Şimdi Ara

Çamaşır makinası içerisine su alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
38.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arçelik 2100 Çamaşır makinası normal bir şekilde yıkama yapıyor. suyunu boşaltıyor. 2 gün sonra baktığımızda kendi kendine kazan içi su ile oluyor. Bunun neden kaynaklanır. Teşekkürler.



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Çamaşır Makinenizin İçine Su Alması: Nedenleri ve Çözümleri

    Çamaşır makinenizin kapalıyken bile su aldığını fark ettiyseniz, bunun birkaç nedeni olabilir. İşte olası nedenler ve bunları gidermek için alabileceğiniz adımlar:

    • Su Giriş Valfindeki Arıza: Su giriş valfi, suyun çamaşır makinesine girmesini kontrol eden parçadır. Arızalı bir valf sürekli su akışına neden olarak makinenin kapalıyken bile su almasına yol açabilir. Valfi değiştirilerek sorun çözülebilir.

    • Bozuk Basınç Anahtarı: Basınç anahtarı, çamaşır makinesinin su seviyesini algılar ve bu seviyeye ulaşıldığında su akışını durdurur. Bozuk bir basınç anahtarı, makinenin su seviyesini doğru bir şekilde algılamamasına neden olarak fazla su almasına yol açabilir. Anahtarın değiştirilmesi gerekebilir.

    • Eksik veya Hasarlı Dolgu Hortumu: Dolgu hortumu, suyu çamaşır makinesine taşıyan borudur. Eksik veya hasarlı bir hortum, suyun makinenin içine sızmasına neden olabilir. Hortumun değiştirilmesi veya onarılması gerekir.

    • Bloke Tahliye Hortumu: Tahliye hortumu, kullanılmış suyu çamaşır makinesinden boşaltır. Bloke bir tahliye hortumu, suyun düzgün bir şekilde boşaltılmasını engelleyerek makinenin içine geri akmasına neden olabilir. Hortumun tıkanıklıklarının giderilmesi gerekir.

    • Kaçaklar: Çamaşır makinesinin herhangi bir yerinde, örneğin kapı contası, su pompası veya hortumlarda kaçaklar olabilir. Bu kaçaklar, makinenin kapalıyken bile su almasına neden olabilir. Kaçak alanlarının onarılması veya değiştirilmesi gerekir.

    Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sorununuz devam ediyorsa, profesyonel bir tamirciye başvurmanız önerilir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tam servislik konu. allahtan dışarı vermemiş bari. geçmiş olsun
  • Makinenizin ventilleri bozuk. Çözümü kolaydır.
    Makinenin üst kapağını sökün, su giriş hortumlarının bağlandığı yerin iç tarafında gördüğünüz parça ventildir. Kalbo ve hortumu sökün ve servisten yenisini isteyerek değiştirin. Tekli ventil 4TL, üçlü ventil 8TL civarındadır. Sonra söktüğünüz gibi geri toplarsınız.
    Daha sonra ise muslukları tam açarak kullanın. Düşük tazyikli su kullanımı ve susuz çalıştırmada ventiller ısınarak bozulurlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62

    Makinenizin ventilleri bozuk. Çözümü kolaydır.
    Makinenin üst kapağını sökün, su giriş hortumlarının bağlandığı yerin iç tarafında gördüğünüz parça ventildir. Kalbo ve hortumu sökün ve servisten yenisini isteyerek değiştirin. Tekli ventil 4TL, üçlü ventil 8TL civarındadır. Sonra söktüğünüz gibi geri toplarsınız.
    Daha sonra ise muslukları tam açarak kullanın. Düşük tazyikli su kullanımı ve susuz çalıştırmada ventiller ısınarak bozulurlar.


    Evet Hocam aynen dediğiniz gibi. servise sordum. Teşekkürler.
  • aynı arızayı ben de yaşadım .. indesit makinem. servisi aradım yarın gelecekler bakalım..
  • Benim makina mutfakta olduğu için lavabo gideri ile aynı gidere bağlı. Aynı sorun bendede var. Fakat benim makinaya temiz su değil lavabodan giden su giriyor. Acaba benim makinada su çıkış ventilimi buzuk veya giderinde ventil varmı. Bilgisi olan arkadaslarin cevabını bekliyorum. Makina 13 yıllık BEKO



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasiki -- 25 Eylül 2014; 0:59:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ventil değişti yine aynı şey oldu
    Bakalım ne olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Ventil değişti yine aynı şey oldu
    Bakalım ne olacak

    Öyleyse bi hortlatayim konuyu. Eğer hala devam ediyorsa anakart arızası olabilir diyorlar, sizde de öyle mi oldu? Ben de ilk ventil değiştirmeyi deneyeceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.