Şimdi Ara

Çamaşır makinesi için kireç önleyici top?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
18.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çamaşır makinesine Calgon almak çok pahalıya maloluyor. Piyasada satılan kireç önleyici toplardan hangisini önerirsiniz?

"Orjinal Alman malı Ökomag Kireç Önleyici Bu Müthiş Manyetik Aparat Çamaşır ve Bulaşık Makinenizi 15 Yıl Boyunca Kirece Karşı Koruyor." demişler:
    http://www.nebbu.com/index.php?p=show&pid=215555&k_id=0&kn=

• Bu manyetik topu Konya da bir firma yapıyordu...Sonra yok oldu...Reklam falan veriyorlardı..Belkide birileri satın alıp kapatmışlardır bilmiyorum...Calgon Kireç çözücü rreklamlarında tam anlamıyla aldatmaca yapılıyor...Reklamlarını hatırlayın...Tamburu tamamen kireçlenmiş bir makina gördünüzmü ? Yada reziztansı kireç baglarsa makina çalışmazmı? Tugla reziztanslı binlerce ısıtıcı sanayide kullanılıyor..Dışı kireç olsa ne olacak olmasa ne olacak.? Yine ısı veriyor...Bu en son pompa reklamına bakınız.. Her tarafı kireç baglamış .Tamamen yalan...Yok böyle bir pompa...Çamaşırı yıkamışsın , deterjanlı ve çamurlu suyu boşaltıyor ....Bu kireci nerden alıyor bu kadar ? İki yıl sonra pompa böyle oluyormuş....Yalan... İki yıl sonra böyle olsa piyasada saglam makina kalmaz...Hepimiz Calgonmu kullanıyoruz ? Ne geregi var ? O gösterdigi pompanın fiyatı 2 kutu Calgon parası....Hiç kimse çıkıp aldatıcı reklam yapıyorsun diye dava açmıyor... Hep uyuyoruz...Ve kaz gibi yanıltıcı yalan reklamlarla beynimiz yıkanarak yolunuyoruz...Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 27 Ekim 2008; 19:17:03 >

• haklısın kardeşim bende böyle düşünüyorum zaten deterjanların arkasında kirece karşı korur diyor. ben ankarada oturuyorum sularda zaten kireç yok başka şeyler var dolayısıyla yeni aldığım makinamda daha kireç önleyici kullanmadık hiç
  • Yaşadığım yerde sular acayip kireçli. Birkaç kez çay demledikten sonra çaydanlığın dibi kireçten görünmüyor.
  • olurmu yaa
    rezistans kireçlenirse suyu geç ısıtır, çünkü ısı kireçten dışarıya sirayet etmez, fazla elektrik sarfeder.
    calgon alma, bingo kireç önleyici al 3 lira. calgonla aynı miktardaki paketlerde satılıyor.
    kireç, su ile çalışan aletlerin düşmanıdır.
    yalan falan yok bence.
  • Biraz araştırma yaptım. Kireç Önleyici olduğu iddia edilen manyetik topların bilimselliği ispatlanamadığı için ilgili firmalar, Sanayi Bakanlığı Reklam Kurulundan ceza almışlar:
    http://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?sayfano=3001
    http://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?SayfaNo=1987

Ayrıca Calgon için de ceza verilmiş:
    http://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?sayfaNo=2317
    http://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?sayfano=3371

Ne hikmetse bu ürünler hala piyasada satılıyor.

• BURADA BİR KAÇ CÜMLE..Deterjanların içinde kireç yumuşatıcı var...Bunu biliyorsunuz. Deterjan firmaları bunu ilan ettikleri zaman Calgon deterjan imalatına başlayıp aynı pazara girdi...Baktılar güçlü rakip reklamı kestiler..Calgonda çamaşır deterjanı üretimini kesti...Şu an kireç yumuşatıcı ve bulaşık deterjanında alemin kralı...Geleyim o reklamlara..iki yıl her yıkamada yarım çay bardagı yumuşatıcı kullanmanın kesenize maliyeti ne kadar ? İKİ YILLIK ? Hesaplayın...Sonra o pompanın fiyatını sorun...Yada resiztansın...Kaç lira ? İşte bi beyin cimnastigi.. SUYU AŞIRI KİREÇLİ OLAN BÖLGELERDE ..Evinizde kullandıgınız ÇAMAŞIR SODASI HER YIKAMAYA BİR ÇAY KAŞIGI....fazla degil bir çay kaşıgı kaç lira ? Maksat kireci yumuşatmaksa ?.. Tek çözüm falanca marka degil....Bilginiz olsun. Para ve tercih sizin degerli arkadaşlarım.....Saygılarımla..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • beyin cimtasnigine dikiz,

o kireçlenmez denilen şey öyle güzel kireçleniyorki akla zarar sonra ne oluyor çamaşır makinesi suyu 10-15 dakikada ısıtacagına 30-45 dakikada ısıtmaya başlıyor buradan giden elektrik parası ne oluyor boş yazılar yazmak kolay,
    bende calgon kullanmıyorum çeşmeye takılan 5 sene kullanımlı aparat aldım 5 sene bir 40 ytl verip çamaşır,bulaşık makinesinde kullanıyorum en iyi yöntem bu.
  • yıllar önce bu "kireç önleyici top" konusunu araştırmıştım. mucize bir alet eğil. ama çalışma prensibi ve yapısı bana makul geldi. bu cihazın esası çok güçlü bir "mıknatıs" olmasından ibaret. ısınan su soğurken içinde bulunan birtakım maddeler bulunduğu ortamın çeperine yapışıyor. her ısınma-soğuma peryodunda tabaka tabaka yapışma devam eder. bizim bu çok güçlü mıknatıs sayesinde, çökelen partiküller aynı cins elektriksel yük ile yükleniyorlar. bunun neticesinde birbirini iten parçacıkların birbirlerine ve çepere yapışma durumu ortadan kalkıyor. bu durum 6-8 saat kadar devam ediyor.(ana su girişine bağlanan modellerde tam verim alabilmek için iç tesisattaki 8 saatten eski suyu boşa akıtmak gerekli.) makinanın içine değil de evin ana su girişine bağlanan modelleri daha verimli olur gibime geliyor. ben araştırdığım zamanlar aşırı pahalıydı. ilerde ucuzlayınca alırım düşüncesiyle ertelemiştim. 10 yıl oldu, bi bakayım, eğer makul bir fiyata düşmüşse artık alabilirim.
    kimyasal kireç önleyicilerin de sonuçta sağladığı şey aynı. partiküllerin yapışmasına mani oluyor, ama bunu kimyasal yolla yapıyor ve her kullanımda belli oranda katılması gerekiyor. ama mıknatıslı sistemleri bir defa alıp ömür boyu ve bütün cihazlarda(çamaşır m, bulaşık m, kombi, termosifon, şofben, güneş paneli vs vs) aynı anda kullanmak da mümkün. tabii ki teorik anlamda. yoksa henüz alıp kullanmış değilim, sadece mantığım "işe yarar" diyor.

saygılarımla

• Selam bende var senin sorduğun manyetik toplardan %100 yerli türk malı Topik Manyetik Çamaşır yıkama topu 39 tl. 5 yıl garantili 45 gün müşteri menmuniyet garantili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

BURADA BİR KAÇ CÜMLE..Deterjanların içinde kireç yumuşatıcı var...Bunu biliyorsunuz. Deterjan firmaları bunu ilan ettikleri zaman Calgon deterjan imalatına başlayıp aynı pazara girdi...Baktılar güçlü rakip reklamı kestiler..Calgonda çamaşır deterjanı üretimini kesti...Şu an kireç yumuşatıcı ve bulaşık deterjanında alemin kralı...Geleyim o reklamlara..iki yıl her yıkamada yarım çay bardagı yumuşatıcı kullanmanın kesenize maliyeti ne kadar ? İKİ YILLIK ? Hesaplayın...Sonra o pompanın fiyatını sorun...Yada resiztansın...Kaç lira ? İşte bi beyin cimnastigi.. SUYU AŞIRI KİREÇLİ OLAN BÖLGELERDE ..Evinizde kullandıgınız ÇAMAŞIR SODASI HER YIKAMAYA BİR ÇAY KAŞIGI....fazla degil bir çay kaşıgı kaç lira ? Maksat kireci yumuşatmaksa ?.. Tek çözüm falanca marka degil....Bilginiz olsun. Para ve tercih sizin degerli arkadaşlarım.....Saygılarımla..

Hocam söyledikleriniz kulağa doğru geliyor yinede sizden 2 mesaj önce blackcoupe'un yazdıklarını da okuyunca olayın derinliği anlaşılıyor ve söyledikleriniz eksik olduğu ortaya çıkıyor. Blackcoupe'un dediklerine verecek cevabınız nedir lütfen bizi aydınlatın.

Ayrıca arkadaşlar bu konuda güvenilir kanıtlanmış bilgiye sahip olan kimse var mı ? Lütfen konuyu bizi aydınlatsın ona göre davranalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagoca -- 27 Ağustos 2017; 18:11:18 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.