, kırmızı renkli menüsü var. acaip işe yarar.

    barcelona maçı biletleri meşhur la rambla caddesinde de satılıyor. en son oynanan barcelona - villareal maçı en ucuz 50 euro olmak üzere satışta idi. 100 euroya gayet güzel yerler satın alabilirsiniz.
  • rukaplan R kullanıcısına yanıt
    Maç biletlerini 90 Euro'ya kulübün resmi sitesinden satın aldık. Orta bölümden fena bir yer değil. 30 Euro'dan başlıyordu biletler.

    Metro App indirdim, yalnız "mxdata smarter travel" dediğiniz şeyi pek anlamadım.

    Şu an tek kaygılandığımız konu maça yetişebilmek. Uçak biletlerini alırken maç günü ve saati belli değildi. Uçak Cumartesi günü, maç Pazar olursa rahat rahat yetişiriz diyorduk ama şansımıza maçı hem Cumartesi hem de en erken saate (16:00) koydular. Uçağın programlı iniş saati 13:15! Havaalanından taksi ile stada geçeceğiz. Havaalanından 45 dakikada çıkarız diye planlıyoruz. (Çantaları yanımıza alacağız, bağajla uğraşmamak için) Rötar olmazsa sıkıntı yok gibi, hatta bir saat gecikmeli insek bile yine 30-40 dakika önce yetişeceğiz gibi ama daha fazla rötar falan olursa daha ilk günden maça yetişememenin verdiği can sıkıntısıyla tatil pek iyi geçmeyecektir. Ki en önemli etkinlik maç olunca şahsen benim moral sıfırın altına düşer. Bakalım bundan sonrası kısmet artık.

    Her gün 21 Şubat için hava durumlarını kontrol ediyorum hem İstanbul'un hem de Barcelona'nın.




  • uygulamayı çalıştırınca sağ üst köşede mxdata smarter travel yazıyor. özellikle söyledim, çünkü birkaç uygulama vardı.https://itunes.apple.com/us/app/barcelona-metro-map/id350745417?mt=8

    rötar olmazsa çok rahat yetişirsiniz. barcelonada trafik yok. şehir içinde de taksiye özel şerit var zaten, başka araçlar giremez.

    ayrıca maps.me uygulamasını da öneririm. ispanya haritasını indirirseniz, gps ile şehirde istediğiniz yeri kolaylıkla bulursunuz. 2 adet harita indireceksiniz. ilki sadece harita, öteki ise harita üzerinde varılacak noktaya direkt yolu göstermeye yarıyor. denemek için türkiye haritasını indirip test edebilirsiniz.
    http://maps.me/en/home




  • rukaplan R kullanıcısına yanıt
    Şimdi anlaşıldı. Siz IOS'dan bahsediyormuşsunuz. Ben Android kullanıyorum. İndirdiğim Metro App gayet iyi, resmi uygulama gibi bilmiyorum ama fazlasıyla iş görecek gibi. TMB App :https://play.google.com/store/apps/details?id=com.geomobile.tmbmobile

    Sygic adında bir navigasyon uygulaması kullanıyorum epeydir, ona da Barcelona haritası indirdim. Harita ve yer bulma işini de öyle halledeceğim.

    Faydalı bilgiler için teşekkürler, bu sayede çok yabancılık çekmeden gezebileceğiz umarım.
  • rica ederim. şimdiden iyi yolculuklar ve heyecan dolu bir maç dilerim :)
  • Merhaba,
    Geçen hafta sonu Barcelona Levante maçı için Nou Camp'a gitme şansı yakalamıştım. Türkiyeye döner dönmez, daha öncesinden bende çok araştırma yapmış bulamamış biri olarak bilgilendirmede bulunmak istedim.
    Biz biletlerihttp://www.fcbarcelona.com/info-tickets sitesinden aldık. Kuzey tarafı kale arkasını aldık özellikle, çünkü 1- sahaya çok yakın nokta burası,Messi şut çektiğinde gözünü kapatıyorsun korkudan ve gol olduğunda futbolcular önünde seviniyorlar. 2- Davul v.b. ekipmanlar sadece bu tribünde serbest ve ateşli taraftar topluluğu sadece burada var. Ancak aşırı milliyetçiler eğer grubun içerisine girecekseniz mümkünse fb,gs,bjk atkısı falan olmasın üzerinde, sıkıntı yaratabilir. Ancak çok eğlendiriyorlar ve sürekli olarak koltuk altında bira ikramları var birbirlerine :)

    Stada giriş için, öncelikle şunu belirteyim stada giriş bizdeki gibi maçtan saatler önce başlamıyor. Haftasonu maç Barcelona saatiyle 18:00 deydi ve biz 16:00 da oradaydık ancak stad dışı o kadar kalabalık ve farklı showlara evsahipliği yapıyorki kimse stada maş başlayana kadar girmiyor. Maç başladıktan 5 dakika sonra doluluk oranı %10 dan %95 e çıktı o derece boştu stad başlarda.
    Stada direkt taksi ile girmeniz ücret olarak biraz yüksek olabilir. 4,90 Euroluk Aerobus ile Plaça de Catalunya ya gidip oradan kalkan L3 metrosu yada Kırmızı 50 numaralı otobüsle 25 dakika içerisinde sadece 2,15 Euro karşılığında ulaşabilirsiniz. 2,15 Euro tek biniş ücreti 10lu kart alırsanız metro 9,90 Euroya denk geliyor. 13:15 te inen bir uçak, bavulları çok gecikmeden alırsanız 14:30da Plaça de Catalunya da olacaktır. Oradanda stada geçmeniz en en geç 15:30 olur ve maça yetişebilirsiniz.
    Stada kapaklı şişeyle girilmiyor. Su v.b. herşeyin kapaklarını topluyorlar. Ama bardakta her türlü içki ile hatta alkol ile girmek serbest :) Bavul ile gidecekseniz tam 48 numaralı kapının karşısında bavul emanet noktası var. Tahminen 5-10 Euro civarı bir ücret talep edeceklerdir.

    Navigasyon olarak android kullanıyorsanız çok sanslısınız. I-phone da olmamasına rağmen androidde googlemaps var. Google mapste barcelona şehir haritası direkt olarak tanımlanmış durumda. Hangi saatte nereden nereye gidecekseniz bineceğiniz otobüs numarasına kadar herşeyi yazıyor. Biz 5 gün boyunca sadece 1,2 GB internet ile heryere googlemaps ile gittik. Sygic,tomtom gibi navigasyon proggramları yüklüydü ancak açma ihtiyacı bile duymadık. Google maps şu noktaya yürüyün saat 14:32 de otobüs N6 otobüsü gelecek diyorsa tam 14:32 de geliyor. Zaten duraklarda akıllı ekranlar var. Otobüsün geliş saati ve diğer bilgileri iletiyor.Biz la rambla dan çıktık park guell e kadar olan kısmı tamamen googlemap ile yürüyerek ve otobüse binerek gezdik.

    Güvenlik ile ilgili safsatalara inanmayın. Hiçbir şekilde yankesici kapkaç v.b. durumla karşılaşmadık. Türkiye de nasılki MCDonalds ta çantanızı bırakınca çalınırsa burada da aynı durum sözkonusu. Heryerde güvenlik görevlileri var. Ara sokaklar bile kalabalık ve cıvıl cıvıl. Hiç korkunuz olmasın. Gece 04:30 otobüse biniyorsunuz ve kimse dönüp ne size ne çantanıza bakmıyor. La rambla başta olmak üzere yol üstünde minik minik casinolar var. Pasaportsuz giriş yok ama çok küçükler ve makinaların line'ları sınırlandırılmış. Videoslot için çok avantajlı değil ancak uluslararası at ve köpek yarışı oynayabilirsiniz.
    Barcelonanın en büyük kumarhanesi Casino Barcelona var. Giriş ücretsiz ancak içerideki herşey paralı. Sigara içilmiyor. Makinalar genelde 0,02 cent ile çalışıyor. Alt katta canlı oyun masaları var, çok fazla türkçe küfür etmeyin masada çok fazla yurtdaşımız olabilir. :) Barcelona genelinde çok fazla Türk turist var. Casinolarda en yüksek seviyeye ulaşıyor.

    Detay bilgi isterseniz, fırsat buldukça foruma girmeye çalışacağım. Şimdiden iyi tatiller, Nou Camp çok doğru bir tercih olmuş, gittiğinizde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksnız.




  • Faydalı bilgiler için teşekkürler.
    Biz havaalanından stada vakit dar olabileceği için taksiyle geçmeyi düşünüyoruz. 30 Euro kadar tutuyormuş sanırım, 4 kişi olduğumuz için çok pahalı gelmeyecek.

    Özel mesajla birkaç soru daha sordum geri dönüş yapabilirseniz sevinirim.
  • tancells T kullanıcısına yanıt
    hocam bende barcelonaya yazın gidicem bu 1.2 gb internet harcadım demişsiniz. Yurtdışında internet paketini nasıl halledicem turkcell kullanıyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.